Es geht BERG ab / Krenulo je nizbrdo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ragib

#1 Es geht BERG ab / Krenulo je nizbrdo

Post by ragib »

Džemat - Dvojica uglednih patologa, John Nordby sa „American Board of Medicolegal Death Investigators“ i John Simpson direktor australijskih hirurga ( 'Royal Australasian College of Surgeons') izjavili su za Asia Times, koje izlaze u Hong Kongu ,da je video o klanju Nick Berga lažiran. Ono o čemu je već jedan meksički patalog govorio, njih dvojica potvrđuju. Za vrijeme scene klanja, osoba ( navodno Nick Berg ) je već bila mrtva. Na pitanje novinara da li misli da je video lažiran dr. Nordby odgovara: "da, to je najbolje objašnjenje za to."

"Ljudi koji su ga klali, trebali bi u roku nekoliko sekundi bili ušpricani njegovom krvlju... da je video istinit," izjavio je Simpson. Nordby je dodao da je "u vrijeme scene klanja on već bio mrtav."

Simpson primjećuje da osoba koja se nalazi u takvoj situaciji automatski se pokušava oduprijeti; na videu se vidi smireni "Berg" koji saburli prihvata svoju sudbinu. "Berg ne mijenja izraz lica kada ga poliježu na klanje, niti kada mu prinose nož na vrat". Nordby kaže da je nemoguće da se čovjeku na onaj način zaokrene glava u stranu, bez da dođe pucanja vratnih pršljenova. "Osim toga, ja nisam primjetio ikakve pokrete tijela žrtve," rekao je Simpson. "Na način kako su mu povukli glavu u stranu, mogli su da koriste lutku da to izvedu."

Nordby kaže da video postavlja više pitanja nego što ih odgovora.

Verziju svojih kolega potvrđuje i Volkmar Schneider , direktor instituta pravne medicine pri berlinskoj bolnici "Charité" "Takav čin klanja je povezan sa velikim gubitkom krvi žrtve i nemoguće ga je izvesti u tako kratkom vremenu", kaže Schneider.

I još neke pojedinosti koje spominje novinar Asia Times-a. CNN i BBC su naveli da su video našli na jednoj "arapskoj web stranici" - Al Džezira kaže da im nije pošlo za rukom da lokalizuju tu famoznu stranicu. Navodno video je tu bio samo nekoliko sati ( ali dovoljno da ga navodno zapadni mediji pokupe ) da bi nakon toga bio uklonjen. Istog 13. maja CIA je već znala da je Zarqawi zaklao Berga. ( To je onaj na videu što dobro priča ruski ).

U ovom kontekstu zanimljivo je spomenuti da je američki đeneral David Rodruguez 4. marta izjavio da "Pentagon nema direktnog dokaza da je Zarqawi živ ili mrtav." Isti dan AP prenosi vijest da jedna iračka gerilska grupa izjavljuje da je Zarqawi poginuo prošlog aprila u bombardovanju sjevernog Iraka.

Zarqawi je ko Isus a.s. po kršćanskom učenju. Kada je potrebno - vaskrsne iz mrtvih.

Izvor: Asia Times

http://archiv.tagesspiegel.de/archiv/25 ... 144568.asp
Aufnahmen von Enthauptung gestellt?
Berlin - Rechtsmediziner hegen Zweifel, ob das Video von der Ermordung des US-Bürgers Nicholas Berg echt ist. Der Clip war am 11. Mai auf einer Website in Malaysia angeboten wurden und zeigt angeblich Berg, der vor laufender Kamera enthauptet wird. Die angesehenen Rechtsmediziner John Simpson aus Melbourne und John Nordby vom „American Board of Medicolegal Death Investigators“ behaupten in der Hongkonger Zeitung „Asia Times“, die Tat könne so nicht stattgefunden haben, wie sie der Film zeigt. Dort sieht man kaum Blut.

