ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

Bluesman

#751 Re: Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Bluesman »

Krugovi su teski sada ali je usmeni bio trivijalan. SA TP om je problem jer trazi kontinuiran rad i ucenje fazona ali je predmet prezanimljiv a zadaci jos vise...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Mišo_Kovač

#752 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Što se TPa tiče, to je stvar ukusa, rekao bih. Ako se radi, predmet je lako položit. Ja sam bez zadaća i bez prisustva predavanjima upisao 8 - al sam mrzio predmet, i dan danas mrzim sve što ima veze sa objektno orjentiranim programiranjem :mrgreen:
Usmeni, iz mog iskustva, osim Fatkića i Muje, niko nije zahtjevan na usmenom barem što se AiE tiče. Pašićka je čudna, nekog kara nekog ne, a Velagić je pegla samo takva, al ne obara :razz:
Tic-tac

#753 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

TP <3

Ima li neko kakav savjet za Pasicku? :D ne znam kako cu kod nje usmeni poloziti
Uvijek nadje neka Boze sacuvaj pitanja xD
Tesla10

#754 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Tic-tac wrote:TP <3

Ja vjerujem da ona samo preformuliše neka pitanja, pa vam se zato čini da su ta pitanja teška. Ja još uvijek ne studiram na Elektrotehničkom fakultetu, ali vjerujem da joj je princip isti kao kod ovoga jednog profesora koji predaje u mojoj tehničkoj školi.
mahalas505

#755 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by mahalas505 »

Tesla10 wrote:

Ja vjerujem da ona samo preformuliše neka pitanja, pa vam se zato čini da su ta pitanja teška. Ja još uvijek ne studiram na Elektrotehničkom fakultetu, ali vjerujem da joj je princip isti kao kod ovoga jednog profesora koji predaje u mojoj tehničkoj školi.
Pa ako ucis redovno nema zime :lol: .
Tesla10

#756 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

mahalas505 wrote:
Tesla10 wrote:

Pa ako ucis redovno nema zime :lol: .
Ja i učim redovno :) .
zlaataan

#757 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by zlaataan »

Tesla10 wrote:

Vjeruj mi, ne preformuliše pitanja ;-)
Tesla10

#758 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Onda je to do studenata.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#759 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by UltrasNaBaterije »

Čuj do studenata, eto ti jos nisi ni vidio ženu, a pričaš nebuloze. Nije do studenata do nje je, žena se nerijetko naživcira već na prvom studentu (da se razumijemo, uglavnom zbog lupetanja studenata) , on možda i nekako položi, a ostali su prnuli u shishu na tom roku. Pita uglavnom sto nisi uradio na roku, ali to ne znači da te neće pitat i ono što nisi radio nigdje.

Obucite se vedro i raznoliko, budite nasmijani, spremni na šalu i duhanski dim, i nemojte ni slučajno pogrijesiti oko varistora, varicap dioda i prekidačkom režimu i linearnoj oblasti kod MOSFETa. I IGBT nauči, i osiromašenu oblast, zonske dijagrame itd itd... :D znači sve :lol: :lol:
Tesla10

#760 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

UltrasNaBaterije wrote:Čuj do studenata, eto ti jos nisi ni vidio ženu, a pričaš nebuloze. Nije do studenata do nje je, žena se nerijetko naživcira već na prvom studentu (da se razumijemo, uglavnom zbog lupetanja studenata) , on možda i nekako položi, a ostali su prnuli u shishu na tom roku. Pita uglavnom sto nisi uradio na roku, ali to ne znači da te neće pitat i ono što nisi radio nigdje.

Obucite se vedro i raznoliko, budite nasmijani, spremni na šalu i duhanski dim, i nemojte ni slučajno pogrijesiti oko varistora, varicap dioda i prekidačkom režimu i linearnoj oblasti kod MOSFETa. I IGBT nauči, i osiromašenu oblast, zonske dijagrame itd itd... :D znači sve :lol: :lol:
Nisu to nebuloze, u to sam siguran. Vjerujem ja da profesorica ima svoju žutu minutu, ali kao što si i sam rekao, to je većinom zbog lupetanja studenata :) .
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#761 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by UltrasNaBaterije »

Izostavljaš ključni argument, a to je da je do nje, a ne do studenata. Ako neko lupeta on se obori, nikakva žuta minuta je ne pravda, a nebuloze jesu u pitanju pričaš o ljudima koje nikad nisi vidio i subjektivno zaključuješ. Ako tako budeš i fakultet shvatio i odokativno zaključivao stvari, nećeš daleko dogurat.
Tesla10

