Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Novi član unije od 2007.
Iz oblasti elektronike proizvodne kapacitete imaju Siemens, Solectron, Alcatel, Flextronics.
Zemlja ogromnog potencijala, zemlja u koju treba ulagati http://www.arisinvest.ro/index.php
BTW industrija elektronike koju je najlakše osnovati se širi i u Bjelorusiju. Kakvo je stanje u Bosni ? Proizvodnja elektroničnih uređaja je je jednostavna ( ne i design ) ali nudi velike mogućnosti daljnjeg razvitka.
Koja veza mi i Rumunija ? Mi možemo da završimo u ovome politički okovanom kazamatu sa ovakvom posadom na čelu politike. Molim te ne izlazi iz okvira naše politike. Mi smo svjetski specifikum. Ruglo. Fuj. Bljak.
Koja veza mi i Rumunija ? Mi možemo da završimo u ovome politički okovanom kazamatu sa ovakvom posadom na čelu politike. Molim te ne izlazi iz okvira naše politike. Mi smo svjetski specifikum. Ruglo. Fuj. Bljak.
fakat tuzno zar ne...
Jeli ti to mene zezaš u ovoj morbidnoj i stravično pogubnoj zbilji ?
Nije fakat tužno istini za volju jer boli nas bošnje što Mađarska nema more...imamo mi svoje okeane gluposti i ludila, za sport, kulturu , rekreaciju i ostale luxuze.
Šta se dešava sa ovim Bh. narodom?
Nije fakat tužno istini za volju jer boli nas bošnje što Mađarska nema more...imamo mi svoje okeane gluposti i ludila, za sport, kulturu , rekreaciju i ostale luxuze.
Šta se dešava sa ovim Bh. narodom?
izgleda da se nas dvoje nismo razumjeli....
rekao sam to sa sarkazmom, jer jebena Rumunija za koju smo mi uvjek bili pojam ima mogucnosti da udje u EU brze nego mi....
pitam i ja tebe sta se desava sa BiH narodom?
Ma pecanin je zakon sa efendijom u gacicama. Nisam znala KOLIKI je lafac. Zovnem supruga da ga zrakne a on će mi - bjaaaž ba zeno izgubit ces avdest
Kaktussss , STRAVA ima jedna stara pjesmica mexikana - okolo kaktusa trava nebesa ogromna plava ko neki mačevi ko neke sablje je izrasla SUHA traaaavaaa , Ti skidaj svoj sombrero (culahcic)
Kuda ono idu divlje svinje Kaktusssse ?
Kud ostala stada dva ?
U EU malo su....
japin_mutapi wrote:evo do čega ih je dovea eu ... propadaju isto i grčka
a....gdje su to bili prije....???
Pa bili ispod dna..
sad se popeli stepenicu vise..
dotaknuli dno..
znam....ali sam tek onako priupito...jer kako kolega @japin napisa...ispade da su bili Svica pa sad pali....
jbt....kako su ulazili u EU tek su vidjeli sta znaci `ljeba se najesti ko covjek....a o drugim stvarima ne treba ni pricati...
bili su bijeda kakve na kontinentu a mozda i sire nije bilo
znam....ali sam tek onako priupito...jer kako kolega @japin napisa...ispade da su bili Svica pa sad pali....
jbt....kako su ulazili u EU tek su vidjeli sta znaci `ljeba se najesti ko covjek....a o drugim stvarima ne treba ni pricati...
bili su bijeda kakve na kontinentu a mozda i sire nije bilo
Ajatolah_ wrote:Rumuniju znaju nazivati evropskim tigrom, s obzirom na tempo napretka...
ko je tako naziva.....????
ja koliko znam da Rumuniju pored Bugarske nazivaju najvecom greskom EU.
zovu je cesto tigrom zbog najvise stope rasta u eu, mada naravnao imaju nisku osnovicu. ali nevezano za to ne ide im lose. it sector im je explodiro zadnjih godina
Ajatolah_ wrote:Rumuniju znaju nazivati evropskim tigrom, s obzirom na tempo napretka...
ko je tako naziva.....????
ja koliko znam da Rumuniju pored Bugarske nazivaju najvecom greskom EU.
zovu je cesto tigrom zbog najvise stope rasta u eu, mada naravnao imaju nisku osnovicu. ali nevezano za to ne ide im lose. it sector im je explodiro zadnjih godina
Da, upravo u IT sektoru imaju strašan bum, trenutno im doprinosi oko 7% BDP-a s tendencijom jako brzog rasta i fokus na to ih stavlja u odličnu poziciju za budućnost...
Ajatolah_ wrote:Da, upravo u IT sektoru imaju strašan bum, trenutno im doprinosi oko 7% BDP-a s tendencijom jako brzog rasta i fokus na to ih stavlja u odličnu poziciju za budućnost...
za tebe je svaka ekonomija za BiH ekonomiju ista Njemacka
naravno sa oko 20 milliona stanovnika Rumuni imaju puno veci array izbora.
medjutim lokalna infrastruktura je losija nego u BiH i standard zivota je nizi.
stanovnistvo im curi na Zapad kao kod nas.
ako hocete rado cu vam pokazati grafovima?