Ešdaun - crni dan za gradjane BiH

Nenadv24

Post by Nenadv24 »

rei wrote:
mIRCerka wrote:
Zadig wrote:Prenapuhana je prica o RS.

Joj sto je nece ukunitu sutra, pa da vidimo da to nikakav problem u sustini nece rijestiti.
eh, onda ce naci drugi VELIKI KLJUCNI PROBLEM.... :roll:

pa ako na ovaj nacin kako je ustrojeno i kao takva ne funkcionise, znaci da jeste problem..... :-?
Problem nije samo u RS-u nego i u Federaciji. Pogledaj koliko administracije ima u 10 kantona plus organi federacije. Tamo nema ni približno toliko.
bosan

Post by bosan »

Doslo vrijeme da nam se i Rumuni smiju.Jebo nas.A bas je srpskom rukovodstvu stalo sta mu narod misli,pa ne mogu odluku donijet bez skupstine.Ne znam sto ne sazivase skupstinu i ne raspisivase referendum kad je trebaloSrebrenicane i ostale gradjane ubijati.Idioti genocidni.
Prenj

Post by Prenj »

Nenadv24 wrote:
rei wrote:
mIRCerka wrote: eh, onda ce naci drugi VELIKI KLJUCNI PROBLEM.... :roll:

pa ako na ovaj nacin kako je ustrojeno i kao takva ne funkcionise, znaci da jeste problem..... :-?
Problem nije samo u RS-u nego i u Federaciji. Pogledaj koliko administracije ima u 10 kantona plus organi federacije. Tamo nema ni približno toliko.
Jeste s tom razlikom sto je uredjenje federacije je generator parazitske birokratije, a uredjenje drzave sa podjelom na dva nacionalna entiteta je generator blokada reformi potrebnih za prijem u EU, sto je sinocnji raspad i pokazao.
rei

Post by rei »

Nenadv24 wrote:
rei wrote:
mIRCerka wrote: eh, onda ce naci drugi VELIKI KLJUCNI PROBLEM.... :roll:

Pa bas zato su i potrebne promjene u cijeloj drzavi i napraviti reda
a ne tamo kod vas ne valja jer pazi bogati zbog administracije....
ma nije samo zbog administracije nego najvise zbog opstrukcija jednog dijela drzave, i dok se ne napravi normalan ustroj uvijek ce toga bitii...
Zato je svako normalan za novi ustroj drzave na cijeloj njenoj teritoriji
Po mom misljenju na taj nacin em bi bila normalna drzava em se
ni jedan narod ne bi osjecao ugroznim.... pa to vise i ptice na grani
znaju... :roll:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Nenade jel ova vijest za tebe crna???
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Koja vijest?
Ina

Post by Ina »

Eh...zahvaljujuci nasoj "slabijoj" polovini, manjem BH entitetu nase ZAJEDNICKO BICE uslo je u izolaciju...nije da ranije nismo bili u toj nekoj izolaciji ali sada smo samo zacementirali "novonastalo" stanje koje ipak seze jos od 1992.godine. Ovo sve izgleda ravno pecinskom dobu...bas mi nekako dodje da zaplacem od radosti i u radosti ovog CRNOG DANA.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

rei wrote:
Nenadv24 wrote:
rei wrote:

ma nije samo zbog administracije nego najvise zbog opstrukcija jednog dijela drzave, i dok se ne napravi normalan ustroj uvijek ce toga bitii...
Hajde mi molim te pojasni šta treba učiniti da se nijedan narod ne osjeća ugroženim i da nema preglasavanja od strane većine ako se njima nešto ne dopadne.

