Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Marco_van_Basten

#51 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Marco_van_Basten »

e raja ba budite malo prakticni. ima momaka koji se ne vade i citaonica i biblioteka i kada
ga cura hoce upoznati koje mogucnosti ima? mora ga malo trznuti na licu mjesta da vidi ima li u

njemu ziva Y - hromozoma :D . a to sexy ne mora biti vulgarno i minjaci i dekoltei moze biti i
nesto sa stilom i klasicno.
samo malo

#52 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by samo malo »

Ne znam, ja hocu slike, ne vjerujem ja to ovako na rijec.
2407

#53 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by 2407 »

samo malo wrote:Ne znam, ja hocu slike, ne vjerujem ja to ovako na rijec.
Fotoaparat u ruke i slikaj do mile volje :P Prvo kreni od prava pa svrati na ekonomiju, nemoj propustiti politicke nauke...
kurty

#54 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by kurty »

2407 wrote:
Fotoaparat u ruke i slikaj do mile volje :P Prvo kreni od prava pa svrati na ekonomiju, nemoj propustiti politicke nauke...

Arhitektura???? :lol: :lol: :lol:
2407

#55 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by 2407 »

kurty wrote:
2407 wrote:

Arhitektura???? :lol: :lol: :lol:
Ma vjerujem da i tamo ima, ali opet sta mozes uslikat kad ih se godisnje upise 50-ak :)
beautifullshinyb.

#56 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by beautifullshinyb. »

ma ovaj danasnji svijet sve gori i gori...

cim pravila nema,a kucni odgoj je ocigledno nepoznanica, imamo katastrofu!

zato jedino nekakav kodeks moze pomoci.
chuchumbamayumbe

#57 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

Ja mislim da je Medicina Tito.
8-)
vruce pivo

#58 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by vruce pivo »

Naravno da treba uvesti kodeks oblačenja..
Ja predlažem sledeću uniformu..

Image
kurty

#59 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by kurty »

2407 wrote:
Ma vjerujem da i tamo ima, ali opet sta mozes uslikat kad ih se godisnje upise 50-ak :)

puno vise od 50...ja kazem sta vidjam na stepenicama... A ima se sta vidjet (sa aspekta studenta) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
antiprotivan

#60 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by antiprotivan »

To smeta starim profesorima kojima godine ne dozvoljavaju sex pa im zato smeta :-D
Bosanac sa dna kace

#61 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Bosanac sa dna kace »

haman je u mnogih profesora ona stvar svehla pa ne znaju hudi sta ce od muke :lol: :lol: :lol:

p.s. mnoge se oblace bez ikakvog ukusa i jos kad ufate "elokvantnu" :lol: :lol: "spiku" s termninima tipa "visa vi", "iritiriröna" :lol: itd.. dize dize dize mi se kosa na glavi :skoljka:
Eborg

#62 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Eborg »

JThomas wrote:khm...bajro...khm...golić...khm...
Sa onim svojim umiljatim glasićem je mnogo erotičnih osvojio. :D
Zlata M.

#63 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Zlata M. »

a da i profesori dodju obuceni ovako

Image

ili zenski profesori ovako

Image

pa da se fino prilagode djeci..nema smisla,mislim...ipak su to nova pokoljenja,treba im dati sansu da budu nesputani,slobodni,kreativni... :-)

I nije tu nista napredno,nazalost.
Nazadno je to do bola.
Mlade intelektualke same sebe svode na seksualni objekat i to gdje - na Sveucilistu!
Kao neko ko zalazi s obje strane katedre, mogu reći da odjevanje studentica može biti problem - kao i ponašanje neprikladno odjevenih, koje također zna biti neprikladno.

A kodeks odijevanja mora postojati - ako je postojao u mojoj osnovnoj i srednjoj školi, zašto bi se fakultet razlikovao?
@nellington :thumbup:
Bellica

#64 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Bellica »

b0sna wrote:Profesori na sarajevskom Sveučilištu se žale na erotično odjevene studentice.

http://www.jutarnji.hr/profesori-na-sar ... ce/393858/

Kakvo je vaše mišljenje o tome?

