ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#3326 Re: ERONET

Post by avaks »

A imaju fore 5 godina, lagano :)
purgatorio

#3327 Re: ERONET

Post by purgatorio »

Radar71 wrote:Misle li ovi širiti 4G mrežu :roll:
Baš su katastrofa, meni hvata mtel, BHT, Hr operatere 4G, a Eroneta ni na mapi.
the_lx

#3328 Re: ERONET

Post by the_lx »

Na području Sarajeva se ništa nije promjenilo već duže vrijeme što se tiče pokrivenosti signalom. Kako sam saznao, BHT je već pokrio gotovo 50% teritorije BIH. Stvarno nevjerovatan posao. Iskrneo se nadam da će Eronet ovo sada ubrzati...
zateznistub

#3329 Re: ERONET

Post by zateznistub »

Natakarim im mrežu na neku stvar...
shape of despair

#3330 Re: ERONET

Post by shape of despair »

the_lx wrote:Na području Sarajeva se ništa nije promjenilo već duže vrijeme što se tiče pokrivenosti signalom. Kako sam saznao, BHT je već pokrio gotovo 50% teritorije BIH. Stvarno nevjerovatan posao. Iskrneo se nadam da će Eronet ovo sada ubrzati...
Sesta se zajebala i pređe na eronet, zadrži broj. Eno je uzela bhtelecom karticu jer na mjestima kuda se ona kreće nema eronet signala, telecom uredno pokriva te oblasti ima bar 5-6 godina
beni-bu-man

#3331 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

ko vam je kriv sto zivite u ruralnim zabitima sarajeva :-)

katastrofa, kao sto rece u stanu mi se mjesa LTE i LTE+ a LTE+ je totalna katastrofa bolji je H+
escobar__

#3332 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Stvarno ne znam kakve vi tarife aktivirate i kuda se krećete ali ja od prelaska na Eronet u aprilu nisam imao nikakvih problema ni s uslugama ni s pokrivenošću. Malo je slabiji signal od Telekomovog ponegdje ali ga imam svuda i nije mi se još desilo da nikako nemam mreže.

4G jesu razvukli ali meni lično to nije neka smetnja, u gradovima je prisutan, a vjerujem da će i u manjim mjestima biti u dogledno vrijeme.
sasagrbic

#3333 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Ma 3G im radi super, gdje je dobra pokrivenost. Što se tiče Banjaluke, pokrivenost sa 4G mrežom je najslabija, ali zato radi perfektno. Mtel i BHT su pokrili skoro cijeli grad. Kada se dođe na ivicu 4G mreže, zna malo zaštekati i obični GSM poziv. Sve u svemu, ja sam zadovoljan sa mrežom, samo da malo brže krenu sa tom 4G mrežom.
Alkos

#3334 Re: ERONET

Post by Alkos »

BHT godinama nije nista ulagao u 3G mrezu, imali su najgoru mrezu realno i samo su cekali ovaj momenat i sad ulazu puno para i mijenjaju sve komplet i zato jesu trenutno #1 po dinamici i pokrivenosti. Eronet je posljednih godina dosta ulagao u 3G mrezu, poboljsavao je i po meni su imali bolju pokrivenost i brzine (treba uzeti u obzir i opterecenost baznih stanica). A i manji su operater, manji broj korisnika i prihoda i logicno je da ne mogu pratiti BHT. Ne mogu sad izvaliti 50 miliona kao sto moze BHT i vjerovatno je to razlog losijoj pokrivenosti.

Opet sam siguran da ce svi operateri pokriti 60-80% teritorije u ovih nekoliko godina, samo treba biti strpljiv. Opet ce to za par godina biti sve u par deka kao sto je bilo sa 3G. :-D
JavierBosnia

#3335 Re: ERONET

Post by JavierBosnia »

Planiram uzeti sa pika S10, kupljen u Eronetu, navodno otopakovan samo zbog ovjere garancije. Ima garantni list i to, pise. Sim free.

Sta mislite o tome, znaci moze kartica od BH telecoma regularno? Lakse mi je kupiti telefon kojem je porijeklo Eronet nego neka piljara..
getriba

#3336 Re: ERONET

Post by getriba »

JavierBosnia wrote:Planiram uzeti sa pika S10, kupljen u Eronetu, navodno otopakovan samo zbog ovjere garancije. Ima garantni list i to, pise. Sim free.

Sta mislite o tome, znaci moze kartica od BH telecoma regularno? Lakse mi je kupiti telefon kojem je porijeklo Eronet nego neka piljara..
Naravno
JavierBosnia

#3337 Re: ERONET

Post by JavierBosnia »

getriba wrote:
Naravno
A kako hoda to? S obzirom da je telefon odma na piku zavrsio, u bh telekomu znam da ide preko paketa. Ovdje mi cudno da neko nov telefon prodaje za 500 KM manje nego sto bi izasla cijena u telekomu, a nov

Jel prodavac ostaje vezan nekim ugovorom za eronet, imam li ja sta sa tim ako on nece da placa racun ili kako je vec regulisano
febo_acm

#3338 Re: ERONET

Post by febo_acm »

JavierBosnia wrote:Planiram uzeti sa pika S10, kupljen u Eronetu, navodno otopakovan samo zbog ovjere garancije. Ima garantni list i to, pise. Sim free.

U principu na kutiji ima imei i to se napiše na garantni i ovjeri. Nema potrebe da se otvara kutija.
JavierBosnia

#3339 Re: ERONET

Post by JavierBosnia »

febo_acm wrote:

U principu na kutiji ima imei i to se napiše na garantni i ovjeri. Nema potrebe da se otvara kutija.
Image

Eto sa oglasa slika, jel ti se cini to okej?
Radar71

#3340 Re: ERONET

Post by Radar71 »

Cupko_ wrote:Svi privatni korisnici koji u periodu od 01.08. do 31.10.2019. godine potpišu novi ili produže postojeći ugovor na 24 mjeseca na tarifi Super 25 Net dobivaju pogodnost besplatnog korištenja tarifne opcije Super gigabajti (dodatnih 15 GB) kroz cijeli promotivni period.

