EURIBOR zavala

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kone

#1 EURIBOR zavala

Post by kone »

Sve nase banke su jedva docekale da nam povecaju rate na bankarske kredite sredinom ove godine,kada je toliko spominjani Euribor skocio za 1-1,5 %(sa 4 na 5,5%),a sad kad je pao ispod 4%(znaci vratio se tamo gdje je i bio pocetkom godine,pa cak i pao ispod) bankarski papci sute ko zaliveni.
Znaci tema je otvorena zbog samo jedne stvari,a to je da neko sa ove stranice(novinari) opale jedan kvalitetan prilog o ovome i da prosire ovu vijest novinarima stampanih medija,pa da neko od njih opali jos jedan tekst :D ,ali u stampanim medijima i da se uglavnom pokrene hampa oko ovoga,ne bili ovi papci iz banaka vratili ovom napacenom narodu rate kredita na stari nivo.
A sad bujrum narodu...
kone

#2 Re: EURIBOR zavala

Post by kone »

Pa sta je ovo???Nema niko nikakav komentar,a tema otvorena 2 dana :lol: Jesmo vala ovce....
Alfons Kauders

#3 Re: EURIBOR zavala

Post by Alfons Kauders »

kone wrote:Pa sta je ovo???Nema niko nikakav komentar,a tema otvorena 2 dana :lol: Jesmo vala ovce....
osim sto je bilo jedno 10 tema na istu temu u zadnjih 6 mjeseci...
kone

#4 Re: EURIBOR zavala

Post by kone »

Alfons Kauders wrote:
kone wrote:Pa sta je ovo???Nema niko nikakav komentar,a tema otvorena 2 dana :lol: Jesmo vala ovce....
Cega je bilo u zadnjih 6 mjeseci????Skoka i pada EURIBORA i skokova i padova rata kredita kod naroda???Ja samo znam da je skocila rata kredita,a nesto se ne sjecam da je vracena tamo gdje je i bila prije skoka,a trebala bi biti.Nase banke se trenutno ponasaju bas kao i ovi naftasi.Digli su rate kad je trebalo dizati,a sad kad je treba vratiti gdje je bila,ni mukajet...
d2

#5 Re: EURIBOR zavala

Post by d2 »

na hayatu je bilo nekoliko priloga o ovome...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: EURIBOR zavala

Post by Truba »

banke su zlo

sanjam budući svijet bez banaka :cry:
Alfons Kauders

#7 Re: EURIBOR zavala

Post by Alfons Kauders »

kone wrote:
Alfons Kauders wrote:
Cega je bilo u zadnjih 6 mjeseci????Skoka i pada EURIBORA i skokova i padova rata kredita kod naroda???Ja samo znam da je skocila rata kredita,a nesto se ne sjecam da je vracena tamo gdje je i bila prije skoka,a trebala bi biti.Nase banke se trenutno ponasaju bas kao i ovi naftasi.Digli su rate kad je trebalo dizati,a sad kad je treba vratiti gdje je bila,ni mukajet...
bilo je i u zadnjih 7 godina svasta, samo sto se radilo o dosta manjim promjenama, dok su sada dovoljno velike i nagle da ih narod primjeti... :D jedno je sisati ovcu, a jedno zaklati je... :D o rastu kamatnih stopa i krizi se pricalo jos proslo ljeto, steta samo sto forumas s kojim sam vazio o tome vise nije tu... :D
thEnd

#8 Re: EURIBOR zavala

Post by thEnd »

A mozda da procitaas sta ti stoji na ugovoru koji si potpisao. Da se ne veze kamata za tromjesecni ili sestomjesecni euribor? I na kraju ne zavisi ti kamata samo od euribora.
kone

#9 Re: EURIBOR zavala

Post by kone »

thEnd wrote:A mozda da procitaas sta ti stoji na ugovoru koji si potpisao. Da se ne veze kamata za tromjesecni ili sestomjesecni euribor? I na kraju ne zavisi ti kamata samo od euribora.
Ako je sestomjesecni obracun,onda ce sve znati sa prvi februarom,jer je kod mene izmjena bila sa 01.08 ove godine.Kamata se veze sa Euriborom i kamatnom stopom Evropske centralne banke koja je ako ne znas prva smanjila kamatnu stopu,nakon ubrizgavanja onih 700 milijardi dolara.
A kazes nije samo Euribor.Pa kad je skocio Euribor na 5 procenata,oni su se zakacili za to i to je jedini razlog povecanja kamatnih stopa na kredite u otplati.I ti sad meni nasao ovdje pricati sta i kako.U kojoj banci radis????
Evo sad cu ti citirati dio teksta(kraj) koji sam dobio kad su mi korigovali ratu kredita:
"Nazalost,kretanje EURIBOR-a je cinjenica na koju ne mozemo uticati"

Eto pa ti sad vidi.Bankari se ponasaju bas kao i nasi pekari(izvinjavam se naftasima :lol: jer sam ih gore poredio sa ovim bankarima).Kad je skocilo gorivo,digla se cijena kruha.Kad je palo gorivo,a skocio plin,eh sad nema pada cijena jer je poskupio plin.Tako i ovi zelenasi,kad je skocio Euribor,skocila i rata.Kad je pao,eh eto sad ne zavisi samo od Euribora,a na kraju krajev i to drugo od cega zavisi,je ono palo....
Post Reply