Svakako AE najmanje i prima, tako da ako ne želiš to da studiraš, nemoj ni kalkulisati...Keksich wrote:Kako ide promjena smjera? Da li je pametno na prijemnom naznačiti da hoćeš smjer na kojem najmanje studenata konkuriše da bi upao u redovne, i onda promijeniti smjer u onda koji stvarno želiš?
Ili je to previše riskatno?(ne bih da zaglavim na ae
)
ETF
- nellington
#201 Re: Vodic za brucose na ETF
-
Keksich
#202 Re: Vodic za brucose na ETF
Ma najbolje ići na sigurno 
- nellington
#203 Re: Vodic za brucose na ETF
Šta kaže ovogodišnja statistika (bazirana na preliminarnim rezultatima)?
AE: 79.54 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (35) i 10 samofinansirajućih (da AE prima koliko i drugi odsjeci, svi studenti koji su položili prijemni na ovom odsjeku bi bili redovni na budžetu).
EE: 83.18 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 26 samofinansirajućih
TK: 77.44 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 17 samofinansirajućih
RI: 85.94 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 35 samofinansirajućih
Svi koji su položili prijemni ispit - primljeni su. Ispit nije položilo svega 29 kandidata.
AE: 79.54 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (35) i 10 samofinansirajućih (da AE prima koliko i drugi odsjeci, svi studenti koji su položili prijemni na ovom odsjeku bi bili redovni na budžetu).
EE: 83.18 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 26 samofinansirajućih
TK: 77.44 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 17 samofinansirajućih
RI: 85.94 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 35 samofinansirajućih
Svi koji su položili prijemni ispit - primljeni su. Ispit nije položilo svega 29 kandidata.
-
Bušman
#204 Re: Vodic za brucose na ETF
Pa eto, ko ono vala nije polozio nema sta ni da trazi na ETFu. Ono je minimum minimuma.nellington wrote:Šta kaže ovogodišnja statistika (bazirana na preliminarnim rezultatima)?
-
Keksich
#205 Re: Vodic za brucose na ETF
Malo kandidata & izuzetno lagan prijemni -> svi primljeni.
ETF nije za ove koji nisu položili, sumnjam da bi se našli. Na kraju je RI ispao "najtakmičarskiji", jer se najviše ljudi prijavilo, ali i to 'nako... Kakvi su donji pragovi za prošlu godinu? Ja sam gledala gornje, i ove godine mi se čini da generalno studenti imaju više bodova.
Nego haj'te vi meni recite, je li se ovaj upisni materijal (semestralni list, obrazac za upis itd.) dobije kad odneseš uplatnicu ili...?
ETF nije za ove koji nisu položili, sumnjam da bi se našli. Na kraju je RI ispao "najtakmičarskiji", jer se najviše ljudi prijavilo, ali i to 'nako... Kakvi su donji pragovi za prošlu godinu? Ja sam gledala gornje, i ove godine mi se čini da generalno studenti imaju više bodova.
Nego haj'te vi meni recite, je li se ovaj upisni materijal (semestralni list, obrazac za upis itd.) dobije kad odneseš uplatnicu ili...?
-
Bušman
#206 Re: Vodic za brucose na ETF
Sve ide sa uplatnicom koliko ja znam.Keksich wrote:Malo kandidata & izuzetno lagan prijemni -> svi primljeni.
-
Bušman
#208 Re: Vodic za brucose na ETF
Last edited by Bušman on 05/07/2011 16:13, edited 1 time in total.
- frfi.
#209 Re: Vodic za brucose na ETF
upisni materijal-semestralni list, onaj rozi papir i sta vec ti jos treba uzimas na onoj trafici kada se ulazi u kampus, sa desne strane-zgrada saobracaja i kriminalistike.. tu pitas lika koji radi on ce ti dati pravi rozi obrazac-pazi mislim da su razliciti za prvu godinu i ostalo
na uplatnicu ti ide onih 20(mislim)KM za isss, onda za kosuljice 12, i skolarina..
na onoj istoj trafici kupis i index
gud lak
na uplatnicu ti ide onih 20(mislim)KM za isss, onda za kosuljice 12, i skolarina..
na onoj istoj trafici kupis i index
gud lak
- nellington
#210 Re: Vodic za brucose na ETF
Pragovi od prošle godine:Keksich wrote:Malo kandidata & izuzetno lagan prijemni -> svi primljeni.
AE - 81.5 (primali 30), 35. na listi imao 74.2
EE - 84.3 (primali 30), 45. na listi imao 79.4
TK - 84.9 (primali 30), 45. na listi imao 76.9
RI - 83.6 (primali 30), 45. na listi imao 80.1
Što se upisnog materijala tiče - ako bude kako je u obavijesti napisano - onda ćete to preuzeti na fakultetu.
-
Bušman
#211 Re: Vodic za brucose na ETF
@Keksich: To za koga je ETF moze se samo vidjeti kad pocne studij i kako se ko snadje. Neki ljudi, koji su po ovom spisku jedva upali, mogu biti odlicni studenti, a neki sa vrha mogu pravo zakazati. Bilo je svakakvih slucajeva.
