Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
i sa ovim se neko ponosi i ovdje se nadju filozofi da brane ovakvo smece od profesora i asistenata!!! Prolaznost 17,73 ili od 406 studenata 72 prosla. Ovo nije za preispitivanja ovo je za zatvora i to kompletna ekipa. Medjutim kada covjek malo detaljnije prosurfa i pogleda tko su ti recimo asistenti na matematici jer o Fatkicu se sve zna, naleti izmedju ostalog recimo da jednom babo drma ili je drmo po Sarajevogasu zaposljavajuci 55 koljeno svoje familije a inace predjednik je njegov dobar prijatelj. Za toga asistenta mnogi studenti tvrde da je jako arogantan, drzak i nepristupacan bas kao i njegov mecena Fatkic, Inace kompletna katedra matematike je skup malih Fatkica koje niko nije htio drugi da primi osim tvorac matematickog cuda zvanog "kako napraviti prolaznost studenata sto manjom". Ako nakon i ovakve prolaznosti taj isti matematicki degenerik ostane na ETF-u onda je skolstvo ne u kurcu nego u kurcu svih kuraca i svakom buducem studentu treba savjetovati da ne baca pare dzaba i nek trazi neko pametnije rjesenje gdje ce ako nista za svoje pare imati ljude koji su sposbni da te nauce!!
Imas li zadatke slucajno koji su bili na obje parcijale ?
i sa ovim se neko ponosi i ovdje se nadju filozofi da brane ovakvo smece od profesora i asistenata!!! Prolaznost 17,73 ili od 406 studenata 72 prosla. Ovo nije za preispitivanja ovo je za zatvora i to kompletna ekipa. Medjutim kada covjek malo detaljnije prosurfa i pogleda tko su ti recimo asistenti na matematici jer o Fatkicu se sve zna, naleti izmedju ostalog recimo da jednom babo drma ili je drmo po Sarajevogasu zaposljavajuci 55 koljeno svoje familije a inace predjednik je njegov dobar prijatelj. Za toga asistenta mnogi studenti tvrde da je jako arogantan, drzak i nepristupacan bas kao i njegov mecena Fatkic, Inace kompletna katedra matematike je skup malih Fatkica koje niko nije htio drugi da primi osim tvorac matematickog cuda zvanog "kako napraviti prolaznost studenata sto manjom". Ako nakon i ovakve prolaznosti taj isti matematicki degenerik ostane na ETF-u onda je skolstvo ne u kurcu nego u kurcu svih kuraca i svakom buducem studentu treba savjetovati da ne baca pare dzaba i nek trazi neko pametnije rjesenje gdje ce ako nista za svoje pare imati ljude koji su sposbni da te nauce!!
mh_design wrote:E raja na koji smjer se najlakše upisati trenutno?
Šta podrazumijevaš pod upisivanjem? Ako govoriš isključivo o upadu na budžet, onda energetika i telekomunikacije. Ako misliš na općenito stjecanje prava na upis (što uključuje i status samofinansirajućeg studenta), onda je manje-više svejedno, svi rade isti prijemni i mogu se upisati svi koji zadovolje.
Rezultati popisa evo rekose bolje nego iko kakav nam je nastavni kadar po fakultetima i koliko to imamo visokoobrazovanih kadrova, citavih 9,6%....bitno je da su pojedini fakulteti poznati po tome kako u njima predaju pojedini profesori koji su pravo zajebani. Sta kazu......da je hiperprodukcija visokoobrazovanih kadrova hahahahahhha
Last edited by hrasno38 on 01/07/2016 10:34, edited 1 time in total.
Kako je sad sve stvar interpretacije i svako sve relativizira, iznijet ću i ja svoj stav. Hajdemo napisati ovako:
Fakuleta je, onih predratnih, tehničkih odokativno petnaestak u BiH. 9% je visoko obrazovanih.
9/15=0,6. Dakle, 0,6% stanovništva je uspjelo na tehničkim fakultetima pregurati matematiku,
a onda i sve ostale ispite i završiti faks. Sad mi je jasno zašto ljudi znaju reći:
"Auuuuuuuuu, ti si inžinjer, svaka čast!" Uvijek sam govorio to može završiti svako. Očito, ne može.
Za sve ostale tu je FIT i raznoraznije IT akademije.:ppp
Ko su asistenti?
