ETF
-
Forsaken
#1001 Re: ETF
ah. to je novost, ocito da nisam dugo dole bio 
- petunija
#1002 Re: ETF
Čovjek je nekad davno bio asistent i to odličan. Skoro svi smo ga voljeli
Poslije imao težak saobraćajni udes
i otišao u penziju. A imao je i godina. Već dugo ništa nisam čula o njemu.
Poslije imao težak saobraćajni udes
-
numizmatic
#1003 Re: ETF
Ne mogu da vjerujem da neko hoće instrukcije za one pare
a studenti daju za 15KM dva časa 
- salatu
#1004 Re: ETF
pa ima glupih ljudi pa moraju ić kod njeg, jer čuo sam da baš objašnjava 
-
numizmatic
#1005 Re: ETF
Ama ljudi... čovjek je udaren.
Ništa lično, nekad jeste objašnjavao, sad ne.
- bosnianidiot
#1006 Re: ETF
Ozbiljno ne preporucujem Azema kao rjesenje uopce. Covjek je bio genijalac nekad, sad se ponekad pojavi na faksu i pokusa prodati neke zbirke limesa, profesori i asistenti ga pustaju na predavanja i vjezbe kako bi ga ismijavali, ne moze povezati dvije smislene recenice. Tuzno je sta je postalo od takvog covjeka.
- Mišo_Kovač
#1007 Re: ETF
Oće to kad te stignu godine i pregazi kamionbosnianidiot wrote:Ozbiljno ne preporucujem Azema kao rjesenje uopce. Covjek je bio genijalac nekad, sad se ponekad pojavi na faksu i pokusa prodati neke zbirke limesa, profesori i asistenti ga pustaju na predavanja i vjezbe kako bi ga ismijavali, ne moze povezati dvije smislene recenice. Tuzno je sta je postalo od takvog covjeka.
-
nino90
#1008 Re: ETF
nije nista, mislimda su ga u neku vrstu prijevremene penzije poslali. Razlog sto ne radi vise je u tome sto nije normalan, mozda je nekad bio normala, al sjecam se nama prije cetiri godine dodje na im i pocne pricati neke zadatke nes iVodi pa neke druge preskace. Uleti nam na tutorijal koji on i ne drzi i samo pocne... a asistent/demonstrator neprijatno da mu ista kaze pa ne govori nista, nama propadne cas xd. Onda imo je obicaj kod radova, kad mu se dodje na uvid / ako ga uopste bude/ da se ne moze s njim nista razgovarati, pogledati vidjeti kak treba...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
dfg
#1009 Re: ETF
pozz.
moze li mi neko da posalje neke materijale o metalom oklopljenim postrojenjima (treba mi za maturski
),pa ko moze da pomogne hvala mu
slabo je ovo na netu sto nadjem
moze li mi neko da posalje neke materijale o metalom oklopljenim postrojenjima (treba mi za maturski
slabo je ovo na netu sto nadjem
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1010 Re: ETF
imam ti ja na engleskom IEEE knjigu od 350 stranica, o gasom izoliranim linijama i postrojenjima
- petunija
#1011 Re: ETF
Hvala svima na komentarima, i dobronamjernim i onim manje dobronamjernim
Probala sam sa studentima, oni su vrlo neozbiljni, kaže javiće se, pa se ne javi, zakaže čas pa se ne pojavi i tako to. Zato smatram da je vrijedno platiti nekome i više nego treba ali da to bude ozbiljan rad a ne zafrkancija. Sve ima svoju cijenu.
Probala sam sa studentima, oni su vrlo neozbiljni, kaže javiće se, pa se ne javi, zakaže čas pa se ne pojavi i tako to. Zato smatram da je vrijedno platiti nekome i više nego treba ali da to bude ozbiljan rad a ne zafrkancija. Sve ima svoju cijenu.
- cenecimoveocino
#1012 Re: ETF
Evo posto lik koji mi drzi instrukcije ne zna ove zadatke,da pitam ovdje zna li itko.
Inace sam srednja tehnicka skola,zadaci predmet elektronika.
Zadaci su o:
1.Prekidackiom djelovanju dioda
2.Tranzistori,tacnije tranzistorske sklopke(odredivanje staticke radne tacke/pravca,struje I napona)
Evo sacu postavit slike zadataka,pa ako neko zna neka javi.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Inace sam srednja tehnicka skola,zadaci predmet elektronika.
Zadaci su o:
1.Prekidackiom djelovanju dioda
2.Tranzistori,tacnije tranzistorske sklopke(odredivanje staticke radne tacke/pravca,struje I napona)
Evo sacu postavit slike zadataka,pa ako neko zna neka javi.
- newlevel
#1013 Re: AW: ETF
Gdje su zadaci, da vidimo.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- cenecimoveocino
#1014 Re: ETF
Evo sam sam nesto skontao,jbg. kasno sam Vam javio,sutra pismena,mogu li ubuduce na Vas racunat?newlevel wrote:Gdje su zadaci, da vidimo.
Sent from my Nokia 3310
- newlevel
#1015 Re: AW: ETF
Naravno, kako da ne, samo ih spremi na vakat.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
miki_mauss
#1016 Re: ETF
Veliki problemi i sumnje na nezakonitosti i nepotizam na ETF-u (više na sljedećim linkovima):
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -asistenti
https://www.youtube.com/watch?v=F1rEJg0P2Mg
https://www.youtube.com/watch?v=zpwh1yHho1w
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -asistenti
https://www.youtube.com/watch?v=F1rEJg0P2Mg
https://www.youtube.com/watch?v=zpwh1yHho1w
- Mišo_Kovač
#1017 Re: ETF
Od svih fakulteta i "fakulteta" u drzavi, nazoviborci za pravdu našli jahati po ETFu, koji je institucija 2 nivoa iznad svih ostalih akademskih promašaja UNSA i šire...
