ETF
- ZyzzSar
#3276 Re: ETF
a da se ne govori kako odredjeni asistenti, a vjerujem i poneki profesori studenticama progledavaju kroz prste neke stvari koje studentim ne bi, ili kako za isto uradjen(prepisan) izvjestaj studentica dobije maksimalne poene, a naravno kod muskarca mora skinuti neki dio bodova, a odredjene djevojke to vide i svjesno koriste svojim odnosom prema asistentima
bezbrojno je situacija kad ce asistent odgovoriti na pitanje ako je postavila cura, a nece se ni potruditi sasusati pitanje od muskarca,a slicna je stvar povremeno i na bodovanju parcijalnih
takodje izvan svake pameti i totalno neprofesionalno, po meni, je da se asistenti javljaju studenticama na fb u pokusaju da izadju na kafu ili dobiju 'nesto' od njih
bezbrojno je situacija kad ce asistent odgovoriti na pitanje ako je postavila cura, a nece se ni potruditi sasusati pitanje od muskarca,a slicna je stvar povremeno i na bodovanju parcijalnih
takodje izvan svake pameti i totalno neprofesionalno, po meni, je da se asistenti javljaju studenticama na fb u pokusaju da izadju na kafu ili dobiju 'nesto' od njih
- Mišo_Kovač
#3277 Re: ETF
Jebe se meni za Dinka i za njegov predmet... Fakultet ne treba biti trafika. Djevojka da je naučila za prolaz, prošla bi. To što joj je trebalo za upis na trecu godinu nije nikakav faktor... Bodovanje mora biti objektivno i jednako za sve...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3278 Re: ETF
Ooooo djesi strucnjak nisam te prepoznao......tebe bi se i sam Fatkic posramio!Mišo_Kovač wrote:Jebe se meni za Dinka i za njegov predmet... Fakultet ne treba biti trafika. Djevojka da je naučila za prolaz, prošla bi. To što joj je trebalo za upis na trecu godinu nije nikakav faktor... Bodovanje mora biti objektivno i jednako za sve...
- AmiĐa_Idriz
#3279 Re: ETF
Koje traume, i ja sam (ne na ETF-u) na faksu obnovio godinu zbog jednog ispita, godina mi prošla u psihičkom oporavljanju

- Mišo_Kovač
#3280 Re: ETF
Hi hi... jesi mi rekao, svaka ti čast... Iskompleksirana ubleho...hrasno38 wrote:Ooooo djesi strucnjak nisam te prepoznao......tebe bi se i sam Fatkic posramio!Mišo_Kovač wrote:Jebe se meni za Dinka i za njegov predmet... Fakultet ne treba biti trafika. Djevojka da je naučila za prolaz, prošla bi. To što joj je trebalo za upis na trecu godinu nije nikakav faktor... Bodovanje mora biti objektivno i jednako za sve...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3281 Re: ETF
Bolje iskomplesirana ubleha nego ljigavi dupeuvlakac!Mišo_Kovač wrote:Hi hi... jesi mi rekao, svaka ti čast... Iskompleksirana ubleho...hrasno38 wrote:Ooooo djesi strucnjak nisam te prepoznao......tebe bi se i sam Fatkic posramio!Mišo_Kovač wrote:Jebe se meni za Dinka i za njegov predmet... Fakultet ne treba biti trafika. Djevojka da je naučila za prolaz, prošla bi. To što joj je trebalo za upis na trecu godinu nije nikakav faktor... Bodovanje mora biti objektivno i jednako za sve...
