ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nedin00

#2576 Re: ERONET

Post by Nedin00 »

escobar__ wrote:
Nedin00 wrote:Kad će se moći zamijeniti SIM kartica za USIM?
Pa možeš ti i sad zamijenit i dobit novu karticu (mislim da su sadašnje svakako ta nova generacija koja omogućava spajanje na 4G mrežu) ali radije sačekaj da puste signal, pa se onda bavi karticom.
Pitam zato sto sam bio neki dan i kaže mi neki matori da ne trebaju nove kartice da je to samo razlika u frekvenciji što naravno nije točno
beni-bu-man

#2577 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

rida1976 wrote:Nemojte shvatiti ovo kao pametovanje, ali mislim da ste pogriješili što niste pustili signal 4G odmah kao Mtel i BHT, kao i nove tarife. Ljudi su nakon ovoliko godina natezanja jednostavno radoznali i željni da probaju čari 4G. Kažem, ne želim pametovati ali će te vrlo brzo uvidjeti da ste napravili grešku.
Nesto se slabo raja buni po forumu sto ERONET nije pustijo 4G
avaks

#2578 Re: ERONET

Post by avaks »

A gdje imam 3G/H brzine su mi ok...
Trebaju poraditi na tome da pokriju što više s 4G, recimo gdje je bilo E... To je po meni najbitnije :thumbup:
Cupko_

#2579 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

rida1976 wrote:Nemojte shvatiti ovo kao pametovanje, ali mislim da ste pogriješili što niste pustili signal 4G odmah kao Mtel i BHT, kao i nove tarife. Ljudi su nakon ovoliko godina natezanja jednostavno radoznali i željni da probaju čari 4G. Kažem, ne želim pametovati ali će te vrlo brzo uvidjeti da ste napravili grešku.
Evo ja pratim forum zadnjih dana i svega nekoliko korisnika je postavljalo SS gdje je vidljivo da 4G radi u punom kapacitetu. Većina takvih testova je urađena u idealnim uslovima (mali broj spojenih korisnika, blizina BS i sl., i ja sam postavio jedan takav) kakvi neće biti kada se mreža pusti komercijalno. Dosta više je onih koji su postavljali rezultate koji su čak u nekim slučajevima slabiji od rezultata koje ja imam (kao i većina) na Eronet 3G mreži.
Ne mislim iskreno da je napravljena neka greška. Nadogradnje su trenutno u toku i nikakav problem ne bi bio pustiti u rad te bazne stanice, ali po meni testnu fazu (bilo čega) ne treba nikada puštati širem broju korisnika jer se dobije prevelik i nepotreban broj feedback informacija koje na kraju više odmognu nego što pomognu.
Kao što sam i napisao, po nalogu RAK-a mreža bi komercijalno trebala biti puštena u rad 08.05. te će 4G signal na početku biti pušten u 15ak gradova sa najvećim brojem korisnika nakon čega će se mreža širiti do prvog cilja, a to je pokrivanje 60% teritorije lijepe nam :bih:
Tesla Edison

#2580 Re: ERONET

Post by Tesla Edison »

Zna li neko hoće li Eronetova "Ultra" tj. prepaid usluga naziva Haloo doživjeti kakve promjene tarifnih opcija i sl? :D

Radoznao sam :D
escobar__

#2581 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Eronetova Ultra je !hej.

:D
Cupko_

#2582 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;

Image

Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
zanimljiv

#2583 Re: ERONET

Post by zanimljiv »

Cupko_ wrote:Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;

Image

Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
Slabo je ovo za slagalicu, nije povećan najbitniji paket od 5GB (ili 10 uz bonuse za prenos broja), 15KM djeluje previše obzirom da konkurencija nudi više za te pare.
escobar__

#2584 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Cupko_ wrote:Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
Gdje je najveći broj korisnika, a van teritorija gdje ste dominantni operater (dakle ostatak Bosne i Hercegovine)? :-D
beni-bu-man

#2585 Re: ERONET

Post by beni-bu-man »

zanimljiv wrote:
Cupko_ wrote:Na !hej (slagalica) su prije par dana rađene promjene/povećanja bonusa u paketima;

Image

Slabo je ovo za slagalicu, nije povećan najbitniji paket od 5GB (ili 10 uz bonuse za prenos broja), 15KM djeluje previše obzirom da konkurencija nudi više za te pare.
Zato pretplata super 25 net bez uredjaja i dodatnih 15GB za 4 markice i rahat za blizu 30 markica mjesecno :mrgreen:
Cupko_

#2586 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

escobar__ wrote:
Cupko_ wrote:Jedna informacija vezano za 4G, do kraja godine je u planu da se signal pusti u oko 55 gradova/mjesta, a broj BS u određenom mjestu će ovisiti od broja korisnika trenutnih BS.
Gdje je najveći broj korisnika, a van teritorija gdje ste dominantni operater (dakle ostatak Bosne i Hercegovine)? :-D
Što se tiče većih gradova, naravno da će to biti Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zenica.. međutim tu su i manja mjesta (dosta njih) u cijeloj BiH koja će u toku godine dobiti 4G bazne stanice. Ovi veći gradovi bi do kraja 2019. trebali biti gotovo potpuno pokriveni signalom.
Naravno da ovdje ne smijem iznositi kompletan plan nadogradnje ali pokušat ću obavještavati kada određene BS budu puštane u rad.

