ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
xshortyx

#1 ETF

Post by xshortyx »

Znaci maturan sam ove godine, zavrsavam Tehnicku skolu, elektrotehnicar racunarstva i informatike... Prosjek mi i nije nesto jak, a iskreno nisam se puno ni trudio i svjestan sam toga. Zelim da nastavim svojim smjerom.. nekako vise mislim da bih se opredjelio za softverski dio. Matematika mi nije jaca strana, ali evo recimo u srednjoj sam imao jednu od jako strogih profesorica sto se tice znanja.. ono uvijek mi je bilo 2-3, iako porediti srednju skolu sa fakultetom mi je glupo... u jednu ruku bilo nas je oko 35 u prvoj godini srednje, zahvaljujuci toj prof. maturira nas nekih 15.. opet sve mi je to glupo porediti. Opcija koju imam za sada je ETF, ali posto planiram da dignem studenski kredit, izuzetno me je strah da padnem, sto bas i nije neka nemoguca opcija na Sarajevskom ETF-u.. iskreno, mislim da sam dovoljno zrel da se odreknem mnogo stvari i da se bas predam edukaciji, istrazivanju i fakultetu jer drugih opcija nemam... sad me interesuje da li da stvarno probam ili ne, ili ipak da pokusam sa FIT-om? Iako mi se ETF cini drazi.. znam da sam ispisao dosta nekih gluposti ali molim bilo koga adekvatnog da nesto prokomentarise...
p.s. molim sve tako reci inzinjere da se ne prepucavaju kako napraviti neke algoritme ovdje.. unaprijed hvala
xshortyx

#2 Re: ETF

Post by xshortyx »

niko nista?
:/
S4mpion

#3 Re: ETF

Post by S4mpion »

Na ETF-u ti je bitno da redovno i intenzivno učiš, ima ljudi koji su došli sa kritičnim znanjem iz matematike, ali zavrnu rukave, zagriju stolicu i polažu. Ako ne učiš, džaba ti i da si bio učenik generacije, pašćeš.
PurpleSky

#4 Re: ETF

Post by PurpleSky »

Da, ljudi se inače okolo krše od prepucavanja kako napraviti algoritme :lol:

Dodushe... ima svašta..al to baš nedobognikom :lol:
numizmatic

#5 Re: ETF

Post by numizmatic »

Ma samo prvu godinu s tim da možeš pasti što i nije strašno jednom
poslije je šaša
Mišo_Kovač

#6 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

Ako nisi spreman u svako doba da se prepucavaš oko algoritama, ili da iz rukava izvedeš jednačinu Hamilton-Jacobi-Bellmana, onda nemoj ni upisivat ETF :D :izet:
TomANDJerry

#7 Re: ETF

Post by TomANDJerry »

idi na sva predavanja i vjezbe , slusaj na njima (to ti je 5 sati na dan) i svaki dan uci po jedan sat (ali subotom i nedeljom po 3) .... to ti je realno govoreci dovoljno da zavrsis prvu godinu , dalje je onda lakse ....

Eto , vjerujem da si otprilike ovakav odgovor trazio
Ajatolah_

#8 Re: ETF

Post by Ajatolah_ »

PurpleSky wrote:Da, ljudi se inače okolo krše od prepucavanja kako napraviti algoritme :lol:

Dodushe... ima svašta..al to baš nedobognikom :lol:
:lol:
Evo baš kontam kako li je zamišljao tok pretvaranja ove teme u prepucavanje oko algoritama. :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9 Re: ETF

Post by mk ultra »

TomANDJerry wrote:idi na sva predavanja i vjezbe , slusaj na njima (to ti je 5 sati na dan) i svaki dan uci po jedan sat (ali subotom i nedeljom po 3) .... to ti je realno govoreci dovoljno da zavrsis prvu godinu , dalje je onda lakse ....

dalje jest lakše ako si RI, pa možda i TK ...

EE i AiE imaju većih problema, a na EE peti semestar :shock: ja ti garatujem, najteži i najkomplikovaniji semestar na ETF.u
numizmatic

#10 Re: ETF

Post by numizmatic »

TomANDJerry wrote:idi na sva predavanja i vjezbe , slusaj na njima (to ti je 5 sati na dan) i svaki dan uci po jedan sat (ali subotom i nedeljom po 3) .... to ti je realno govoreci dovoljno da zavrsis prvu godinu , dalje je onda lakse ....

ja stvarno ne razumijem zašto su ljudi dosadni sa ovim "idi na sve"

predavanja su ubleha
salatu

#11 Re: ETF

Post by salatu »

Idi na FIT, đaba ćeš gubit i vrijeme pokušavajuci na ETF-u, s obzirom na tvoju ocjenu iz matematike.
Post Reply