-
edi_a
#3282 Re: ETF
Nesumnjivo se osjeti stranacki utjecaj, ali si je pritom kandidat iz Zenice dodatno iskopao rupu jer je na pristupnim predavanjima napravio ozbiljne greske. Mijesati osnovne matematicke pojmove (poput injektivnosti i sirjektivnosti), nazivanjem trigonometrijske kruznice trigonometrijskom funkcijom te brojnih drugih kardinalnih greski (da ne nabrajam dalje) je neprihvatljivo. Ostaje da vidimo kako ce se nova profesorica snaci i da li ce opravdati svoje doktorsko zvanje (tj da li je diplomu osigurala stranka ili njezino znanje).hrasno38 wrote:Ne prodje dan na ETF-u a da se ne desi neka nova lakrdija. Najnovija je vezana za izbor profesora/profesorice matematike u kojoj debelo svoje prste ima SDA jer je doticna profesorica a pogotovo njensuprug koji radi u BH Posti jedan od zescih pripadnika ove zelene inkvizicije. Jucer je bilo na nekai nacin suceljavanje matematicarke iz Visokog i matematicara iz Zenice koji je na kraju poludio pred studentima vidjevsi koliko se taj konkurs steli doticnoj dami iz stranke SDA. To je taj mladjahni Zahiragic koji je pustio svoje pipke sirom UNSE a koji ce mu brutalno biti odsjeceni nakon 07.10 jer UNSA nije SDA prcija nego mjesto gdje politika ne smije imati aposlutno nikakvog uticaja. Samo mi nije jasno gdje su te fakultetske moralne velicine sa ETF-a da dignu glas protiv ovakog odvratnog izbora profesora.
-
vedran6
#3283 Re: ETF
ajd recimo da je zadnje navedeno tačno, ali mora se i priznati da je kandidat iz Zenice bar pokušao da drži nastavu na nivou kakav treba (i u tom imao te kikseve), dok je izlaganje druge kandidatkinje više bilo na "srednjoškolskom nivou"...edi_a wrote:Nesumnjivo se osjeti stranacki utjecaj, ali si je pritom kandidat iz Zenice dodatno iskopao rupu jer je na pristupnim predavanjima napravio ozbiljne greske. Mijesati osnovne matematicke pojmove (poput injektivnosti i sirjektivnosti), nazivanjem trigonometrijske kruznice trigonometrijskom funkcijom te brojnih drugih kardinalnih greski (da ne nabrajam dalje) je neprihvatljivo. Ostaje da vidimo kako ce se nova profesorica snaci i da li ce opravdati svoje doktorsko zvanje (tj da li je diplomu osigurala stranka ili njezino znanje).hrasno38 wrote:Ne prodje dan na ETF-u a da se ne desi neka nova lakrdija. Najnovija je vezana za izbor profesora/profesorice matematike u kojoj debelo svoje prste ima SDA jer je doticna profesorica a pogotovo njensuprug koji radi u BH Posti jedan od zescih pripadnika ove zelene inkvizicije. Jucer je bilo na nekai nacin suceljavanje matematicarke iz Visokog i matematicara iz Zenice koji je na kraju poludio pred studentima vidjevsi koliko se taj konkurs steli doticnoj dami iz stranke SDA. To je taj mladjahni Zahiragic koji je pustio svoje pipke sirom UNSE a koji ce mu brutalno biti odsjeceni nakon 07.10 jer UNSA nije SDA prcija nego mjesto gdje politika ne smije imati aposlutno nikakvog uticaja. Samo mi nije jasno gdje su te fakultetske moralne velicine sa ETF-a da dignu glas protiv ovakog odvratnog izbora profesora.
-
Nazif_Gljiva
#3284 Re: ETF
Ima li mi cizija gdje? Dođe li makar na kafu? 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3285 Re: ETF

Eto motivaciona za one sto su morali preci sa EE na RI
- Tony Soprano
#3286 Re: ETF
mk ultra wrote:
Prikladan nick za komentarisanje ove teme.
- mk ultra
#3287 Re: ETF
ispiranje mozgaTony Soprano wrote:mk ultra wrote:![]()
![]()
Prikladan nick za komentarisanje ove teme.
nalazio sam i 34to godište
-
edi_a
#3288 Re: ETF
Ne mora znacit da je odgulio covjek 20 godina, mozda se tek kasnije upisaomk ultra wrote:ispiranje mozgaTony Soprano wrote:mk ultra wrote:![]()
![]()
Prikladan nick za komentarisanje ove teme.![]()
nalazio sam i 34to godište
- mk ultra
#3289 Re: ETF
Nije samo u elektrotehnici, vec i u drugim inzinjerskim djelatnostima, da je doslo do pada u kvaliteti
Radi ovakvih stvari
Ili crta neki tehnicar (nije da omalovazavam ali) ili arhitekta radi sve faze, a u papirima ciko od 75+, ili stvarno ciko od 75+ radi projekat kao u prvom slucaju...
