Novi je bukvalno kopija grbova Beograda i Novog Beograda.BHCluster wrote:Mala korekcija.
Stari grb:
Novi grb:
Predlozeni:
EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
-
Basvod
#26 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
- Klavikula
#27 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
Altsa wrote:rat niko ne zeli...ali konstantna prica o ocjepljenju i sami cin ocjepljenja ga dovodi Baji na njegov prag a onda ce biti kuku lele srbijo pomagaj...i nije mi jasno koliki kreten moras biti da non-stop pricas pricu o ocjepljenju...pa i onaj mutavac bosic vise to ne spominje ali Baja ne prestaje...jos su mi veci ovi kreteni na forumu sto ga podrzavaju...a jos mi je smjesnije kad bosic kaze baji raspisi referendum a baja kaze necu, raspisi ti![]()
to samo pokazuje koja je isprazna prica baje koji nadam se zbog svih nas u BiH i nase dobro nece preziviti oktobarske izbore

- muha_sa
#28 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
mist wrote:Danguba wrote:djonko brajs wrote:pamet uglavu i miran razlaz prema ovim, manje - više realnim granicama, bi bio najbolji za svakoga.
![]()

-
Hrvat_DU
#29 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
Ne će biti nikakvog rata. Prvo, ovo je 21. stoljeće, međunarodna zajednica je puno uložila u mir da bi ga tako brzo razbili. Drugo, mediji ne mogu više potpuno oblikovati mišljenje naroda kako je to bilo 1990-ih. Tada su sve tiskovine prolazile kroz cenzuru, a postojala su samo dva nacionalna televizijska programa. Nije ponuđena druga strana, tako se moglo lagati Srbe kako ih napadaju ustaški koljači i sl. Sada se više ne može lagati, kriti ni manipulirati. Imaš Google, imaš Wikipediju, imaš YouTube, imaš Facebook, imaš sve moguće portale i svaku vijest na svijetu možeš pročitati pisanu iz svih kutova. Treće i najvažnije, u prošlom je ratu došlo do podjele zemlje na vjerskoj osnovi. Nema više mješovitih sredina, točno se zna moje-tvoje. Republika Srpska već je praktično neovisna država i to je razvidno svakome tko je ikad kročio na njeno ozemlje. BiH postoji samo na papiru. Ne će RS raspisivati referendum ili ratovati kako bi dobili ono što već sad praktično imaju.
-
palermo
#30 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
Uvijek se Srđa daleko vidjeloHrvat_DU wrote:Ne će biti nikakvog rata. Prvo, ovo je 21. stoljeće, međunarodna zajednica je puno uložila u mir da bi ga tako brzo razbili. Drugo, mediji ne mogu više potpuno oblikovati mišljenje naroda kako je to bilo 1990-ih. Tada su sve tiskovine prolazile kroz cenzuru, a postojala su samo dva nacionalna televizijska programa. Nije ponuđena druga strana, tako se moglo lagati Srbe kako ih napadaju ustaški koljači i sl. Sada se više ne može lagati, kriti ni manipulirati. Imaš Google, imaš Wikipediju, imaš YouTube, imaš Facebook, imaš sve moguće portale i svaku vijest na svijetu možeš pročitati pisanu iz svih kutova. Treće i najvažnije, u prošlom je ratu došlo do podjele zemlje na vjerskoj osnovi. Nema više mješovitih sredina, točno se zna moje-tvoje. Republika Srpska već je praktično neovisna država i to je razvidno svakome tko je ikad kročio na njeno ozemlje. BiH postoji samo na papiru. Ne će RS raspisivati referendum ili ratovati kako bi dobili ono što već sad praktično imaju.
- seoBIH
#31 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
Sta je ovde cudno?
Ako malo pogledamo realno situaciju, kakvi smo pogani ovo nije nimalno netacno. Evo primjera:
1. netrpeljivost Sarajlija, Zenicana i Tuzlaka, jedni između drugih.
2. netrpljivost sarajevskih sarosjedioca plave krvi prema dosljama.
Ako se malo prostudira cinjenica da bi svako od gorenavedenih bacio kamen na drugog, istjerao iz grada i sta sve ne, dodjemo do zakljucka da se sa pravom mogu neke stvari reci, nazalost.

Ako malo pogledamo realno situaciju, kakvi smo pogani ovo nije nimalno netacno. Evo primjera:
1. netrpeljivost Sarajlija, Zenicana i Tuzlaka, jedni između drugih.
2. netrpljivost sarajevskih sarosjedioca plave krvi prema dosljama.
Ako se malo prostudira cinjenica da bi svako od gorenavedenih bacio kamen na drugog, istjerao iz grada i sta sve ne, dodjemo do zakljucka da se sa pravom mogu neke stvari reci, nazalost.
-
olllie4
#32 Re: EUFOR: BiH prijete etnički sukobi!
Basvod wrote:Novi je bukvalno kopija grbova Beograda i Novog Beograda.BHCluster wrote:Mala korekcija.
Stari grb:
Novi grb:
Predlozeni:
A ne znam ni na osnovu čega si došao do tako eklatantne sličnosti?