ESP/ABS problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Aethaercyn
#1 ESP/ABS problem
Kod buraza mi se u zadnje vrijeme na autu pali ESP/ASR NOT FUNCTIONING - ABS FAULT. U pitanju je auto pezo 307. Znaci u pola voznje se upali, nekada se ugasi sam a nekada samo kad se auto ugasi. Da li je neko imao slicnih problema?
- Aethaercyn
#3 Re: ESP/ABS problem
Sad sa njim pricao te on kaze da mu je sada uvijek tokom voznje upaljena lampica za abs i esp. Bolje receno, cim se auto upali, lampice zasvijetle.citroen xm wrote:Možda neki ABS senzor.
-
mali_balon
#4 Re: ESP/ABS problem
Mislim da su u pitanju neki mali vanzemOljci koji sjede pod haubom i drkaju te senzore...cuj sta bi mogli bit, pa pbicno je lampica da te na nesta upozori tipa mozda je vakat mjenjat sta na kocnicama, mozda ulja dosuti i tako to....ili ne da Boze u kakav servis otici pa dijagnosticirati kvar.....Boze pomozi nam svima....
- Aethaercyn
#5 Re: ESP/ABS problem
Eto ja nisam znao da kad se ta lampica upali da je to neko upozorenje. Majke mi momak si ti u kakvom krvnom srodstvu sa vidovitom Nazom iz Bašigovaca?mali_balon wrote:Mislim da su u pitanju neki mali vanzemOljci koji sjede pod haubom i drkaju te senzore...cuj sta bi mogli bit, pa pbicno je lampica da te na nesta upozori tipa mozda je vakat mjenjat sta na kocnicama, mozda ulja dosuti i tako to....ili ne da Boze u kakav servis otici pa dijagnosticirati kvar.....Boze pomozi nam svima....
Moje pitanje je glasilo "Da li je neko imao slicnih problema", Ocigledno je da nisi pa stoga zaobidji me na kratko.
- Ned071
#6 Re: ESP/ABS problem
Na nekim autima se upali kada ode lezaj na kojem je senzor abs-a...
-
__Phoenix__
#7 Re: ESP/ABS problem
Nek ode do električara i nek mu pogleda, najverovatnije mu treba samo reset...
-
boky327
#8 Re: ESP/ABS problem
Prvo kod majstora da provjeri sve senzore abs-a i stanje plocica i diskova. To ti sugerise da nesto nije uredu sa kocnicama bio to senzor ili nesto ozbiljnije.
Recimo na citroenu c4 mi se to palilo, svi senzorri uredni, na tehnickom otkrijem da zadnji desni slabije koci od lijevog...
Javi sta si uradio
Recimo na citroenu c4 mi se to palilo, svi senzorri uredni, na tehnickom otkrijem da zadnji desni slabije koci od lijevog...
Javi sta si uradio
- mayab
#9 Re: ESP/ABS problem
Ako vec hoces da "ciganišeš" i ne ideš majstoru za ocigledan problem na kočionom sistemu
, probaj na benzinskoj pumpi dobro kompresorom ispuhati oko točkova, kočnica, u nadi da se neki senzor samo zaprljao prasinom, i da ćeš ga moći tako ispuhati, mozda pomogne!
Meni se nekada davno desavalo na Toledu, e sad ne znam ako je auto noviji mozda su i senzori drugaciji........ možda je problem složeniji
Meni se nekada davno desavalo na Toledu, e sad ne znam ako je auto noviji mozda su i senzori drugaciji........ možda je problem složeniji
- Aethaercyn
#10 Re: ESP/ABS problem
Ocistio senzore, zamjenjene disk plocice i to je to. Puno je prasine bilo na senzorima. WD powerboky327 wrote:Prvo kod majstora da provjeri sve senzore abs-a i stanje plocica i diskova. To ti sugerise da nesto nije uredu sa kocnicama bio to senzor ili nesto ozbiljnije.
Javi sta si uradio
-
boky327
#11 Re: ESP/ABS problem
U svakom slucaju najjeftiniji kvar. Sretno 
-
Celo3671
#12 Re: ESP/ABS problem
Uradio sam nove pakne diskove sve novo,kocnica tvrda propada i osjeti se abs kad pritisnes a kocnica jedva koci niz brdo,o cemu je problem?Aethaercyn wrote: ↑22/07/2015 20:26 Kod buraza mi se u zadnje vrijeme na autu pali ESP/ASR NOT FUNCTIONING - ABS FAULT. U pitanju je auto pezo 307. Znaci u pola voznje se upali, nekada se ugasi sam a nekada samo kad se auto ugasi. Da li je neko imao slicnih problema?