Zum Thema
Forum: Ist die US-Strategie im Irak gescheitert?
Fotostrecke: Die Foltervorwürfe im Irak
Online Spezial: Irak

Bergs Leiche war am 8. Mai in Bagdad gefunden worden, drei Tage später wurde das Video veröffentlicht. Neben Verschwörungstheorien gibt es inzwischen auch zahlreiche ernst zu nehmende Bedenken, ob der Film das zeigt, was die Terroristen behaupten. Ton und Bild in dem Video wurden nachträglich editiert. Wesentliche Teile, unter anderem die Enthauptung selbst, fehlen. Es liegt nahe, dass die Täter, fünf maskierte Männer, den Eindruck erwecken wollen, das Opfer sei von ihnen getötet worden.

Volkmar Schneider, Direktor des Instituts für Rechtsmedizin der Berliner Charité, teilt die Meinung seiner Kollegen. Eine derartige Tat sei mit großem Blutverlust des Opfers verbunden und technisch kaum in kurzer Zeit zu bewerkstelligen, so Schneider. Burkhard Schröder
Glumica

Post by Glumica »

ragibe, de skrati i reci nam sta u stvari hoces da kazes?
i jesi li pogledao snimak?
kame

Post by kame »

Nisam vidio snimak mada sam imao priliku. U posljednje vrijeme vise nemam snage da gledam takve scene. Cak ni filmove u kojima ima puno krvi. :roll:

Ne znam je li istina ovo sto Ragib prica. Ali pouzdano znam da se zivo bice mora trzati (makar bilo i svezano) u trenutku kad se prodre nozem u grkljan. Bas kao kurban. Kurban se rita kao lud. Krv zna prskati i nekoliko metara. Mene je jednom zalila do koljena. Kad se dodje do kicmene mozdine kurban se prestaje ritati ali jos dise i drhti. I to traje sigurno 10-tak minuta. A rita se barem 3-4 minute. A krvi ima do koljena kao sto rekoh. Cak i svezan kurban moze da ti slomi nogu kad te opali nogom u trenutku kad se prodre nozem u grkljan i kad krv pocne sikljati ko sa izvora (ako stojis na pogresnom mjestu).
ake

Post by ake »

uporedjuje se klanje kurbana sa klanjem ljudskog bica, koji primitivizam i fanatizam :(
kame

Post by kame »

Kazem, ne znam je li istina ovo sto Ragib prica.

A u biti moj Ragibe nije ni bitno. Istina ili ne isto ti ga dodje. Ako se ispostavi da je istina nista se znacajno nece dogoditi. Bas kao sto se nista znacajno ne dogodi kada Izrael rusi palestinske kuce i ubija zene, djecu i starce. I konstantno vrsi naseljavanje izraelaca na palestinskim imanjima.

Znam samo da se covjek mora ritati kad je u velikim bolovima i mukama. Kada su meni prisilno savijali nogu na fizikalnoj terapiji nakon povrede ja sam se ritao kao lud. Njih troje je leglo na mene a cetvrti je savijao nogu. Urlici i jauci su se prolamali citavom zgradom. A mozes jos mislit kad te kolju. Ne moze se na takav nacin umrijeti u sekundi. To je proces koji traje i po nekoliko minuta.
AhMeT

Post by AhMeT »

Ake,,, ne pocinji pejgambera ti... :x
ake

Post by ake »

poceo je ragib :(
AhMeT

Post by AhMeT »

ake wrote:uporedjuje se klanje kurbana sa klanjem ljudskog bica, koji primitivizam i fanatizam :(
Kame je pokusao nesto da objasni a ti odmah s nema u rebra "eee vidi balijaa,koja stoka i primitivci eee,porede kurban sa klanjem covjeka eee." :roll: :roll: :roll:
zar ces uvjek biti anti bosnjaci :?
inda

Post by inda »

TO AHMETE LEGENDO NARUZI GA. :x :x
ake

Post by ake »

nevjerovatno, ljudi pravdaju klanje covjeka,
a mene hoce da naruze :x
AhMeT

Post by AhMeT »

niko ovdje ne pravda klanje insana pogotovo civila i to nevinog.@ke ba de uozbilji se hebemu ekser... :P
kame

