ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cupko_

#2226 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Teufik wrote:Top ponuda. A ako mi ugovor istice u julu jel se moze sad produziti?
Ovo važi isključivo za korisnike kojima ugovor ističe u periodu 01.04.-30.06.
Dakle, oni koji produžavaju ugovor prije isteka neće moći iskoristiti ovu pogodnost duplih MB jer već koriste pogodnost ranijeg produženja uz uzimanje aparata.

Jedini uslov da se dobiju dupli MB je da ugovor potpuno istekne u periodu 01.04.-30.06. te da se u istom periodu produži na period 12/24 mjeseca.
Doda37

#2227 Re: HT Eronet

Post by Doda37 »

Cupko_ wrote:
Teufik wrote:Top ponuda. A ako mi ugovor istice u julu jel se moze sad produziti?
Dakle, oni koji produžavaju ugovor prije isteka neće moći iskoristiti ovu pogodnost duplih MB jer već koriste pogodnost ranijeg produženja uz uzimanje aparata.

Jedini uslov da se dobiju dupli MB je da ugovor potpuno istekne u periodu 01.04.-30.06. te da se u istom periodu produži na period 12/24 mjeseca.
Bezveze, volio bi vidjeti te likove koji ovo izmisljaju, kakvih sve budalastina ima u Eronetu
Inok

#2228 Re: HT Eronet

Post by Inok »

Doda37 wrote:
Cupko_ wrote:

Bezveze, volio bi vidjeti te likove koji ovo izmisljaju, kakvih sve budalastina ima u Eronetu
HDZ kadar isto ko u telekomu SDA
Teufik

#2229 Re: HT Eronet

Post by Teufik »

Cupko_ wrote:

Steta onda. Mada nekad ni ovih 5 GB ne iskoristim :D
Cupko_

#2230 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Doda37 wrote:
Cupko_ wrote:

Trajanje promocije je od 01.04. do 30.06., zar nije i logično da vrijedi samo za korisnike kojima tad ističe ugovor? Zamisli da nije tako, teoretski bi neko kome ugovor ističe 30.09. (što je već 3 mjeseca nakon akcije) mogao produžiti ugovor 30.06. i dobiti te megabajte, a onaj ko npr. produži ugovor danas ili sutra, ne dobije ništa, a samo je 2 dana poranio.
Kod drugih operatera uopće i ne postoji mogućnost ranijeg produženja dok se ne otplati uređaj koliko sam upoznat tako da je to u Eronetu dodatna mogućnost, a tehnički bi bilo prezahtjevno odrađivati to u drugačijem obliku i dodjeljivati bonuse svima, s tim što ne bi bilo ni fer, kako sam i naveo.
Doda37

#2231 Re: HT Eronet

Post by Doda37 »

Da , ali npr. Cupko ima prvi ugovor u zivotu i produzava ga iduci mjesec i dobija duple GB, Ante, Meho ili ja imamo broj 20 godina i ne upadamo u ovu akciju , jer ugovor nam istice u 7 mjesecu.
Necu vise ..mogao bi ti pokazati glupost akcija, laznih oglasavanja,laznih ponuda itd...
btw, meni ugovor prestaje 27.6. Super 80, ne treba meni dupli GB
Cupko_

#2232 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Doda37 wrote:Da , ali npr. Cupko ima prvi ugovor u zivotu i produzava ga iduci mjesec i dobija duple GB, Ante, Meho ili ja imamo broj 20 godina i ne upadamo u ovu akciju , jer ugovor nam istice u 7 mjesecu.
Necu vise ..mogao bi ti pokazati glupost akcija, laznih oglasavanja,laznih ponuda itd...
Akcija je akcija, zamisli Ante i Meho kupuju u Konzumu već 15 godina, a Čupko koji cijeli život kupuje u Bingu dođe danas u Konzum i kupi Nutellu na akciji za 7KM, a Ante i Meho dođu sutra i plate je 10KM jer više nije na akciji. To su akcije i koga zahvati, dobro je, koga ne zahvati nažalost čeka idući puta i to je to...
Lažnih oglašavanja i lažnih ponuda nema sigurno, a o "glupim akcijama" nema smisla pričati jer je to subjektivno, nekome je glupo što je nekome super i obrnuto.
avaks

#2233 Re: HT Eronet

Post by avaks »