Edit: nisam navodio mjesta gdje je Eronet dominantan operater.
escobar__

#2587 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Super. :thumbup:

Reče mi ovaj u Eronet centru u Tuzli da će i Eronet vjerovatno slat obavještenja ko će trebat, a ko neće mijenjat SIM karticu za pristup 4G mreži. Ako i ne bude obavještenja kakva je slao m:tel bit će nešto, pa veli da se strpim još dvadesetak dana.
Cupko_

#2588 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

Baš tako, do kraja mjeseca će svi imati interne informacije oko zamjene SIM-ova (za koga su potrebne i sl.) a nekad početkom idućeg mjeseca uz puštanje signala će to krenuti i u proceduru. Obavijest će biti ili putem SMS-a (što bi bila najbolja opcija), ili putem WEB-a, posjetom prodajnom mjestu i sl.
sasagrbic

#2589 Re: ERONET

Post by sasagrbic »

Što se tiče slagalice, nije baš nešto, ali hajde.... Bolje išta nego ništa. Predpostavljam da bi u Banjaluci trebao biti pušten 4G u maju. Ipak je BL jedan od većih gradova.
Cupko_

#2590 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

sasagrbic wrote:Što se tiče slagalice, nije baš nešto, ali hajde.... Bolje išta nego ništa. Predpostavljam da bi u Banjaluci trebao biti pušten 4G u maju. Ipak je BL jedan od većih gradova.
Bit će. Možeš mi poslati adresu u PP da provjerim hoće li biti nadogradnje BS u tvojoj blizini.
Dakle u idućem mjesecu će već biti 4G signal u BL, a u toku 2019. godine će biti proširenja kako bi se što veći dio grada pokrio.
Vezirbh

#2591 Re: ERONET

Post by Vezirbh »

Cupko_ wrote:
escobar__ wrote:
Što se tiče većih gradova, naravno da će to biti Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Zenica.. međutim tu su i manja mjesta (dosta njih) u cijeloj BiH koja će u toku godine dobiti 4G bazne stanice. Ovi veći gradovi bi do kraja 2019. trebali biti gotovo potpuno pokriveni signalom.
Naravno da ovdje ne smijem iznositi kompletan plan nadogradnje ali pokušat ću obavještavati kada određene BS budu puštane u rad.

Edit: nisam navodio mjesta gdje je Eronet dominantan operater.
Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
Cupko_

#2592 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

Vezirbh wrote: Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
Koje mjesto te zanima? U Vitezu će ići odmah ali i u još nekim mjestima u srednjoj Bosni.
Vezirbh

#2593 Re: ERONET

Post by Vezirbh »

Cupko_ wrote:
Vezirbh wrote: Kakva je situacija sa srednjom Bosnom? Receno mi je da se prvo pokriti Vitez.
Koje mjesto te zanima? U Vitezu će ići odmah ali i u još nekim mjestima u srednjoj Bosni.
Travnik :)
Cupko_

#2594 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

Vezirbh wrote:
Cupko_ wrote:
Travnik :)
U planu je odmah od 08.05. :)
Ako hoćeš točnu provjeru po adresi, pošalji u PP.
vojopd

#2595 Re: ERONET

Post by vojopd »

Prijedor? Prijedor - Banja Luka jedva 3g ima, tek oko Kozarca, a kasnije 2g haos.
Cupko_

#2596 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

vojopd wrote:Prijedor? Prijedor - Banja Luka jedva 3g ima, tek oko Kozarca, a kasnije 2g haos.
Prijedor neće ići od 08.05. ali će biti u toku godine.
vojopd

#2597 Re: ERONET

Post by vojopd »

Pozdrav Eronetu!
i agree

#2598 Re: ERONET

Post by i agree »

Cupko_ wrote:
Kakav je plan za haloo korisnike hoce li se i njima pustit kad i regularnim eronet korisnicima?
Cupko_

#2599 Re: ERONET

Post by Cupko_ »

i agree wrote:
Cupko_ wrote:
Kakav je plan za haloo korisnike hoce li se i njima pustit kad i regularnim eronet korisnicima?
Nisam upoznat s tim :|
Nedin00

#2600 Re: ERONET

Post by Nedin00 »

Jel ima info za Posavsku županiju?
Post Reply