Post by kame »

Niko nista ne pravda. Izmisljas. Niko nije govorio u tom kontekstu.
ake

Post by ake »

cemu onda cijela tema :?
Danguba

Post by Danguba »

ake wrote:uporedjuje se klanje kurbana sa klanjem ljudskog bica, koji primitivizam i fanatizam :(

ko rece :x i osta otkriven :x
kame

Post by kame »

Lijepo pise zbog cega je postavljena tema. Sigurno ne zbog opravdavanja.
AhMeT

Post by AhMeT »

pa hajd onda citaj ispocetka :zzzz:
manijak1

Post by manijak1 »

cemu onda cijela tema
Vjerovatno da kaže da je sve moguće .
Sigurno da potvrdi da 21 vijek ima sličnosti sa 12-im , 13-im i donekle 14-im.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

prevelika je sličnost između ljudi i životinja
uzmimo mačku majmuna i čovjeka

svi imaju skoro iste organe

što nas vodi do zaključka da je čovjek nastao od nižih životinja i sam sebi izmislio božansko podrijetlo
ragib

Post by ragib »

mozda si ti komi nastao od majmuna ja JOK.
Truba

Post by Truba »

prije 100 000 godina čovjek je dobio mogućnost korištenja palca kako ga danas koristi...znači suprotno od dlana

i baš toliko godina je trebalo da čovjek počne svirati violinu jer je trebalo da se razvije mozak...

ragibe...pazi

imaš sve organe koje ima muška mačka
crijeva, mozak, oči uši želudac..jetru, mogao bih do sutra nabrajati

stoga znaj da su nam preci bili antropoidni majmuni
kitumijashi

Post by kitumijashi »

komi wrote:prevelika je sličnost između ljudi i životinja
uzmimo mačku majmuna i čovjeka

svi imaju skoro iste organe

što nas vodi do zaključka da je čovjek nastao od nižih životinja i sam sebi izmislio božansko podrijetlo
posto vidim da lupetas bezze, evo ti jedan sajt na kojem imas dovoljno logickih zakljucaka da ljudi nisu nastali od zivotinja

http://www.harunyahya.com

preporucio bih, ne samo tebi, vec svima koji su istog mishljenja, da procitaju knjigu (pdf formata) s nazivom PODVALE TEORIJE EVOLUCIJE

http://api.fmanager.net/api_v1/xmlapi.p ... e,id=18911

za sve one koji ne posjeduju pdf citac, mogu ga skinuti na sljedecem sajtu

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

toliko od mene, vozdrica
Truba

Post by Truba »

ne trebaju mi knjige

vidio sam sam i ljudska i mačjija prosuta crijeva

pa tu su i ptice koje imaju zube

"ribe" koje dišu na pluća

a vi možete i dalje sanjati o božanskom podrijetlu

+

atavizmi

8)

čovjek nije niš drugo nego proizvod slučajnosti = evolucije
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ake wrote:cemu onda cijela tema :?
i ja se pitam???
ako su zaklali mrtvog covjeka, potom gore :(

nego mogao si postaviti temu u kontekstu pojavljivanja snimka u vrijeme kad su počele isplivavati slike o mučenju iračana u Abu Garibu.

skretanje pažnje sa "humanim metodama ispitivanja zatvorenik" ili slučajnost :?

nešto ne vjerujem u CAI- ne slučajnosti 8)
Djula

Post by Djula »

:-) Kakve to veze ima jel covjek bio Ziv il Mrtav :shock:
ovdje je bitno djelo , zlocin pa bila to i lutka :shock: :shock:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

Djula wrote::-) Kakve to veze ima jel covjek bio Ziv il Mrtav :shock:
ovdje je bitno djelo , zlocin pa bila to i lutka :shock: :shock:
pa dobro, da je bila lutka...
necemo pretjerivati :D
Post Reply