Pise ti sve na kraju pdf-a
Ne mogu da vjerujem da ovo pišeš
Pa stvarno se nije rodio ko bi ovom narodu ugodio
Dakle, čitav grad se digo na noge, osuli drvlje i kamenje po dekanu ETF-a što nije htio da primi Vedrana Karahodžića, "zlatnog studenta" za asistenta na fakultetu, čak je i sadašnji premijer, a tada poslanik u kurtonalnoj skupštini, Konaković, politizirao slučaj i tražio da se mali primi (đe to ima da poslanik u skupštini diktira ko će se primit na fakultet?).
Kada je ETF popustio pod, do tada neviđenom, medijskom hajkom i zaposlio svilenog tatinog sinčića na fakultet, sad vam opet ne valja
Dakle, čitav grad se digo na noge, osuli drvlje i kamenje po dekanu ETF-a što nije htio da primi Vedrana Karahodžića, "zlatnog studenta" za asistenta na fakultetu, čak je i sadašnji premijer, a tada poslanik u kurtonalnoj skupštini, Konaković, politizirao slučaj i tražio da se mali primi (đe to ima da poslanik u skupštini diktira ko će se primit na fakultet?).
Kada je ETF popustio pod, do tada neviđenom, medijskom hajkom i zaposlio svilenog tatinog sinčića na fakultet, sad vam opet ne valja
Nemoj se čuditi, hrasno je izrevoltiran ETFom - vjerovatno mu uništio život jer je to bio preveliki zalogaj za njega, i slično. Pročitaj unazad 5-10 stranica ove teme pa će ti sve biti jasno.
Ma ja penta je da po mjerilima mozgova kao sto je tvoj uvijek neko kuka zato sto mu je neko nesto unistio a ne zato sto ne voli nepravdu i cisti amaterizam. Hrasno ce tebe pojesti stari moj u cemu god hoces od nauke do sporta.....doduse lazem ne jedem ni ja svasta!!! Eto ti Fatkica pa ga kuci vodi zajedno sa oba asistenta!!!!
Vedrana ne znam niti znam ko mu je otac. Ali je činjenica da je dječko već u srednjoj školi pokazao klasu sa osvojene dvije bronzane medalje i jednom pohvalom. To je sve što mogu reći o njemu. https://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=8979
E sad, obzirom da je šef katedre nadređen Vedranu i da on faktički diriguje kvalitet i težinu postavljenih zadataka, mislim da taj momak ne bi trebao biti meta kritike.
The BEN10 wrote:Vedrana ne znam niti znam ko mu je otac. Ali je činjenica da je dječko već u srednjoj školi pokazao klasu sa osvojene dvije bronzane medalje i jednom pohvalom. To je sve što mogu reći o njemu. https://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=8979
E sad, obzirom da je šef katedre nadređen Vedranu i da on faktički diriguje kvalitet i težinu postavljenih zadataka, mislim da taj momak ne bi trebao biti meta kritike.
Posto ga poznajem malo vise nego ti, decko ima Aspergerov sindrom ili neki drugi oblik autizma, jer je nesposoban da normalno komunicira s drugim ljudima. S aspekta matematike je genije, ali je totalno neprikladan za izvodjenje nastave.
The BEN10 wrote:Vedrana ne znam niti znam ko mu je otac. Ali je činjenica da je dječko već u srednjoj školi pokazao klasu sa osvojene dvije bronzane medalje i jednom pohvalom. To je sve što mogu reći o njemu. https://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=8979
Posto ga poznajem malo vise nego ti, decko ima Aspergerov sindrom ili neki drugi oblik autizma, jer je nesposoban da normalno komunicira s drugim ljudima. S aspekta matematike je genije, ali je totalno neprikladan za izvodjenje nastave.
E baš mi je žao ako je tako. Rezultate ima fantastične, mora se reći.
Tako je upravo kako si napisao. Decko jeste matematicki potkovan do bola ali kao i njegov sef katedre on nije tu radi sebe nego radi studenata i da to znanje prenese na njih....medjutim od toga nema nista nego se fataj novcanika i uzimaj privatne dodatne casove a tada fakultet vise nije 1800 nego solidno vise i postavlja se pitanje sta se onda placa 1800 KM!
KIseljak12 wrote:
Tako je upravo kako si napisao. Decko jeste matematicki potkovan do bola ali kao i njegov sef katedre on nije tu radi sebe nego radi studenata i da to znanje prenese na njih....