Doda37 wrote:Da , ali npr. Cupko ima prvi ugovor u zivotu i produzava ga iduci mjesec i dobija duple GB, Ante, Meho ili ja imamo broj 20 godina i ne upadamo u ovu akciju , jer ugovor nam istice u 7 mjesecu.
Baš što kažeš glupost, znači nebitno to što ćeš vezati korisnika na 12 ili 24 mjeseca pa neka vala svakih pola godine, godinu, produžuje :thumbup:
Ja sam barem tako kod druge kompanije radio, s tim da neke benefite izgubiš ili dobiješ, ali realno je bolji poslovni potez po meni da imaš opciju da produžiš ugovor kada ti hoćeš odnosno da te nagrade za lojalnost.
Ja samo odbrojavam dane na Eronetu zato što im krajnji korisnik nije bitan toliko, ovo govorim za pretplatu jer su slagalicu ubacili kao puno bolju ponudu a nemaš ugovornu obavezu.
A i druga dva operatera će mi dati pogodnosti kada prenesem broj odnosno imam akciju kada ja hoću a ne kad me "potrefi" :-)
Doda37

#2234 Re: HT Eronet

Post by Doda37 »

Cupko_ wrote:
Akcija je akcija, zamisli Ante i Meho kupuju u Konzumu već 15 godina, a Čupko koji cijeli život kupuje u Bingu dođe danas u Konzum i kupi Nutellu na akciji za 7KM, a Ante i Meho dođu sutra i plate je 10KM jer više nije na akciji. To su akcije i koga zahvati, dobro je, koga ne zahvati nažalost čeka idući puta i to je to...
Lažnih oglašavanja i lažnih ponuda nema sigurno, a o "glupim akcijama" nema smisla pričati jer je to subjektivno, nekome je glupo što je nekome super i obrnuto.
Nije to isto, lijep pokusaj ali ni blizu.... a sto se tice laznog oglasavanja to sam ja rekao ljudima na visim distancama pa je bilo slijeganje ramenima , tako da to tebi necu ni pokusavati.
Cupko_

#2235 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Doda37 wrote:
Cupko_ wrote:
Nije to isto, lijep pokusaj ali ni blizu.... a sto se tice laznog oglasavanja to sam ja rekao ljudima na visim distancama pa je bilo slijeganje ramenima , tako da to tebi necu ni pokusavati.
Ti ne znaš na kakvoj sam ja poziciji a to nije ni važno. Ako nećeš objašnjavati javno, onda nije fer ni da spominješ javno, jer zamisli da ja ovdje napišem kako si ti lažov i lopov i da imam dokaze za to ali nemam namjeru to objašnjavati ovdje.
A ovaj gore primjer je jako slična uporedba. Dakle kada je neka akcija odnosno promotivna ponuda koja nije stalna, jednostavno je tako. Ko ima sreću da u tom periodu iskoristi, iskoristit će.
Druga je stvar treba li možda imati posebnu ponudu za korisnike koji dosta godina redovno koriste usluge i produžavaju ugovor, a na kraju krajeva, i ta opcija postoji trenutno. Da si se raspitao kod tog na višoj poziciji, znao bi :D
I evo opet, napiši javno kakva su to lažna oglašavanja i lažne ponude pa da raspravimo.
Ne se namjeru svađati ili nešto slično nego me baš zanima o čemu pričaš.
Doda37

#2236 Re: HT Eronet

Post by Doda37 »

Pa to vam je stajalo na portalu duze vrijeme, prvo je bilo oglasavanje za Pink i trio paket, ako ne znas o cemu se radi ja necu objasnjavati.. a druga ti je oglasavanje ako uzmete vise opcija jeftiniji Vam je uredjaj, ( trio paket + mobilna ) takodjer netocna tvrdnja

Evo napisao sam ti, molim te ... nemoj mi odgovarati, jer nemas mi sto reci..
Cupko_

#2237 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Doda37 wrote:Pa to vam je stajalo na portalu duze vrijeme, prvo je bilo oglasavanje za Pink i trio paket, ako ne znas o cemu se radi ja necu objasnjavati.. a druga ti je oglasavanje ako uzmete vise opcija jeftiniji Vam je uredjaj, ( trio paket + mobilna ) takodjer netocna tvrdnja

Evo napisao sam ti, molim te ... nemoj mi odgovarati, jer nemas mi sto reci..
Gdje su ta oglasavanja? Detalji, kada, sta tacno za Pink, i gdje je stojalo to da su uredjaji jeftiniji? Pola nisam shvatio.
rovac13

#2238 Re: HT Eronet

Post by rovac13 »

Znaci najbolje da trazimo da se uvede novi zakon koji zabranjuje akcije. Ako necemo svi iskoristit povoljnost nek ne moze niko. Od operatera trznih bau i ostalih centara i onda nam je svima isto :) :) :)

Ja sam presao na bht kad je bila akcija.
Sad te akcije nema vise.
To je znaci problem. po vama.
rovac13

#2239 Re: HT Eronet

Post by rovac13 »