-
nino90
#212 Re: Vodic za brucose na ETF
ono sto sam do sad mogao primijetiti jesteBušman wrote:@Keksich: To za koga je ETF moze se samo vidjeti kad pocne studij i kako se ko snadje. Neki ljudi, koji su po ovom spisku jedva upali, mogu biti odlicni studenti, a neki sa vrha mogu pravo zakazati. Bilo je svakakvih slucajeva.
da sa vrha mogu pravo zakazati je tacno
ali da ovih sto jedva poloze prijemni poslije postanu odlicni studenti, toga nema
- nellington
#213 Re: Vodic za brucose na ETF
Imam primjer: radi se o osobi koja nije položila prijemni, primljena je i ima prosjek iznad 9. Čuda se dešavaju.reni-90 wrote:ono sto sam do sad mogao primijetiti jesteBušman wrote:@Keksich: To za koga je ETF moze se samo vidjeti kad pocne studij i kako se ko snadje. Neki ljudi, koji su po ovom spisku jedva upali, mogu biti odlicni studenti, a neki sa vrha mogu pravo zakazati. Bilo je svakakvih slucajeva.
da sa vrha mogu pravo zakazati je tacno
ali da ovih sto jedva poloze prijemni poslije postanu odlicni studenti, toga nema
-
nino90
#214 Re: Vodic za brucose na ETF
To je nemoguce, mora se poloziti prijemni XD
na prvom ili drugom roku ali se mora poloziti.
-
Keksich
#215 Re: Vodic za brucose na ETF
Ko da ja ne visim na stranici ETF-a 24hBušman wrote:Uostalom, pise ti sve ovdje:
http://klix.com/3u2konb
To sam i pročitala, piše koji dokumenti trebaju i da treba platiti za upisni materijal, ne piše gdje da nabaviš te dokumente i šta oni zapravo podrazumijevaju pod upisnim materijalom.
Bušman & Nellington: ima svega ali imajte u vidu da je ovo najlakši prijemni u historiji ETFa sa zadacima iz 120 zadataka koje smo dobili u zbirci i to onim lakšim. Prošle prijemne nije bilo teško pasti. Ovaj jeste.
Evo sad gledam prijemni, teži mi izgleda nego dok sam ga radila.
- nellington
#216 Re: Vodic za brucose na ETF
Misliš? Pogledaj malo spiskove moje generacije (2007).reni-90 wrote:To je nemoguce, mora se poloziti prijemni XD
-
Bušman
#217 Re: Vodic za brucose na ETF
Ah ta famozna generacijanellington wrote:Misliš? Pogledaj malo spiskove moje generacije (2007).reni-90 wrote:To je nemoguce, mora se poloziti prijemni XD
- nellington
#218 Re: Vodic za brucose na ETF
Ima i tvojih bivših kolega u bespućima brucoške zbiljnosti 
-
Bušman
#219 Re: Vodic za brucose na ETF
Neki dan sam vidio jednog promasaja, dosao na drugu parcijalu iz IM2. Naravno, nije polozio.nellington wrote:Ima i tvojih bivših kolega u bespućima brucoške zbiljnosti
-
Keksich
#220 Re: Vodic za brucose na ETF
Ima ih koji su primljeni iako su pali prijemni?nellington wrote:Misliš? Pogledaj malo spiskove moje generacije (2007).reni-90 wrote:To je nemoguce, mora se poloziti prijemni XD
I koji su još prva godina?
šifra: sretno mi
-
Bušman
#221 Re: Vodic za brucose na ETF
Ima i gorih stvari. Tipa da ljudi dodju na trecu godinu i ne znaju da je "a+b=c" besmislena linija u C/C++ programskom jeziku. Ili ne znaju znacenje integrala realne funkcije jedne promjenjive.Keksich wrote: Ima ih koji su primljeni iako su pali prijemni?![]()
I koji su još prva godina?
šifra: sretno mi![]()
Sretno ti u svakom slucaju, dobro nekad dodje. Ali odmah pocni raditi, imas cijelo ljeto da se skontas gdje si i dokle si sa znanjem. Tempo je grozno ubitacan i u pocetku bude uzasno.
-
Keksich
#222 Re: Vodic za brucose na ETF
To je štela garant radila.
Hvala, za sad planiram da skinem materijale od prošle godine čim dobijem pristup coursewareu.
Hvala, za sad planiram da skinem materijale od prošle godine čim dobijem pristup coursewareu.
-
Bušman
#223 Re: Vodic za brucose na ETF
Pristup coursewaru ti je omogucen guest accountom. Trebalo bi raditi.Keksich wrote:To je štela garant radila.
- bosnianidiot
#224 Re: Vodic za brucose na ETF
Samo da cestitam svima koji su upisali ETF ove godine, i preporucim vam da ovo ljeto iskoristite maksimalno, provedete se sa drustvom, obidjete svijet, i izivite se za narednih 5 godinaKeksich wrote:To je štela garant radila.
Jer cim nastava krene u septembru, odmah se mora zapeti, jer je tempo strasan...
-
nino90
#225 Re: Vodic za brucose na ETF
ovako bilo je da "uz dozvolu" ministarstva obrazovanja ili kantona ili cega vec
prime kao smaofinansirajuce one koji nisu polozili
i dobro to svi znamo da je samo zbog novca
ali ti ovdje pokusavas da kazes da je neko ko nije spio osvojiti pola bodova na prijemnom ispitu iz elementarne matmatike
poslije sve cistio i imao visok prosjek
i sta je bilo kad si se probudio
prime kao smaofinansirajuce one koji nisu polozili
i dobro to svi znamo da je samo zbog novca
ali ti ovdje pokusavas da kazes da je neko ko nije spio osvojiti pola bodova na prijemnom ispitu iz elementarne matmatike
poslije sve cistio i imao visok prosjek
i sta je bilo kad si se probudio