Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima li ko iskustva sa ovim?? Od routera sa gornjeg sprata mi dolazi samo jedan kabl (jako jako teško mi je dovesti još jedan), a treba mi za 2 uređaja (Smart TV i za Raspberry Pi2)...pa sam možda kontao sa ovim da riješim problem ali nisam siguran da li je moguće...zna li ko???
Ima li ko iskustva sa ovim?? Od routera sa gornjeg sprata mi dolazi samo jedan kabl (jako jako teško mi je dovesti još jedan), a treba mi za 2 uređaja (Smart TV i za Raspberry Pi2)...pa sam možda kontao sa ovim da riješim problem ali nisam siguran da li je moguće...zna li ko???
Ovo je ISDN splitter koji se ne može koristiti za LAN.
Tačnije, mogao bi kada bi se u samom razdijelniku uradile prepravke.
Umjesto toga, bolje je uraditi mrežni kabl sa dva konektora sa obje strane. Za 100 Mbit su potrebne samo 4 žice, a kabl ih ima 8.
Za prvi kabl raspored:
1 - bijelo-zelena
2 - zelena
3 - naranča-bijela
6 - naračna
Drugi kabl
1 - plavo-bijela
2 - plava
3 - braon-bijela
6 - braon
Bitno je da su kontakti 1 i 2, kao i 3 i 6 iz iste parice. Zato se uparuju skupa bijela i boja do nje.
Da li se mogu koristiti ovakve UTP utičnice za povezivanje home gateway modema sa UTP kablovima u zidu?
Znači da ide iz modema kratki UTP kabal do ovake utičnice u zidu, a kroz zid je doveden već drugi UTP kabal koji će biti spojen sa ovom utičnicom s unutrašnje strane.
To su ISDN BRA spliteri za izumrli ISDN telefon (nešto slično VoIP telefonu samo što ne radi na IP platformi). Najbolje ti je da kupiš obični router (imaš ih za 20-tak KM novih) i tako riješiš sve probleme sa tim. Ostalo je sve bespotrebna peglancija.