Pitam zato sto sam bio neki dan i kaže mi neki matori da ne trebaju nove kartice da je to samo razlika u frekvenciji što naravno nije točnoescobar__ wrote:Pa možeš ti i sad zamijenit i dobit novu karticu (mislim da su sadašnje svakako ta nova generacija koja omogućava spajanje na 4G mrežu) ali radije sačekaj da puste signal, pa se onda bavi karticom.Nedin00 wrote:Kad će se moći zamijeniti SIM kartica za USIM?
ERONET
Moderator: Benq
-
Nedin00
#2576 Re: ERONET
- beni-bu-man
#2577 Re: ERONET
Nesto se slabo raja buni po forumu sto ERONET nije pustijo 4Grida1976 wrote:Nemojte shvatiti ovo kao pametovanje, ali mislim da ste pogriješili što niste pustili signal 4G odmah kao Mtel i BHT, kao i nove tarife. Ljudi su nakon ovoliko godina natezanja jednostavno radoznali i željni da probaju čari 4G. Kažem, ne želim pametovati ali će te vrlo brzo uvidjeti da ste napravili grešku.
- avaks
#2578 Re: ERONET
A gdje imam 3G/H brzine su mi ok...
Trebaju poraditi na tome da pokriju što više s 4G, recimo gdje je bilo E... To je po meni najbitnije
Trebaju poraditi na tome da pokriju što više s 4G, recimo gdje je bilo E... To je po meni najbitnije
-
Cupko_
#2579 Re: ERONET
Evo ja pratim forum zadnjih dana i svega nekoliko korisnika je postavljalo SS gdje je vidljivo da 4G radi u punom kapacitetu. Većina takvih testova je urađena u idealnim uslovima (mali broj spojenih korisnika, blizina BS i sl., i ja sam postavio jedan takav) kakvi neće biti kada se mreža pusti komercijalno. Dosta više je onih koji su postavljali rezultate koji su čak u nekim slučajevima slabiji od rezultata koje ja imam (kao i većina) na Eronet 3G mreži.rida1976 wrote:Nemojte shvatiti ovo kao pametovanje, ali mislim da ste pogriješili što niste pustili signal 4G odmah kao Mtel i BHT, kao i nove tarife. Ljudi su nakon ovoliko godina natezanja jednostavno radoznali i željni da probaju čari 4G. Kažem, ne želim pametovati ali će te vrlo brzo uvidjeti da ste napravili grešku.
Ne mislim iskreno da je napravljena neka greška. Nadogradnje su trenutno u toku i nikakav problem ne bi bio pustiti u rad te bazne stanice, ali po meni testnu fazu (bilo čega) ne treba nikada puštati širem broju korisnika jer se dobije prevelik i nepotreban broj feedback informacija koje na kraju više odmognu nego što pomognu.
Kao što sam i napisao, po nalogu RAK-a mreža bi komercijalno trebala biti puštena u rad 08.05. te će 4G signal na početku biti pušten u 15ak gradova sa najvećim brojem korisnika nakon čega će se mreža širiti do prvog cilja, a to je pokrivanje 60% teritorije lijepe nam
- Tesla Edison
#2580 Re: ERONET
Zna li neko hoće li Eronetova "Ultra" tj. prepaid usluga naziva Haloo doživjeti kakve promjene tarifnih opcija i sl? 
Radoznao sam
Radoznao sam
- escobar__
#2581 Re: ERONET
Eronetova Ultra je !hej.

-
Cupko_
#2582 Re: ERONET
Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;

Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.

Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
- zanimljiv
#2583 Re: ERONET
Slabo je ovo za slagalicu, nije povećan najbitniji paket od 5GB (ili 10 uz bonuse za prenos broja), 15KM djeluje previše obzirom da konkurencija nudi više za te pare.Cupko_ wrote:Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;
- escobar__
#2584 Re: ERONET
Gdje je najveći broj korisnika, a van teritorija gdje ste dominantni operater (dakle ostatak Bosne i Hercegovine)?Cupko_ wrote:Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
- beni-bu-man
#2585 Re: ERONET
Zato pretplata super 25 net bez uredjaja i dodatnih 15GB za 4 markice i rahat za blizu 30 markica mjesecnozanimljiv wrote:Slabo je ovo za slagalicu, nije povećan najbitniji paket od 5GB (ili 10 uz bonuse za prenos broja), 15KM djeluje previše obzirom da konkurencija nudi više za te pare.Cupko_ wrote:Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;
-
Cupko_
#2586 Re: ERONET
Što se tiče većih gradova, naravno da će to biti Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zenica.. međutim tu su i manja mjesta (dosta njih) u cijeloj BiH koja će u toku godine dobiti 4G bazne stanice. Ovi veći gradovi bi do kraja 2019. trebali biti gotovo potpuno pokriveni signalom.escobar__ wrote:Gdje je najveći broj korisnika, a van teritorija gdje ste dominantni operater (dakle ostatak Bosne i Hercegovine)?Cupko_ wrote:Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
Naravno da ovdje ne smijem iznositi kompletan plan nadogradnje ali pokušat ću obavještavati kada određene BS budu puštane u rad.
Edit: nisam navodio mjesta gdje je Eronet dominantan operater.
- escobar__
#2587 Re: ERONET
Super.
Reče mi ovaj u Eronet centru u Tuzli da će i Eronet vjerovatno slat obavještenja ko će trebat, a ko neće mijenjat SIM karticu za pristup 4G mreži. Ako i ne bude obavještenja kakva je slao m:tel bit će nešto, pa veli da se strpim još dvadesetak dana.
Reče mi ovaj u Eronet centru u Tuzli da će i Eronet vjerovatno slat obavještenja ko će trebat, a ko neće mijenjat SIM karticu za pristup 4G mreži. Ako i ne bude obavještenja kakva je slao m:tel bit će nešto, pa veli da se strpim još dvadesetak dana.
-
Cupko_
#2588 Re: ERONET
Baš tako, do kraja mjeseca će svi imati interne informacije oko zamjene SIM-ova (za koga su potrebne i sl.) a nekad početkom idućeg mjeseca uz puštanje signala će to krenuti i u proceduru. Obavijest će biti ili putem SMS-a (što bi bila najbolja opcija), ili putem WEB-a, posjetom prodajnom mjestu i sl.
-
sasagrbic
#2589 Re: ERONET
Što se tiče slagalice, nije baš nešto, ali hajde.... Bolje išta nego ništa. Predpostavljam da bi u Banjaluci trebao biti pušten 4G u maju. Ipak je BL jedan od većih gradova.
-
Cupko_
#2590 Re: ERONET
Bit će. Možeš mi poslati adresu u PP da provjerim hoće li biti nadogradnje BS u tvojoj blizini.sasagrbic wrote:Što se tiče slagalice, nije baš nešto, ali hajde.... Bolje išta nego ništa. Predpostavljam da bi u Banjaluci trebao biti pušten 4G u maju. Ipak je BL jedan od većih gradova.
Dakle u idućem mjesecu će već biti 4G signal u BL, a u toku 2019. godine će biti proširenja kako bi se što veći dio grada pokrio.
-
Vezirbh
#2591 Re: ERONET
Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.Cupko_ wrote:Što se tiče većih gradova, naravno da će to biti Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zenica.. međutim tu su i manja mjesta (dosta njih) u cijeloj BiH koja će u toku godine dobiti 4G bazne stanice. Ovi veći gradovi bi do kraja 2019. trebali biti gotovo potpuno pokriveni signalom.escobar__ wrote:Gdje je najveći broj korisnika, a van teritorija gdje ste dominantni operater (dakle ostatak Bosne i Hercegovine)?Cupko_ wrote:Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
Naravno da ovdje ne smijem iznositi kompletan plan nadogradnje ali pokušat ću obavještavati kada određene BS budu puštane u rad.
Edit: nisam navodio mjesta gdje je Eronet dominantan operater.
-
Cupko_
#2592 Re: ERONET
Koje mjesto te zanima? U Vitezu će ići odmah ali i u još nekim mjestima u srednjoj Bosni.Vezirbh wrote: Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
-
Vezirbh
#2593 Re: ERONET
TravnikCupko_ wrote:Koje mjesto te zanima? U Vitezu će ići odmah ali i u još nekim mjestima u srednjoj Bosni.Vezirbh wrote: Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
-
Cupko_
#2594 Re: ERONET
U planu je odmah od 08.05.Vezirbh wrote:TravnikCupko_ wrote:Koje mjesto te zanima? U Vitezu će ići odmah ali i u još nekim mjestima u srednjoj Bosni.Vezirbh wrote: Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
Ako hoćeš točnu provjeru po adresi, pošalji u PP.
-
vojopd
#2595 Re: ERONET
Prijedor? Prijedor - Banja Luka jedva 3g ima, tek oko Kozarca, a kasnije 2g haos.
-
Cupko_
#2596 Re: ERONET
Prijedor neće ići od 08.05. ali će biti u toku godine.vojopd wrote:Prijedor? Prijedor - Banja Luka jedva 3g ima, tek oko Kozarca, a kasnije 2g haos.
- i agree
#2598 Re: ERONET
Kakav je plan za haloo korisnike hoce li se i njima pustit kad i regularnim eronet korisnicima?Cupko_ wrote:
U planu je odmah od 08.05.![]()
-
Cupko_
#2599 Re: ERONET
Nisam upoznat s timi agree wrote:Kakav je plan za haloo korisnike hoce li se i njima pustit kad i regularnim eronet korisnicima?Cupko_ wrote:
U planu je odmah od 08.05.![]()