U Sarajevu? Gdje ima kupiti? Da nije neka sintetika ili koncentrat...super bi bilo ako ima domaca proizvodnja.
hvala!
Etericna ulja?
Moderator: anex
- Suicidal Siberian
#2 Re: Etericna ulja?
Trazim ulje od lavande...s time da bi radije to nabavio negdje gdje se pouzdano zna da je maltene homemadekiki-miki wrote:U DM-u,Sam shopu,Biljnim apotekama.Sve zavisi šta tražiš i šta ti treba.
- Daphna
#3 Re: Etericna ulja?
Ovo, DM, SAMShop i tako to... Ne preporučujem. Mislim, može za osvježavanje prostora, ono ukapaš u one posudice na radijatoru, ali za nešto drugo tipa inhalacije, masaže, teško!
Biljne apoteke, može. Ali i tu obratiti pažnju na proizvođača. Možda Matija ima nešto "homemade". Jeste da je zeznut proces dobijanja eteričnog ulja, ali kada se već bavi skupljanjem bilja i pravljenjem čajnih smjesa zašto ne bi pokušala i to
Biljne apoteke, može. Ali i tu obratiti pažnju na proizvođača. Možda Matija ima nešto "homemade". Jeste da je zeznut proces dobijanja eteričnog ulja, ali kada se već bavi skupljanjem bilja i pravljenjem čajnih smjesa zašto ne bi pokušala i to
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#4 Re: Etericna ulja?
Suicidal Siberian wrote:Trazim ulje od lavande...s time da bi radije to nabavio negdje gdje se pouzdano zna da je maltene homemadekiki-miki wrote:U DM-u,Sam shopu,Biljnim apotekama.Sve zavisi šta tražiš i šta ti treba....to da ima u dm-u itd to vec znam
ZZ "AGROPLOD"
8360 Stolac
Ulica i broj: Gorica bb
Telefon: ++387 36/853-758
Fax: ++387 36/853-758
Organska proizvodnja lavande i etericnih ulja sa medjunarodnim sertifikatima.

lavanda pored Blagaja
- Daphna
#5 Re: Etericna ulja?
Svaka im častToto wrote: lavanda pored Blagaja
Nego treba pratiti one sajmove pčelarstva, bilja i šta sve ne. Između ostalog bude i naših proizvođača et.ulja.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6 Re: Etericna ulja?
Ne mora se cekati od sajma do sajma. Moze se i na internetu doci do informacija o domacim proizvodjacima. Mnogi su u nasoj blizini, samo mi to ne znamo. Ako se zeli kupiti kvalitetan proizvod treba zovnuti proizvodjaca telefonom. Mnogi od njih se bave i pridajom pa se moze jednostavno doci do kvalitetnog proizvoda.