Znači dobro sam skontao može se vratiti PDV...slavkoimamodilera wrote:MwSt. je PDV... ausweisbar znaci da je "povratljiv", tj. za svaki auto uz kojega to stoji, mozes trazit povrat PDV-a (u stopi od 19%)...
Hvala na odgovoru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Znači dobro sam skontao može se vratiti PDV...slavkoimamodilera wrote:MwSt. je PDV... ausweisbar znaci da je "povratljiv", tj. za svaki auto uz kojega to stoji, mozes trazit povrat PDV-a (u stopi od 19%)...
hahahahahahcorsa wrote:A odgovorno tvrdim da je neki Mercedes star 10-15 goidna bolji od recimo neke nove kante kao sto je npr. Fabia.
dimu wrote:hahahahahahcorsa wrote:A odgovorno tvrdim da je neki Mercedes star 10-15 goidna bolji od recimo neke nove kante kao sto je npr. Fabia.
koliko taj mercedes ima zvjezdica na testu sigurnosti ?
koliki mu je zaustavni put ?
koliko ima airbagova ?
ili je bolji samo po tome sto si veca faca ako kazes da vozis mercedesa (naravno presutis godiste i model) nego kad kazes da vozis novu skodu ???
bosanskim kompleksima nikad kraja, a pasa moj ko nema para NE MORA imati auto... nije auto hljeb,ni stan, ni stuja ni voda, pa da se bez njega ne moze.
mislis da u njemackoj nema ljudi koji ne mogu sebi priustiti auto ? naravno da ima, ali im drzava ne dozvoljava da vozaju krseve i time ugrozavaju sebe i ostale, ako hoces auto, mora zadovoljavati standarde...
Al ti prvi!Qler wrote:pa eto hajde ti pametni uporedi mercedesa i skodu, forda, opela kojeg hoces u cjenovnom rangu pa vidi sta je sigurnije.
sta to fabia ima od opreme u seriji, ona prva? servo i centralnu, bukvalno! nema ABS, nema nista. znas sta je mercedes za pola ovih auta, atomsko skloniste.
Qler wrote:pa hajde realno reci sta je sigurnije E klasa i fabia?
jer za iste pare i jedno i drugo mozes uzet..
a moze i ovakomadner wrote:Ne znam sta je sigurnije, ali znam sta bi prije vozio.
I nije iz Praga.
Evo ga veleposlanik progovara iz njega...Qler wrote:bila je diskusija oko toga, tu su nesto namjestili. a pogledaj ti sta E klasa ima od opreme, pa nek se sudari sa famoznom fabia-om. volvo je iz 80-ih, a mercedes koji je u cijeni sa fabia-om je 1999 i ovamo (oko 20k KM) i garant je opet sigurniji mercedes
Qler wrote:a moze i ovakomadner wrote:Ne znam sta je sigurnije, ali znam sta bi prije vozio.
I nije iz Praga.
kad moram sebe quotati. procitaj sta sam napisao.Qler wrote:bila je diskusija oko toga, tu su nesto namjestili. a pogledaj ti sta E klasa ima od opreme, pa nek se sudari sa famoznom fabia-om. volvo je iz 80-ih, a mercedes koji je u cijeni sa fabia-om je 1999 i ovamo (oko 20k KM) i garant je opet sigurniji mercedes
ne kazem ja da je tona bolja, ali kazem da je mercedes iz 1998, 1999, 2000 imao sigurnosnu opremu na vecem nivou nego neka danasnja auta. i da za iste pare mozes kupiti sigurniji auto (doduse polovan). mercedes ima i ABS i ASR, ESP, BAS, zracnih ko drva, deformacione zone bolje, shvatas. ne kazem ja da je W123 sigurniji ili W124 ali je okac iz 1999 sigurniji od vecine auta novih koje mozes kupiti za te pare.
slavkoimamodilera wrote:Qler wrote:a moze i ovakomadner wrote:Ne znam sta je sigurnije, ali znam sta bi prije vozio.
I nije iz Praga.![]()
![]()
ti madnera slusas?
![]()
![]()
![]()
To si editovao kasnije... btw. E - klasa W210 je u osnovnom modelu nudila 4 zracna jastuka, ABS i ESP... nesto sto danas bez problema dobijes u serijskoj opremi vecine tzv. "superminija"... o deformacionim zonama ne bih puno trunio, dovoljno je reci da je zaradila 4 zvjezdice, jednako kao i Megane iz 1996....Qler wrote:kad moram sebe quotati. procitaj sta sam napisao.
Znas li ti kolko ima starih mecki u Njemackoj?mg wrote:Kakve se gluposti pisu.
Fifth gear namjesta testove, Mercedes star 10 godina je sigurniji od nove fabije. kako da ne...
Ja vjerujem da bosnjama treba odobriti, pa da kupuju najjeftinije i najpotrosenije aute tamo i dovoze ih nama ovdje. I onda da se voze sa polovnim disk plocicama i protekt gumama u svojim ishabanim mercedesima i misle da su reisa za muda uhvatili...ovo samo glupi bosana moze...
A kao uzrok sudara pisemo "brzina neprilagodjena uslovima na cesti" kad se neservisirani polovni mercedesi pocnu zabijat u nas i nasu djecu.
I svi ti glupi europljanji, prodaju mercedese i kupuju nova auta...hej NOVAAAA...
Bas tako... jedino se kod nas gleda koliko metara lima mogu kupiti za para koliko imam (i jos malo da dodam iako nemam), a ne ono sto mi treba...madner wrote:Znas li ti kolko ima starih mecki u Njemackoj?
Ljudi kupuju auta po potrebi. Neko ko treba malo auto ne razmislja: Hocu li kupiti E klasu ili Clia, nego: hocu li uzeti Pola, Clia ili Corsu.
Dobro to je vec kretenizam.slavkoimamodilera wrote:Bas tako... jedino se kod nas gleda koliko metara lima mogu kupiti za para koliko imam (i jos malo da dodam iako nemam), a ne ono sto mi treba...madner wrote:Znas li ti kolko ima starih mecki u Njemackoj?
Ljudi kupuju auta po potrebi. Neko ko treba malo auto ne razmislja: Hocu li kupiti E klasu ili Clia, nego: hocu li uzeti Pola, Clia ili Corsu.
Ista je stvar s novim autima... ljudi se naguze pa kupuju audi A6 3.0 tdi quattro, umjesto Golfa 1.9 TDI, pa poslije kukaju skupe im gume, skupe im disk plocice... isti je to mentalitet...
slavkoimamodilera wrote:Evo ga veleposlanik progovara iz njega...Qler wrote:bila je diskusija oko toga, tu su nesto namjestili. a pogledaj ti sta E klasa ima od opreme, pa nek se sudari sa famoznom fabia-om. volvo je iz 80-ih, a mercedes koji je u cijeni sa fabia-om je 1999 i ovamo (oko 20k KM) i garant je opet sigurniji mercedesjest jest... garant namjesteno... pa na istoj stranici imas i test kada Espace sudare s Discoveryijem... jos jedan okrsaj tona zeljeza protiv pametne tehnologije u kojem, vidi cuda, tehnologija pobjedjuje...
Dajte ljudi, manite se mahalskih prica "jooj buraz ocam vidi kod mene dva metra haube sta mi moze bit, yebo malo auto, k'o konzerva ocam kod mene dvije tone zeljeza sta mi ko moze svijummrtvi..."