EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

sumirprimus

#3026 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sumirprimus »

Realno losa predstava od selektora taktike do igraca... I ne vadite se klupskim bojamamsvi su bili karindza....ne budul bolji u revansu i ne zasluzuju prolaz....
Coromandel

#3027 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Coromandel »

hrasno38 wrote:Mora se naci modus igranja na Kosevu i uloziti koliko je potrebno da bi se igrale utakmce reprezentacije. Jebem mu majku pa stvarno 11.000 je smijesna cifra
kod mene u kući nakakva tuga...k'o da su nas zmije za vrat ujele :shock:

ali nikad nisam imao ovakav osjećaj kao sada...da ćemo ih tamo otresti k'o slinu. nije ovo neka reprezentativna respektCija, jedino što je trener vrijedan svakog respekta.
north

#3028 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by north »

Gore se nema šta čekati, isti qrac bilo 0-0, ili nas naklofali 3 razlike...Čak mislim da oni neće uopšte srljati, pustiće nas, i izgledaće opet prividno ko da smo puno bolji, a onda opet nas može opaliti po ušima...Mi možemo gore dati 2 gola, ali možemo i primiti 3, sa nama se nikad ne zna, večeras su jednom prišli golu i zabili, a gore će imati puno više prostora protiv naše prespore odbrane :-)

Ohladiti malo Ibiševića, Bešić zadnji vezni, Pjanić :evil: , više prema gore....Krenuti sa formacijom 4-5-1, ako ne budemo vodili na poluvremenu, baciti sve u napad ubaciti Đurića i Vedada, ako treba i Hodžića možda prije Vedada, pa šta bude....Nažalost, teško je biti optimista :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3029 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:1-1

I to ce Irci povesti vrlo rano a nasi ce jedva, uz vrlo losilu ogru, izjednaciti pred kraj. :(
Eto. Znao sam ja.

A vi navrli - slabi, jadni, hudi Irci, ništa ne znaju i ništa ne valjaju... Ja navlačim, ja pesimista, da me banuju...

Ja ovom prilikom čestitam Irskoj na plasmanu na Euro.
Pa ne valjaju, sta si ti gledao?? Slabi, nego sta, nego mi nismo iskoristili to.
Ja bi tebe i takve banovao preventivno, sto bezveze prosipate demagogiju.
Kazes znao si, pa eto nisu rano poveli, sta si onda znao.
Nadam se da ces progutati svoje rijeci u revansu. Tamo svakako moramo napasti, a bolja smo ekipa. Ove drvosjece veze s fudbalom nemaju.
Ne ne znas ti @Lecrerca......on namjerno pise ovako jer se obicno dogadja suprotno od onoga sto pise:)
biscanka2

#3030 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by biscanka2 »

U parizu eksplozije u blizini stadiona oko 30 mrtvih .
Zalost, umijesto da se pobjedi nad njemcima raduju, velika zalost. :sad:
Last edited by biscanka2 on 13/11/2015 23:15, edited 1 time in total.
sumirprimus

#3031 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sumirprimus »

Kad ispadnes bez ispaljenog metka ko kakve tetkice...pljuc.
phillie

#3032 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by phillie »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:
Coromandel wrote:nije loŠe, nije loŠe. svakako smo ga morali zabiti, ovako ili onako. mislim da će biti mnogo lakše igrati U DABLINU, jer je večeras bio jak pritisak GROTLA...
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

hbt, kad sabereš, u GROTLU smo se nafanfali tantara, u gostima ih nismo toliko fanfali. da ne bude zabune nemam ništa protiv bilinog polja, već se treba okrenuti i drugim stadionima. što neko reče, masa šminkera i karafanfara na tribinama selfijaju, dok ga mi duvamo svako malo...
Mora se naci modus igranja na Kosevu i uloziti koliko je potrebno da bi se igrale utakmce reprezentacije. Jebem mu majku pa stvarno 11.000 je smijesna cifra
Modus igranja na Kosevu je kad se Kosevo osposobi. simple as that. onda se moze pricati o okretanju prema Kosevu/Grbavici... trazite od drzave da napravi stadion.
Frankyee

#3033 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Stvarno sam se nervirao kad lose izvodimo kornere. To se bar mora uvjezbati na ovom nivou igraca.

