ETF
-
numizmatic
#576 Re: Vodic za brucose na ETF
Da, sa prosjekom 8.0 ili 8.5 se prelazi na budžet.
Ove godine su svima odobrili promjenu smjera, čak i na RI, ali ne mora značiti da će uvijek biti tako.
Ove godine su svima odobrili promjenu smjera, čak i na RI, ali ne mora značiti da će uvijek biti tako.
- Caseres
#577 Re: Vodic za brucose na ETF
Pozz svima, razmisljam sta da upisem. Pa sad ako moze par informacija o ETF. Kakav je prijemni, koji predmeti se traze, je li skup fax, koji odsjeci su trazeni i tako to
Hvala
-
Bolonjac
#578 Re: Vodic za brucose na ETF
Najvise se trazi RI ima dosta posla sa ostalim nesto slabije, pogledaj http://upis.etf.unsa.ba tu imas prijem ispita tj. lagan je.Caseres wrote:Pozz svima, razmisljam sta da upisem. Pa sad ako moze par informacija o ETF. Kakav je prijemni, koji predmeti se traze, je li skup fax, koji odsjeci su trazeni i tako toHvala
Trazi se samo matematika na prijemnom, ako upadnes kao redovan besplatan je
- Caseres
#579 Re: Vodic za brucose na ETF
Gledam ovaj prijemni i vidim da bih sad vec znao uraditi 70 % ovih zadataka. Ne izgleda nesto tesko. Znaci racunarstvo i informatika se trazi, a fax je besplatan ako si redovan student. To mi za sad izgleda kao dobra opcija. Hvala u svakom slucaju.
- Sunrise00
#580 Re: Vodic za brucose na ETF
ma bi, al da znas da su ove godine dali tako lagan prijemni da su svi haman poloziliCaseres wrote:Gledam ovaj prijemni i vidim da bih sad vec znao uraditi 70 % ovih zadataka. Ne izgleda nesto tesko. Znaci racunarstvo i informatika se trazi, a fax je besplatan ako si redovan student. To mi za sad izgleda kao dobra opcija. Hvala u svakom slucaju.
ne znam kako ce sljedece godine biti
a faks je super, ali se mora raditi...ali isto tako moras znati naci balans izmedju toga da imas zivot i ucenja
tempo je jako brz, prve ispite imas vec u novembru i parcijale moras poloziti (ne boj se, ako padnes ima popravni u januaru) ali to znaci da je jako velik pritisak vec ispocetka. Samo sto se snadjes imas ispite i to iz gradiva koje realno nisi imao dovoljno vremena savladati... al' se moze
- kebaba
#581 Re: Vodic za brucose na ETF
kolko dnevno treba učit/vježbat?
pitam za ove sto iole redovno polazu
- matsuda
#582 Re: Vodic za brucose na ETF
kebaba wrote:kolko dnevno treba učit/vježbat?
Haj ti na FPN....
- Sunrise00
#583 Re: Vodic za brucose na ETF
3-4 sata da stignes sve redovno prevjezbati sto uradis na faksu (radnim danima, vikendom mozes jos koji sat ako nisi nesto stigao)... prije ispita i u sedmici kad su ispiti po 7-8 satikebaba wrote:kolko dnevno treba učit/vježbat?
iole redovno polazem, a stignem i izaci i odmoriti se
- rage_guy
#584 Re: Vodic za brucose na ETF
Ako uci toliko imat ce 8+ prosjek. 
- Eluveitie
#585 Re: Vodic za brucose na ETF
Ti fakat puno učiš.Sunrise00 wrote: 3-4 sata da stignes sve redovno prevjezbati sto uradis na faksu (radnim danima, vikendom mozes jos koji sat ako nisi nesto stigao)... prije ispita i u sedmici kad su ispiti po 7-8 satiako ucis ovoliko garantujem ti da ces polagati. I da, moras znati kako uciti tako da ti bude korisno
iole redovno polazem, a stignem i izaci i odmoriti se
- Sunrise00
#586 Re: Vodic za brucose na ETF
sta ja znam na sta ciljarage_guy wrote:Ako uci toliko imat ce 8+ prosjek.
izvinjavam se, pretjerah ga i ja
ne znam ja to odrediti...preradi tutorijale koje radis u toku sedmice i procitaj predavanja (trudi se da razumijes). Nekad ce ti za ovo trebati sat dnevno, nekad 3...
al kad su ispiti fakat ti treba bar 5-6 sati dnevno ako hoces da ih spremis fino
- rage_guy
#587 Re: Vodic za brucose na ETF
U ispitnoj sedmici se uci i vise od tih 5 sati. Kod tog dijela nisi pretjerao/la.Sunrise00 wrote:sta ja znam na sta ciljarage_guy wrote:Ako uci toliko imat ce 8+ prosjek.
ne znam ja to odrediti...preradi tutorijale koje radis u toku sedmice i procitaj predavanja (trudi se da razumijes). Nekad ce ti za ovo trebati sat dnevno, nekad 3...
