EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

todd_smith

#26 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by todd_smith »

Logovan wrote: Pa sa ovakvom igrom i Luxemburg nas može izbaciti. :D Ovo večeras je bilo da te Bog mili sačuvaj, sreća pa su neiskusni i nisu imali nijednog jačeg igrača koji iskače kvalitetom.
Nešto sam siguran u vezi Irske, sve kontam ako ih dobijemo, prolazimo. :D
Jedino pozitivno u vezi irske je da im tri najjaca igraca nece igrati. Oshea dobio crveni, Walters zute, Long povreda. I nije kao da imaju nekoga da moze uletiti da bude prijetnja.

Ali druga utakmica sa njima....

Nakon veceras, Slovenija najbolji izbor lici mada su oni nagazna mina, doduse 50 minuta se mucili protiv San Marina neku vecer, tako da hajd znaj.
sumirprimus

#27 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by sumirprimus »

Baraz baraz mi nikad necemo... :skoljka: neam srca...
nKrkan

#28 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nKrkan »

Image

Patos :lol: :lol:
Tito_i_Partija

#29 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tito_i_Partija »

todd_smith wrote:
Logovan wrote: Pa sa ovakvom igrom i Luxemburg nas može izbaciti. :D Ovo večeras je bilo da te Bog mili sačuvaj, sreća pa su neiskusni i nisu imali nijednog jačeg igrača koji iskače kvalitetom.
Nešto sam siguran u vezi Irske, sve kontam ako ih dobijemo, prolazimo. :D
Jedino pozitivno u vezi irske je da im tri najjaca igraca nece igrati. Oshea dobio crveni, Walters zute, Long povreda. I nije kao da imaju nekoga da moze uletiti da bude prijetnja.
Nikad ne potcjenjuj mlade igrace koji hoce da se dokazu. I Djuric drugoligas "uleti", pa nas spasi u obje utakmice. :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

molit sve bogove da dobijemo Slovence jer ih ne ide u zadnje vrijeme.

Nakon Velsa i Kipra, kako smo odigrali, mrka nam je kapa ako nas bilo šta drugo zapadne. Neka vas ne zavaravaju ove dvije zadnje pobjede protiv nezainteresiranog Velsa (koji se svakako plasirao) i poluamaterskog Kipra.

Irci su pri tome uvjerljivo najgora opcija.
nepotrebni

#31 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nepotrebni »

Mirza007 wrote:Mislim da smo realno bolji od sve cetiri ekipe. Ako bih ja birao, ovakva bi bila preferencija:
1) Slovenija
2) Norveska
3) Irska
4) Danska
u sustini bi trebalo bit svejedno s kim cemo igrat baraz.
svaka od ove 4 ekipe ima sigurno kao i mi svoje mane i prednosti, al su slabije rankirane na osnovu rezultata.
meni sama cinjenica da BIH ucestvuje na Euru ne znaci nista. Otisli smo direktno na svjetsko i tamo se nismo obrukali, tako da barem slicno, osim sto moramo kroz baraz, ocekujem i na evropskom.
ja vjerujem, da je nasa momcad bolja od svih gore pobrojanih pa i od puno direktnih ucesnika evropskog.
ako barazu psiholoski pristupe kao pripremi za ucesce na Euru onda nema sta da brinemo ;)
Herr Flick

#32 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Herr Flick »

Nebitno je koga cemo dobit ako cemo igrat kao veceras,ima da nas zguze svi :-)
dječak sa šibicama

#33 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by dječak sa šibicama »

Gledao sam Slovence zadnje dvije tri utakmice, igraju ljudi i bas nisu imali srece.

Sa Svicarskom vodili 2:0, kod 2:2 im cist penal nije sviran, i onda popuse gol u 94 minuti. Peh nad pehovima.

Pa sa Litvanijom, 20 udaraca na gol, skoro 70% posjed lopte, i prime gol na kraju utakmice iz penala.

Drzali su Svicarce u konopcima, ali Slovenija nema kvalitet individualni i tu je sansa.
It_is_a_Leclerc

#34 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by It_is_a_Leclerc »

Sa ovakvom igrom, lagan smo plijen čak i Slovencima.

Ipak, ja vjerujem da će uz Džeku, Kolašinca (?) i Bešića u 2. utakmici (jebala te žvaka, da te jebala) izgledati puno, puno bolje. Mada, kad malo bolje razmislim - ona gotovo rukometna pucanja odbrane, gdje je sve koji imaju oči bilo sram nogometne javnosti zbog takve igre naše reprezentacije, rezultat je starosti Spahića, i evidentnog nedostatka kvaliteta kod Šunjića i Vranješa.

