Escherichia coli

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

shambho

#1 Escherichia coli

Post by shambho »

Cudi me da nema ova tema, a ev' na trazilici je ne nadjoh..

..Pretpostavljam da vas ima koji ste se borili i i dalje se mucite s ovom dosadom.. Ja je imam vec mozda godinu i stalno mi se vraca i praavo postaje iritantna.. Antibiotici naravno ne pomazu pa me zanima je li znate neke prirodne metode?? ..Da ste vi pokusali i uspjelo ili da ste culi za neke?? :)

Ja sam cule nes za zob al' ne znam kako se pravi.. :| ..Takoder, nes s vinom i lukom al' ne znam koliko je to djelotvorno..

..Brusnica mi na nos izlazi znam da je ona najbolja ali ocigledno nije dovoljna..

:arrow:
South Blue Mama

#2 Re: Escherichia coli

Post by South Blue Mama »

brusnica ne pomaze u lijecenju nego u prevenciji, tako da mozes odustati od trosenja para :D
1. vrlo bitnio je da unosis dosta tecnosti, kako bi sprijecio dolazak bakterije u bubrege
2. mani se corava posla i lijecenja rekla - kazala
3. a mislim da bi ovo trebalo biti veeeliko 1. ako ti antibiotici ne pomazu vec godinu dana, otidji na urologiju i uradi UZ urinarnog trakta
4. jako je bitno da ti ne pada imunitet jer je escherichia "pametna" bakterija koja se sakrije i par mjeseci su ti nalazi sterilni a kada dodje cak i do manjeg pada imuniteta ona se pojavi.

Pitanje za tebe a vezano za bakteriju: Ti si musko ili zensko?
Pitam zato jer je ova bakterija cesca kod zena, kod djecaka se zna pojaviti ako nisu osuneceni. Zvuci cudno ali je istinito.
Bellica

#3 Re: Escherichia coli

Post by Bellica »

E.C. se nikada ne moze u potpunosti izlijeciti nego zalijeciti, znam jer je i sama imam i godinama se patim. Meni jedino pomognu injekcije, garamicin, jednom sam primila 30 komada, 2x dnevno, to mi je pomoglo nakon sto tablete i cajevi nisu mogli. Inace, treba piti sto vise tecnosti, cajeva, brisnica jeste dobra i meni izlazi na nos, ali sta da se radi. Nekad se koristio uvin caj za koji danas tvrde da je opasan i stetan. Inace, ja sam od nedavno caj od brusnice zamijenila tabletama, proizvodi ih natural wealth i pomazu mi. Caj mi se popeo na glavu, ovako popijem tabletu i gotovo. Cuvam se jacih prehlada, cuvam ledja, nosim pape (kontam sve je to povezano) pa ne znam, valjda ce pomoci :) Sretno
clav

#4 Re: Escherichia coli

Post by clav »

koristi se i sada uvin caj, samo ne smijes dugo jer onda bude toksican. djelovanje uvinog caja poboljsava alkalna sredina urina, znaci prije caja rastvoriti na vrh noza sode bikarbone i popiti.
emirita

#5 Re: Escherichia coli

Post by emirita »

Evo ti broj od homeopate,zove se Suad,dobices kapi ili caj...i izlijecices se za 10tak dana...ako Bog da
Obavezno pokusaj,svakako je sve na biljnoj bazi...ne moze ti naskoditi...
061/270-176
Zivi blizu starog Robota u Hrasnom,pa nek ti on objasni...

Sretno!
maajaa

#6 Re: Escherichia coli

Post by maajaa »

Mojoj djevojcici je pomoglo i ovo:
Image
http://www.dietpharm.hr/?PiID=466&ItemSubID=21
ovo_malo_duse

#7 Re: Escherichia coli

Post by ovo_malo_duse »

shambho wrote:Cudi me da nema ova tema, a ev' na trazilici je ne nadjoh..

..Pretpostavljam da vas ima koji ste se borili i i dalje se mucite s ovom dosadom.. Ja je imam vec mozda godinu i stalno mi se vraca i praavo postaje iritantna.. Antibiotici naravno ne pomazu pa me zanima je li znate neke prirodne metode?? ..Da ste vi pokusali i uspjelo ili da ste culi za neke?? :)

Ja sam cule nes za zob al' ne znam kako se pravi.. :| ..Takoder, nes s vinom i lukom al' ne znam koliko je to djelotvorno..

..Brusnica mi na nos izlazi znam da je ona najbolja ali ocigledno nije dovoljna..

