Eto... nije im se gadilo

wels

Post by wels »

vjerovali ili ne, ovaj covjek ima svoj stan. zivi sam, ali nije udure...
Ima svoj stan,znaci nije izabrao skitalacki zivot,nije skitnica.

Sta ga je to dovelo da ne bude udure,sta ga je to dovelo da rovi po kontajnerima u potrazi za hranom.

Sta ili ko ga je doveo u situaciju da se na ovakav nacin "bori" za puko prezivljavanje?

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera,a koji isto tako nisu uudure.

Sigurno da nije ni ovaj ni svi svi oni koji se na ovaj nacin "hrane" nisu UDURE.

Ko to sve nije udure?
Ne dajite svoj izborni glas onima sto nisu UDURE,pa mozda jednog dana bude UDURE.
Prenj

Post by Prenj »

UBL wrote:
Prenj wrote:
UBL wrote: Kao prvo, ja ne vezem Srebrenicu ni sa kakvim misljenjima! Mislim da je bilo jasno sta sam zelio reci, kako je jaka ta propagandna masinerija, kad moze ubijediti jedan narod da se nije desio jedan zlocin takvih proporcija, sta tek onda moze uciniti reputaciji jednog obicnog covjeka!!
Kao drugo, rekoh da poznajem Cengica, ali nisam njegov racunovodja, ne mogu ti pravdati niti ti reci iznos njegovog bankovnog racuna, ali mogu donekle suditi o njegovom moralnom integritetu i po meni, takav covjek ne moze voditi nikakav lazni zivot i siguran sam da vecina ljudi koji ga poznaju imaju slicno misljenje. Naravno da ne mogu biti 100% siguran, ali imam bar malo bolji uvid u situaciju nego ti, a po nacinu na koji vi pisete o njemu, kao da ste 100% sigurni da znate sve.
Ima li odgovora?
Prenj wrote:Dvije me stvari oko Hasana Cengica kopkaju:
Kako je zaradio svoj prvi milion?
Kako se on kao bosnjacki patriota mogao izljubiti sa Antom Jelavicem, prvakom hrvatske samouprave.
Otkud ti znas koliki je njegov bankovni racun? Ocigledno si mu jako blizak kad si tako upucen u to. Nego, procitaj jos jednom pazljivo tekst, skontat ces, pametan si ti...nadam se :sad: :?
Nije valjda da detalj o ljubljenju sa Jelavicem ima veze sa bankovnim racunom.
Ili mozda ipak ima?
Prenj

Post by Prenj »

ReSa wrote: p.s. jako dugo citam ovaj forum bez ikakvih replica,komentara,ali stvarno me tema,misljenja i jedan lik toliko fasciniraju da je to zaista interesantno.
Lik po imenu PRENJ na ovom forumu za mene ce ostati veliki ? jos dugo.Pa buraz nema teme da sam ja procitao,a da si ti imao iole normalan komentar,valjda ti je to stil da volis da budes predmet ismijavanja i gadjenja.Seres brate ko foka,na svaku temu ti imas komentar,ciji je kvalitet jednak pokvarenom siru---SMRDI !!!
Ako mozes vecini ucinit uslugu i bar malo smanjit kolicinu sranja koje iznosis,jer mi smrad probija ekran,a bojim se i da je zarazno

Zivjeli !!!
Kada ti se necije pisanje ne svidja ili ga preskoci ili posalji argumentovan komentar, umjesto olakog posipanja fekalnim atributima u najboljoj tradiciji fatmirjugenda.
Dezze

Post by Dezze »

wels wrote:
vjerovali ili ne, ovaj covjek ima svoj stan. zivi sam, ali nije udure...
Ima svoj stan,znaci nije izabrao skitalacki zivot,nije skitnica.

Sta ga je to dovelo da ne bude udure,sta ga je to dovelo da rovi po kontajnerima u potrazi za hranom.

Sta ili ko ga je doveo u situaciju da se na ovakav nacin "bori" za puko prezivljavanje?

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera,a koji isto tako nisu uudure.

Sigurno da nije ni ovaj ni svi svi oni koji se na ovaj nacin "hrane" nisu UDURE.

Ko to sve nije udure?
Ne dajite svoj izborni glas onima sto nisu UDURE,pa mozda jednog dana bude UDURE.
Super si dramaturg! Mozes se komotno na filmu okusati....Ili cak u nekoj marketing agenciji...
Malo zeze, ali slazem se sa svime sto si rekao. Samo, ovaj lik nije rodjen udure. To je sto se njega tice. Nazalost, ima dosta ljudi koji kao on rove po kontejnerima.... :(
GENEX

Post by GENEX »

digger wrote:
ReSa wrote:Na temu imam reci samo: "sve se placa sve se vraca",komunisti su nakon drugog svjetskog rata od sarajevskih aga,begova,bogatih jevreja i istaknute katolicke i pravoslavne elite oteli sve sto su oni i njihove familije vijekovima prije sticali i gradili.Na samom kraju to je sve dato koje kakvoj fukari i bijedi koja je otkrila nacin kako da svoje lijene,neradnicke guzice smjesti bez ikakvog napora,vec se jednostavno krit iza crvene zastave,srpa i cekica,bratstva i "JEDINSTVa"-posebno materijalnog-nezasluzenog.Dovoljno je samo bilo socijalisticke idole ukivat u zvijezde i bio ti je zagarantovan lagodan zivot!E nece moci vise burazeru,doslo je vrijeme da se racuni srede na ovaj ili onaj nacin i sada ako hoces blagostanje ima da ga zasluzis i radis ko konj ko i svuda u normalnom svijetu.Nema vise pica i ica na tudji racun!!!
Koliko te ja shvatam, ovo sa stanovima na pocetku teme je sada OK? Ti sa istim nemas problema (sam neka nisu u njima vise proklete komunjare)?
fasisti istjerali zidove
komunisti istjerali fasiste
vehabije istjerale komuniste

a bilo je stvarno dobrih napustenih stanova u ratu

ko se nije snaso magarac bio :-)
GENEX

Post by GENEX »

Dezze wrote:@Prenj

Kazu, uspjesnog covjeka NIKADA ne pitaj za prvi milion. Za sve ostale koji slijede, rado ce ti pokazati sve sto te zanima.... :D
Gospoda Glembajevi :)
Post Reply