Nije loša ideja o kantonizaciji. Postojećim dodati još 6 ili 7 ali sa srpskom većinom.
Last edited by Nenadv24 on 17/05/2005 13:35, edited 1 time in total.
bosan

Post by bosan »

Pun je k.... svijetu vise i Bosne i srpske politike.Posle ovog,ako ne pristanu na reformu policije,nece ih vise niko nista ni pitat.I ne treba se vise snjima zajebavat.Donosice nama odluke drugi a nama nece biti dozvoljeno ni da klimnemo glavom.Navikli smo na kandziju.
Bumbar

Post by Bumbar »

Wow...mi pravo furamo...prema dole...i dole...i dole...necemo mi nikad u evropu...

James C. O'Brien: Deytonski sporazum je bio primjeren prilikama kada je napravljen ali ne i 2005... (uglavnom u tom smislu...a tip je radio na istom...)
rei

Post by rei »

Nenadv24 wrote:
rei wrote:
Nenadv24 wrote: Problem nije samo u RS-u nego i u Federaciji. Pogledaj koliko administracije ima u 10 kantona plus organi federacije. Tamo nema ni približno toliko.

Hajde mi molim te pojasni šta treba učiniti da se nijedan narod ne osjeća ugroženim i da nema preglasavanja od strane većine ako se njima nešto ne dopadne.

Nije loša ideja o kantonizaciji. Postojećim dodati još 6 ili 7 ali sa srpskom većinom.

ma bjezi pricas ko i oni tvoji svi , zato nam je kako nam je :roll:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Koji moji svi? Ja te pitam koji je tvoj plan da se nijedan narod ni u kojem smislu ne osjeća ugroženim ni od jednog naroda.

Sada vam ni kantoni ne valjaju a centralizacija odgovara međutim do centralizacije neće sigurno doći.
privremeni

Post by privremeni »

Bumbar wrote:Wow...mi pravo furamo...prema dole...i dole...i dole...necemo mi nikad u evropu...

James C. O'Brien: Deytonski sporazum je bio primjeren prilikama kada je napravljen ali ne i 2005... (uglavnom u tom smislu...a tip je radio na istom...)
Manje primjeren prilikama koliko kratkovidim i nesposobnim političarima.

I jedan drugi stranac je opisao jedne od ratnih pregovora nasih "predstavnika": Ni jedna strana u pregovorima ne misli o ljudima, svi se otimaju o pedlje zemlje.
Prenj

Post by Prenj »

Nenadv24 wrote:Koji moji svi? Ja te pitam koji je tvoj plan da se nijedan narod ni u kojem smislu ne osjeća ugroženim ni od jednog naroda.

Sada vam ni kantoni ne valjaju a centralizacija odgovara međutim do centralizacije neće sigurno doći.
Kantoni su dobro rjesenje sve dok i u njima postoje mehanizmi slicni mehanizmima na drzavnom nivou koji onemogucuju preglasavanje "manjina" po bitnim nacionalnim pitanjima.
Drugi bitni uslov je da je moguce ograniciti kolicinu birokratije na kantonalnom nivou - to nam sve novce pojede.
Zadig

Post by Zadig »

Daleko smo mi od EU. Mi smo u paketu iza 2015. godine
Ako malo bolje razmislis to je EXTREMNO BRZO, pa evo deset godina je proslo od kako smo samo dejton potpisali
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Pa kada smo izdurali 10 možemo još 10. Je li iko zna koliko je pouzdana informacija o ublažavanju viznog režima za BiH, MKD, SCG i Alb akciju za koju Grčka lobira po EU?
rei

Post by rei »

Nenadv24 wrote:Koji moji svi? Ja te pitam koji je tvoj plan da se nijedan narod ni u kojem smislu ne osjeća ugroženim ni od jednog naroda.

ma samo lupetas ti bi kantone ali u okviru RS je li to ? nedaj boze
da su oni ekonomski ili geografski kantoni je li tako ... hahaha :-)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

E u PM :x !!
Ja nam sreće i g....a :x !!