Koji su simptomi za ovo. Kako se manifestuje?
Ja sam imao upale MK vec nekoliko puta i testirali me na svasta nesta, i svaki put nista nisu nasli....
maajaa

#8 Re: Escherichia coli

Post by maajaa »

U principu, simptomi su manje vise isti za sve infekcije urinarnog trakta. Escherichia coli se dijagnosticira nalazom urinokulture.

SIMPTOMI INFEKCIJA URINARNOG TRAKTA (UTI):
Interesantno je da neke osobe sa infekcijom urinarnog trakta nece imati nikakve simptome, ali vecina ce imate bar neke od njih. Simptomi su, cesto mokrenje sa peckanjem u predjelu mjehura i mokracnih kanala. Nije neobicno da se osjeca bol i dok ne mokrite. Cesto zene osjecaju neprijatan pritisak iznad pubicne kosti, a neki muskarci osjecaju pritisak u rektumu. Cesto se desava da osobe koje imaju urinarne infekcije imaju ceste potrebe za mokrenjem, iako izmokre samo male kolicine urina. Sam urin moze da izgleda mutan, cak i crvenkast ako postoje tragovi krvi u mokraci. Uglavnom urinarne infekcije koje su zahvatile mjehur i mokracne kanale ne izazivaju povisenu temperaturu. Ukoliko se temperatura povisi infekcija je vjerovatno dosla i do bubrega. Za razliku od odraslih, djeca ce vjerovatnije imate povisenu temperaturu kod urinarnih infekcija.
*mima*

#9 Re: Escherichia coli

Post by *mima* »

A jesi sigurna da je escherichia coli?
Loulou

#10 Re: Escherichia coli

Post by Loulou »

shambho wrote:...
Takoder, nes s vinom i lukom al' ne znam koliko je to djelotvorno..
Ja znam za "ono" s pivom i bijelim lukom. Djelotvorno je bilo, a E.Coli se vraća. :-?

To ide ovako:
U šoljicu/fildžan naspeš pivo. Uzmeš jedan češanj bijelog luka, prepoloviš ga, i te dvije polovice ubaciš u šoljicu/fildžan. To pripremiš prije spavanja, ostaviš preko noći (poklopiš), ujutro izvadiš/odstraniš polovice bijelog luka i popiješ. Natašte. Onda pripremiš to isto, da možeš navečer popiti. Pije se, mislim, 40 dana.
neoxxx

#11 Re: Escherichia coli

Post by neoxxx »

meni je jedino pomogao i to ti i mogu preporuciti Monural prasak - kupis u apoteci, dodje jedna vrecica praska koji razmutis u vodi i popijes i to je to; kontrolni nalazi urinokulture bi se morali uraditi oko mjesec dana kasnije.
eto, pa sretno :)
ichliebedichtung

#12 Re: Escherichia coli

Post by ichliebedichtung »

e.coli se ne vraca, ona zivi u debelom crijevu i fizičkim putem se prenese u mokracnu cijev. A ako se vrati to znaci da nije dobro izlijecena. Garamicin je zakon, ali moras provjeriti da li postiji neka anomalija u urinarnom traktu (tzv dzepovi) u kojim se bakterije zadrzavaju. Uradi UZ. Osim velikih kolicina tecnosti i visoke doze C vitamina, preko 1000 mg dnevno, su jako korisne jer bakterijama ne odgovara kisela sredina. I naravno moras paziti na pravilno pranje. Sretno
shambho

#13 Re: Escherichia coli

Post by shambho »

Hvala svima.. :)

..Hmm.. :-? ..Ma ja sam svako mjesec dana, al' bukvalno, imala problema sa mokrenjem u posljednjih godinu dvije, i stalno su mi davali antibiotike.. Nazalost.. ..Cephabos ili Xiclav, ni jedan nije bio djelotvoran..
Urinokulture sam rijetko radila, dr.-ici nije palo na pamet da me salje a ni meni da idem..Onda bi mi dosadilo ici kod nje pa bih se sama uzela lijeciti, radila privatno UZ sve OK osim pijeska malo sto imam..

I nedavno mi nadju u urinokulturi deset na trecu je bilo eserihije (a imala sam je i kao mala), sto je meni savrseno objasnjenje za sve moje probleme, ali s obzirom da kao nije velika kolicina, nis mi nisu dali, standardne upute dosta tekucine i to.. :-?

A ja i dalje muku mucem da ne govorim silne probleme koje imam.. Zato sam kontala udariti s nekim narodnim lijekom.. Doduse takoder imam problema s imunitetom.. :| ..Vjerovatno se zbog toga stalno vraca..
Loulou wrote:
Ja znam za "ono" s pivom i bijelim lukom. Djelotvorno je bilo, a E.Coli se vraća. :-?