Ja cu reci svoje iskustvo, primijetila sam da se cure u srednjim skolama jako neprikladno odijevaju (o fakultetu ne vrijedi raspravljati), smetalo mi je, jer uredu je lijepo se obuci, ali s dozom elegancije i klasike, vise onako jednostavno, a ne onako kako vidimo svaki dan. Zalila sam se upravi skole u koju ide moja sestra, bilo mi je smijesno i glupo, dozvoliti ucenici da sjedi na casu obucena jako neprikladno (da ne pisem sta je odnosno sta nije imala na sebi), kazem da sam relativno mlada, prije nekoliko godina sam zavrsila skolu, ali da tada tog neprikladnog odijevanja nije bilo, odnosno pravila skole su zabranjivala, a s obzirom da je u pitanju srednja medicinska skola morali smo svi nositi mantile, a ispod mantila smo morali biti prikladno obuceni. Medjutim rekli su mi u toj skoli na tu moju primjedbu da oni tim ucenicima odnosno ucenicama ne mogu nista, pozovu im roditelje koji kazu "Sta te briga kako se oblaci moje dijete", ja kazem da ih vrate kuci da se obuku prikladno, pa neka se vrate, a oni su mi rekli da to ne smiju po zakonu jer sva djeca imaju pravo na obrazovanje. Dakle, novo vrijeme, nova pravila su nam donijela ovo o cemu pises u svojoj temi. Nekad nije bio dozvoljen lak za nokte, sminka, nakit koji nije diskretan, dugi nokti, a danas zbog ljudskih prava na slobodu i na sve ostalo sve je dozvoljeno pa i to "nepropisno" odijevanje. Moze to nama smetati, ali nemamo pravo da se mijesamo u tudje zivote i izbore, mozemo se zaliti nekome, ali nista necemo postici, mozemo toj doticnoj osobi reci da pripazi na oblacenje, ali nista opet cemo dobiti isti odgovor, da to nije nas posao, da se mijesamo. Kultura i stilovi oblacenja su se trebali nauciti jos u osnovnoj skoli, tada se trebalo nauciti sta se nosi u skolu, sta na koncert, sta na Bajram, Novu godinu, Bozic, u pozoriste, izlet... Kasnije, kakva sminka treba biti po danu, kakva navece, kakva treba biti na svecanostima, za praznike, na ljetovanju, ali to se izgubilo i izostalo, danas je sto vise pudera to bolje, sto vise maskare to bolje, sto manje odjece to bolje, sve se pomijesalo i sve to nam je donijelo novo vrijeme. Danas cure misle, nazalost, da takvim nacinom oblacenja, sminkanja i ponasanja privlace momke, privlace paznju na sebe, a i privlace, ali negativnu, jer da nije tako ne bi sad raspravljali o istom. Imaju iskrivljenu sliku o vremenu i prostoru u kojem se nalaze. Meni je svejedno sta te djevojke rade kod kuce, kako se oblace negdje kad su vani, s prijateljima, ali kad vidim nesto tako u skolama, fakultetima, tj. obrazovnim ustanovama, pa nerijetko na salterima u postama, opstinama, ambulantama...to mi smeta, zna se gdje se sta oblaci i voljela bih kad bi postajala pravila o oblacenju, kako sad npr. GRAS-ovci moraju nositi odijela i kravate, kako recepcionari moraju imati odijelo i kravatu, konobari leptir-masnu, doktori mantile, policajci svoje uniforme, onda i ucenici i studenti mogu imati ako nista drugo onda zabranu oskudnog odijevanja u obrazovnim ustanovama.
KadSeMrtviProbudimo

#65 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Marco_van_Basten wrote:ja sam protiv bilo kakvog propisa za odjevanje studentica. npr. univerzitetska biblioteka je ovde u nl i mjesto gdje se sklapaju poznanstva i neke studentice se oblace sexy da bi
privukle intersovanje muske raje
. nema tu nista lose, ako ti smeta promjeni lokaciju ili gledaj
u drugom pravcu.
A kako muški privlače pažnju ženske raje?
Loulou

#66 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Loulou »

"Pohodila" sam i strane fakultete, ali moram priznati da nisam vidjela ono što se viđa na našim: minići, duboki dekoltei i sl.

chuchumbamayumbe wrote:A na faxu se mora znati kodeks oblacenja, znaci, nema bretela, nista izdad koljena, nikakve papuce, japanke i slicno, nikakve potkosulje.
Mene zanima zašto se nošenje npr. japanki ili nekih papuča, u ljetnom periodu, smatra neprikladnim? Ne samo kada su fakulteti u pitanju, nego općenito taj neki poslovni dress code. Ozbiljno me zanima. Možda zato što asocira na "plaža look" ili?