Ja bih, kao i većina Slovence, ali ih nećemo izvući, i to mogu sad potpisati. Jer, da je Bosanac sretan rodio bi se u Švicarskoj.
Danska je ok. Može se protiv njih. Irska je nezgodna.
Norveška je tvrd orah. Mislim da i njih možemo dobiti.

Uglavnom :

1)slo (njih nećemo izvući)
2)den
3)nor
4)irl

S tim da je ovo PROJEKCIJA nosioca i nenosioca. UEFA još nije ništa zvanično objavila.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#35 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

Sta vam je ljudi mi smo najjaca reprezentacija u ovom barazu poslije Ukrajine i ne znam odakle toliki pesimizam, Ako budemo kompletni dobit cemo ko god da je u pitanju a ako budemo ovako kurate srece opet cemo dobiti ali ce i navijaci dobiti cir. Mesa je ziheras boli njega kurac za ljepotu jer cilj opravdava sredstva i ako treba igrat cemo najruzniji fudbal na planeti ali ce se na glavu nasaditi da idemo u Francusku jer je njemu to vaznije nego kompletnom ostatku reprezentacije. Stvarno citajuci neke komentare covjek dodje u iskusenje da potrazi postove tih istih forumasa nakon poraza od Izraela i nakon preuzimanja reprezentacije od Mese. Oni koji su malte ne u zivot se kladili da ni teorijski ne mozemo u Francusku sad trune o ljepoti fudbala.....koja crna ljepota sa ekipom u kojoj pola igraca sjedi sto na klupi sto na tribinama, devastiranoj ekipi povredama i kartonima trazi se dlaka u jajetu...stvarno sega!!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#36 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Sa ovakvom igrom, lagan smo plijen čak i Slovencima.

Ipak, ja vjerujem da će uz Džeku, Kolašinca (?) i Bešića u 2. utakmici (jebala te žvaka, da te jebala) izgledati puno, puno bolje. Mada, kad malo bolje razmislim - ona gotovo rukometna pucanja odbrane, gdje je sve koji imaju oči bilo sram nogometne javnosti zbog takve igre naše reprezentacije, rezultat je starosti Spahića, i evidentnog nedostatka kvaliteta kod Šunjića i Vranješa.

Ja bih, kao i većina Slovence, ali ih nećemo izvući, i to mogu sad potpisati. Jer, da je Bosanac sretan rodio bi se u Švicarskoj.
Danska je ok. Može se protiv njih. Irska je nezgodna.
Norveška je tvrd orah. Mislim da i njih možemo dobiti.

Uglavnom :

1)slo (njih nećemo izvući)
2)den
3)nor
4)irl

S tim da je ovo PROJEKCIJA nosioca i nenosioca. UEFA još nije ništa zvanično objavila.
E tebe volim kad tako pricas jer uvijek bude suprotno hehehehehe a i sam to namjerno radis:)
Ricken

#37 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Ricken »

Sva 4 moguća protivnika su slična. Ne igraju pas igru, ali igraju jako discplinovano vrebaju svaku grešku. Koga god da dobijemo, možemo poderati, ili biti tijesno izbačeni. Nijedna od ovih reprezentacija nas ne bi trebala nadigrati. Potpuno druga stvar bi bila dobiti Švede (koji su jači) ili Ukrajince. To su ekipe koje igraju lopte, i imaju brze ili na ključnim pozicijama brže igrače.

Samo bih podjsetio ove što priželjkuju Slovence, da su isti izbacili Ruse u baražu prije par godina, Isto su bili "najbolja opcija".
Strašno je to discplinovana garda profesionalaca koj iznaju igrati na rezultat. Irci su odlični ozada, ali nemaju tu disciplinu Slovenaca, i znaju padati kada ih protivnik načne.