al kad su ispiti fakat ti treba bar 5-6 sati dnevno ako hoces da ih spremis fino
- Sunrise00
#588 Re: Vodic za brucose na ETF
ma kazem sve zavisirage_guy wrote:U ispitnoj sedmici se uci i vise od tih 5 sati. Kod tog dijela nisi pretjerao/la.Sunrise00 wrote:sta ja znam na sta ciljarage_guy wrote:Ako uci toliko imat ce 8+ prosjek.
jel to i ti kolega ucis veceras/jutros
- Sunrise00
#589 Re: Vodic za brucose na ETF
uhdon džonson wrote:još jedan![]()
ispit počinje za 10 sati tačno
ja imam nekih 28 i po sati do ispita
- Sunrise00
#590 Re: Vodic za brucose na ETF
don džonson wrote:ti ako ne položiš ubij seSunrise00 wrote:uhdon džonson wrote:još jedan![]()
ispit počinje za 10 sati tačno
ja imam nekih 28 i po sati do ispitašta bih dao da sam na tvom mjestu
![]()
ma vjerujem ja da ces ti to spremiti
- kebaba
#591 Re: Vodic za brucose na ETF
ok, pa nije previse onda, moze se to podnijet, cuo sam price po 8 sati dnevno, malo nerealno jbga..
ma ne zelim bit nesto extra student .. 6-ca majka ..
mislim da je onda to to.. aBd
- Sunrise00
#592 Re: Vodic za brucose na ETF
8 satikebaba wrote:ok, pa nije previse onda, moze se to podnijet, cuo sam price po 8 sati dnevno, malo nerealno jbga..
ma nista to
- Memica_93
#593 Re: Vodic za brucose na ETF
Kakvih 8 sati :s Ne mozes gledati 8 sati u svesku i da hoces xD
A jeste to
Moras svaki dan vjezbati bilo sat ili dva , nekad vise nekad manje, ali svaki dan nesto, jer ako zaostanes, tesko se mozes izvuci pred kraj
Zadnje dvije sedmice pred ispit najbrze prodju
A jeste to
-
Bolonjac
#594 Re: Vodic za brucose na ETF
Ovo 8 sati mozda na RI bez pretjerivanjaMemica_93 wrote:Kakvih 8 sati :s Ne mozes gledati 8 sati u svesku i da hoces xD
A jeste toMoras svaki dan vjezbati bilo sat ili dva , nekad vise nekad manje, ali svaki dan nesto, jer ako zaostanes, tesko se mozes izvuci pred kraj
- Memica_93
#595 Re: Vodic za brucose na ETF
Mislila sam na teoriju : oBolonjac wrote:Ovo 8 sati mozda na RI bez pretjerivanjaMemica_93 wrote:Kakvih 8 sati :s Ne mozes gledati 8 sati u svesku i da hoces xD
A jeste toMoras svaki dan vjezbati bilo sat ili dva , nekad vise nekad manje, ali svaki dan nesto, jer ako zaostanes, tesko se mozes izvuci pred kraj
Zadnje dvije sedmice pred ispit najbrze prodjuali izrada projekata tj. zaneses se pa radis i vise nego sto treba
Drugo je tip RI predmeti xD to mozes cijeli dan raditi x)
-
numizmatic
#596 Re: Vodic za brucose na ETF
Ja vala nikad nisam brojala sate, skontam šta trebam preraditi, pa lagano preko dana. Ono, učim, jedem, izađem, usišem, opet malo učim, odgledam seriju, opet malo učim i sve tako. Ni ne primijetim da učim, to mi je dio rutine.
- Sunrise00
#597 Re: Vodic za brucose na ETF
numizmatic wrote:Ja vala nikad nisam brojala sate, skontam šta trebam preraditi, pa lagano preko dana. Ono, učim, jedem, izađem, usišem, opet malo učim, odgledam seriju, opet malo učim i sve tako. Ni ne primijetim da učim, to mi je dio rutine.
nisam mislila 8 sati bez prestanka, al nakupi se sigurno toliko, pogotovo oko ispita
a ne mislim ja na teoriju samo, nego na sve
-
numizmatic
#598 Re: Vodic za brucose na ETF
...učiš teoriju?

Samo mi još to treba.
(no dobro, ja znam i pasti katkad, tako da me ne slušajte.
)
Samo mi još to treba.
(no dobro, ja znam i pasti katkad, tako da me ne slušajte.
- Sunrise00
#599 Re: Vodic za brucose na ETF
teorija se sprema noc prije ispitanumizmatic wrote:...učiš teoriju?![]()
Samo mi još to treba.
(no dobro, ja znam i pasti katkad, tako da me ne slušajte.)
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#600 Re: Vodic za brucose na ETF
samo se vi nadajte da cete movi poloziti bez teorije...
samo da pisem predmete: OSAU/LSAU, ETM, EM, TVNI, ....
znaci garantujem da treba vise vremena za teoriju iz ovih predmeta nego iz IM2... jos kad vas Mujo ufati
samo da pisem predmete: OSAU/LSAU, ETM, EM, TVNI, ....
znaci garantujem da treba vise vremena za teoriju iz ovih predmeta nego iz IM2... jos kad vas Mujo ufati