Jer, shvatam da u vrelim ljetnim danima možete obući npr. lanene ili lagane pamučne hlače/suknju i košulju (bilo što od prirodnih materijala), da se "ne pakirate hermetički" na +30 i više, ali koja je alternativa nogama zatvorenima u cipele po toj istoj temperaturi?
b0sna

#67 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by b0sna »

Bellica wrote:
b0sna wrote:Profesori na sarajevskom Sveučilištu se žale na erotično odjevene studentice.

http://www.jutarnji.hr/profesori-na-sar ... ce/393858/

Kakvo je vaše mišljenje o tome?

Ja cu reci svoje iskustvo, primijetila sam da se cure u srednjim skolama jako neprikladno odijevaju (o fakultetu ne vrijedi raspravljati), smetalo mi je, jer uredu je lijepo se obuci, ali s dozom elegancije i klasike, vise onako jednostavno, a ne onako kako vidimo svaki dan. Zalila sam se upravi skole u koju ide moja sestra, bilo mi je smijesno i glupo, dozvoliti ucenici da sjedi na casu obucena jako neprikladno (da ne pisem sta je odnosno sta nije imala na sebi), kazem da sam relativno mlada, prije nekoliko godina sam zavrsila skolu, ali da tada tog neprikladnog odijevanja nije bilo, odnosno pravila skole su zabranjivala, a s obzirom da je u pitanju srednja medicinska skola morali smo svi nositi mantile, a ispod mantila smo morali biti prikladno obuceni. Medjutim rekli su mi u toj skoli na tu moju primjedbu da oni tim ucenicima odnosno ucenicama ne mogu nista, pozovu im roditelje koji kazu "Sta te briga kako se oblaci moje dijete", ja kazem da ih vrate kuci da se obuku prikladno, pa neka se vrate, a oni su mi rekli da to ne smiju po zakonu jer sva djeca imaju pravo na obrazovanje. Dakle, novo vrijeme, nova pravila su nam donijela ovo o cemu pises u svojoj temi. Nekad nije bio dozvoljen lak za nokte, sminka, nakit koji nije diskretan, dugi nokti, a danas zbog ljudskih prava na slobodu i na sve ostalo sve je dozvoljeno pa i to "nepropisno" odijevanje. Moze to nama smetati, ali nemamo pravo da se mijesamo u tudje zivote i izbore, mozemo se zaliti nekome, ali nista necemo postici, mozemo toj doticnoj osobi reci da pripazi na oblacenje, ali nista opet cemo dobiti isti odgovor, da to nije nas posao, da se mijesamo. Kultura i stilovi oblacenja su se trebali nauciti jos u osnovnoj skoli, tada se trebalo nauciti sta se nosi u skolu, sta na koncert, sta na Bajram, Novu godinu, Bozic, u pozoriste, izlet... Kasnije, kakva sminka treba biti po danu, kakva navece, kakva treba biti na svecanostima, za praznike, na ljetovanju, ali to se izgubilo i izostalo, danas je sto vise pudera to bolje, sto vise maskare to bolje, sto manje odjece to bolje, sve se pomijesalo i sve to nam je donijelo novo vrijeme. Danas cure misle, nazalost, da takvim nacinom oblacenja, sminkanja i ponasanja privlace momke, privlace paznju na sebe, a i privlace, ali negativnu, jer da nije tako ne bi sad raspravljali o istom. Imaju iskrivljenu sliku o vremenu i prostoru u kojem se nalaze. Meni je svejedno sta te djevojke rade kod kuce, kako se oblace negdje kad su vani, s prijateljima, ali kad vidim nesto tako u skolama, fakultetima, tj. obrazovnim ustanovama, pa nerijetko na salterima u postama, opstinama, ambulantama...to mi smeta, zna se gdje se sta oblaci i voljela bih kad bi postajala pravila o oblacenju, kako sad npr. GRAS-ovci moraju nositi odijela i kravate, kako recepcionari moraju imati odijelo i kravatu, konobari leptir-masnu, doktori mantile, policajci svoje uniforme, onda i ucenici i studenti mogu imati ako nista drugo onda zabranu oskudnog odijevanja u obrazovnim ustanovama.
5+
snaga_znanja

#68 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by snaga_znanja »

Sta se glupiraju. Pa nek prvo krenu od svojih kolegica asistentica koje se oblace u rangu prosjecnih rospija. Bar 3 takve na Ekonomiji znam...