I generalno je steta da upravo takvi mozgovi provode vrijeme u nastavnom procesu. Taj bi trebao raditi u nekoj ozbiljnoj firmi ili kao istrazivac, ali mu je tokom studija valjda usadjen osjecaj da je asistent (pa dalje) vrh karijere. Studente treba da poducava neko koga oni razumiju i neko ko njih razumije. A na sasvim drugom mjestu i malo kasnije u karijeri da se istice genijalnost.
KIseljak12 wrote:
Tako je upravo kako si napisao. Decko jeste matematicki potkovan do bola ali kao i njegov sef katedre on nije tu radi sebe nego radi studenata i da to znanje prenese na njih....
I generalno je steta da upravo takvi mozgovi provode vrijeme u nastavnom procesu. Taj bi trebao raditi u nekoj ozbiljnoj firmi ili kao istrazivac, ali mu je tokom studija valjda usadjen osjecaj da je asistent (pa dalje) vrh karijere. Studente treba da poducava neko koga oni razumiju i neko ko njih razumije. A na sasvim drugom mjestu i malo kasnije u karijeri da se istice genijalnost.
osnovni problem takvih ljudi iz bilo koje oblasti je taj da nemaju apsolutno osjecaj sta bi moglo zaista biti pretesko za studenta i misle da studenti recimo u ovom slucaju trebaju znati matematiku kao oni. Trebaju ali studenti koji uzmu da studiraju matematiku i opet na kraju koliko ih postane profesora??? Obrazovan covjek bi morao sam da zna razluciti da li je sposoban da nekome kvalitetno prenosi svoje znanje. Katedra matematike konkretno na ETF-u to nije sposobna i OK naravno neko ce i da prodje ali ponavljam koja je svrha kad 70% studenata mora trazi alternativu u dodatnim casovima koji se naravno placaju iako su vec platili za skolovanje. I pored toga svega dobijes asistenta koji ima ogroman problem sa komunikacijom opcenito i sa kojim je prica uvijek na ivici incidenta....ne ide to tako da ga jebes.
Otkud to da Vedran ima taj Aspergerov sindrom, ima čovjek problem da kaže slovo R, ali je poprilično normalan u komunikaciji, realno pregleda radove i uostalom je dobra osoba. Za kolegu Brkića nažalost nemam pozitivnih komentara niti iskustava pa ću se suzdržati...
Eto, opet se sve svede za ovaj dio sad na interpretaciju.
Od crnog vraga do slova r ispade Vedranče. Moj prijedlog
je da se namjesto matematike uvede domaćinstvo kao
obvezatan predmet na ETF-u i mirna 'ventualno.
zanimljiv wrote:Otkud to da Vedran ima taj Aspergerov sindrom, ima čovjek problem da kaže slovo R, ali je poprilično normalan u komunikaciji, realno pregleda radove i uostalom je dobra osoba. Za kolegu Brkića nažalost nemam pozitivnih komentara niti iskustava pa ću se suzdržati...
E pa ja imam. Kad je on postao asistent, drugarica i ja smo položile.
He i kad sve skupis na hrpu ispadne upravo ono sa price na pocetku da je kompletna katedra matematike popunjena pogresnim ljudima koji bez sumnje jesu matematicki eksperti i strucnjaci ali nikako nisu sposobni da svoje znanje prenesu nekome drugom i tu se sva prica zavrsava.
johnnykola wrote:Eto, opet se sve svede za ovaj dio sad na interpretaciju.
Od crnog vraga do slova r ispade Vedranče. Moj prijedlog
je da se namjesto matematike uvede domaćinstvo kao
obvezatan predmet na ETF-u i mirna 'ventualno.
Ja smatram da ti ti pricas price malog Perice jer ovdje niko nije rekao da treba ukinuti matematike nego da treba dovesti druge ljude koji su sposobni a studente koji su to platili, nauce matematiku. Ovdje nije prica o matematickim frikovima niti genijalcima kojih ima 1% nego o ostalih 99% mada je recimo i tim genijalcima koji su u svjetskim razmjerama na matematickim olimpijadama osvajali medalje bolesnik Fatkic davao osmice. Dakle batali tu svoju pricu i prosipaj je nekom drugom meni nemoj.
nargila.ba wrote:Hrasno, kao prvo.. da se razumijemo - katedra za matematiku ne postoji na etf-u. Kao što ne postoji katedra za bilo šta. Toliko o tvom poznavanju stvarne situacije.
jel to sve sto si uspio da smislis kao odgovor....boli me kurac kako se sta zove to nije poenta price...mozes je zvati i "cvrcak za matematiku" ali i "vasionski brod" poenta je da iz tog broda putnici ispadaju na sve strane.