Zna se desiti da dođe i laziran strucni
Razocara to mnogo nekoga.
Radi ovakvih stvari
Ili crta neki tehnicar (nije da omalovazavam ali) ili arhitekta radi sve faze, a u papirima ciko od 75+, ili stvarno ciko od 75+ radi projekat kao u prvom slucaju...
Zna se desiti da dođe i laziran strucni
Razocara to mnogo nekoga.
- tuzlak1212
#3291 Re: ETF
ovdje nedavni diplomac, zavrsio sam elektroenergetiku... mogu vam rec da je elektroenergetika najbolji i najgori odsjek na ETF-u..
najbolji iz razloga sto materija koja se obradjuje je najsira, najkompleksnija, obuhvata mnogo toga, ne naucis na fakultetu u principu nista jer nema se podloge za sticanje tih kolicina znanja nego se nauce fundamenti ali stekne se podloga za sve na svijetu u tehnici, ljudi nakon elektroenergetike se najlakse prekvalifikuju u neku drugu naucnu disciplinu (unutar etf smjerova) u odnosu na ostale... elektroenergetika je kao medicina uvijek ce trebati ljudima ta struka
...
najgori odsjek je sto je jako tesko naci posao ako nisi stranacki covjek, treba ti mnogo godina iskustva i nekih puno drzavnih ispita da bi bio priznat kao inzinjer... i van Bosne u stranim drzavama svi su ispred nas i pred njima smo tarabe u znanju
da sad upisujem fakultet upisao bih automatiku ili RI
najbolji iz razloga sto materija koja se obradjuje je najsira, najkompleksnija, obuhvata mnogo toga, ne naucis na fakultetu u principu nista jer nema se podloge za sticanje tih kolicina znanja nego se nauce fundamenti ali stekne se podloga za sve na svijetu u tehnici, ljudi nakon elektroenergetike se najlakse prekvalifikuju u neku drugu naucnu disciplinu (unutar etf smjerova) u odnosu na ostale... elektroenergetika je kao medicina uvijek ce trebati ljudima ta struka
najgori odsjek je sto je jako tesko naci posao ako nisi stranacki covjek, treba ti mnogo godina iskustva i nekih puno drzavnih ispita da bi bio priznat kao inzinjer... i van Bosne u stranim drzavama svi su ispred nas i pred njima smo tarabe u znanju
- mk ultra
#3292 Re: ETF
moras krenuti od nule (skoro za DŽ), poslije ide laksetuzlak1212 wrote:ovdje nedavni diplomac, zavrsio sam elektroenergetiku... mogu vam rec da je elektroenergetika najbolji i najgori odsjek na ETF-u..
najbolji iz razloga sto materija koja se obradjuje je najsira, najkompleksnija, obuhvata mnogo toga, ne naucis na fakultetu u principu nista jer nema se podloge za sticanje tih kolicina znanja nego se nauce fundamenti ali stekne se podloga za sve na svijetu u tehnici, ljudi nakon elektroenergetike se najlakse prekvalifikuju u neku drugu naucnu disciplinu (unutar etf smjerova) u odnosu na ostale... elektroenergetika je kao medicina uvijek ce trebati ljudima ta struka![]()
...
najgori odsjek je sto je jako tesko naci posao ako nisi stranacki covjek, treba ti mnogo godina iskustva i nekih puno drzavnih ispita da bi bio priznat kao inzinjer... i van Bosne u stranim drzavama svi su ispred nas i pred njima smo tarabe u znanju![]()
![]()
ne misli da su AiE i TK u prednosti što se toga tiče...
i opet u energetici prvi ili drugi posao će te uglavnom usmjeriti šta ćeš raditi... meni bi sad trebalo barem 6mj da se na distributivne TS prebacim
dosta strucnih stvari koje si ucio na fakultetu nije tačno, nije pravilno objašnjeno (nikad viđeno od strane predavača itd)
i opet to ako želiš išta ozbiljnije moraš sam učiti, čitati i dalje i dalje... standarde, pravilnike itd
ako te šta zanima sa domaćeg tržišta pitaj
- madner
#3293 Re: ETF
Ako ima kakvih RIovaca da su pri kraju mastera i zanima ih praksa, ima par firmi koje traze sa idejom da ako valjaju ostanu.