A na kraju ko ima pravo da oduzme moj cejf gledanja u dobre sise kolegice pored :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#69 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by PipiDugaDevetka »

Mrzim sve što vole mladi!
Naročito pinkuše sa sveučilišnog univerziteta!
opet ja

#70 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by opet ja »

meni je ovo malo smijesno :-) ...cuj, smetaju im eroticno odjevene...meni eroticno odjevena moze biti i cura u jeansu i majici dugih rukava :-) e vulgarno je nesto drugo...kada neko kais naziva suknjom..recimo :D
Aurora Borealis

#71 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:50, edited 1 time in total.
Aurora Borealis

#72 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:51, edited 1 time in total.
opet ja

#73 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by opet ja »

Aurora Borealis wrote:Neka se oblace kako hoce pod uvjetima da:

- dolaze okupane (dezedorans pozeljan)
- urednih noktiju (bez pola l laka u pokusaju domaceg frencha, koji se zgrudvao, a ispod natalozilo i zivih insana; radije ih odrezi i ne lakiraj nikako)
- oprane kose (nadovezuje se na stavku 1., zajedno sa: pocesljane a ne natapirane ili boze sacuvaj neceg goreg u pokusaju dobijanja kovrdzi/glatt ravnog lasja)
- normalne kose (NEizblajhane do nijanse pusti-me-da-vrisnem, sa izrastkom do pola tjemena: ili cak katran-patlidzan-crnih nijansi)
- obucene tako da nas postede svojih pregiba i preliva u podrucju torza (ne gledaju se ljudima utegnuti do kipljenja slaufi; nema nista lose u velicini M ili L. Nismo svi rodjeni u kalupu S)
- postedite nas onih strahobnih -do koljena - izgovora za cizme, koje komotno mogu posluziti kao hladno oruzje (kako visinom potpetice, tako i spicem koji se duzi naprijed i do 10.ak cm od zavrsetka prstiju; uz dodatke gigantskih masni, buketa, cirkona velicine sake i ostalih asesoara)
- pismo torba ne podrzava knjige, rokovnike, a bogami ni olovke, kontne planove i slicne oku nepoznate objekte - a kako i bi, kad im to nije ni namjena a niti je fakultet mjesto primjene/upotrebe/rabljenja/cega vec?
- pantole cigara-kroja nisu pravljenje za svaku sretnicu, pogotovo ne tri broja manje (pogledaj stavku br. 5)
- imajte na umu da pojedini materijali odjevnih predmeta ne bi trebali ugledati danju svjetlost (a bogami ni nocnu); u kategoriju spadaju: cipka, sifon, pokusaj svile, koze, akrila ( :roll: ) - kao ni dezeni kategorije: cvijetni (ruza-upravo-sam-sa-sijela), tigrasti, leopard-asti, zebrasti, zmijski, aligatoski i ostalih zivotinjskih vrsta.

Na Ekonomiji se covjek svasta na gleda. :oops:
:lol: :lol: :lol: ovo mi je najjace...pa kad hodaju, nekako citav torzo okrecu...ne znam kako to da objasnim :lol: :lol: :lol:
alica.k

#74 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by alica.k »

mislim ipak da bi se djevojke trebale malo kulturnije oblacit. hajd ok, dodjes na studentsku u majici na bretele, al na predavanje :S nepojmljivo, barem meni.

ide cura obucena u bukvalno onaj prekratki sorc i gore obukla nekakvu majicicu, hem sto nis ne pokriva, hem sto i ono malo sto pokriva je providno. i gospodjica sva sretna ode na predavanje :S:S:S. htjela sam je slikat, toliko sam bila fascinirana. svi, al kad kazem SVI, su se okrenuli za njom, i muski i djevojke. i kako ce na to reagovat neki profesor? pa ako nista, bit ce mu barem neugodno...koja nekultura.

i sto neko spominje sminku. boze me sacuvaj kakvih klaunova dodje (haj zenskih, al i muskih eeee).
vnm

#75 Re: Erotično odjevene studentice na Sveučilištu u Sarajevu!

Post by vnm »

sto je vise "mackica" na fakultetu to se medjusobno pokusavaju nadmasiti ekstravagantnim nastupom. na tehnickim fakultetima se profesori ne zale. :D
Post Reply