Za početak, izvinjavam se ako tema već postoji, ali ja ju zbilja nisam uspio pronaći
Još uvijek imam relativno mnogo vremena da poslažem sve kockice u glavi što se tiče nastavka školovanja, ali nekako si ne dam mira da uživam u ovim preostalim danima srednje škole - k'o sva normalna djeca - već se ja eto našao da razmišljam šta ću upisati.
Znam da je jednostavno nemoguće porediti nivo kvaliteta nastave i opterećenja učenika u srednjoj školi i na fakultetu, ali u biti mi idu sve oblasti, posebno prirodno-matematičke i jezičke; jedino što društvene nauke učim samo radi ocjene jer, uz dužno poštovanje, u njima ne vidim apsolutno ništa privlačno.
I tako ja na kraju zaključim da Elektrotehnika objedinjuje najviše mojih interesa. Ali, sad još veće dileme stupaju na scenu.
Koji smijer? (Zapravo i o tome sam razmišljao, Automatika i robotika su nekako the best choice, ali nisam u stanju vidjeti perspektivu, ako bi se specijalizirao za tu oblast, u BiH. Naravno, inostranstvo dolazi u obzir, čak štaviše poželjno je. Na tom polju ću se potruditi definitivno kakav god moj izbor bio.)
ETF ili FE? Isplati li se zbilja doći u Sarajevo, ili FE Tuzla (koji mi je skoro pa 'na dohvat ruke') može da me obrazuje kao kvalitetnog i konkurentnog inžinjera?
Da li bi, prilikom apliciranja na Master studije u inozemstvu, imao veću šansu sa ETF-om ili FE-om ? (Ako je to uopće bitno, a moglo bi da bude...)
Isto tako, priča se da uskoro neće biti prijemnih na fakultetima? That's a bit idiotic. o.o
Sa prijemnim bi barem znao da bi 95% upao kao redovan student, ovako mi je to malo konfuzno; neće valjda samo ocjene iz srednje da određuju da li će neko biti primljen ili ne?
Uglavnom, naglasak na boldovanom paragrafu xD
Mnogo hvala! ^^