ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_Alcatraz_

#1 ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

Pozdrav

Godine 2010. ERONET je počeo sa svojom kampanjom “prevare” i hvatanja gradjana na foru, a s ciljem podjele besplatnih brojeva, uz izgovor da se potpise neki papir koji cista formalnost koja je njima dokaz o broju podijeljenih kartica, sa pricom da je to prepaid paket koji se moze kupiti na trafici, a u stvari je to bio ugovor... PRIZNAJEM da je moja greska, sto nisam citao i sto sam potpisao taj famozni papir na njihov “BLIC KRIG”, ali tada sam bio mlad i kao i mnogi neupucen u ove prevare.
TAj broj nisam nikada ni koristio, jer sam pultu prisao prvenstveno s ciljem podrske kao da se potpisuje neka peticija, al ii da malo smeknem hostese. ;)
Nakon nekoliko dana sam dobio informaciju o cemu se tu u stvari radi, međutim... Računi su poceli dolaziti i 2013. Godine mi je dosla tuzba od ERONETa zbog neplacanja racuna, na koju sam uredno odgovorio, smatrajući da je to sve zavrseno jer mi je u Općinskom sudu (ILIDZA) receno da takvih slucajeva “ima million”.
Međutim neki dan (poslato 25.01. 2016., a dostavljeno 06.02.2016.) mi dolazi jos jedan predmet o PONUDI oprosta zateznih kamata, kako ne bismo isli na sud... Nisam ni razmislio kako treba o tome, a vec mi je 11.02.2016. dosla TUŽBA od strane ERONETa.

Sta raditi i sta predlazete?

Ima li neko iskustva s ovom ERONETovom zezancijom?

DA li je ovo zastario predmet, neka nova for a ERONETa da prikupe para za predizbornu kampanju ili da platim?

U prilogu vam saljem i slike.

Image

Image

Image

Image
lajkujMe

#2 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by lajkujMe »

Nije mi jasno posto su ti stizali racuni sto odmah nisi otisao u poslovnicu i raskinuo ugovor?
drag_gost

#3 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by drag_gost »

Pitanje: kako 3. 2011 godine oko 263 km ako nisi koristio broj?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Bobi »

isječak :D... "niti je reklamirao račune" :D
_Alcatraz_

#5 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

lajkujMe wrote:Nije mi jasno posto su ti stizali racuni sto odmah nisi otisao u poslovnicu i raskinuo ugovor?
Naravno da sam pokušao raskinuti ugovor i išao u glavu poslovnicu Eronet-a u Sarajevu gore kod Suda i naveo da sam mozda jednu ili max dvije poruke poslao s tog njihovog broja ( sjetio sam se da sam poslao poruku s tog broja ) i naveo da sam bio prevaren i da sam student i da nisam u mogucnosti to plaćati i dobio sam odg na molbu za raskid ugovora ne sjecam se kako je glasio , ali znam da nisam mogao raskinuti ugovor
_Alcatraz_

#6 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

drag_gost wrote:Pitanje: kako 3. 2011 godine oko 263 km ako nisi koristio broj?
Sjetio sam se da sam ipak napisao poruku ili dvije maximalno sa tog broja i to je to i kada sam cuo da varaju nisam niti zvao niti slao poruke i pisao molbu za raskid ugovora i oni su to odbili i dolazili su mi racuni iako nisam nikoga zvao .
karanana

#7 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by karanana »

i dodje ti racun za mart 2011. gdje pise da si u tom mjesecu potrosio 263 marke, iako si napisao eventualno 2-3 poruke, i to te ne natjera da jos jednom ispitas situaciju i vidis otkud ti nabrano toliko para i poziva u martu?

ne kontam ni ove datume sa prve slike a ne kontam ni to kako ti nakon marta vise nije isao trosak pretplate za period ugovora?
Last edited by karanana on 11/02/2016 22:07, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#8 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

karanana wrote:i dodje ti racun za mart 2011. gdje pise da si u tom mjesecu potrosio 263 marke, iako si napisao eventualno 2-3 poruke, i to te ne natjera da jos jednom ispitas situaciju i vidis otkud ti nabrano toliko para i poziva u martu?
Nakon što je došao možda 5-6 račun isao sam da napisem molbu za raskid ugovora i objasnio sta je bilo i kako je bilo ali su oni odbili jer su mi konstantno dolazili racuni od 11 KM ILI 15 KM mjesečno ne mogu se sjetiti , a slažem se trebao sam to provjeriti ali nisam nažalost :(
gnjev

#9 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by gnjev »

Kakve su ovo varalice tuga, sad mi je jasno sto je babo birvaktile bjezao od onih ulicnih saljetaca ko đavo od krsta. Ne bi me cudilo da ti jedan dan dodju po bubreg ko u filmu http://www.imdb.com/title/tt1053424/?ref_=nv_sr_1.
Sam pao , sam se ubio :wink:
_Alcatraz_

#10 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

gnjev wrote:Kakve su ovo varalice tuga, sad mi je jasno sto je babo birvaktile bjezao od onih ulicnih saljetaca ko đavo od krsta. Ne bi me cudilo da ti jedan dan dodju po bubreg ko u filmu http://www.imdb.com/title/tt1053424/?ref_=nv_sr_1.
Sam pao , sam se ubio :wink:
Upravo tako slazem se sam pao sam se ubio koriste djecu, neupucene,penzionere ...uzas
Thorgerson

#11 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Thorgerson »

Taj ugovor koliko znam se nije mogao raskinuti, odnosno mogao je ali si morao platiti odstetu koja je iznosila kao da si koristio broj dvije godine.