Kako je moguce da se tako lopte gube i prilike prosipaju. Dzeko je bio odsjecen, sto je i zamisao Iraca bila, ovo se moralo bolje odigrati. Zbog magle nisam dobro vidio pola terena.

Pjanic opet lose izvodi slobodne,,,,

Mora se nesto promijeniti jer Irci ce biti mnogo jaci kad se vrate njihovi glavni igraci.

Mesa : Oneil = 0:1
zrakomlat

#3034 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zrakomlat »

hrasno38 wrote:Da Mesa je totalno po meni kriv prvo sto je stavio Ibisevica kao zadnjeg igraca od kojeg nema nikakve koristi. Dzeko igrao po cijeloj polovini i na zalost po koji vec put radio i Pjanicev posao. Pjanic definitivno sto se tice reprezentacije je nula jer kako objasniti da covjek koji vrijedi 25 miliona EUR ne zna za reprezentaciju ubaciti loptu iz kornera a kamo li sta drugo. Nasim napadacima nema ko dati loptu osim ako Dzeko ne izbaci Viscu ili Lulica na krilu. Ako je htio sa dva napadaca trebao je igrati sa Dzeko-Hodzic ili da idemo isklucivo od pocetka na skok igru sa Djuricem. Ne kontam sto je Visca izasao jer jedini je bio konstantna opasnost u napadu. Pola odbrane i veznog reda se gubi ko abdest i nisu u stanju da daju sigurnu loptu.
:thumbup: 100 % si u pravu. Vedo nikako nije smio igrati, pa frajer guli kaznu 4 utakmice suspenzije, nije u igračkoj formi, dok Hodžić i Đurić igraju stalno. A nebi bila loša ni opcija samo sa Džekom, a pojačat vezni red s Medom, Salihovićem jer od onog Pjanića nema nikakve fajde, dok Cocalić ne zna igrati prema naprijed, prenositi lopte na drugu polovinu. Pa igrali smo bez napadača, Džeko stalno u vezi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3035 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Trol.” -7 dana-
» InvestmentSLO
It_is_a_Leclerc

#3036 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by It_is_a_Leclerc »

I ja stvarno mislim da ona magla nije regularan uslov za igru.
Pa valjda se fudbal igra za publiku, a šta ćeš ga igrati ako je vidljivost ko na Kilimandžaru.
sumirprimus

#3037 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sumirprimus »

north wrote:Gore se nema šta čekati, isti qrac bilo 0-0, ili nas naklofali 3 razlike...Čak mislim da oni neće uopšte srljati, pustiće nas, i izgledaće opet prividno ko da smo puno bolji, a onda opet nas može opaliti po ušima...Mi možemo gore dati 2 gola, ali možemo i primiti 3, sa nama se nikad ne zna, večeras su jednom prišli golu i zabili, a gore će imati puno više prostora protiv naše prespore odbrane :-)

Ohladiti malo Ibiševića, Bešić zadnji vezni, Pjanić :evil: , više prema gore....Krenuti sa formacijom 4-5-1, ako ne budemo vodili na poluvremenu, baciti sve u napad ubaciti Đurića i Vedada, ako treba i Hodžića možda prije Vedada, pa šta bude....Nažalost, teško je biti optimista :(
Sad sta god uradi i kolko ga god izbacio iz gaca....nece bit dovoljno.pickasta igra uvijek kosta...
undefined007

#3038 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by undefined007 »

Image

:thumbup:
Partijaner

#3039 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Partijaner »

Friska je, zainteresovani u inbox.
Image
LSD

#3040 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Mi rutinski pobjeđujemo ove irce u Dublinu :nargila: naglasak na rutinski
insaneinthebrain

#3041 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insaneinthebrain »

leclerc dosao na svoje :oops:
a mi se kao nesto nadali da cemo pobijediti :roll:
sumirprimus

