EURO 2012 - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#701 Re: EURO 2012 - općenito
Platini konta da EURO 2020 bude rasporedjen u 12-14 gradova sirom Evrope.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- cyprus
#703 Re: EURO 2012 - općenito
Ovo mislim da nije loša ideja...Jack Be Nimble wrote:Platini konta da EURO 2020 bude rasporedjen u 12-14 gradova sirom Evrope.
- Arteta
#704 Re: EURO 2012 - općenito
Glupost.Jack Be Nimble wrote:Platini konta da EURO 2020 bude rasporedjen u 12-14 gradova sirom Evrope.
- Jack Be Nimble
#705 Re: EURO 2012 - općenito
Pa iz financijskog ugla i nije tako losa ideja, umjesto da drzava gradi 8 stadiona, gradski prevoz, aerodrome, ovako samo mora da izgradi jedan stadion. Sto se tice putovanja je malo glupo, ali sigurno bi grupe bile regionalne tako da samo igraju u cetiri grada, to jest cetiri drzave u jednom reginu.

- citadela
#706 Re: EURO 2012 - općenito
Domaci Talijani jedva docekali da kuju sve italijansko u zvijezde; uzme li Italija ovo, taman do pocetka sljedece sezone ce biti prica o velicanstvenoj Italiji i njihovoj carobnoj igri, pocetku brutalne talijanske dominacije u sljedecih najmanje 10 godina, o Pirlu kao najgenijalnijem igracu minule decenije, Buffonu kao jednom od najboljih golmana svih vremena, o genijalnom Prandelliju, o velikoj, zvjezdanoj Seriji A... Il Duce bi pozavidio na ovakvom patriotizmuGandalf wrote:a ja mislio da raja na Klixu gotivi Njemačkuako Italija izgubi na ovom će forumu biti mali milion uplakanih
ay caramba, ay carmela
- Edin H.
#707 Re: EURO 2012 - općenito
BriljantnoArteta wrote:Glupost.Jack Be Nimble wrote:Platini konta da EURO 2020 bude rasporedjen u 12-14 gradova sirom Evrope.
Premda je nama svejedno, jer se opet necemo plasirati
- cyprus
#708 Re: EURO 2012 - općenito
Regionalne grupe, što da ne... Mislim da to EP sa 24 reprezentacije može malo koja evropska država sama uspješno organizovat... Čak mislim da je lakše organizovat SP sa 32 selekcije, nego EP sa 24...Jack Be Nimble wrote:Pa iz financijskog ugla i nije tako losa ideja, umjesto da drzava gradi 8 stadiona, gradski prevoz, aerodrome, ovako samo mora da izgradi jedan stadion. Sto se tice putovanja je malo glupo, ali sigurno bi grupe bile regionalne tako da samo igraju u cetiri grada, to jest cetiri drzave u jednom reginu.
- Arteta
#709 Re: EURO 2012 - općenito
Ma ne,EP dobro dodje svakoj zemlji jer obnovi stadione,zaradi veliku lovu od turizma,ima sigurno ucesce na tom prvenstvu i domacu publiku.Edin H. wrote:BriljantnoArteta wrote:Glupost.Jack Be Nimble wrote:Platini konta da EURO 2020 bude rasporedjen u 12-14 gradova sirom Evrope.![]()
Premda je nama svejedno, jer se opet necemo plasirati![]()
Ali nama je svejedno ejr mi necemo nikada to moci organizovati.
Mozda je cak bolje da se uvede jer ce biti vise drzava koje su kao mi
- Jack Be Nimble
#710 Re: EURO 2012 - općenito
Jedino pitanje ko je domacin ako se igra u 12 drzava 
- cyprus
#713 Re: EURO 2012 - općenito
Pa nema domaćina... To je po meni i najboljeJack Be Nimble wrote:Jedino pitanje ko je domacin ako se igra u 12 drzava
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#714 Re: EURO 2012 - općenito
Smijesno je kada cujes da je kapacitet ovih stadiona svega 50-60k ljudi a igraju se polufinalne utakmice.....Arteta wrote: Ma ne,EP dobro dodje svakoj zemlji jer obnovi stadione,zaradi veliku lovu od turizma,ima sigurno ucesce na tom prvenstvu i domacu publiku.