To ide ovako:
U šoljicu/fildžan naspeš pivo. Uzmeš jedan češanj bijelog luka, prepoloviš ga, i te dvije polovice ubaciš u šoljicu/fildžan. To pripremiš prije spavanja, ostaviš preko noći (poklopiš), ujutro izvadiš/odstraniš polovice bijelog luka i popiješ. Natašte. Onda pripremiš to isto, da možeš navečer popiti. Pije se, mislim, 40 dana.
Hocu li se stalno na luk osjetit?? :-D

E mozda da probam s tim homeopatom oni znaju biti djelotvorni, samo je l' to skupo? :|
Loulou

#14 Re: Escherichia coli

Post by Loulou »

shambho wrote:
Loulou wrote:

To ide ovako:
Hocu li se stalno na luk osjetit?? :-D
Ma, nećeš. A, i da hoćeš, to bi ti trebao biti najmanji problem. Najvažnije je da se riješiš belaja.
Sretno, koju god terapiju budeš koristila.
belissimma

#15 Re: Escherichia coli

Post by belissimma »

E-KAPI DOKTORA ENESA HASANAGICA ZA LIJECENJE URINARNIH I VAGINALNIH INFEKCIJA IZAZVANIH ESERIHIJOM KOLI I DRUGIM BAKTERIJAMA

http://eserihija.com/kontakti.html

Ljudi garantuju izljecenje nakon jedne ture terapije pa probaj.
ichliebedichtung

#16 Re: Escherichia coli

postoje kapsule PALIN, sastav je pipimidinska kiselina, i jako su djelotvorne. mislim da ih proizvodi ih neka slovenačka farmaceutska kuća. sve sto uzimas moras koristiti najmanje 10 dana nakon prestanka simptoma. moja malađa kcerka ja sa 2,5 godine pokupila EC iz svoje kake, dobila je 20 garamicina i jos 2 mjeseca oralnih antibiotika jer je imala početak pijelonefritisa (upala bubrega). hvala bogu terapija je bila efikasna. pokušaj na bilo koji način da riješiš ovaj problem jer EC napada i razara bubrege.
Mis mekinjas

#17 Re: Escherichia coli

Post by Mis mekinjas »

http://www.cranactin.com/

Ovo je jedina stvar na svijetu koja pomaže. Ja se s ovim riješila svih budaleština. A probala sam sve savjete gore navedene i pročitane.....
Maybach

#18 Re: Escherichia coli

Post by Maybach »

Ja kad je imam jednostavno to osjetim,niko ziv ne razumije kako kad objasnjavam,ali nikad nisam pogrijesila.Osjetim je prije bilo kojeg tipicnog simptoma,koji mi dodju poslije.Znam da je nemoguce,ali ja ih osjetim kao da hodaju po besici,odvratan osjecaj.Skoro sve navedeno koristila.Bez antibiotika nikad nije prosla.I vraca se,periodicno.Zadnji put pila i neku cajnu mjesavinu od jednog travara.Ko god ima kakav isproban recept dobrodosao je.
chengaba

#19 Re: Escherichia coli

Post by chengaba »

Brusnica ti je svakako najefikasnija. 90% ovih preparata iznad je zasnovano na brusnici.

Idealno bi bilo konzumirati svježu američku brusnicu, a može i sušena. Ova varijanta je uspješnija od čajeva (i do 40% više E. coli potamani friška). Rokaj je u svim oblicima (sirupi, čajevi, pilule) i sretno! ;-)
shambho

#20 Re: Escherichia coli

Post by shambho »

Maybach wrote:Ja kad je imam jednostavno to osjetim,niko ziv ne razumije kako kad objasnjavam,ali nikad nisam pogrijesila.Osjetim je prije bilo kojeg tipicnog simptoma,koji mi dodju poslije.Znam da je nemoguce,ali ja ih osjetim kao da hodaju po besici,odvratan osjecaj.Skoro sve navedeno koristila.Bez antibiotika nikad nije prosla.I vraca se,periodicno.Zadnji put pila i neku cajnu mjesavinu od jednog travara.Ko god ima kakav isproban recept dobrodosao je.
Joj ja te fakat razumijem.. :cry: ..Nije da osjetim hodanje, al' osjetim kad se aktivira.. I tako nekoliko dana i onda se smiri i onda se i ja smirim i onda opet proradi pa ja kontam e sad cu nes pa se ona opet smiri pa i ja nis i tako u krug i tako sam ja skontala da ce ona mene pojest ak ja nju ne ubijem al fakat je zilava ne znam kako..

