EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
kio01

#476 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kio01 »

detroit-mercy wrote: 13/08/2020 17:07
exliberal-ex wrote: 13/08/2020 16:55
The 51st State wrote: 13/08/2020 16:42

Ma jebe mi se za tvoja licna iskustva, to nikakav pokazatelj nije, mozda se trpas sa njima, otkud ja znam pa imas pozitivno iskustvo.

Nisi sposoban pojmiti osnovnu ideju o negativnosti lgbt ideologije na drustvo pa spamas sa nevezanim stvarima. Kad se ukaze sta je sljedeci korak kuku lele nije tako bla bla, vidi one tamo i slicne idiotarije.
...nisam sposoban ideju o negativnosti a kad ti ukazem na te iste "negotivnosti" cak i gore onda to nema veze...samo zato sto dolaze iz drugih krajeva to je ok...i na kraju kaze mozda se trpam sa njima...e fakat si glup
Meni ovo pomjeranje granica nikako nije jasno, kod nas sasvim normalno bilo da lola od 35 ozeni malu od 14-15 godina :mrgreen:, o ovim zemljama gdje udaju djecu za starce jer je to duboko ukorijenjeno u tradiciji ne bih ovom prilikom da ne kvarim idilu.
Ako nista, barem ovdje gdje zivim su jako osjetljivi po tom pitanju, ako ti je 18 godina a handris neku malu od 17, karakterisu kao statutory rape, da ne pricamo o vecoj razlici u godinama.
Kod nas i u proslom sistemu a i ranije djeca nisu bila zasticena od pedofila a kakva nam je politika danas vidimo da nismo uznapredovali ni mrvu :skoljka: .
A sta ces, nekima logika bas nije od ruke
jeza u ledja

#477 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 15:06
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 14:58 Ziv bio, posto ponavljas ovo vise puta, ovo zvuci tako besmisleno i glupo da nisam siguran je li u pitanju nepoznavanje jezika ili sta je u pitanju?
:-)

Inace, i dalje je nejasno sta se ovdje u stvari drugima namece?
Sta ce se desiti zenskim pravima u Avganistanu kad se vrate Talibani na vlast?
Gde zene imaju veca prava?
U kojim drzavama su zene prvo dobile prava?
U kojim drzavama LGBT imaju najveca prava?
Koje drzave su prve ukinule robstvo i izvrsile pritisak na ostatak planete da uradi isto?

Nista lazno nisam napisao.
Sta bolan??

Bijeli covjek nit je izmislio robavlasnistvo niti je on zasluzan za njegovo ukidanje. Isto vazi za prava zena, kao i za prava gej ljudi. Dok su po Evropi vjesali za nesto tipa nosenje pantola u nekim dijelovima Azije su trans ljudi bili zvanicno prepoznati kao treci pol (i sad su). Govoris o historiji i ljudskim pravima ko da ona pocinje od Renesanse. :-)

I cuj da nestane bijeli covjek zene ne bi imale vise prava. :-)
AleksoMKD

#478 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

kio01 wrote: 13/08/2020 17:07 Ti krivis gej ljude za lose roditele?
Ne, woke kultura je sizofrenicna. Sto se tice LGBT pokreta vec sam vise puta spomenuo, vecina su obicni ljudi koji zele da zive svoj zivot no mala glasna manjina (vecinom iz T) je preuzela pokret i sada stradaju svi.
detroit-mercy wrote: 13/08/2020 17:09 Sve to mozes vidjeti kod nas pod satrama na kojekavim koridama i vasarima :mrgreen:
:D
AleksoMKD

#479 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:16 niti je on zasluzan za njegovo ukidanje. Isto vazi za prava zena, kao i za prava gej ljudi. Dok su po Evropi vjesali za nesto tipa nosenje pantola u nekim dijelovima Azije su trans ljudi bili zvanicno prepoznati kao treci pol (i sad su). Govoris o historiji i ljudskim pravima ko da ona pocinje od Renesanse. :-)

Ko je naterao vecinu planete da ukine ropstvo ako ne vecinom bele drzave?

Neki drugi delovi azije (puno veci od gorespomenutih) rado ubijaju LGBT osobe.

Mozda bi smedji, crni i zuti muskarci odbranili zenska i LGBT prava no nekako sumnjam kada se osvrnemo na status istih u Africi, dobrom delu Azije i Juzne Amerike.