#3042 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sumirprimus »

Vi klupski obojeni....odigrasmo mi par tekmi bez dzeke protiv haman pa slicno bezlicnih elkpa i dobismo.
Jednostavno trenutno nije nikakva prevaga.
ILVIIR

#3043 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

nismo lose igrali. sasvim je ok igra bila protiv defenzivnih iraca.
cocalic jako pozitivno iznenadio, mujdza takodje a i vranjes. visca je imao jako puno ubacaja.

ibisevic i lulic po meni najslabiji.

je li ovo spahic opet skrivio gol u odlucujucoj utakmici? (nakon francuske i nigerije)

od ove glupe magle nista se nije moglo viditi sta je bilo prije gola sto smo dobili..
LSD

#3044 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

sumirprimus wrote:Vi klupski obojeni....odigrasmo mi par tekmi bez dzeke protiv haman pa slicno bezlicnih elkpa i dobismo.
Jednostavno trenutno nije nikakva prevaga.
ahaaa, svakako

Ne znam jesi li upratio u onoj magli - ali Džeko je veceras zabio gol :!: ali dobro, nije to neka prevaga :per:
BarbaDue

#3045 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BarbaDue »

@SkyLimit....lajk za post i dobru rekapitulaciju, da ga ne qutam :thumbup:
stari_rastafari

#3046 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by stari_rastafari »

Teska utakmica. :)

I jope ja, sa svojom teorijom - 4-3-3

Begovic
Bicakcic-Sunjic-Zukanovic-Kolasinac
VIsca-Pjanic-Lulic
Djuric--Dzeko
>>{Hodjic}<<
Grean

#3047 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Grean wrote:
strong69 wrote: Pjanic je misterija.
Nije misterija, to je odgovor zasto je prethodni selektor radje zrtvovao jedno krilo ili defanzivnog veznog nego playmakera u defanizvnov veznoj liniji.

Glava mu se zbog tog skidala u svakoj varijanti ali ovdje se vidi koliko je bitan taj tip igraca, bar za nasu ofanzivnu igru na kavu smo navikli. Idealno nema, uvijek nesto moras zrvtvovati.
Predhodni selektor je imao Misketa koji je doktor fudbala za Pjanica!!!!! Od kada se pojavio Mali Princ u reprezentaciji uvijek mu neko smeta i uvijek ga neko gusi......
I da kod naseg gola Djuric je dzekovski propustio loptu do Dzeke i definitvno ako idemo sa dva spica on treba da igra a ne Ibisevic
Ima i ta mjesta ali cinjenica je da je i Misimovic imao Pjanica pored sebe, uvijek su bila dva kreativna igraca u sredini po jedan u svakoj liniji. To je ono na cemu se danas gradi igra i to je ono sto se kod nas kritikovalo do iznemoglosti.

Eto dobili smo sa Mesom iskljucivo razbijace u defanzivnoj veznoj liniji, dobili smo da Cocalic odlicno pokrije njihove visoke lopte ali to kosta u vidu toga da je bio igrac manje u gradjenju igre, sto me iznenadilo jer on nije tolika talasika.
condy

#3048 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

SkyLimit wrote:Parafrizirat cu Susica nakon prve utakmice u ovim kvalifikacijama - nije me iznenadila Irska, iznenadili su me nasi igraci. No prije svega, moram spomenuti ovu maglu koja je i obiljezila utakmicu, odavno mi se cini da je ovaj zvanicni termin odigravanja utakmica od 20 : 45 prekasno, docekali smo maglu. Pogotovo nasa reprezentacija forsira taj termin, i kad je bio utakmica kvalifikacija u 19 : 00, 20 : 00, mi smo uvijek igrali u ovom polunocnom terminu.

Irci su igrali kako smo svi i ocekivali, defanzivno i agresivno, glavom u kopacku, prema naprijed dugim loptama strpljivo cekajuci svoju priliku, koja je na kraju i dosla. Nasim magla ne moze biti izgovor, jer bila je i Ircima magla, a i u prvom poluvremenu nisu nista uradili kad nikakve magle nije bilo.

