ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Anno Domini

#3076 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

escobar__ wrote:Možda mi se čini ali Eronet u ovih mjesec dana od komercijalnog puštanja 4G mreže nije mak'o s početne tačke sa širenjem pokrivenosti, barem na relaciji Tuzla-Sarajevo kuda se krećem.

Moguće da griješim al et. :D
Dok se pokrije hercegovina sad je to u žiži interesovanja naročito radi snimanja ovog filma na potezu Mostar-počitelj, čapljina, stolac, stolac vrije od statista i filmske ekipe nema mjesta za disanje.tražila je ova produkcija još prije mjesec dana stabilnu 4g mrežu, valjda im radi nečeg to treba i važno im je, dosad još nisam vidio 4g mrežu u pomenutim mjestima.
febo_acm

#3077 Re: ERONET

Post by febo_acm »

escobar__ wrote:Možda mi se čini ali Eronet u ovih mjesec dana od komercijalnog puštanja 4G mreže nije mak'o s početne tačke sa širenjem pokrivenosti, barem na relaciji Tuzla-Sarajevo kuda se krećem.

Meni se čini ni u Sarajevu da nema pomaka od 08.05.
Radar71

#3078 Re: ERONET

Post by Radar71 »

i nema :-)
beni-bu-man

#3079 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

febo_acm wrote:

Image
Anno Domini

#3080 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

Šta je potrebno za potpis ugovora i plaća li se unaprijed:

Uzeo bih ovu (smart 20 tarifu i A40 telefon-ženi) i može li se zadržati postojeći eronet broj ako se pređe na pretplatu.

Šta je potrebno lična i cips?
escobar__

#3081 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Samo lična karta i možeš zadržat postojeći broj, naravno. Nisam siguran hoće li ti šta dodatno trebat od papira zbog telefona ali pozovi njihovu korisničku pa provjeri.
Anno Domini

#3082 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

escobar__ wrote:Samo lična karta i možeš zadržat postojeći broj, naravno. Nisam siguran hoće li ti šta dodatno trebat od papira zbog telefona ali pozovi njihovu korisničku pa provjeri.
Ja dobih skroz drugačiji odgovor:

1. Osobna iskaznica izdana u BiH (CIPS) na uvid - djelatnik na prodajnom mjestu upisuje broj osobne iskaznice sa mjestom izdavanja i referentni broj

2. Potvrda o zaposlenju, ovjerena i potpisana od ovlaštene osobe poslodavca ne starije od 7 dana koja mora biti na memorandumu tvrtke koja izdaje potvrdu ili sa svim vidljivim matičnim podatcima (ID, PDV, kontakt telefoni i broj transakcijskog računa). Nakon toga provjera tvrtke u registru CB .
ili
3. Avansna uplata u iznosu od minimalno tri mjesečne pretplate/naknade
beni-bu-man

#3083 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

Anno Domini wrote:
escobar__ wrote:Samo lična karta i možeš zadržat postojeći broj, naravno. Nisam siguran hoće li ti šta dodatno trebat od papira zbog telefona ali pozovi njihovu korisničku pa provjeri.
Ja dobih skroz drugačiji odgovor:

1. Osobna iskaznica izdana u BiH (CIPS) na uvid - djelatnik na prodajnom mjestu upisuje broj osobne iskaznice sa mjestom izdavanja i referentni broj

2. Potvrda o zaposlenju, ovjerena i potpisana od ovlaštene osobe poslodavca ne starije od 7 dana koja mora biti na memorandumu tvrtke koja izdaje potvrdu ili sa svim vidljivim matičnim podatcima (ID, PDV, kontakt telefoni i broj transakcijskog računa). Nakon toga provjera tvrtke u registru CB .
ili
3. Avansna uplata u iznosu od minimalno tri mjesečne pretplate/naknade
Sve sam to napisao prije par stranica i opet ovdje ljudi ubjedjuju da moze samo s licnom kartom :bih:
Anno Domini

#3084 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

beni-bu-man wrote: Sve sam to napisao prije par stranica i opet ovdje ljudi ubjedjuju da moze samo s licnom kartom :bih:
Dobro to je očekivano s obzirom koliko imaju tužbi na ugovore gdje su raja uzimali telefone a nisu plaćali ništa i boli ga kurko za tužbu.
Anno Domini

#3085 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

Dakle platio bi odmah 3 pretplate i potpišeš ugovor uz telefon koji želiš, a prvi račun platiš samo PDV na telefon?
getriba

#3086 Re: ERONET

Post by getriba »

Anno Domini wrote:Dakle platio bi odmah 3 pretplate i potpišeš ugovor uz telefon koji želiš, a prvi račun platiš samo PDV na telefon?
Na prvom računu ti dođe pretplata, prva rata + PDV telefona. Ostali računi samo pretplata uz ratu telefona.

