Fair Life wrote:margareta wrote:Do paranoje, straha da te neko prgoni , posmatra i sl., to je stanje vrste ludila...
Sjecam se da si upravo ti pisala da se to tebi dogadja. Zaustave ti "PC mouse", kontroliraju ti svaki korak ... (malo sam karikirao, ali slicno tome si pisala). Nisi tad spominjala paranoju, ludilo ...
POREMECAJI DOZIVLJAJA VLASTITE OSOBE wrote:DEPERSONALIZACIJA - bolesnik sebe dozivljava kao nesto tudje, nestvarno, nepoznato.
DEREALIZACIJA - temeljno izmjenjena stvarnost, pa bolesnik ima osjecaj da se prvi put susrece sa svijetom i ljudima oko sebe.
(Oba stanja u shizofreniji, histericnim stanjima, adolescenciji, u stresnim stanjima.)
TRANSFORMACIJA OSOBE - depersonalizirani fenomen kod kojeg osoba vjeruje da se preobrazila u nesto drugo: osobu ili zivotinju.
TRANZITIVIZAM - bolesnik sve sto dozivljava pripisuje drugoj osobi
FENOMEN CITANJA - bolesnik dozivljava da drugi znaju sto misli, da mu namecu misli.
DVOSTRUKA LICNOST - rascjep licnosti, jedna licnost ne zna za drugu, njene postupke
AUTIZAM - bolesnik prekida svu vezu s vanjskim svijetom. Unutrasnje dozivljavanje je jedina prava realnost. Osoba zivi u svom svijetu zelja i fantazija.
Iz drugi oblasti sam manje il' nikako kompetentna davati svoj stav , ali po pitanju kompletne medicine , sa osobitim osvrtom na patopsihijatriju
mogla bih parirati svakome vrhunskom stručnjaku.
Afiniteti za medicinu rasli su samnom. Dok su se moje pametne drugarice igrale lutkica , ja sam se borila sa Frojdom i njegovim tezama.
Autizam, epilepsije, šizofrenije, i mnoge dr. bolesti mozga , ostale su nedovoljno ispitane. Mozak je u znanosti još u povojima i pored savremenih metoda. Znam o svim mentalnim bolestima sve.
Iz očiju čovjeka tačno mogu vidjeti koliko je U TOM momentu sposoban.
Jučer sam ustala , otključala vrata sinu da uđe , a nikakve komunikacije nisam imla s' njim.
Kada bih ti nabrajala da na moju žalost KAŽEM ljudima šta im se dešava
i ništa i onda eto pa kao grom iz vedra neba........
Došla osoba kod nas u goste sa starom prijateljicom, osoba je budući
suprug. Kada su otišli ja suprugu kažem da je "osoba" lud čovjek.
On meni - opet ti pametna - ti sve znaš - čovjek normalan - i bla, bla,
ja mu kažem GENETIČKA ne stečena šizofrenija - opasan oblik!
Poslije nepunih 7 dana pametan čovjek pokušao ubiti svoju draganu i
ispostavi se da mu je mama samo malo sjekirom tatu probala prepoloviti.
Umrla je poslije 12.god. ležanja u Bakovičima.Eto toliko.
Svi mi imamo svoje trenutne strahove u različitim količinama , sa različitim uzrocima od opravdanih do neopravdanih ili paranoidnošizofrenih
produkta bau , bau,"maštice". Svijet u kome živimo ne trebam JA elaborirati , i normalno je biti barem oprezan, pogotovo ako čovjek ne živi sam i ne može si priuštiti luxuz da se s' budalama igra čorabake , tj. igra sa životom.
Budala je i prekopreviše i ponekad se moraš skoro i sam pravit budala da bi mogao shvatiti "šta je pjesnik(čitaj ludak)htio da kaže.
Budale su danas privilegiran društveni specifičan sloj!? Zašto ?
Zato jer se maloumni korite za crne poslove, pa često možeš čuti upuco taj tog i cica mica , pojeka maca ,jer budala moze da upuca. Sječam se
poezije - pjesme (ep

) "ja sam luda ime mi je duda, meni nema zakona ni suda".
Svako iole normalan neće se baš izložiti bez kvalitetne zaštite ovoj vjetrometrini, koju si ti meni slikovito prezentirao.
Ko zna možda se i znamo ?
Ipak ti , kao ni mnogima "nešto ostaje nejasno. Ko sam i koji su mi ciljevi
AKO ih imam ILI je SVE plod moje neke vrst samoizolacije il' pisilne izolacije, il' autizma, il' mahinacije moje lične il' sam instrumentalizirana
rekvizita il'......................?????????????
Sve to vjeruj mi je definitivno nebitno.
Nisam opasna , potpuno sam benigna za svakoga , pa i za sebe, za tebe osobito stvarno si zanimljiva osoba , makar i po zadatku ja ti iskreno čestitam na lijepom i stvarno civiliziranom stavu na forumu, koji može i te kako definirati i lažnim predstavljanjem sebe dati pravu dimenziju mentalnog i moralnog statusa tog "drugoga lica".
"Fair Life"
svako dobro od
"margarete"
PS nisam ničija kučna tajnica i
nisam agent.