Sa druge strane... nijednoj drzavi se ne isplati praviti 5-10 mega stadiona sa 100+ k stolica, prvenstvo bude i prodje...valja kasnije odrzavati to...
Ovo nije losa ideja kada sve saberes... mada opet nas to ne interesuje
Mi nebi bili na euru ni da smo domacini
- sinuhe
#715 Re: EURO 2012 - općenito
Meni je smijesno sto na ovim odlicnim stadionima u Gdanjsku, Lavovu, Wroclavu igraju neki nikad cuo klubovi.
- Romanista 101%
- Muhamed Đakmić
#717 Re: EURO 2012 - općenito
Ja pročitah tekst jednog Irca, koji se pravo žali na te navijače, jer je loša posjeta u domaćem prvenstvu jedan od glavnih uzroka za slabu irsku ligu, a samim tim i za slabiju reprezentaciju. I kaže čovjek, lijepo je što se ovako okupe, ali još bi ljepše bilo da ih konstantno zanima irski fudbal, a ne samo od utakmice do utakmice reprezentacije, a kad ne igra reprezentacija prate se engleski klubovi i Celtic.
- BHF_Manijak
#718 Re: EURO 2012 - općenito
Da, ali gdje ce se igrati "zavrsnica tunira", jer ce se u ovih 12 gradova vjerovatno igratti utakmice samo neke grupne faze,cisto sumnjam i da ce knock out faza igrati po ovom sistemu jer bi haos glupo bilo...cyprus wrote:Pa nema domaćina... To je po meni i najboljeJack Be Nimble wrote:Jedino pitanje ko je domacin ako se igra u 12 drzava
- Jack Be Nimble
#719 Re: EURO 2012 - općenito
Pa zasto da ne? Isto ko sa sudijama nakon grupa ispadne par gradova i sve se svede npr. na 6 gradova. Ja bi izabrao domacina u kojoj se drzavi odrzava finale. Ili pobjednik proslog turnira dobije pravo da se finale igra u gradu te drzave i tako su oni domacini, to jest ne moraju se kvalifikovati. Kao eurovizijaBHF_Manijak wrote:Da, ali gdje ce se igrati "zavrsnica tunira", jer ce se u ovih 12 gradova vjerovatno igratti utakmice samo neke grupne faze,cisto sumnjam i da ce knock out faza igrati po ovom sistemu jer bi haos glupo bilo...cyprus wrote:Pa nema domaćina... To je po meni i najboljeJack Be Nimble wrote:Jedino pitanje ko je domacin ako se igra u 12 drzava
- fakat
#720 Re: EURO 2012 - općenito
Slicno je bilo proslo EP u Austriji i Svici, gradovi manji od Sarajeva su gradili velike arene poput Bazela, Insbruka, Klagenfurta, Berna i pitam se da li su se ikada vise bar jednom napunili, mozda koncert, jedino je Bazel igrao Ligu sampiona. Mada, vecina i tih i ovih 2012 stadiona koji se sada spominju (Pozanj, Vroclav, Harkov,Lavov, itd) ustvari ne prelazi 30-40K mada izgledaju veci. Od kada su uvedene obavezne stolice ni jedan stadion u EU vise ne doseze 100k. Izuzev pet glavnih EU liga prosjek posjecenosti u ostalim zemljama ne opravdava tako velike arene ali eto izgleda da kad se vec gradi odmah napraviti veliko i biti miran par decenija. S druge strane, takvi stadioni zjape prazni na ligaskim tekmama i atmosfera je nikakva.Yahel wrote:Smijesno je kada cujes da je kapacitet ovih stadiona svega 50-60k ljudi a igraju se polufinalne utakmice.....Arteta wrote: Ma ne,EP dobro dodje svakoj zemlji jer obnovi stadione,zaradi veliku lovu od turizma,ima sigurno ucesce na tom prvenstvu i domacu publiku.