U slučaju da ugovor ističe nakon tog perioda a da se produži prije isteka (u promo periodu), pogodnost se ostvaruje na način da se tarifna opcija besplatno aktivira kada se aktivira novi ugovor (najkasnije do 31.01.2020. uključujući i taj datum). Ovo je bitno za korisnike koji koriste pogodnost prijevremenog produženja ugovora.
A jel se može onda uzeti tel i koju tarifu obračunati za ratu?
Radar71

#3341 Re: ERONET

Post by Radar71 »

Cupko_ wrote:Svi privatni korisnici koji u periodu od 01.08. do 31.10.2019. godine potpišu novi ili produže postojeći ugovor na 24 mjeseca na tarifi Super 25 Net dobivaju pogodnost besplatnog korištenja tarifne opcije Super gigabajti (dodatnih 15 GB) kroz cijeli promotivni period.

U slučaju da ugovor ističe nakon tog perioda a da se produži prije isteka (u promo periodu), pogodnost se ostvaruje na način da se tarifna opcija besplatno aktivira kada se aktivira novi ugovor (najkasnije do 31.01.2020. uključujući i taj datum). Ovo je bitno za korisnike koji koriste pogodnost prijevremenog produženja ugovora.
Cupko_

#3342 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

febo_acm wrote:

Kako nema potrebe kad garancija kod svakog Samsung uređaja bude u kutiji? Konkretno kod ovog modela u kutiji dođe još jedno manje kartonsko pakovanje u kojemu su upute za korištenje, informacije o uređaju, iglica za vađenje SIM kartice i garantni list.
JavierBosnia wrote:
Garancija je OK, vidi se i pečat (iako slabo), ali to je zvanična garancija i to ti je najvažnije.
Sretno s kupovinom :-D
Cupko_

#3343 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

Radar71 wrote:

Može se uzeti telefon a cijena telefona na Super 25 Net paketu je ista kao i na Smart 30 paketu.
JavierBosnia

#3344 Re: ERONET

Post by JavierBosnia »

Cupko_ wrote:

Garancija je OK, vidi se i pečat (iako slabo), ali to je zvanična garancija i to ti je najvažnije.
Sretno s kupovinom :-D
Hvala legendo, zivio :thumbup:
Radar71

#3345 Re: ERONET

Post by Radar71 »

Da li su na Dual sim telefonima u eronetu zaključana oba utora?
getriba

#3346 Re: ERONET

Post by getriba »

JavierBosnia wrote:
getriba wrote:
Naravno
A kako hoda to? S obzirom da je telefon odma na piku zavrsio, u bh telekomu znam da ide preko paketa. Ovdje mi cudno da neko nov telefon prodaje za 500 KM manje nego sto bi izasla cijena u telekomu, a nov

Jel prodavac ostaje vezan nekim ugovorom za eronet, imam li ja sta sa tim ako on nece da placa racun ili kako je vec regulisano
Prodavac može biti poslovni korisnik koji je telefon uzeo za 1KM, ne treba mu jer će nastraviti koristiti svoj i prodaje ga za koliko mu se prodaje :)
Isto tako može biti privatni korisnik koji ima visoku tarifu, produžio ugovor da bi zaradio 5-6 stoja jer je zadovoljan uslugom a ima svoj telefon.
JavierBosnia

#3347 Re: ERONET

Post by JavierBosnia »

getriba wrote:
Prodavac može biti poslovni korisnik koji je telefon uzeo za 1KM, ne treba mu jer će nastraviti koristiti svoj i prodaje ga za koliko mu se prodaje :)
Isto tako može biti privatni korisnik koji ima visoku tarifu, produžio ugovor da bi zaradio 5-6 stoja jer je zadovoljan uslugom a ima svoj telefon.
Prodavac mi kaze
"Otplacuje ga neko, ljudi ne mogu dic kredit a hoce tursku il gdje vec, pa uzmu telefon na rate i prodaju ga za kes"

Mene vise zanima sta u slucaju da taj neko odbije placati dalje rate, hoce li eronet blokirati karticu ili nesto slicno mene ostetiti?
smartXL

#3348 Re: ERONET

Post by smartXL »

Telefon kad izadje iz telekoma, on više nije predmet, nego samo naplata. Šta imaju i da blokiraju ako nemaju pare od njegove prodaje...
i agree

#3349 Re: ERONET

Post by i agree »

smartXL wrote:Telefon kad izadje iz telekoma, on više nije predmet, nego samo naplata. Šta imaju i da blokiraju ako nemaju pare od njegove prodaje...
tacno,jos kontam nije iphone,ovi androidi se vecinom mogu opet sredit da rade,sve i da kljucaju,ne vidim fajdu od kljucanja
getriba

#3350 Re: ERONET

Post by getriba »

JavierBosnia wrote:
getriba wrote:
Prodavac mi kaze
"Otplacuje ga neko, ljudi ne mogu dic kredit a hoce tursku il gdje vec, pa uzmu telefon na rate i prodaju ga za kes"

Mene vise zanima sta u slucaju da taj neko odbije placati dalje rate, hoce li eronet blokirati karticu ili nesto slicno mene ostetiti?
To nema nikakve veze sa tobom. Ti imaš aparat u kojem je tvoja kartica. Ugovor nije vezan za aparat već za tarifu i tu su sve obaveze.
Post Reply