EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1151 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
najbitnije je da trener pripremi fizički, taktički i psihički igrače da kliknu kako treba kad istrče na travnjak...sve ostalo se zviždi...Sejo uživotu...Sanele mimoje i te fore
- Edin H.
#1152 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da li dolazi Munja na tekmu, kao pocasni gost - CAPO 
- noiserr
#1153 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ima tu vise faktora. To je i Argentini bila prva tekma na prvenstvu, i realno na njima je bio pritisak. A nasi momci su svi (barem oni u prvom sastavu) tada redovno igrali u svojim klubovima. Argentina nije vrsila neki veliki pritisak na nas, i igrali su krajnje konzervativno.Idemedosumom wrote:Dragi moji ljudi, pogledajte kako smo se s Argentinom nosali:
Nek mi neko objasni ko je naograiso poslije ove tekme, naši igrači, pape, savez ili svi.
Elem, vidjelo se da ni u našoj super formi nismo znali/mogli kontre istrčavati.
Ipak mi smo odlicno tu utakmicu odigrali. I da nebi onog auto gola tu smo mogli i pobjedu izvuci ako ne barem nerjesen rezultat. Ali onda je Sajo valjda ohrabljen tom utakmicom poceo kockati pa protiv Nigerije igrao bez lijevog beka. A i sreca nam okrenula ledja pa nam cist gol ponistise, i primismo gol kad je trebao faul biti sviran.
Nasi momci su od te silne zelje da nesto naprave na svjetskom prvenstvu onako iskreno malo bili preforsirani, pa im se to odrazilo na karijeru poslije svjetskog prvenstva, recimo Dzeko zadobio povrjede listova od iscrpljenosti, Pjanic igrao citavu proslu sezonu umoran, a Besic se nije uspio nametnuti jer je isto trazio odmora... slicna stvar is so ostalim igracima.
Ali eto sad su nam igraci odmorniji, imamo malo pametnijeg trenera i to iskustvo sa svjetskog. Onako realno sad bi trebalo to malo lakse ici. A pomalo i nova krv dolazi, da uci od ovih iskusnih.
- hornet
#1154 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nosio se I Iran mozda i bolje od nas protiv Argentine, primise gol u zadnjim minutama. Nigerija je isto izgubila minimalno, tacnije Argentina je sva tri protivnika pobijedila sa minimalnim rezultatom. Po meni najbolja utakmica ove generacije je ona u Parizu protiv Francuske, pogotovo prvo poluvrijeme.noiserr wrote:Ima tu vise faktora. To je i Argentini bila prva tekma na prvenstvu, i realno na njima je bio pritisak. A nasi momci su svi (barem oni u prvom sastavu) tada redovno igrali u svojim klubovima. Argentina nije vrsila neki veliki pritisak na nas, i igrali su krajnje konzervativno.Idemedosumom wrote:Dragi moji ljudi, pogledajte kako smo se s Argentinom nosali:
Nek mi neko objasni ko je naograiso poslije ove tekme, naši igrači, pape, savez ili svi.
Elem, vidjelo se da ni u našoj super formi nismo znali/mogli kontre istrčavati.
Ipak mi smo odlicno tu utakmicu odigrali. I da nebi onog auto gola tu smo mogli i pobjedu izvuci ako ne barem nerjesen rezultat. Ali onda je Sajo valjda ohrabljen tom utakmicom poceo kockati pa protiv Nigerije igrao bez lijevog beka. A i sreca nam okrenula ledja pa nam cist gol ponistise, i primismo gol kad je trebao faul biti sviran.
Nasi momci su od te silne zelje da nesto naprave na svjetskom prvenstvu onako iskreno malo bili preforsirani, pa im se to odrazilo na karijeru poslije svjetskog prvenstva, recimo Dzeko zadobio povrjede listova od iscrpljenosti, Pjanic igrao citavu proslu sezonu umoran, a Besic se nije uspio nametnuti jer je isto trazio odmora... slicna stvar is so ostalim igracima.
Ali eto sad su nam igraci odmorniji, imamo malo pametnijeg trenera i to iskustvo sa svjetskog. Onako realno sad bi trebalo to malo lakse ici. A pomalo i nova krv dolazi, da uci od ovih iskusnih.
-
todd_smith
#1155 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
argentina je svaku ekipu do finala dobila minimalno, tako da ti nije to jak argument
-
Rob_Atl
#1156 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
slazem se ona tekma u francuskoj je najbolje odigrana tekma nasih, u prvom poluvremenu smo trebali da vodimo bar sa tri gola razlike.
