Estetska hirurgija
Moderator: anex
- zlatiborka
#1 Estetska hirurgija
Ne znam da li je bila tema o ovome. Ako jeste, molim moderatore da spoje ovu temu tamo negdje.
Znam da u Sarajevu postoje privatne klinike za estetsku hirurgiju. Ima cak i specijalisticka ambulanta u drzavnoj bolnici. Mene zanima da li neko od forumasa ima iskustva po ovom pitanju. Ili da zna iskustva od nekog koga dobro poznaju.
Iznijecu svoj problem, koji i nije nesto strasan, ali mislim da rjesavanjem toga bi osjecala malo vece samopouzdanje. Jer mi to nedostaje.
Nemam nekih bora da me zabrinjavaju, koristim dobre (ne preskupe) losione i kreme i redovno njegujem lice. U zadnje vrijeme vidim da su mi se obrazi ovjesili narocito na vilici. Kad se pogledam u ogledalo licim na hrcka. Da li bi face-lifting tu pomogao i koliko. Zna li neko dobrog estetskog hiruga i naravno koliko bi to kostalo?
Kad god vidim Hanku Paldum mladalackog lica, odmah me podsjeti da je ona garant imala estetsku operaciju. I Hanka je starija od mene a izgleda tako mladoliko. Znaci da je moguce lice podmladiti operacijom.
Dakle, moje pitanja su:
- Koji su dobri estetski hirurzi u Sarajevu (privatni ili u drzavnim bolnicama)?
- Da li je neko od vas radio estetsku operaciju ili neko od vasih dobrih poznanika?
- Kolika je otprilike cijena za recimo eliminisanje ovjesenog obraza na vilici?
Od svega me najvise zanima cijena, jer ako je puno skupo, odustajem odmah, a ako je podnosljivo za platiti mozda se i odlucim da popravim lice.
Hvala svima na odgovorima.....
Znam da u Sarajevu postoje privatne klinike za estetsku hirurgiju. Ima cak i specijalisticka ambulanta u drzavnoj bolnici. Mene zanima da li neko od forumasa ima iskustva po ovom pitanju. Ili da zna iskustva od nekog koga dobro poznaju.
Iznijecu svoj problem, koji i nije nesto strasan, ali mislim da rjesavanjem toga bi osjecala malo vece samopouzdanje. Jer mi to nedostaje.
Nemam nekih bora da me zabrinjavaju, koristim dobre (ne preskupe) losione i kreme i redovno njegujem lice. U zadnje vrijeme vidim da su mi se obrazi ovjesili narocito na vilici. Kad se pogledam u ogledalo licim na hrcka. Da li bi face-lifting tu pomogao i koliko. Zna li neko dobrog estetskog hiruga i naravno koliko bi to kostalo?
Kad god vidim Hanku Paldum mladalackog lica, odmah me podsjeti da je ona garant imala estetsku operaciju. I Hanka je starija od mene a izgleda tako mladoliko. Znaci da je moguce lice podmladiti operacijom.
Dakle, moje pitanja su:
- Koji su dobri estetski hirurzi u Sarajevu (privatni ili u drzavnim bolnicama)?
- Da li je neko od vas radio estetsku operaciju ili neko od vasih dobrih poznanika?
- Kolika je otprilike cijena za recimo eliminisanje ovjesenog obraza na vilici?
Od svega me najvise zanima cijena, jer ako je puno skupo, odustajem odmah, a ako je podnosljivo za platiti mozda se i odlucim da popravim lice.
Hvala svima na odgovorima.....
-
*mima*
#2 Re: Estetska hirurgija
Ma jok....Hanka je prirodno lijepa i bez bora
Mislim da je najbolje da odes kod Karabega i da sa njim i njegovom zenom porazgovaras...pregledaju te i dobit ces informacije iz prve ruke.
- zlatiborka
#3 Re: Estetska hirurgija
Gdje radi taj Karabeg i njegova zena, zanima me jako, ako ne zelis ovdje na forum poslati podatke o njima, molim te posalji na PP.mima wrote:Ma jok....Hanka je prirodno lijepa i bez boraMislim da je najbolje da odes kod Karabega i da sa njim i njegovom zenom porazgovaras...pregledaju te i dobit ces informacije iz prve ruke.
Hvala Mima, ja ne zelim biti utegnuta kao Hanka, ali bih voljela da se rijesim ako je moguce i ne previse skupo, ovih hrckovih kesica na obrazima.
-
*mima*
#4 Re: Estetska hirurgija
Ne znam tacnu adresu ali dovoljno da ukucas...poliklinika karabeg...i sve ces tu naci. Sretno 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5 Re: Estetska hirurgija
Cijene su visoke, ali to je još najmanje. Postoperativni bolovi su traumatični i veliki i ako ti nije velika lova u pitanju (estradna ili glumačka karijera ili slično), ne radi to za živu glavu. Naravno, da će ti u privatnoj klinici reći da je sve med i mlijeko, ali kad se probudiš iz anesteije vidiš kako musa dere jarca (jel se vako kaže
)
U svakom slučaju, ako se već i odlučiš i spremiš na dobrovoljan i nesnošljiv bol, ne radi to u Sarajevu nipošto. Idi u neku privatnu kliniku u Beograd, imaju jako dobre estetske hirurge (bolje nego u europi), pa tamo to sve.