Avansi se odbijaju od računa jer je unaprijed plaćeno
getriba

#3087 Re: ERONET

Post by getriba »

febo_acm wrote:

Novo je da ima na Barama i oko stadiona Koševo....također na Ilidži
dejang93

#3088 Re: ERONET

Post by dejang93 »

@Cupko_ Od kada se u Eronet-u zaključavaju oba SIM slota na Dual sim telefonima?
Uzeo sam Galaxy A40 i oba SIM slota su zaključana. Postoji li zakon ili drugi pravni akt koji kod nas reguliše ovo?
Logično mi je da zaključavaju ali samo jedan SIM slot kod Dual SIM telefona....
vojopd

#3089 Re: ERONET

Post by vojopd »

Sreca ne dadoh pare za s10, cuj oba zakljucana. :lol: :lol: :lol:
Nedin00

#3090 Re: ERONET

Post by Nedin00 »

Nikakvih info oko širenja 4G?
Cupko_

#3091 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

dejang93 wrote:@Cupko_ Od kada se u Eronet-u zaključavaju oba SIM slota na Dual sim telefonima?
Uzeo sam Galaxy A40 i oba SIM slota su zaključana. Postoji li zakon ili drugi pravni akt koji kod nas reguliše ovo?
Logično mi je da zaključavaju ali samo jedan SIM slot kod Dual SIM telefona....
SIM2 je uvijek otključan, a u 95% slučajeva i SIM1.
Naravno, uvijek su moguće iznimke i greške. Javi se na prodajno mjesto gdje je uređaj kupljen ili pošalji podatke u PP (broj telefona i IMEI uređaja) da sutra to riješimo :)

Edit: Glupo pitanje ali moram; jesi li isprobao Eronet u SIM2 i normalno je funkcioniralo?
dejang93

#3092 Re: ERONET

Post by dejang93 »

Cupko_ wrote:SIM2 je uvijek otključan, a u 95% slučajeva i SIM1.
Naravno, uvijek su moguće iznimke i greške. Javi se na prodajno mjesto gdje je uređaj kupljen ili pošalji podatke u PP (broj telefona i IMEI uređaja) da sutra to riješimo :)

Edit: Glupo pitanje ali moram; jesi li isprobao Eronet u SIM2 i normalno je funkcioniralo?
Eronet kartica normalno radi i u SIM 2 slotu. Stavljao sam m:tel karticu u oba slota i ne radi...
Cupko_

#3093 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

dejang93 wrote:
Cupko_ wrote:SIM2 je uvijek otključan, a u 95% slučajeva i SIM1.

Eronet kartica normalno radi i u SIM 2 slotu. Stavljao sam m:tel karticu u oba slota i ne radi...
Pošalji onda podatke u PP.
didgeridoo

#3094 Re: ERONET

Post by didgeridoo »

Cekaj malo... Koliko ja znam jedna kartica mora obavezno biti od maticnog operatera (ili u SIM1 ili u SIM2) a druga moze od bilo kog drugog. U vecini slucajeva ne mogu oba SIM-a biti od drugog operatera (osim u par slucajeva kad se proizvodjacu ne ispplati customizacija).
sasagrbic

#3095 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Ako su oba sima otključana onda mogu biti obje kartice od drugih operatera. Ako je sim 1 zaključan onda na sim 1 mora biti samo kartica od operatera kod koga je telefon uzet. Popravlja se i Eronet polako. Posumnjao sam da moj telefon nešto ne valja, ali sumnja je bila neopravdana. Ovo je mjereno na stanici preko puta katoličke crkve, znači ova strana do stare zgrade vlade. Image U centru je i dalje jako loš. Ovo je u centru grada, na stanici kod pošte. Image Ne znam što je u strogom centru ovako loš, ali valjda će vremenom biti bolji.
Anno Domini

#3096 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

nešto sam računao mjesečno potrošim 25 maraka na dopune neta i minuta, 16 maraka na sedmični net i 10 maraka na razgovore 200 minuta, ne vidim povoljnije od slagalice trenutno ništa!
sasagrbic

#3097 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Slagalica je zaista jako povoljna. Ja sam uzeo pretplatu samo iz razloga da nemoram dopunjavati račun i razmišljati o tome kada će mi isteći paket; a od prilike isto trošim.
beni-bu-man

#3098 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

Svako prema svojim potrebama, nekom je povoljno 30-40-50KM
sasagrbic

#3099 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Baš tako. N.p.r ja sam sebi zacrtao da ne dam više od 20 maraka za potrošnju na mobilni i toga se i držim.
Anno Domini

#3100 Re: ERONET

Post by Anno Domini »

sasagrbic wrote:Baš tako. N.p.r ja sam sebi zacrtao da ne dam više od 20 maraka za potrošnju na mobilni i toga se i držim.
I ne zovem baš često tako da mi je sasvim dosta 200 minuta mjesečno i kada zovem to traje nekih 30 sekundi :D dok npr ženturači nije dosta ni 20 000 minuta kad se natakare tračat preko mobitela :lol:
Post Reply