EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

mirzadelibasic

#3201 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mirzadelibasic »

Malo smo kukavički (pickasto) igrali i čini mi se da je jedina solucija u glavi Mese bila pobijeda 1:0. Niti jedan presing mi nismo odradili, a želimo pobijediti :?
Nema mi logike ni igra sa tri klasična napadača, a još fascinantnija mi je uloga Dzeke u ovoj utakmici, jer sam stekao dojam da je on igrao playmakera i da se morao vraćati po lopte i bespotrebno trošiti.
Da se razumijemo, Dzeko je bio ubjedljivo najbolji igrac na terenu, ali on sam ništa nije mogao. Irci nisu nešto, trče puno i trude se i realno mi smo bolji.
Naučili smo igrati pod pritiskom, dobro smo se snalazili do sada. Mesa je svaki put bio u deficitu sa rezultatom, pa smo preokretali u našu korist.
Kao da smo podcijenili ove Irce i zbog toga me raduje što će u drugoj utakmici biti jači za par grača, tako da i naši malo ozbiljnije shvate snagu Iraca. U Irskoj je sve moguće i biće gusto. Po mojoj procjeni šanse za prolaz su nam nekih 40%, ali sam uvjeren da ćemo im tamo zabiti go.

Btw. Zašto baš večeras magla :(
maraccana

#3202 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by maraccana »

Image

:lol:
jeza u ledja

#3203 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

VRH!

:lol: :lol: :lol:
Unitedforever

#3204 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Unitedforever »

Još jedan festival papanluka i džiberizma na večerašnjoj utakmici. Vratite repku tamo gdje pripada, a to je glavni grad!
maraccana

#3205 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by maraccana »

jeza u ledja wrote:VRH!

Ubilo se za avatara. :lol:
fakat

#3206 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by fakat »

Odigrali smo jednu nasu tipicnu utakmicu, s time sto veceras niko nije "bljesno" , srecom Dzeko je umjesto stative u zadnjim minutama ipak pogodio, sve ostalo uglavnom kako smo i navikli u ovakvim mecevima.
edit: ovo u Parizu mi sjeba volju za fudbalom, ko zna hoce li se igrati utakmice u ponedeljak.
Last edited by fakat on 14/11/2015 06:48, edited 1 time in total.
luckylaka

#3207 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by luckylaka »

Nakon Kipra i Welsa nista neocekivano.Nema tu igre,ideja,akcije sve se svodi na ho ruk.Predji centar i rokni oko dvajes.Koliko me sjecanje sluzi nikad losiji fudbal u taktickom smislu nismo igrali.Taktika losa,sastav los,igra losa,teren los,navijaci losi...dobro smo i prosli.
poostar

#3208 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by poostar »

U Romi Pjanic u repki Panjic..uvijek ista prica sa Miretom...u Romi zabija slobdnjake ko lud,u repki korner nezna da izvede. Sve se bojim da se previse opusti kad igra za reprezentaciju jer je bez konkurencije.
poostar

#3209 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by poostar »

luckylaka wrote:Nakon Kipra i Welsa nista neocekivano.Nema tu igre,ideja,akcije sve se svodi na ho ruk.Predji centar i rokni oko dvajes.Koliko me sjecanje sluzi nikad losiji fudbal u taktickom smislu nismo igrali.Taktika losa,sastav los,igra losa,teren los,navijaci losi...dobro smo i prosli.
slabo te pamcenje sluzi...ovo je bila tikataka za 6-4-0 u Izraelu :mrgreen:
luckylaka

#3210 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by luckylaka »

poostar wrote:
luckylaka wrote:Nakon Kipra i Welsa nista neocekivano.Nema tu igre,ideja,akcije sve se svodi na ho ruk.Predji centar i rokni oko dvajes.Koliko me sjecanje sluzi nikad losiji fudbal u taktickom smislu nismo igrali.Taktika losa,sastav los,igra losa,teren los,navijaci losi...dobro smo i prosli.
slabo te pamcenje sluzi...ovo je bila tikataka za 6-4-0 u Izraelu :mrgreen:
Ma zivota mi ja nikako ne kontam kakvu formaciju mi igramo sa Meshom.Koja logika Vranjes umjesto Mujdze(jel ta izmjena bila).Pa jebo te umjesto da ih sabijemo na 40 metara mi dozvolimo da se ljudi razmasu ko kod kuce.Ne ide ovo ovako
Stargate Punk

#3211 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Stargate Punk »

Pa logika je da je povrijedjeni desni bek (Mujdza) izasao a u igru je usao rezevni desni bek (Vranjes) ili bi ti da igramo kao sa Papetom bez bekova.

Inace bi volio ovako nesto u Dublinu
Begovic
Mujdza, Spahic, Zukanovic, Kolasinac
Besic, Cocalic (Medunjanin)
Visca, Pjanic, Lulic
Dzeko

Ako se odluci za 4-4-2 onda igrati Hodzica umjesto Cocalic (Medunjanin) opcije.
luckylaka

#3212 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by luckylaka »

Stargate Punk wrote:Pa logika je da je povrijedjeni desni bek (Mujdza) izasao a u igru je usao rezevni desni bek (Vranjes) ili bi ti da igramo kao sa Papetom bez bekova.

Inace bi volio ovako nesto u Dublinu
Begovic
Mujdza, Spahic, Zukanovic, Kolasinac
Besic, Cocalic (Medunjanin)
Visca, Pjanic, Lulic
Dzeko

Ako se odluci za 4-4-2 onda igrati Hodzica umjesto Cocalic (Medunjanin) opcije.
Onda se tu ubacuje ofanzivni bek guras ili Bicu,Salihovica,vratis nekoga ne beka a pojacavs napad recimo Izetom ali ne 2 minute prije kraja.
tataćusak

#3213 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by tataćusak »

House wrote:gdje mogu pogledati snimak drugog poluvremena?