#762 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

UltrasNaBaterije wrote:Izostavljaš ključni argument, a to je da je do nje, a ne do studenata. Ako neko lupeta on se obori, nikakva žuta minuta je ne pravda, a nebuloze jesu u pitanju pričaš o ljudima koje nikad nisi vidio i subjektivno zaključuješ. Ako tako budeš i fakultet shvatio i odokativno zaključivao stvari, nećeš daleko dogurat.
Ja ništa odokativno ne zaključujem, a ovaj fakultet shvatam najozbiljnije (kao što sam i sve stvari do sada shvatao). U mene nema igre, šale i zezanja. A što se tiče profesora, vjerujem da među njima ima raznih osoba različitih profila i osobina.
bosnianidiot

#763 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by bosnianidiot »

Ajde ti prijatelju prvo upisi fakultet, i odradi makar godinu pa onda mozda budes kompetentan da komentarises rad profesora i studenata na ETF-u.
Zena je jedan od najpristrasnijih profesora na fakultetu, ako joj se svidis (vizuelno, ponasanjem, bilo kako) mozes poloziti bez ikakvih problema (zato je djevojkama puno lakse poloziti njen ispit), ali ako joj "ne legnes" na prvu, gotov si. Znam ljude koji joj izlaze evo vec po 4-5 put na usmeni i imaju problema. A predmet u sustini uopce ne bi trebao biti tezak.

Fino za tebe sto radis redovno, ali vjeruj da se ne razlikujes puno od prosjecnog studenta na ETF-u, zato upijaj savjete i slusaj sta ti ljudi govore, umjesto da sve odbacujes tako prepotentno i smatras da si izmislio toplu vodu, a jos nisi ni krocio na faks. Cisto prijateljski savjet, a ti kako hoces :wink:
Tesla10

#764 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

bosnianidiot wrote:Ajde ti prijatelju prvo upisi fakultet, i odradi makar godinu pa onda mozda budes kompetentan da komentarises rad profesora i studenata na ETF-u.
Zena je jedan od najpristrasnijih profesora na fakultetu, ako joj se svidis (vizuelno, ponasanjem, bilo kako) mozes poloziti bez ikakvih problema (zato je djevojkama puno lakse poloziti njen ispit), ali ako joj "ne legnes" na prvu, gotov si. Znam ljude koji joj izlaze evo vec po 4-5 put na usmeni i imaju problema. A predmet u sustini uopce ne bi trebao biti tezak.

Fino za tebe sto radis redovno, ali vjeruj da se ne razlikujes puno od prosjecnog studenta na ETF-u, zato upijaj savjete i slusaj sta ti ljudi govore, umjesto da sve odbacujes tako prepotentno i smatras da si izmislio toplu vodu, a jos nisi ni krocio na faks. Cisto prijateljski savjet, a ti kako hoces :wink:
A ko je rekao da ja odbacujem nečije savjete ? Zašto misliš da sam prepotentan ? Samo sam bio iznjeo jedno svoje mišljenje, nisam ništa loše mislio. I ne smatram se ništa boljim od ostalih studenata ETF-a, jer na kraju krajeva još se nisam ni upisao, ali ću se ako Bog da upisati. A isto tako ne komentarišem studente, već sam rekao da na svakom fakultetu ti imaš raznih studenata (onih koji vole učiti, koji ne vole i tako dalje). Hvala ti na prijateljskom savjetu, prihvati ću ga, kao što sam i ostale prihvatio !
Tic-tac

#765 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

Iskreno , isla sam na sva predavanja... na sve tutorijale
Imam bodove za 7... prvu parcijalu sam dobro uradila , ova druga je malo losija xD Racun malo zeznuo na parcijali
Jeste da sam prva odgovarala :s ali stvarno nadje pitanje , gledas i ne vjerujes
Znala sam definiciju ali nisam znala nacrtati neki koor. sistem za du/dt xD Nema nigdje u predavanjima taj crtez ... Napala me da ne znam izvode ... i ona fino :D Septembar kolegice

a IM2 polozila iz prve xd
Tesla10

#766 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Tic-tac wrote:Iskreno , isla sam na sva predavanja... na sve tutorijale
Imam bodove za 7... prvu parcijalu sam dobro uradila , ova druga je malo losija xD Racun malo zeznuo na parcijali
Jeste da sam prva odgovarala :s ali stvarno nadje pitanje , gledas i ne vjerujes
Znala sam definiciju ali nisam znala nacrtati neki koor. sistem da du/dt xD Nema nigdje u predavanjima taj crtez ... Napala me da ne znam izvode ... i ona fino :D Septembar kolegice
Onda ima dobro da se pripremim :) . A je li se iko ikada žalio na nekoga profesora, mislim u smislu da ga je otišao prijaviti ?
Mišo_Kovač