Ajte lijepo handrite kikiriki "fakultete" po srednjebosanskim zabitima, privatne šatrofakultete po sarajevu, pravo, ekonomiju, i slicne, a ETF ostavite na miru
Kakav je da je, sa svim svojim propustima i manama, ETF je miljama daleko od sveg ostalog visokoškolskog škarta u vascijeloj zemlji
Ajte lijepo handrite kikiriki "fakultete" po srednjebosanskim zabitima, privatne šatrofakultete po sarajevu, pravo, ekonomiju, i slicne, a ETF ostavite na miru
Kakav je da je, sa svim svojim propustima i manama, ETF je miljama daleko od sveg ostalog visokoškolskog škarta u vascijeloj zemlji
- newlevel
#1018 Re: AW: ETF
U potpunosti si upravu
, ima Kiseljak, ima Vitez, sto se ne pozabave tim fakultetima. Jbg, sve i da je istina, sta fali sto ga je uhljebio
.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- Tesla10
#1019 Re: ETF
Sve dok se ne dokaže da je neko lopov, niko ga ne smije zvati lopovom
.
- petunija
#1020 Re: ETF
Mišo_Kovač wrote:Od svih fakulteta i "fakulteta" u drzavi, nazoviborci za pravdu našli jahati po ETFu, koji je institucija 2 nivoa iznad svih ostalih akademskih promašaja UNSA i šire...![]()
Ajte lijepo handrite kikiriki "fakultete" po srednjebosanskim zabitima, privatne šatrofakultete po sarajevu, pravo, ekonomiju, i slicne, a ETF ostavite na miru![]()
- mk ultra
#1021 Re: ETF
jesi li se to registrovao da pises protiv ETF.a?
ja u svom boravku na ETF.u, nagledao sam se svega
ali ti mogu garantovati, da nikad niko nije polozio a da nije zadovoljio neki kriteriji... pa makar mu i rodbina bila profesor na ETF.u (a bilo je takvih slucajeva u mojoj generaciji)
kao sto je prof. Mujo svog sina obarao 5 puta
ja u svom boravku na ETF.u, nagledao sam se svega
ali ti mogu garantovati, da nikad niko nije polozio a da nije zadovoljio neki kriteriji... pa makar mu i rodbina bila profesor na ETF.u (a bilo je takvih slucajeva u mojoj generaciji)
kao sto je prof. Mujo svog sina obarao 5 puta
- newlevel
#1022 Re: AW: ETF
A imas i uvid u rad, gdje mozes na neku nepravilnost ukazati, u slucaju ako je ima.
Na nekim fakultetima sam cuo da nema nikamo uvid u rad.
A svi smo mi ljudi, greske se mogu desiti svakome.
Sent from my Nokia 3310.
Na nekim fakultetima sam cuo da nema nikamo uvid u rad.
A svi smo mi ljudi, greske se mogu desiti svakome.
Sent from my Nokia 3310.
-
nino90
#1023 Re: ETF
tacno je da je ispred svih ostalih fakulteta na univerzitetu. Ali to ne znaci sad da se ne treba govoriti o malverzacijama koje se i tu desavaju.
- mk ultra
#1024 Re: ETF
https://www.youtube.com/watch?v=zpwh1yHho1wnino90 wrote:tacno je da je ispred svih ostalih fakulteta na univerzitetu. Ali to ne znaci sad da se ne treba govoriti o malverzacijama koje se i tu desavaju.
- Mišo_Kovač
#1025 Re: ETF
Fascinantno mi je da se ljudi šokiraju i kažue " asistent na ČAK 10 predmeta"... ćimso, soka, senad, alvin dok je bio tu, isto tako su bili asistenti na 10ak predmeta - jel sad zbog toga treba tvrditi da je ijedan od njih manji stručnjak ili manje dobar čovjek... smiješno 
Što se Hadžimejlića tiče, jebat ga
Lejla mi nije držala nikad ništa, pa ne bih znao suditi o njoj, medjutim svojevremeno je bila jedan od najboljih studenata svoje generacije, tako da je valjda zaradila to asistentsko mjesto. Muž joj, Ahmethodžić, je sasvim regularan lik i svoj predmet odradi pošteno...
Na kraju krajeva, niko ne kaže da se korupcija i rođaštvo treba tolerirati, al u slučaju ETFa takvi su primjeri u velikoj mjeri benigni i treba ih rješavati tek nakon što se raspetljaju kriminalne hobotnice na recimo Ekonomskom fakultetu, te ostalim fakultetima gdje je uspjeh usko vezan za to dal možeš platiti ispit, i jel ti babuka specijalista Xlogije na KCUSu s renomiranim prezimenom...
Što se Hadžimejlića tiče, jebat ga
Na kraju krajeva, niko ne kaže da se korupcija i rođaštvo treba tolerirati, al u slučaju ETFa takvi su primjeri u velikoj mjeri benigni i treba ih rješavati tek nakon što se raspetljaju kriminalne hobotnice na recimo Ekonomskom fakultetu, te ostalim fakultetima gdje je uspjeh usko vezan za to dal možeš platiti ispit, i jel ti babuka specijalista Xlogije na KCUSu s renomiranim prezimenom...