Ono što je najbitnije je da nijedan mogući protivnik nema izrazito brže igrače na ključnim pozicijama, kao što je recimo imao Vels prije par dana u Zenici ili recimo Portugal u oba baraža.
cyprus

#38 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:...Mada, kad malo bolje razmislim - ona gotovo rukometna pucanja odbrane, gdje je sve koji imaju oči bilo sram nogometne javnosti zbog takve igre naše reprezentacije, rezultat je starosti Spahića, i evidentnog nedostatka kvaliteta kod Šunjića i Vranješa...
A Mujdža i Zukanović nemaju ništa sa tim pucanjima? Joj :-)
Bosanski_kralj

#39 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:...Mada, kad malo bolje razmislim - ona gotovo rukometna pucanja odbrane, gdje je sve koji imaju oči bilo sram nogometne javnosti zbog takve igre naše reprezentacije, rezultat je starosti Spahića, i evidentnog nedostatka kvaliteta kod Šunjića i Vranješa...
A Mujdža i Zukanović nemaju ništa sa tim pucanjima? Joj :-)
Mujdža je u katastrofalnoj formi, a Zukanović iako se dobro pokazao protiv Velsa, večeras nešto lošiji.
Frankyee

#40 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Frankyee »

Sve ove ekipe su slicne po kvalitetu, nije sa da imamo Holandiju ili Portugal.

Ali sve ekipe vjerovatno zele nas.

Najvaznije je da svi igraci budu spremni. Mora se pojacati odbrana, kriticno je to bilo.
It_is_a_Leclerc

#41 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by It_is_a_Leclerc »

Frankyee wrote:Sve ove ekipe su slicne po kvalitetu, nije sa da imamo Holandiju ili Portugal.

Najvaznije je da svi igraci budu spremni. Mora se pojacati odbrana, kriticno je to bilo.
A ne bih bas rekao da bi neko radije nas nego Ukrajince ili Madjare
cyprus

#42 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by cyprus »

Frankyee wrote:Sve ove ekipe su slicne po kvalitetu, nije sa da imamo Holandiju ili Portugal.

Pored Mađara, da žele nas - ne vjerujem :-D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#43 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Herr Flick wrote:Nebitno je koga cemo dobit ako cemo igrat kao veceras,ima da nas zguze svi :-)
Ne zaHebaji, sa ovakvom nasom igrom i Porugalu u barazu bi gace spale. :D :oops:
insaneinthebrain

#44 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by insaneinthebrain »

dobro pa ne zivimo u holandiji, kakvo bi tek bilo razapinanje i pljuvanje po forumu :oops: :lol:
drug_profi

#45 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by drug_profi »

Za nas mentalite bi samo Danska bila dobar protivnik. Ozbiljno ime, a u laganoj krizi. Nasi bi se uozbiljili i odigrali kako treba.
Svaka druga ekipa ce bez obzira na strucni stab, kod igraca izazvati prepotenciju i "ta ce oni".
Mustang1

#46 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mustang1 »

Daj Madjare da im jebemo mamu! Lista ce bit sutra ali mislim da ce jedina promjena biti Madjarska dole Norveska gore

Hoce i susjedi navijati za nas ? :D
todd_smith

#47 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:Daj Madjare da im jebemo mamu! Lista ce bit sutra ali mislim da ce jedina promjena biti Madjarska dole Norveska gore

Hoce i susjedi navijati za nas ? :D
oni navijaju za nas samo kada se oni vec kvalifikuju :mrgreen:
Dead Man Walking

#48 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Dead Man Walking »

Sta ste se kaknuli yebote? :) Prolazimo baraz bez problema, jedine opasne ekipe su Ukrajina (koju ne mozemo dobiti ako nam sta ne nacvaraju u zadnji tren) i Irska, donekle Svedska. To sto je Norveska dobila Hrvatsku ne znaci nista jer su tu Hrvati u opasnim govnima bili, u Zagrebu su im slozili peticu ako se ne varam. Madjari i Slovenci bi bili idealni za odlazak na EP sa stilom, ali niko od ovih ostalih nije nepremostiva prepreka. Igramo na rezultat i to je to, vrijeme kad smo kao igrali lijepo za oko je proslo, nemamo vise igrace za takvo nesto. A to je doduse prolazilo samo protiv hopa ekipa svakako, od jacih je redovno bila pusiona, lijepa za oko.
House

#49 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by House »

Bosna je na Euro 2016

sticky ovaj post :D
budza

#50 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by budza »

ko kod da vam padne, pregazicete ga kao fap zabu.
jednostavno imate kvalitet da prodjete, ne samo ove iz druge grupe, vec i svedsku, ukrajinu...
imajte na umu koliko vas je safet zeznuo. pa povrede, kartoni... nijedan mec niste bili kompletni.
mogli ste vi uz malo srece u ovoj grupi davno biti prvi.
ovo sa mehmedom ne deluje puno bolje, ali se radi na tome. mehmed deluje ozbiljnije i voljan je da napravi nesto.
Locked