U svakom slučaju, ako se već i odlučiš i spremiš na dobrovoljan i nesnošljiv bol, ne radi to u Sarajevu nipošto. Idi u neku privatnu kliniku u Beograd, imaju jako dobre estetske hirurge (bolje nego u europi), pa tamo to sve.
- lolita_xx
#6 Re: Estetska hirurgija
cijene nisu toliko visoke, zavisi sta zelis.KatarinaKosaca wrote:Cijene su visoke, ali to je još najmanje. Postoperativni bolovi su traumatični i veliki i ako ti nije velika lova u pitanju (estradna ili glumačka karijera ili slično), ne radi to za živu glavu. Naravno, da će ti u privatnoj klinici reći da je sve med i mlijeko, ali kad se probudiš iz anesteije vidiš kako musa dere jarca (jel se vako kaže)
znam da su grudi 6000km, ali s tim da ih imas cijeli zivot i da mozes i dijete roditi. zatezanje stomaka i liposukcija je takodjer 6000km.
to sto ti zelis je sigurno jeftinije.
ovo da su bolovi traumaticni je dezinformacija, i sve zavisi od osobe do osobe. operacije koje sam navela uradile su osobe bliske meni, i kazu da uopste ne boli. nekoga boli i vadjenje zuba, ubod igle...
karabeg radi na breki ja mislim. imas na netu podatke. sretno
- KatarinaKosaca
#7 Re: Estetska hirurgija
Nije nikakva dezinformacija da ne boli. Koga pobliže zanima, ima pm, ali nemote ženi da kažete da ne boli, kad boli i to luuudo
Last edited by KatarinaKosaca on 29/03/2009 19:07, edited 2 times in total.
- burek_in_space
#8 Re: Estetska hirurgija
Shta si to radila,pa znash koliko boli?!KatarinaKosaca wrote:![]()
Ne boli, nikako
![]()
- KatarinaKosaca
#9 Re: Estetska hirurgija
A što se ti ovdje zavuče, zar nisi dole na fudbalu lijepo ćaskaoburek_in_space wrote:Shta si to radila,pa znash koliko boli?!KatarinaKosaca wrote:![]()
Ne boli, nikako
![]()
- lolita_xx
#10 Re: Estetska hirurgija
stvarno, sta si radila pa boli?KatarinaKosaca wrote:![]()
Ne boli, nikako
![]()
boli i depilacija, pa je radimo.
pa i da boli, ako stvarno to zelis, i ako mozes, uradi, bol prodje za par dana, a ti ces biti zadovoljnija sobom, a i sretnija
- KatarinaKosaca
#11 Re: Estetska hirurgija
Pitanje je šta je kompenzacija tom bolu? Depilacija prođe odmah. Uostalom, ako pitaj malo žene koje su se operisale...
Ja sam napisala za estradu, glumu ili slično, misim da je potrebno, jer ćeš zaraditi na tome toliko da ti se isplati i bol i trošak. Ovako da sam sebi budeš fin, čista glupost. Nećeš postati Klaudija Šifer.
Ja sam napisala za estradu, glumu ili slično, misim da je potrebno, jer ćeš zaraditi na tome toliko da ti se isplati i bol i trošak. Ovako da sam sebi budeš fin, čista glupost. Nećeš postati Klaudija Šifer.
- lolita_xx
#12 Re: Estetska hirurgija
KatarinaKosaca wrote:Pitanje je šta je kompenzacija tom bolu? Depilacija prođe odmah. Uostalom, ako pitaj malo žene koje su se operisale...
pitala sam zene koje su se operisale, upravo rekoh da su to osobe iz moje blize okoline. zadovoljnije su sobom, sretnije. i bol nakon operacije prodje nakon par dana.
zar nije najbitnije da budes fin sam sebi? da si zadovoljan svojim likom u ogledalu?
- KatarinaKosaca
#13 Re: Estetska hirurgija
Nije par dana, nego par mjeseci i to žeštokog bola. 
- lolita_xx
#14 Re: Estetska hirurgija
tako sam i ja mislila, no uvjerila sam se u suprotno 
- burek_in_space
#15 Re: Estetska hirurgija
Ma kontam da provjerim kako je to uradjeno kod tebe,poshto se raspituje moja jaranica...KatarinaKosaca wrote:A što se ti ovdje zavuče, zar nisi dole na fudbalu lijepo ćaskaoburek_in_space wrote:Shta si to radila,pa znash koliko boli?!KatarinaKosaca wrote:![]()
Ne boli, nikako
![]()
![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#16 Re: Estetska hirurgija
I ja se uvjerila, a mislila da ne bolilolita_xx wrote:tako sam i ja mislila, no uvjerila sam se u suprotno
- lolita_xx
#17 Re: Estetska hirurgija
rekoh da zavisi i od osobe do osobe. moja nana obje dojke odstranila, i kaze ne boli nista, dobro sam, a druga nana kaze da je boli ubod iglice kad si daje inzulin. tako da...KatarinaKosaca wrote:I ja se uvjerila, a mislila da ne bolilolita_xx wrote:tako sam i ja mislila, no uvjerila sam se u suprotno