Godine 2010. ERONET je počeo sa svojom kampanjom “prevare” i hvatanja gradjana na foru, a s ciljem podjele besplatnih brojeva, uz izgovor da se potpise neki papir koji cista formalnost koja je njima dokaz o broju podijeljenih kartica, sa pricom da je to prepaid paket koji se moze kupiti na trafici, a u stvari je to bio ugovor... PRIZNAJEM da je moja greska, sto nisam citao i sto sam potpisao taj famozni papir na njihov “BLIC KRIG”, ali tada sam bio mlad i kao i mnogi neupucen u ove prevare.
TAj broj nisam nikada ni koristio, jer sam pultu prisao prvenstveno s ciljem podrske kao da se potpisuje neka peticija, al ii da malo smeknem hostese.
Nakon nekoliko dana sam dobio informaciju o cemu se tu u stvari radi, međutim... Računi su poceli dolaziti i 2013. Godine mi je dosla tuzba od ERONETa zbog neplacanja racuna, na koju sam uredno odgovorio, smatrajući da je to sve zavrseno jer mi je u Općinskom sudu (ILIDZA) receno da takvih slucajeva “ima million”.
Međutim neki dan (poslato 25.01. 2016., a dostavljeno 06.02.2016.) mi dolazi jos jedan predmet o PONUDI oprosta zateznih kamata, kako ne bismo isli na sud... Nisam ni razmislio kako treba o tome, a vec mi je 11.02.2016. dosla TUŽBA od strane ERONETa.
Sta raditi i sta predlazete?
Ima li neko iskustva s ovom ERONETovom zezancijom?
DA li je ovo zastario predmet, neka nova for a ERONETa da prikupe para za predizbornu kampanju ili da platim?
U prilogu vam saljem i slike.