EDIT: Bele zapadne drzave su najmanje rasisticke drzave i drustva na planeti.
Last edited by AleksoMKD on 13/08/2020 17:30, edited 2 times in total.
madner

#480 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

Ljudi mrtvi hladni savjetuju da djecu hormonima sjebu i da je diskriminacija djeci reci da je to faza i onda dodju i pitaju gdje je ideologija.
jeza u ledja

#481 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

Najbolje kad kao suknu sega im sto se druzis s gej ljudima. Kao ono, wink wink, znamo odakle vjetar puse. :wink:
To bi valjda trebala biti najgora vrsta uvrede. :lol:

Najteze je probiti taj zatucani mentalitet, gdje zatucana osoba uvjerena da je osoba s kojom prica, a ima suprotno razmisljanje, u stvari takva jer je to danas fazon, moderno, zeli da se uklopi, itd. Cijeli mentalni sklop konzervativca je u stvari da su liberali - lazni liberali, te da u stvari oni isti kao konzervativci, samo su za razliku od njih licemjerni pa se prave progresivnim.
Cijeli argument se svodi na opis osobe, a ne na sam problem o kom se govori, tj. na ljudsko pravo. I tako karavani laju, psi prolaze ( :D ), iz decenije u deceniju svijet napreduje, a isti zatucani i regresivni elementi su u svakom periodu imali sta da kazu, dignu prstic protesta protiv prava zena, manjina, itd. To su isti ljudi kao ovi danas. I najsmjesnije, danas se bas ti ljudi hvale napretkom civilizacije isticuci bas ista ona dostignuca protiv kojih su se bas ljudi poput njih svojski borili svo ovo vrijeme.
AleksoMKD

#482 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

madner wrote: 13/08/2020 17:24 Ljudi mrtvi hladni savjetuju da djecu hormonima sjebu i da je diskriminacija djeci reci da je to faza i onda dodju i pitaju gdje je ideologija.
Kladim se u gajbu piva da ce za 10 godina krenuti talas tuzbi protiv woke roditelja, medicinsih ustanova i decjih psihologa. Tuzice sami ljudi cija su detinjstva i zivoti unisteni.

Osim onih 40ak% koji izvrse samoubistvo.
The 51st State

#483 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 17:33
madner wrote: 13/08/2020 17:24 Ljudi mrtvi hladni savjetuju da djecu hormonima sjebu i da je diskriminacija djeci reci da je to faza i onda dodju i pitaju gdje je ideologija.
Kladim se u gajbu piva da ce za 10 godina krenuti talas tuzbi protiv woke roditelja, medicinsih ustanova i decjih psihologa. Tuzice sami ljudi cija su detinjstva i zivoti unisteni.

Vas dvojica ste dva zatucana balkanoida koji ne prate svjetske trrendove.
madner

#484 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 17:33

Ne znam hoce li biti taj %, ali igraju se sa zdravljem djece. Malo nafilujes curicu hormonima, onda ona ne moze roditi djete i ti kazes jbg, bad luck.
jeza u ledja

#485 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 17:23
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:16 niti je on zasluzan za njegovo ukidanje. Isto vazi za prava zena, kao i za prava gej ljudi. Dok su po Evropi vjesali za nesto tipa nosenje pantola u nekim dijelovima Azije su trans ljudi bili zvanicno prepoznati kao treci pol (i sad su). Govoris o historiji i ljudskim pravima ko da ona pocinje od Renesanse. :-)

Ko je naterao vecinu planete da ukine ropstvo ako ne vecinom bele drzave?

Neki drugi delovi azije (puno veci od gorespomenutih) rado ubijaju LGBT osobe.

Mozda bi smedji, crni i zuti muskarci odbranili zenska i LGBT prava no nekako sumnjam kada se osvrnemo na status istih u Africi, dobrom delu Azije i Juzne Amerike.

EDIT: Bele zapadne drzave su najmanje rasisticke drzave i drustva na planeti.
Ko je zaveo vecinu planete u robovlasnicki sistem? O cemu bolan pricas?

Pricas o historijskom napretku, bez uzimanja u kontekst (a ocigledno i poznavanja) historije.

BIjele zapadne drzave jesu najmanje rasisticke drzave ali unatoc, ne zahvaljujuci ljudima koji razmisljaju poput tebe. I sad ti, takav, zelis da se bunis jer ta, takva drustva, ne zele ista da imaju sa tvojim, takvim razmisljanjem, koje je slicnije razmisljanjima upravo tih ljudi u Aziji i Africi koje spominjes.
AleksoMKD

#486 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

madner wrote: 13/08/2020 17:37 Ne znam hoce li biti taj %, ali igraju se sa zdravljem djece. Malo nafilujes curicu hormonima, onda ona ne moze roditi djete i ti kazes jbg, bad luck.
To je prosek samoubistva trans osoba dosad.