Na butmiru :-D
bingov buraz

#3214 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bingov buraz »

Preveliki respekt i strah od napadacki vrlo vrlo skromne reprezentacije Irske kojoj jos uz to fale 3 ponajbolja igraca.
Toliko smo bolja reprezentacija da ih gore mozemo okrenuti i dva razlike ako budemo igrali fudbal a ne nabijanje Spahica na Dzeku varijanta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3215 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

maraccana wrote:Image

:lol:
Ovo bi trebao biti zmaj?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#3216 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bingov buraz »

Smaug.
jeza u ledja

#3217 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Kome padne napamet ovo stvarno? Ko se sjeti i kaze treba nam maskota da trci po stadionu? I ko dodje pa kaze ja cu vam napraviti tu maskotu?I na kraju ko dodje pa kaze ja cu staviti ovo na sebe i izigravati maskotu? Mislim, koja je tu kombinacija planiranja, umjetnickog nadahnuca i poduzetnistva skupljena da dobijemo ovo iznad...
A dobro...sta drugo ocekivati u drzavi koja nije u stanju makar promjeniti naziv himne iz "Intermeco" u "Bilo sta drugo".
SkyLimit

#3218 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Ko' plitak potok bi ih pregazili
Image

#JesuisHodzic

#IbisevicKrampa
shalla

#3219 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shalla »

Ne kontam raju koja apostrofira Cocalića sinoć kao lošeg? U prvom poluvremenu uz Višću i Džeku najbolji al eto možda se ja ne razumijem u fudbal...
Lulić izgubljen, ne kontam ga nikako, izgleda kao neko kad igraš termin pa zovneš neko dijete da ti popuni ekipu jer ti je neko u zadnji trenutak otkazao. Pjanić i misterija i nije, ja nažalost od Pjanića imam sve manje očekivanja kad je reprezentacija u pitanju. Vedo da je imalo fer sam bi rekao selektoru "mojne mene sviju ti, samo će mi svi jebati od do", Bega prenio "formu" iz Chelseaja (mislim nije toliko njegov gol al jebiga kad ekipa ima jedan šut u 90 minuta bilo bi lijepo da golman odbrani taj jedan šut)...
Taktika TOTALNI PROMAŠAJ, igramo protiv jebene ostrvske ekipe jebenim dugim loptama, a ja sa rajom komentarišem prije tekme i kao glavna konstatacija je "ma samo da im spustimo loptu, da ne idemo dugim jer smo popušlić" i onda nakon 2:31 minute skontaš koja će to biti patnja :sad: Nije se ponudilo objašnjenje zašto vaditi Višču i prebacivati tamo Vedu, ako već nisi zadovoljan Višćom (ne kontam zašto) onda tu uvodiš Hajrovića jer je Vedo na desnom krilu u rangu Pehlića...

Ne znam koji mi je kurac i na čemu temeljim optimizam ali sam ubijeđen da ih tamo uzimamo...
Idemedosumom

#3220 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

luckylaka wrote: Ma zivota mi ja nikako ne kontam kakvu formaciju mi igramo sa Meshom.Koja logika Vranjes umjesto Mujdze(jel ta izmjena bila).Pa jebo te umjesto da ih sabijemo na 40 metara mi dozvolimo da se ljudi razmasu ko kod kuce.Ne ide ovo ovako
Koju bi ti taktiku preferirao protiv tvrdog bunker s igračima kojima mi trenutno raspolažemo (radi se o bunkeru koji se ni švabama nije dao razbiti) ?

Prigovaraš zbog izmjene Mujdža-Vranješ? Jesi li svjestan da je on namjestio Džeki gol? Ko je to drugi mogao umjesto Ogija ući pa da ih "sabijemo na 40" ? Možda Avdija zvani speed demon ?

I hajd najmilijih ti, de nam objasni kako su se to irci razmahali? Imali su, jednu jedinu polupriliku, iz nje su i postigli gol. Da nije bilo magle, vjerovatno ni to ne bi iskoristili. Ali deder definiši nam "razmahati se" u fudbalskom smislu.
supercali

#3221 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by supercali »

Ko kroz maglu se sjecam utakmice i nismo mi ni lose odigrali kako su se irci dobro branili
emmir1

#3222 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emmir1 »

Igrali smo u grču cijelu utakmicu, igralo se da se ne primi gol.
Iz tog straha nismo krenuli naprijed kako treba.

Bit će jebeno u Irskoj ali šanse su nam oko 40 posto da možemo to dobit.

Opet sam siguran da ćemo mi njima napraviti šanse i samo se nadam da ćemo dobro otvoriti utakmicu.

Jebem ga nikad u odlučujućim utakmicama nismo imali sreće, sinoć smo bili bolji za bar gol a dobijemo ga iz jedinog šuta na gol.

Da i nas Bog pogleda pa da zabijemo iz tog prvog šuta.

Da nam se vrati Francuska, one stative u Portugalu, Danska, Nigerija.

Moramo i mi jednom imati sreće a trebat će nam
emmir1

#3223 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emmir1 »

Dvije izmjene u sastavu.

Vedo i Cocalić na klupu unutra Bešić i Medunjanin
supercali

#3224 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by supercali »

Pala magla do pola bilinoga
Ne vidi se klupa ni tribina
Malo zbog crnih sudija
Malo i zbog lulica
Pitarrr82

#3225 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Pitarrr82 »

Samo umjesto Vede, ne zbog njegove igre nego taktike da smo imali veznog vise mislim da bi bolje bilo ali dobro 1:3 u Irskoj... :bih: :bih:
Locked