Ono sto ja ne kontam, zasto vi koje ste "pali" na ovome niste koristili jebeni broj?! Broj i uslovi su bili ok, trosi brate 2 godine i zavrsi s tim. Ja znam isto ljudi koji su to potpisali, htjeli raskinut ne moze, racuni ti svakako dolaze i oni su koristili eronet.

Istekao ugovor, zavrsli sa govnima i cao.

A ove pojedine, u koje eto spadas i ti, fakat ne kontam. Dvije godine ti dolaze racuni, fino ti pise da ces ih morati platiti i ti jos ne koristis uslugu. Pa to je da se roknes. Na stranu to sto ste potpisali tu glupost, ajd svakom se moze desiti.

Sta si konto, da ce zastariti to, da ce oni zaboraviti, sta li?

I jos jedna stvar, morati ces platiti to. Vjeruj mi. Imam dvojicu jarana koji su to ganjali, tamo, vamo i na kraju su morali platiti. Jednostavno su skotnali sitem gdje nemas izlaza. To sto su ti na sudu rekli da ima milion takvih slucajeva, kakve to veze ima :-) . Tuzit ce vas i dobit ce tuzbu. Bolje ti je plati to sto imas, jer ces na kraju platit to + zatezne + troskove advokata.

I ubudce pazi sta potpisujes i CITAJ pobogu. :skoljka:
Thorgerson

#12 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Thorgerson »

_Alcatraz_ wrote:
karanana wrote:i dodje ti racun za mart 2011. gdje pise da si u tom mjesecu potrosio 263 marke, iako si napisao eventualno 2-3 poruke, i to te ne natjera da jos jednom ispitas situaciju i vidis otkud ti nabrano toliko para i poziva u martu?
Nakon što je došao možda 5-6 račun isao sam da napisem molbu za raskid ugovora i objasnio sta je bilo i kako je bilo ali su oni odbili jer su mi konstantno dolazili racuni od 11 KM ILI 15 KM mjesečno ne mogu se sjetiti , a slažem se trebao sam to provjeriti ali nisam nažalost :(
Da ti nije ovo u martu obracunato to sto si raskinuo ugovor.

Kontas? Ne mozes raskinuti ugovor, bez posljedica. Imas li ugovor kod sebe, ja se ne mogu sjetiti tacno sta je pisalo, ali znam da ako si raskinuo ugovor placas penale u iznosu pretplate do kraja trajanja ugovora.

Ako si raskinuo ugovor, oni to samo obracunali onako kako pise u ugovoru.
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by O'zone »

Ja bih priču završio sa ovim
PRIZNAJEM da je moja greska, sto nisam citao i sto sam potpisao taj famozni papir na njihov “BLIC KRIG”, ali tada sam bio mlad
Dao si nekom broj lične karte i potpisao si ugovor a da nisi ni letimice preletio šta si potpisao....Ti pao zbog šmekanja hostesa neko pao što je htio "džabalame" mobitel (koji je smeće) koji su davali uz potpis .

Ugovor se mogao raskinuti sve do onog trenutka dok nisi ubacio karticu u telefon i aktivirao je, od tog trenutka ugovor je u potpunosti validan i tu više prekida nema.

Ono što ti preostaje jeste da zamoliš da dug isplatiš u ratama ako već ne možeš odjednom, možda udovolje zahtjevu.
_Alcatraz_

#14 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by _Alcatraz_ »

O'zone wrote:Ja bih priču završio sa ovim
PRIZNAJEM da je moja greska, sto nisam citao i sto sam potpisao taj famozni papir na njihov “BLIC KRIG”, ali tada sam bio mlad
Dao si nekom broj lične karte i potpisao si ugovor a da nisi ni letimice preletio šta si potpisao....Ti pao zbog šmekanja hostesa neko pao što je htio "džabalame" mobitel (koji je smeće) koji su davali uz potpis .

Ugovor se mogao raskinuti sve do onog trenutka dok nisi ubacio karticu u telefon i aktivirao je, od tog trenutka ugovor je u potpunosti validan i tu više prekida nema.