- p206
#1157 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nije baš bilo tako idealno, imali su i oni onu 100% šansu na početku kad nam je pukla odbrana i Remy (onaj iz Chelsea) sam izašao pred golmana.
A oni su imali povrede nekih bitnih igrača, Benzema i Ribery čini mi se nisu igrali.
A oni su imali povrede nekih bitnih igrača, Benzema i Ribery čini mi se nisu igrali.
- SkyLimit
#1158 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
A i u drugom poluvremenu je sijevalo sa svih strana oko naseg gola, branili smo se kao Staljingrad.
Ali ljudi vole mitove pa je steta kvariti zabavu, nek se slobodno za 50 godina prica kako smo Francusku sa Henryem i Zidanom drzali na konopcima 90 minuta u sred Pariza
Ali ljudi vole mitove pa je steta kvariti zabavu, nek se slobodno za 50 godina prica kako smo Francusku sa Henryem i Zidanom drzali na konopcima 90 minuta u sred Pariza
-
Crvena Tifoza
#1159 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
SkyLimit wrote:A i u drugom poluvremenu je sijevalo sa svih strana oko naseg gola, branili smo se kao Staljingrad.
I Španiju smo na Mestalji držali na konpcima do 96. minute.
-
Rob_Atl
#1160 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
niko ne govori koliko je francuska sansi imala , pricamo kako smo mi igrali napadacki, ni jednu takvu utakmicu poslije francuske nismo odigrali gdje smo mogli uvali bar 4-5 golova, mislim na ove jace reprezentacije, dva puta evo protiv belgije se nismo vidjeli, wels isto tako, ne mogu se sjetiti jos jacih utakmica poslije francuza.
- noiserr
#1161 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bila je ona jedna protiv Portugala za vrijeme Cire, u Lisabonu kad smo pogodili precku i dvije stative cini mi se, a izgubili 1-0 u prvoj utakmici.Rob_Atl wrote:niko ne govori koliko je francuska sansi imala , pricamo kako smo mi igrali napadacki, ni jednu takvu utakmicu poslije francuske nismo odigrali gdje smo mogli uvali bar 4-5 golova, mislim na ove jace reprezentacije, dva puta evo protiv belgije se nismo vidjeli, wels isto tako, ne mogu se sjetiti jos jacih utakmica poslije francuza.
-
Paul F.
#1162 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
U Parizu smo žestoko krenuli i naravno da igrači takav tempo ne mogu držati do kraja. Početak drugog polivremena i teška povreda Mujdže. To je trebao biti crveni karton...
- hornet
#1163 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Oni su okrenuli kad je usao Menez, a i osjetio se pritisak kod nasih vjerovatno kad su pomislili da su jako blizu EURA po prvi put. Jeste imo je Remy 1 na 1 al imo je i Rahimic isto al se saplete kolko se ja sjecam. Kakogod, ja od nasih ne vidjoh nikad bolje od tog prvog poluvremena, takvu silu. Ja sam bio sokiran.p206 wrote:Nije baš bilo tako idealno, imali su i oni onu 100% šansu na početku kad nam je pukla odbrana i Remy (onaj iz Chelsea) sam izašao pred golmana.
-
Paul F.
#1164 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Imo je Remi kitu jedan na jedan. Ako o istoj stvari govorimo, na 15.13 bolesni Hasagić je moro da se sagne da uzme loptu. https://www.youtube.com/watch?v=FN5mgFPVXek
Kad smo već kod toga, 12,50 - nepostojeći ofsajd za Lulića; 22.50 nekažnjavanje simulacije povrede; 1.03.10 žuti zbog Spahićeve frizure.
I najvažnije 1.01.55 teška povreda Mujdže. Tada su oni trebali ostat sa 10 igrača. Za manje upućene, glavna zadaća sudije je fizička zaštita igrača. Teška povreda povlači crveni, bila namjerna ili ne.
Dakle početak drugog poluvremena, još uvijek bolje igramo, vodimo 1-0 i imamo igrača više. I ko dobiva ?
Vrijedi napomenuti da je ovo vjerovatno jedina tekma kad smo bili kompletni, ne računajući Hasagića koji se odmarao na golu zbog starih zasluga.
Kad smo već kod toga, 12,50 - nepostojeći ofsajd za Lulića; 22.50 nekažnjavanje simulacije povrede; 1.03.10 žuti zbog Spahićeve frizure.
I najvažnije 1.01.55 teška povreda Mujdže. Tada su oni trebali ostat sa 10 igrača. Za manje upućene, glavna zadaća sudije je fizička zaštita igrača. Teška povreda povlači crveni, bila namjerna ili ne.