Da smo mi igrali lose jasno je i nama laicima, pozvaniji od mene nek objasne zbog cega je bilo tako. Meni je najvise zaparalo usi ono sto je rekao Suko da je Mesa inzistirao da se teren sto vise natopi vodom jer takav teren nama odgovara. Zar nije nekad Mourinho trazio da se to radi na Stamford Bridgeu kad je gostovala Barcelona, jer takav teren ne odgovara tehnicki mocnim ekipama, sad mi nista nije jasno.

Nije se bas puno moglo vidjeti, ali:

Begovic – Irci jednom opucali na gol i primio je, ne mozes ga kriviti, mada eto odavno on prima svaki pristojan sut u okvir gola, covjek bi ocekivao da nekad nesto i odbrani. Nervira me i ono konstantno vracanje lopte njemu pa je on nabije u aut, no tu je najmanje on kriv.

Mujdza – Prema naprijed solidan, prema nazad rupa, Sunjic i Spahic krpili tu poziciju. Nije imao snage za svih 90 minuta. Nazalost, gotov igrac.

Sunjic – Ono sto sam vidio bio je dobar. Irski gol nemam pojma kako su dali, valjda nije bio kriv.

Spahic – Isto kao i za Sunjica

Zukanovic – Defanzivno dobar, prema naprijed los. I zaista trebao bi vjezbati udarac glavom, lola je neometan poslije kornera glavom posla u aut.

Cocalic – Prema naprijed nista, bjezi od lopte i kao da porucuje saigracima da mu ne dodaju. Jedan od razloga zasto smo bili bezidejni. No on je svakako prvenstveno stoper, nije mu mjesto u veznom redu. Sto se tice defanzivnih zadaca, udarao je i gurao se, bit ce da mu je to i bio zadatak na terenu.

Pjanic – Morao se vracati skroz nazad da primi loptu od stopera pa da pokusa nesto iskreirati. U podmazanoj masineriji sa Rajom, De Rossiem, Strootmanom itd. on je sjajan, ovako u paru sa Cocalicem i on izgleda kao igrac Mechelena.

Visca – Najbolji na terenu, jedini koji je nesto uspjevao napraviti prema naprijed. Mada moram reci da se vidjelo da je irska strana po kojoj je on igrao puno losija defanzivno od suprotne, bilo je prostora. Zasto ga je Bazdarevic izvadio, to vjerovatno nikom nije jasno osim njemu.

Lulic – Vecinu utakmice proveo u Colemanovom dzepu. Jos je na njemu napravljen cist penal koji je sudija savrseno vidio a ignorisao, a i uspio je promasiti nasu najbolju sansu u drugom poluvremenu.

Ibisevic – Pa do kada ce se ovoga covjeka forsirati na osnovu „starih zasluga“? Igrac manje na terenu, Suko je Dzeku u drugom poluvremenu prepoznavao po kapitenskoj traci a Vedu po tome da cim se lopta odbije od igraca kao od panja, zna se ko je. Jos ga ostavlja u igru a vadi Viscu. Hodzic kao mlad, brz, nizeg rasta bi puno vise odgovarao kao partner Dzeki u napadu, a Djuric da bude prva opcija sa klupe jer je u stanju u kratkom vremenu napraviti vecu razliku od Ibisevica, no eto Vedo uziva status naseg drugog napadaca iako mu realno pripada mjesto cetvrtog.

Dzeko – Iskreno, vise sam ocekivao od njega. Ma je li ono on bio onaj igrac sto je poslije Zukanovicevog dodavanja lopte glavom Randolphu svjesno se izmakao misleci da je u ofsajdu a nije bio, iako je bio potpuno sam pred golmanom? Dosta puta meljao, imao otvorene suigrace a nije im dodavao vec nastavio meljati. Opet, mora se pohvaliti njegova rastrcanost, vracao se po loptu duboko nazad, nije ovo bila jedna od njegovih setajucih partija.