Ono što ti preostaje jeste da zamoliš da dug isplatiš u ratama ako već ne možeš odjednom, možda udovolje zahtjevu.
Sve ste u pravu. Jbga čovjek se uci dok je mlad i naivan.
SAD dobro citam sve sto mi u ruke dodje...

Hvala svima na savjetima. Nemam druge nego uraditi kako ste napisali i to sto prije.

Hvala svima na savjetima za sto bezbolnije i jednostavnije rješavanje problema.

Lp
studiorum_tuzlaensis

#15 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ova zajebancija je dobro koštala Eronet, znam dosta ljudi koji su nakon ove prevare raskrstili sa njima zauvijek.
Edin H.

#16 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Edin H. »

Kakav ba Blitzkrieg, to se na BHS jeziku kaze NA TREHU! :wink:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#17 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by crysis »

O'zone wrote:Ja bih priču završio sa ovim

upravo tako, i jos ako si htjeo raskinut ugovor racunali su sumu cjelokupnog ugovora. imam takav problem, kcerka zajebala zenu i ova uzela radi tog telefona al je bila jedna kvaka telefon se mogao uzet odmah ili nakon 24 sata poslije je vec bilo cao vidimo se. zena dobije te opomene al ja odmah trznem u pec. ako dodje do suda koliko god da bude nemogu naplatit ni pljenidbom jer zena na sebi ima samo jaknu i nista vise.
dustaban

#18 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by dustaban »

Znam nekoliko osoba koje su se na ovo navukle. Svi su vec platili i svi do jednog zakljucili isto - to je bila klasicna navlaka sa ciljem brzog uzimanja love i trajnog gubitka svakoga ko je na to naletio. A vjerovatno i svih koji su naucili nesta iz tudjeg iskustva. Jedno od mjesta gdje se takvi potezi kaznjavaju su i ovakvi forumi.
Vrijeme ce pokazati da li je ovo bio pametan potez ERONET-a. Podsjetio bih vas samo da je i njihov bivsi direktor Prlic bio clan mafijaske grupe (slucaj "Gibraltar"). Ova trzisna prevara se desavala bas u njegovo vrijeme...

Drugovi moji, skola se placa. Vi platite svoju, ERONET ce tek platiti svoju.
rovac13

#19 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by rovac13 »

Thorgerson wrote:Ono sto ja ne kontam, zasto vi koje ste "pali" na ovome niste koristili jebeni broj?! Broj i uslovi su bili ok, trosi brate 2 godine i zavrsi s tim. Ja znam isto ljudi koji su to potpisali, htjeli raskinut ne moze, racuni ti svakako dolaze i oni su koristili eronet.
Ovaj dio i ja nikad nisam mogao skuzit ZASTO.

Razumijem da neko napravi glupost i potpise nesto sto nije procitao.....zahebao se.......ali ako si se vec zahebao ....to je pretplata od 17KM gdje ima i ok prometa uracunato......koristi 2 godine nema kazne nema suda nema nicega......poslije 2 godine im se sjeti uze i sire familije i kraj price.

Mene su isto neki likovi opsjedali....koliko trosim na tel.......pa ovo pa ono.......pa nude nesto ko fol dzaba.......kad sam ja njih poceo pitat o pdv u obracunskoj jedinici pozivima prema drugim mrezama skoro me otjerase od standa.......taj dan sam im pokvario posao.
kucniljubimac

#20 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by kucniljubimac »

_Alcatraz_ wrote:
Istu situaciju mi je imao i rođak, samo što on niakd nije stavio karticu u telefon, a računi uredno stizali i to različite cifre, i na sudu je i on zbog toga.
fortaleza

#21 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by fortaleza »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ova zajebancija je dobro koštala Eronet, znam dosta ljudi koji su nakon ove prevare raskrstili sa njima zauvijek.
I ja također, stara potpisala ugovor od 24 mjeseca, a starija žena, da za to nije ni znala... Dva dana poslije ugovor raskinut, a uz raskid ugovora išao i raskid za fiksni telefon te prelazak na drugog operatera na kojem sam se preporodio. Još sam nagovorio i dvojicu kolega da odjave fiksni i prijeđu na alternativnog operatera.

Ovo će ih skupo koštat.
dječak sa šibicama

#22 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by dječak sa šibicama »

Znaci, potpisao ugovor a nije ni znao sta potpisuje jer je zvjernjao okolo u hostese, i sad Eronet kriv.

Ma vazi.
Roccohljup

#23 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Roccohljup »

jedan od osnovnih (al nepisanih9 postulata modernog kapitalizma je "there's no such thing as free lunch" :)
Koshpa

#24 Re: ERONETov Blitzkrieg (BLIC KRIG) nad građanima

Post by Koshpa »

Moju zenu su na foru isto tako ufatili i ona koristila 2g fino broj, nakon isteka otisla im u poslovnicu i rekla da nece vise koristiti broj, dobila neku potvrdu vratila karticu. a eronet u moju porodicu vise nikad nece uc :D :izet:
Post Reply