Trans dete je ko veganska macka, svi znamo ko odlucuje.
jeza u ledja

#487 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

Sve zna frajer o trans osobama, sta reci.

Ocigledno je toliko ugrozen od istih.
Dangubic

#488 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Dangubic »

Kakve su ovo teorije zavjere da dokaze za ovo što pišeš.
AleksoMKD

#489 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:40 Ko je zaveo vecinu planete u robovlasnicki sistem? O cemu bolan pricas?
50/50 Zapadna Evropa sa Otomanskim carstvom i Arapskim Kalifatima.
Honorable mention Rimsko carstvo, Mongolsko carstvo i naslednici
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:40 BIjele zapadne drzave jesu najmanje rasisticke drzave ali unatoc, ne zahvaljujuci ljudima koji razmisljaju poput tebe. I sad ti, takav, zelis da se bunis jer ta, takva drustva, ne zele ista da imaju sa tvojim, takvim razmisljanjem, koje je slicnije razmisljanjima upravo tih ljudi u Aziji i Africi koje spominjes.
Naprotiv, mislim da me nisi razumeo, bele zapadne drzave su najmanje rasisticke i njihova drustva su bolja od vecine ostatka sveta (ukljucujuci i Balkanska) a originalni moj komentar je bio na lagano primanje na propagandu da su beli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u istoriji ove planete.
jeza u ledja

#490 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

A pazi sve humanista do humaniste, velika briga za djecu i njihov odgoj, sto se da vidjeti po njihovoj aktivnosti na temama o zdravlju, psihijatriji, porodici, obrazovanju, itd. :oops:
jeza u ledja

#491 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 17:47
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:40 Ko je zaveo vecinu planete u robovlasnicki sistem? O cemu bolan pricas?
50/50 Zapadna Evropa sa Otomanskim carstvom i Arapskim Kalifatima.
Honorable mention Rimsko carstvo, Mongolsko carstvo i naslednici
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:40 BIjele zapadne drzave jesu najmanje rasisticke drzave ali unatoc, ne zahvaljujuci ljudima koji razmisljaju poput tebe. I sad ti, takav, zelis da se bunis jer ta, takva drustva, ne zele ista da imaju sa tvojim, takvim razmisljanjem, koje je slicnije razmisljanjima upravo tih ljudi u Aziji i Africi koje spominjes.
Naprotiv, mislim da me nisi razumeo, bele zapadne drzave su najmanje rasisticke i njihova drustva su bolja od vecine ostatka sveta (ukljucujuci i Balkanska) a originalni moj komentar je bio na lagano primanje na propagandu da su beli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u istoriji ove planete.
Da, imperije koje su vladae svijetom. Ko ce onda ukidati isti sistem, revolucionari u Nepalu?

Nisam vidio taj komentar da su bijeli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u historiji ove planete, na koji si kako kazes reagovao. Mozes li me uputiti na isti?
AleksoMKD

#492 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:42 Sve zna frajer o trans osobama, sta reci.

https://news.sky.com/story/hundreds-of- ... x-11827740

'Hundreds' of young trans people seeking help to return to original sex
A woman who detransitioned in 2018 says there are many people who have had gender reassignment surgery who wish they hadn't.
jeza u ledja

#493 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

De ti meni reci, sto se ti toliko svojski bunis protiv necega sto isti taj Zapad kome valjda zelis da pripadas postavlja kao standard?

Znaci napisao si 5 postova o naprednosti civilizacije i bijelog covjeka, sad je problem?
Ako ces reci da su to samo neki elementi tog drustva, ja cu te pitati da nije valjda da mislis da u svakom trenutku kada se vodila diskusija o necemu u prethodnim decenijama u tom istom drustvu, da nije bilo onih koji su se svojski borili protiv toga?
The 51st State

#494 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 17:52
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:42 Sve zna frajer o trans osobama, sta reci.

https://news.sky.com/story/hundreds-of- ... x-11827740

'Hundreds' of young trans people seeking help to return to original sex
A woman who detransitioned in 2018 says there are many people who have had gender reassignment surgery who wish they hadn't.
Antilgbt propaganda.
AleksoMKD

#495 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:50 Da, imperije koje su vladae svijetom. Ko ce onda ukidati isti sistem, revolucionari u Nepalu?
Bele zapadne drzave su naterale ostatak sveta, ukljucujuci i ostale imperije da ukinu robstvo.
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:50 Nisam vidio taj komentar da su bijeli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u historiji ove planete, na koji si kako kazes reagovao. Mozes li me uputiti na isti?
Olako pozivanje na boju koze i pol forumskog kolege na 17 stranici ove diskusije.