Doda37 wrote:Bezveze, volio bi vidjeti te likove koji ovo izmisljaju, kakvih sve budalastina ima u Eronetu
Nije ovo nista da vidis kakvih nebuloza ima u bhtelekomu,kao da se djeca igraju u firmi.
Meni da je neko pricao ja nebi vjerovao.
avaks

#2240 Re: HT Eronet

Post by avaks »

Tako vam je ljudi moji kada se stranka pita a ne struka + nemaš konkurenciju i ispadne tako :-)
Puno nebuloza na sve strane a najmanje koristi imaju oni od kojih žive odnosno mi korisnici :bih:

Znam samo ako se šta uskoro ne promijeni (do ljeta jer mi tada nekad ugovor ističe) a sumnjam da hoće, pretplatu batalim 100%...
AKo ne prenesem broj na BHT onda idem na slagalicu jer za 15-20KM imam i više nego na pretplati a mogu ih otkantat kad god se šta bolje pojavi :thumbup:
Ammarzinho

#2241 Re: HT Eronet

Post by Ammarzinho »

Pozdrav, interesuje me po pitanju ove SLAGALICE prilikom dopunjavanja paketa, jel' plaćanje ide preko kartice, kupuje su dopune na trafikama ili kako već ? Malo sam laik po pitanju eroneta, a ova SLAGALICA mi se čini jako interesantna opcija ???

Unaprijed hvala :)
perfect_guy

#2242 Re: HT Eronet

Post by perfect_guy »

Ammarzinho wrote:Pozdrav, interesuje me po pitanju ove SLAGALICE prilikom dopunjavanja paketa, jel' plaćanje ide preko kartice, kupuje su dopune na trafikama ili kako već ? Malo sam laik po pitanju eroneta, a ova SLAGALICA mi se čini jako interesantna opcija ???

šta god da odabereš sa slagalice (minute, poruke ili internet), bitno je da imaš dovoljno kredita za opciju koja ti treba. a kredit - standardne dopune. Čak eronet daje opciju web dopune, dakle samo uđeš na njihovu stranicu i sa podacima bankovne kartice napuniš kredit.
Ammarzinho

#2243 Re: HT Eronet

Post by Ammarzinho »

perfect_guy wrote:
Ammarzinho wrote:Pozdrav, interesuje me po pitanju ove SLAGALICE prilikom dopunjavanja paketa, jel' plaćanje ide preko kartice, kupuje su dopune na trafikama ili kako već ? Malo sam laik po pitanju eroneta, a ova SLAGALICA mi se čini jako interesantna opcija ???

šta god da odabereš sa slagalice (minute, poruke ili internet), bitno je da imaš dovoljno kredita za opciju koja ti treba. a kredit - standardne dopune. Čak eronet daje opciju web dopune, dakle samo uđeš na njihovu stranicu i sa podacima bankovne kartice napuniš kredit.
Aha ok, hvala puno na objašnjenju :)
iceman ze

#2244 Re: ERONET

Post by iceman ze »

Pitao sam za EU/CH da li ce biti roaminga i jeftinijih opcija razgovora i neta vani. Rekose da imaju u pripremi sad od prvog. Valjda nije prvoaprilska...:)
Cupko_

#2245 Re: HT Eronet

Post by Cupko_ »

Od sutra se u programsku shemu HOME.TV usluge puštaju 4 nova SportKlub kanala: SK7, SK8, SK9 i SK10.
escobar__

#2246 Re: HT Eronet

Post by escobar__ »

Hehe, šupci praktično s početkom ljetne sezone malčice poskupljuju roaming tarifne opcije za prepaid korisnike.
merkato

#2247 Re: HT Eronet

Post by merkato »

Jel uzimao netko ovaj meizu m6 note u eronetu? Iskustvo sa samim telefonom kakvo je
Ne Kockam

#2248 Re: HT Eronet

Post by Ne Kockam »

kako ide ova slagalica imam stari eronet broj jel se može aktivirat ?

jel ide neka mjesečna pretplata ili moraš imat za npr paket M3I4 25 kerma boba pa ga aktiviraš i traje mjesec dana?
perfect_guy

#2249 Re: HT Eronet

Post by perfect_guy »

Ne Kockam wrote:kako ide ova slagalica imam stari eronet broj jel se može aktivirat ?

jel ide neka mjesečna pretplata ili moraš imat za npr paket M3I4 25 kerma boba pa ga aktiviraš i traje mjesec dana?
samo da imaš kredita za ono šta hoćeš da aktiviraš
Ne Kockam

#2250 Re: HT Eronet

Post by Ne Kockam »

evo dokupio slagalicu za 5 maraka net i kad izgasim WIFI nema mreže nikakve nisam ovo koristio nikad pa me interesuje kako pronaći eronetovu mobilnu a na WIFI ne prikazuje nikakvu drugu mrežu tj novu :D
Post Reply