Šta smo mi Bogu zgriješili pa nas stvori u ovakvoj državi sa ovakvim "komšijama", nije mi jasno?? :x

Kretenima je samo bitno ko je "većinski narod" :x !! Ma ebo te većina ako nemam hljeba da jedem. Jel se to jede? Da li to možemo nasuti u rezervoar umjesto goriva? Možemo li time platiti režije?

Sutra bih glasala za Kunta-Kinte-a i nek mi on bude predsjednik, samo ako će meni i mome djetetu sutra biti bolje.

Kreteni, kretenski :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

To bi ti proširila kanton SA na Istočno Sarajevo i Pale. Kada vi možete imati etničke kantone možemo i mi. Što ste to vi i Hrvati nešto posebni?
Zadig

Post by Zadig »

Nenadv24 wrote:To bi ti proširila kanton SA na Istočno Sarajevo i Pale. Kada vi možete imati etničke kantone možemo i mi. Što ste to vi i Hrvati nešto posebni?
EVO NAS, VEC SMO KRENULI SA "MI", "VI", "ONI"....VECINA MANJINA

UZAS NENADE UZAS!!!!!!!!

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

duboko si me razocarao!!!

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Kako bi bilo da malo kritikuješ i one iz tvog tora? Ova rei mi stvarno ide na nerve.
privremeni

Post by privremeni »

vodolija_33 wrote:E u PM :x !!
Ja nam sreće i g....a :x !!

Šta smo mi Bogu zgriješili pa nas stvori u ovakvoj državi sa ovakvim "komšijama", nije mi jasno?? :x

Kretenima je samo bitno ko je "većinski narod" :x !! Ma ebo te većina ako nemam hljeba da jedem. Jel se to jede? Da li to možemo nasuti u rezervoar umjesto goriva? Možemo li time platiti režije?

Sutra bih glasala za Kunta-Kinte-a i nek mi on bude predsjednik, samo ako će meni i mome djetetu sutra biti bolje.

Kreteni, kretenski :x
Ne sutra bih glasala, haj ti nama vodolijice reci za koga JESI GLASALA
A izgleda da smo 90.godine svi bili kreteni jer se svako bojao svog vecinskog susjeda, a vrijeme je pokazalo i sa pravom. Mislis da se je nesto promijenilo?
mali_crni

Post by mali_crni »

NIje samo problem u RS, nego i u MZ i fbih.
Pa obecavali su nam ukidanje viza prije 3 godine kad sú izasli zajednicki pasosi, a od tog nista nebi.
I da je postignut dogovor o policiji ukidanje viza ne bi doslo u skorije vrijeme.
Zamisli situaciju da dodje do ukidanja vza, za dva dana nebi nikoga vise bilo u drzavi.
Zadig

Post by Zadig »

Nenadv24 wrote:Kako bi bilo da malo kritikuješ i one iz tvog tora? Ova rei mi stvarno ide na nerve.
Budalo jedna (izvini sto ti to moram reci) pola mene je iz tvog tora!!!!
Zato me i razocaravas tako!!!!

Kakav crni rei sad, od tebe nisam ocekivao ovakav nacin izrazavanja, i ovakve stavove!!!!
Zato si me i razocarao.

Moja greska

:oops:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Nenadv24 wrote:To bi ti proširila kanton SA na Istočno Sarajevo i Pale. Kada vi možete imati etničke kantone možemo i mi. Što ste to vi i Hrvati nešto posebni?
EEE moj ti.... ne razmišljam ja na takav način, kao ti. Nisu mene roditelji učili da vagam i cijenim nekoga po vjerskoj pripadnosti nego po njegovim vrlinama i manama.

Moja poenta je da meni nije bitno koji je narod u većini gdje živim, nego imam li dovoljno za egzistenciju. Sve dok ne budemo na ovakav način razmišljali zaslužujemo i da nas zovu primitivcima, da nam nedaju vize, da prave viceve na naš račun, da nam uvoze nuklearni otpad... :(
Post Reply