Dakle početak drugog poluvremena, još uvijek bolje igramo, vodimo 1-0 i imamo igrača više. I ko dobiva ?
Vrijedi napomenuti da je ovo vjerovatno jedina tekma kad smo bili kompletni, ne računajući Hasagića koji se odmarao na golu zbog starih zasluga.
-
Paul F.
#1165 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Grci u zenici su namjerno lopte preko tribina slali pa smo morali ići kupovati nove.Rob_Atl wrote: ne mogu se sjetiti jos jacih utakmica poslije francuza.
Meksiko, Obala, prva sa Velsom. Francuska je vrh ali smo tada bili kompletni. Protiv Grčke Pjanić nije igro.
-
Paul F.
#1166 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Do Mujdžine povrede ih nisu imali.Rob_Atl wrote:niko ne govori koliko je francuska sansi imala ,
-
Org
#1167 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kakva rasprava, "kako smo dobro igrali ali smo izgibili"
Bitka na Kosovu mode.
Bitka na Kosovu mode.
-
mfeed
#1168 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
koliko god ne volio bivseg selektora, mora se priznati da se u to doba igrao fudbal fin za pogledat'. ovo sada je bas odron zesci, ubilo se za razbit' tv.
-
Paul F.
#1169 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Već si se ranije isprovaljivo i nije ti dosta. Prvo, nismo izgubili, drugo, na Kosovu nije sudija preokreno ništa i treće naravno da razgovaramo o svim faktorima uključujući i sudije jer se ovo nastavlja za razliku od bitke na Kosovu. Tebi preporučujem da ne zamaraš previše tvoju pametnu glavicu.Org wrote:Kakva rasprava, "kako smo dobro igrali ali smo izgibili"
Bitka na Kosovu mode.
-
Paul F.
#1170 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jbg, ovako je najbolje. Došlo je do tog nekakvog zasićenja kada treba svježa krv. Meni je interesantno da su u prvoj tekmi sa Mešom igrači bili nevjerovatno nakurčeni. Ko što Merlin kaže, ništa nije bilo a da nije moralo. I Ćiro i Safet su uradili svoj dio i sad je na Meši da nastavi. Kad poželiš dobar fudbal, imaš Evian.mfeed wrote:koliko god ne volio bivseg selektora, mora se priznati da se u to doba igrao fudbal fin za pogledat'. ovo sada je bas odron zesci, ubilo se za razbit' tv.
- Laertes
#1171 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Paul F. wrote:Jbg, ovako je najbolje. Došlo je do tog nekakvog zasićenja kada treba svježa krv. Meni je interesantno da su u prvoj tekmi sa Mešom igrači bili nevjerovatno nakurčeni. Ko što Merlin kaže, ništa nije bilo a da nije moralo. I Ćiro i Safet su uradili svoj dio i sad je na Meši da nastavi. Kad poželiš dobar fudbal, imaš Evian.mfeed wrote:koliko god ne volio bivseg selektora, mora se priznati da se u to doba igrao fudbal fin za pogledat'. ovo sada je bas odron zesci, ubilo se za razbit' tv.
- ILVIIR
#1172 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
samo se vi sprdajte. covjek pobjedio 3 utakmice zaredom. ako ovako nastavi ide u ligue 1. jos puno bodova je u igriLaertes wrote:Paul F. wrote:Jbg, ovako je najbolje. Došlo je do tog nekakvog zasićenja kada treba svježa krv. Meni je interesantno da su u prvoj tekmi sa Mešom igrači bili nevjerovatno nakurčeni. Ko što Merlin kaže, ništa nije bilo a da nije moralo. I Ćiro i Safet su uradili svoj dio i sad je na Meši da nastavi. Kad poželiš dobar fudbal, imaš Evian.mfeed wrote:koliko god ne volio bivseg selektora, mora se priznati da se u to doba igrao fudbal fin za pogledat'. ovo sada je bas odron zesci, ubilo se za razbit' tv.![]()
![]()
ps: volim papeta, ali nigeriju mu necu halaliti.
-
Paul F.
#1173 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma kako š mu to halalit ? Onako se pred tekmu ulešit, to samo Safet može.
- ultima_palabra
#1174 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Halalio bih mu ja i Nigeriju, samo da je otišao poslije nje. Natjerao je ljude da navijaju protiv reprezentacije samo da mu vide leđa.
- Laertes
#1175 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Neću mu halalit Tinu, Avdiju, Anela, nepozivanje Zuke, izostavljanje Kolašinca, Izrael.