Sto se tice igraca sa klupe, Djuric i Hajrovic prekratko igrali da bi se moglo sta komentarisati, s druge strane Vranjes odlican, cak je uspio upisati i asistenciju za gol.

U revansu ce Irci pred 50 000 svojih navijaca biti odlucniji prema naprijed, vjerovatno ce stvoriti vise prilika nego veceras, to ce svakako znaciti i vise prostora za nas, iako se Irci zasigurno nece u potpunosti otvoriti dokle god bude za njih vrlo ugodnih 0 : 0, nema zaista smisla kalkulisati i cekati, nama pretjerano i ne znaci ako primimo gol, svakako ga moramo dati. Moramo ih napasti, inace ako budemo cekali 80. minutu da udje Djuric i pokusamo nabijanjem na njega otici na Euro, nema od toga nista. Ne treba ocajavati, sve ce se rijesavati u Dublinu.

PS. Uz naseg selektora i igrace, svakako da su nasi mediji najodgovorniji za ovaj negativni rezultat, danima su nas uvjeravali da je Irska razbijena i desetkovana vojska stavljajuci na naslovnicu svaku povredu njihovog treceg golmana i cetvrtog desnog beka. Ja ih od sada bojkotujem, nedam klika nikom, davno su njih Dzeko i Spahic procitali.

Drugi PS. Jebo vas propustanje lopte, poslije svakog naseg ubacaja ili lopte po zemlji, prvi igrac propusti loptu, pa je drugi propusti, pa na kraju zavrsi kod nekog Irca. Niko da preuzme odgovornosti i on pokusa, svi nesto propustaju.
Potpis :thumbup:
Mirza007

#3049 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mirza007 »

Pokazali smo karakter, nismo gubili glavu mada je prvi gol pao pred sami kraj utakmice.
Brine me nenefikasnost, kontrolirali smo igru u vecem dijelu utakmice I stvarali sanse ali nismo imali realizaciju.
Ono sto nam je islo od ruke treba nastaviti koristiti - igra na brze kratke pasove I proboji preko krila. Cim prihvatimo njihov stil igre nabijanja lopte u zrak situacija na terenu se mijenja u njihovu korist.
Jos mi ovo mozemo proci, bicemo jos jaci u barazu. Nisam upratio kartone ali mi se cini da mozemo biti u kompletnom sastavu (nadam se da ce se Mujdza oporaviti a ako ne onda je Vranjes dobra alternacija - veceras je solidno odigrao).
jeza u ledja

#3050 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Jebo ti nas kad procitam ove postove.
Igra protiv Velsa i Kipra je bila uzas pogotovo protiv Kipra ali smo imali rezultat.
Igra je na ovoj bila ok u prvom poluvremenu veoma dobra, kontrolarali smo igru Irci su bili nemocni i bezopasni imali smo i dobrih prilika samo gola nije bilo.
Likovi su imali srece nista drugo.
Treba nam gol i njega mozemo zabiti i ovdje se vidilo.
Za razliku od zadnje dvije utakmice baraza igra je bila dobra ali rezultat je sranje.
Mesa i Djuric pokusao je da igramo sa tri visoka u njihovih 16, Ibisevic je vise bio u 16 nego na krilu, samo trebao je Lulica izvaditi a ne Viscu kojem je bolje islo.
Izvini nikako ne mogu shvatiti kako je igra bila dobra????
Igra je bila losa, vrlo losa. Previse smo imali obicnih pasova koji su bili pogresni. Nismo stvorili dovoljno sansi. Pjanic je bio realno beskoristan, a Dzeko nedovoljno iskoristen. Da ne govorim o sveopstoj letargiji kao da igramo prijateljsku utakmicu a ne plej off. Igra je bila sve samo ne dobra. Sve je bilo lose, od taktike, do izmjena, do same igre, do psiholoskog momenta, do publike, na kraju do magle. U stvari dugo nisam goru utakmicu "gledao".

Mi jos nismo dobili utakmice u barazu. Ovo nam je peta utakmica za redom bez pobjede. :-)
Locked