- tuzlak1212
#3294 Re: ETF
javim ti se u pmmk ultra wrote:moras krenuti od nule (skoro za DŽ), poslije ide laksetuzlak1212 wrote:ovdje nedavni diplomac, zavrsio sam elektroenergetiku... mogu vam rec da je elektroenergetika najbolji i najgori odsjek na ETF-u..
najbolji iz razloga sto materija koja se obradjuje je najsira, najkompleksnija, obuhvata mnogo toga, ne naucis na fakultetu u principu nista jer nema se podloge za sticanje tih kolicina znanja nego se nauce fundamenti ali stekne se podloga za sve na svijetu u tehnici, ljudi nakon elektroenergetike se najlakse prekvalifikuju u neku drugu naucnu disciplinu (unutar etf smjerova) u odnosu na ostale... elektroenergetika je kao medicina uvijek ce trebati ljudima ta struka![]()
...
najgori odsjek je sto je jako tesko naci posao ako nisi stranacki covjek, treba ti mnogo godina iskustva i nekih puno drzavnih ispita da bi bio priznat kao inzinjer... i van Bosne u stranim drzavama svi su ispred nas i pred njima smo tarabe u znanju![]()
![]()
ne misli da su AiE i TK u prednosti što se toga tiče...
i opet u energetici prvi ili drugi posao će te uglavnom usmjeriti šta ćeš raditi... meni bi sad trebalo barem 6mj da se na distributivne TS prebacim![]()
dosta strucnih stvari koje si ucio na fakultetu nije tačno, nije pravilno objašnjeno (nikad viđeno od strane predavača itd)
i opet to ako želiš išta ozbiljnije moraš sam učiti, čitati i dalje i dalje... standarde, pravilnike itd
ako te šta zanima sa domaćeg tržišta pitaj
-
Melo15
#3295 Re: ETF
Zar ima neko pri kraju mastera a da vec ne radi?madner wrote:Ako ima kakvih RIovaca da su pri kraju mastera i zanima ih praksa, ima par firmi koje traze sa idejom da ako valjaju ostanu.
- mirsek
#3296 Re: ETF
FakatMelo15 wrote:Zar ima neko pri kraju mastera a da vec ne radi?madner wrote:Ako ima kakvih RIovaca da su pri kraju mastera i zanima ih praksa, ima par firmi koje traze sa idejom da ako valjaju ostanu.
Ako se vec prvo mora zadovoljiti na praksi zasto se ograniciti na mastere ETF-a, zasto ne pruziti sansu i drugima ?
- mirsek
#3298 Re: ETF
madner wrote:Mrzim druge i bachelore
Ajd ako nista iskren odgovor.
- madner
#3299 Re: ETF
Zapravo nije, samo je tema o ETFu.mirsek wrote:madner wrote:Mrzim druge i bachelore![]()
![]()
![]()
- mirsek
#3300 Re: ETF
Ima i bachelora ETF-ovaca ali fakat malo je cudno ogranicavati se na mastere.madner wrote:Zapravo nije, samo je tema o ETFu.mirsek wrote:madner wrote:Mrzim druge i bachelore![]()
![]()
![]()
Zamisli kako nekome izgleda kad u istom oglasu cita master ETF-a , praksa, ako zadovolji moguc angazman.
Djeluje mi kao omalovazavanje.
Jedino da se na intervjuu navede plata koja ce biti iznad prosjeka IT-a za one koji zadovolje, to bi nekog haman mastera motiviralo da se angazuje na toj praksi.