OK, vreme za rucak, citamo se sutra.
AleksoMKD

#496 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:58 De ti meni reci, sto se ti toliko svojski bunis protiv necega sto isti taj Zapad kome valjda zelis da pripadas postavlja kao standard?

Znaci napisao si 5 postova o naprednosti civilizacije i bijelog covjeka, sad je problem?
Ako ces reci da su to samo neki elementi tog drustva, ja cu te pitati da nije valjda da mislis da u svakom trenutku kada se vodila diskusija o necemu u prethodnim decenijama u tom istom drustvu, da nije bilo onih koji su se svojski borili protiv toga?
Hvalim vrline a kritikujem mane.

Ko i svaki normalan covek. Na primer sa tobom se slazem u 90% slucajeva no ne znaci da te podrzavam u svemu. JEdna od tih stvari je LGB a pre svega T propaganda usmerena na decu.

Produzavamo sutra, ubice me zena.
jeza u ledja

#497 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 18:00
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:50 Da, imperije koje su vladae svijetom. Ko ce onda ukidati isti sistem, revolucionari u Nepalu?
Bele zapadne drzave su naterale ostatak sveta, ukljucujuci i ostale imperije da ukinu robstvo.
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:50 Nisam vidio taj komentar da su bijeli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u historiji ove planete, na koji si kako kazes reagovao. Mozes li me uputiti na isti?
Olako pozivanje na boju koze i pol forumskog kolege na 17 stranici ove diskusije.

OK, vreme za rucak, citamo se sutra.
O cemu bolan pricas? Bijele zapadne zemlje su te koje su porobile ostale zemlje. Jedine su one i mogle da ga ukinu.

Jos ostaje nejasno na koji nacin si ti ugrozen svom ovom pricom?

PS: Nisam nasao to o cemu pricas na 17-oj stranici, da su bijeli strejt muskarci izvor svog zla u historiji?
madner

#498 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

Mjesanje imperalizma i robovlasnickog sistema ne pridonosi diskusiji. Zapadne sile su osvojile svijet, ali za razliku od zaostalih kultura koje su pobjedile cilj im nije bio SAMO eksplotacija nego i dizanje kulture, infrastrukture i svijesti pobjedjenih.

Kao sto je Austrija modernizovala BiH za par stotina godina, tako je sirom svijeta doslo do slicnih procesa.
jeza u ledja

#499 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by jeza u ledja »

AleksoMKD wrote: 13/08/2020 18:02
jeza u ledja wrote: 13/08/2020 17:58 De ti meni reci, sto se ti toliko svojski bunis protiv necega sto isti taj Zapad kome valjda zelis da pripadas postavlja kao standard?

Hvalim vrline a kritikujem mane.

Ko i svaki normalan covek. Na primer sa tobom se slazem u 90% slucajeva no ne znaci da te podrzavam u svemu. JEdna od tih stvari je LGB a pre svega T propaganda usmerena na decu.

Produzavamo sutra, ubice me zena.
Pa dobro, tako se na primjer neke pridoslice u EU slazu sa svim dobrodatima koje im ona pruza, ali se ne slazu sa svim onim sto se od njih kao gradjana EU trazi. To sve ide jedno s drugim, s razlogom.

Ne tjera te niko da ga pocnes primat u dupe samo da budes tolerantan.
The 51st State

#500 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

madner wrote: 13/08/2020 18:15 Mjesanje imperalizma i robovlasnickog sistema ne pridonosi diskusiji. Zapadne sile su osvojile svijet, ali za razliku od zaostalih kultura koje su pobjedile cilj im nije bio SAMO eksplotacija nego i dizanje kulture, infrastrukture i svijesti pobjedjenih.

Kao sto je Austrija modernizovala BiH za par stotina godina, tako je sirom svijeta doslo do slicnih procesa.
pretjerivanje, temeljito su unistili i opljackali kolonije. Taj napredak se ogledao samo u administrativnim cetvrtima, bolila ih je neka stvar za nativce.
Post Reply