Sa druge strane... nijednoj drzavi se ne isplati praviti 5-10 mega stadiona sa 100+ k stolica, prvenstvo bude i prodje...valja kasnije odrzavati to...
Ovo nije losa ideja kada sve saberes... mada opet nas to ne interesuje![]()
Mi nebi bili na euru ni da smo domacini

- cyprus
#721 Re: EURO 2012 - općenito
Pa dobro, eto za polufinale, ili četvrtfinale se odredi jedna država, ili dvije a da su blizu... Mislim da je lakše i to, nego ovako kako je praksa sad...BHF_Manijak wrote:Da, ali gdje ce se igrati "zavrsnica tunira", jer ce se u ovih 12 gradova vjerovatno igratti utakmice samo neke grupne faze,cisto sumnjam i da ce knock out faza igrati po ovom sistemu jer bi haos glupo bilo...cyprus wrote:Pa nema domaćina... To je po meni i najboljeJack Be Nimble wrote:Jedino pitanje ko je domacin ako se igra u 12 drzava
- Romanista 101%
#722 Re: EURO 2012 - općenito
Portugalci zaboravili Ronalda u Donjecku
Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo nije se vratio kući zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije iz bizarnog razloga.
Naime, otišao je kupiti pecivo, a zrakoplov s njegovim suigračima je u međuvremenu iz Donjecka odletio za Lisabon.
"Organizatori leta su me pitali želim li sjediti na kraju zrakoplova. Rekao sam nema problema i otišao sam u kafić kupiti pecivo. Ta kupnja bila je greška. Zrakoplov je poletio bez mene. Nije pošteno", rekao je kroz smijeh Ronaldo.
Tako je reprezentacija Portugala sa zračne luke u Donjecku prema Lisabonu poletjela bez svojeg najboljeg igrača, koji je nekoliko sati morao čekati na drugi let.
Portugalski izbornik Paulo Bento priznao je da je primijetio nedostatak svoje zvijezde prekasno.
"Kad smo shvatili da smo ga ostavili, bilo je prekasno. Nismo se mogli vratiti", rekao je Bento.
Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo nije se vratio kući zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije iz bizarnog razloga.
Naime, otišao je kupiti pecivo, a zrakoplov s njegovim suigračima je u međuvremenu iz Donjecka odletio za Lisabon.
"Organizatori leta su me pitali želim li sjediti na kraju zrakoplova. Rekao sam nema problema i otišao sam u kafić kupiti pecivo. Ta kupnja bila je greška. Zrakoplov je poletio bez mene. Nije pošteno", rekao je kroz smijeh Ronaldo.
Tako je reprezentacija Portugala sa zračne luke u Donjecku prema Lisabonu poletjela bez svojeg najboljeg igrača, koji je nekoliko sati morao čekati na drugi let.
Portugalski izbornik Paulo Bento priznao je da je primijetio nedostatak svoje zvijezde prekasno.
"Kad smo shvatili da smo ga ostavili, bilo je prekasno. Nismo se mogli vratiti", rekao je Bento.
- BHF_Manijak
#723 Re: EURO 2012 - općenito
Zavidim majkemi simpatizerima i navijacima Spanije i Italije, ja i nemam osjecaj da je finale Ep kako Svabe ispadose, gledacu naravno tekmu no nije mi to to, jebaji ga kad ti favorit ispadne, nema nikakve drazi, isto da se utakmica grupne faze igra...
Uzivajte kad mozete, pu 'bem ti zabare i kad izbacise Elf! 
-
Kuvet
- Muhamed Đakmić
#725 Re: EURO 2012 - općenito
A dobro, nije mi toliko loše ispala njegova proslava, ali gledaj mu ruku, sagorio ko papak na moru