#767 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Ma Pašićka ko Pašićka... Ja sam na Digitalnoj elektronici krenuo od Bistabilnog multivibratora, i na kraju, čitavih 55 minuta poslije, završio na tome kako radi tranzistor, rekombinacija nositelja u materijalu, PN zona, hu ha, samo zato jer studentica prije mene nije znala ništa, rasplakala se i na kraju dobila 8 :P
Tesla10

#768 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Mišo_Kovač wrote:Ma Pašićka ko Pašićka... Ja sam na Digitalnoj elektronici krenuo od Bistabilnog multivibratora, i na kraju, čitavih 55 minuta poslije, završio na tome kako radi tranzistor, rekombinacija nositelja u materijalu, PN zona, hu ha, samo zato jer studentica prije mene nije znala ništa, rasplakala se i na kraju dobila 8 :P
Pa šta si ti dobio na kraju ?
Tic-tac

#769 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

Ne znam za te zalbe :s Ali ne oslanjati se na to xD samo zagrijati stolicu
Ima i kolega koji su tako lagano prosli sa par pitanja , sve u sreci izgleda : )

Znaci niko nikakvih savjeta, EES knjiga ? :lol:
Mišo_Kovač

#770 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Dobio 6, jedva :P jedina šestica na drugoj godini :P

A Tic-tac, ja sam učio samo iz njenih predavanja (mislim da su ona sad pretvorena u knjižurinu neku), uglavnom, bitno je da skontaš principe. Ona voli kad joj se vazi s razumjevanjem o prelascima elektrona sa jednog energetskog nivoa na drugi, strujama oticanja i rekombinaciji u PN zoni :mrgreen: :mrgreen:
Tesla10

#771 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Tic-tac wrote:Ne znam za te zalbe :s Ali ne oslanjati se na to xD samo zagrijati stolicu
Ima i kolega koji su tako lagano prosli sa par pitanja , sve u sreci izgleda : )

Znaci niko nikakvih savjeta, EES knjiga ? :lol:
Ovo podebljano obavezno :) . Nego hvala vam na savjetima koje mi dajete :) . Ah da, imam još jedno pitanje. Da li neko ima zbirku zadataka, koja se je koristila na pripremnoj nastavi za prijemni ispit ?
Bluesman

#772 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Bluesman »

Ja obukao tamno plave pantole,svijetlo plavu majicu i nove sive starke... Imao 41 bod ukupnu i ocjene za 6 . Dosli ja i drug,on ima na parcijalama 16 18 a ja 12,5 i 10,5 ... Pita nas naizmjenicno kaze njemu kolega 8 ... Pita mene jos jedno pitanja ja nekako uz Boziju pomoc odgovorim kaze kolega i vama 8... hahhahaha

Samo vedre boje,nasmijano lice,oprani zubi i tako to ... Uspjeh zagarantovan kod J. Pašić :D

@Tic-tac

Ako si dobra sa engleskim uci iz knjige iz koje je ona prepisala sve... Tu nema greske... Ako nemas tu knjigu poslacu ti je ja u PDF-u . Samo se javi... Ja sam za prvu parcijalu ucio iz njene knjige (koja je ustvari prijevod ove knjige) a za 2. parcijalu direktno iz te knjige :-D
Tic-tac

#773 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

hahaha xD dobar si, svaka cast

Ja sam prvu isto ucila iz njene knjige.
A to je sigurno Jaeger ... Imam one njegove fetove x)
Tesla10

#774 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Nego recite mi nešto. Na koje sve naćine vi to možete skupljati bodove ?
zlaataan

#775 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by zlaataan »

Tesla10 wrote:Nego recite mi nešto. Na koje sve naćine vi to možete skupljati bodove ?
Prisustvo + zadaće/laboratorijske vježbe + prvi parcijalni ispit + drugi parcijalni ispit + usmeni
Maksimalno 10+10+20+20+40=100 bodova
Post Reply