Estetska stomatologija
Moderator: anex
-
saja
#1 Estetska stomatologija
Cao!
Jedna molba... Da li bi mi mogli preporuciti neku ordinaciju estetske stomatologije u Sarajevu? Skupila sam neke parice da malo dovedem u red zube, pa ne bih da se zaletim i padnem saka nekom nesposobnjakovicu...
Nije rijec o protetici, vec o navlakama, mozda fixnoj protezi za ispravljanje zuba i sl.
Hvala unaprijed!
Jedna molba... Da li bi mi mogli preporuciti neku ordinaciju estetske stomatologije u Sarajevu? Skupila sam neke parice da malo dovedem u red zube, pa ne bih da se zaletim i padnem saka nekom nesposobnjakovicu...
Nije rijec o protetici, vec o navlakama, mozda fixnoj protezi za ispravljanje zuba i sl.
Hvala unaprijed!
-
dino1234567
#2 Re: Estetska stomatologija
Drage volje bi ti pomogao. Savjet.. Šta više čekaš i tražiš to ce gore biti... hehehe, tako je meni pocelo pa sam otiso kod prvog za kog sam čuo.
Znam da ti nece pomoc nista ali ovde si makar možeš štogod pročitat o esetetskoj stomatologiji.
Pozdrav.
Znam da ti nece pomoc nista ali ovde si makar možeš štogod pročitat o esetetskoj stomatologiji.
Pozdrav.
-
Did
#3 Re: Estetska stomatologija
Da dopunim pitanje: Koji zubari u Sarajevu rade "Veneers"? Ima li ko kakvih iskustava?
- terra_incognita
#4 Re: Estetska stomatologija
U zgradi biroa stari grad se otvorila nova ordinacija za estetsku stomatologiju pa ako saznas rade li oni-javni namDid wrote:Da dopunim pitanje: Koji zubari u Sarajevu rade "Veneers"? Ima li ko kakvih iskustava?
-
melb26sa
#5 Re: Estetska stomatologija
Protetika jesu navlake, krunice, mostovi, proteze. Ortodoncija je ispravljanje zuba.saja wrote:Cao!
Hvala unaprijed!
Prvo trebas vidjeti trebas li raditi kakve popravke (karijes, root canal) prije nego i pomislis na ortodonciju i protetiku.
Pazi se novootvorenih ordinacija i ne ustrucavaj se pitati stomatologa koliko je vec u struci, na koliko je pacijenata vec radio odredjeni zahvat, garanciju rada (ako ne cementira dobro navlaku, moras se vratiti da se to ponovi, a ponovno cementiranje bi trebalo biti pod garancijom).
-
melb26sa
#6 Re: Estetska stomatologija
Did wrote:Da dopunim pitanje: Koji zubari u Sarajevu rade "Veneers"? Ima li ko kakvih iskustava?
Ja iskreno ne znam za veneers (ala lumineers) u Sarajevu. To je relativno novo i ovdje gdje sam ja. Prednosti su da se zub puno manje zbrusi nego za krunicu tj samo prednja strana. Isto tako se njima moze npr razmak medju prednjim zubima ukloniti.
Ja bih prvo dobro ispitala ko to radi i koliko dugo, koju vrstu edukacije dodatne je imao iz toga kao i sa kojim materijalima radi.
Javi kad sta saznas!
-
M na 2
#7 Re: Estetska stomatologija
Dr. Razman na Grbavici u blizini stadiona. Jesu malo skuplji, ali rade odlično. Nećeš se pokajati!
- bellisperennis
#8 Re: Estetska stomatologija
reklamaM na 2 wrote:Dr. Razman na Grbavici u blizini stadiona. Jesu malo skuplji, ali rade odlično. Nećeš se pokajati!
-
M na 2
#9 Re: Estetska stomatologija
Nije reklama samo savjet. 
-
faraz1
- Simply_Red
#11 Re: Estetska stomatologija
Pozdrav
Imam jedan kriv zub a ne bih bas da nosim aparatic. Kojim zahvatom se to rjesava i je li neko to radio
Imam jedan kriv zub a ne bih bas da nosim aparatic. Kojim zahvatom se to rjesava i je li neko to radio
-
sombra
#12 Re: Estetska stomatologija
http://www.invisalign.com/Simply_Red wrote:Pozdrav
- Simply_Red
#13 Re: Estetska stomatologija
Tesko da ovo ima kod nas?
-
LeoBa
#14 Re: Estetska stomatologija
Ja sam se odlučio za jednu od metoda estetske stomatologije, za izbjeljivanje zubiju. Bio sam lagano skeptičan najviše zbog cijene i straha da će mi to dugoročno oštetiti kvalitetu zuba.. No, na kraju sam jako zadovoljan s učinkom i osmijehom koji je puno ljepši i prirodniji, jer su se napokon uklonile sve mrlje i nepravilnosti na zubima..
-
Walther
#15 Re: Estetska stomatologija
U BiH nema, mozda u Srbiji iako sumnjam. To je inace jako skup sport (govorimo o hiljadama KM), rezultatu upitan. Generalno zavisi kakav je zub aliSimply_Red wrote:Tesko da ovo ima kod nas?
a) ljuskica, 500+ KM, nije za svakoga
b) navlaka, 200+KM, generalno najlakse&najbrze&.. ali se brusi inace zdrav? zub
c) haparati, XXXX KM, nije za svakoga, dugotrajno, ...
-
Justicia_sa_86
#16 Re: Estetska stomatologija
.
Last edited by Justicia_sa_86 on 16/11/2015 01:48, edited 2 times in total.
-
super_bayern
#17 Re: Estetska stomatologija
Jedan od najbolje/najskuplje opremljenih laboratorija/ordinacija u državi je zasigurno Ilidžadent.saja wrote:Cao!
Hvala unaprijed!
Rade profesionalnu protetiku mnogim ordinacijama u Sarajevu i šire.
Više od 8 zaposlenih tehničara, to dovoljno govori o kakvoj je kompaniji riječ.
Web stranica nije često održavana, ali ima kontakt i ja ti toplo preporučujem da pitaš Hasana šta god te interesuje.
edit: tek sad vidim koliko je prvi post star
Last edited by super_bayern on 15/11/2015 23:51, edited 1 time in total.