Sve se ganjam s drugaricom na kafu koja je se rijesila sa tom zobi, pa cu nju pitat kako je to pravila pa podijelim ovdje..
Loulou wrote:Ma, nećeš. A, i da hoćeš, to bi ti trebao biti najmanji problem. Najvažnije je da se riješiš belaja.
Sretno, koju god terapiju budeš koristila.
A salila sam se za luk naravno da je to nebitno.. :-D ..Hvala svima, pokusat cu s nekim od ovih, s nekim sam vec i pkusala bezuspjesno.. :|

A ev recept za taj luk i vino fazon: uzme se litar vina, meni se cini da je svejedno al' prije crno, i frtalj luka bijelog (ne znam kolko tacno tako su mi rekli :mrgreen: ), i samo se onako malo nagnjeci nozem taj luk ne mora se ni gulit, i stavi u to vino i tako se kuha.. Kao fazon je da ispari na pola litre tako nesto uglavnom da ispari to nesto ne znam sta, oko dva tri sata valjda.. Opcenito ovo je prirodni antibiotik.. :) ..I to se tako valjda na taste ujtru il' ne znam mozda moze i vise .. Etoo..
kamilica.ba

#21 Re: Escherichia coli

Post by kamilica.ba »

-kako se prenosi ova bakterija,moze li je prenijeti partner putem odnosa ili ja njemu,i mogu li imati odnos ako je imam?
-koje su posljedice ako se ne lijeci?
-mogu li se piti antibiotici i kontracepcijske pilule u isto vrijeme,ili injekcije(garamicin) i pilula u isto vrijeme?
slucajni_prolaznik1

#22 Re: Escherichia coli

Post by slucajni_prolaznik1 »

evo savremeni pristup liječenju escherichie coli.... ovo je terapija koja se primjenjuje kod ponovljenih infekcija...

http://medicinabih.info/2009/11/03/lije ... chia-coli/
ichliebedichtung

#23 Re: Escherichia coli

kamilica.ba wrote:-kako se prenosi ova bakterija,moze li je prenijeti partner putem odnosa ili ja njemu,i mogu li imati odnos ako je imam?
-koje su posljedice ako se ne lijeci?
-mogu li se piti antibiotici i kontracepcijske pilule u isto vrijeme,ili injekcije(garamicin) i pilula u isto vrijeme?
mislim da sam neke odgovore na tvoja pitanja navela u svom prethodnom postu. EC se fizičkim putem prenese u uretru (kao i neke druge bakterije). Jako je vazno da se dobro ispiskis nakon odnosa i da se pravilno operes. EC se mora lijeciti jer ne kraju moze razoriti bubrege. A ovo za kombinaciju garamicina i kontrac. pilula ipak pitaj ljekara.
puno srece
kamilica.ba

#24 Re: Escherichia coli

Post by kamilica.ba »

hvala vam :wink: sve ovo cu pitati i svoju doktoricu,al narucena sam u petak,a znatizelja me ubi,morala sam nekog pitati :)
smurf

#25 Re: Escherichia coli

Post by smurf »

I neka ti ne bude mrsko svaki mjesec raditi seriju urinokultura, dosadno jeste al' samo tako mozes znati na cemu si. Moja kcerka je kuburila sa tim, u stvari smo supruga i ja kuburili, ona na svu srecu nije imala problema i dvije godine smo se borhali... Lazem, godinu i po... mjesec ima, pa dva nema, pa opet mjesec ima, pa mjesec nema... Kao sto neko prije napisa, to je "pametna" bakterija i ako zelis sebi dobro onda zaista moras da surfas, izvlacis sve moguce informacije... Ne radi nista na svoju ruku, ali budi dosadna svojim ljekarima... Oni to kao po praksi smatraju da ti moras sve znati pa ce te slabo sta pitati i posavjetovati osim onih sturih: Evo antibiotici, puno caja, dodji na kontrolu po potrebi... Zato im "dosadjuj" pitaj sve sto ti padne na pamet, sve sto cujes prvo provjeri sa hecimom pa u koordinaciji sa njim ces i doci do odgovarajuce terapije. Naravno, UZ urinarnog trakta obavezno i svaki mjesec tri jutra za redom urinokulture.

Zelim ti uspjesan oporavak i ako bude brz trebala bi barem po' godine nakon prve sterilne serije da ganjas i provjeravas nalaze.
Pozz
Post Reply