Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas mi rekoše da Huawei P6 može i na rate samo na tarifu Super 25, ali ja to nigdje nisam vidio. Znali iko gdje je to, da vidim visinu rate (valjda, jer sam korisnik preko godinu dana)?
Najbolja opcija ti je ako imaš kreditnu karticu. Tada platiš kreditnom i iskoristiš pogodnosti banke da platiš taj iznos u 12 jednakih rata. Tada je telefon jeftiniji
269KM / 12mjeseci = 22,42KM/mjesečno (ovdje može izabrati koliko hoćeš rata, ne mora to biti 12. Može npr. na 3 rate po 89,67KM itd.)
2. Ako koristiš Opciju uređaj to ti je "199KM + opcija 5" - jednokratno 199KM i rata od 5KM naredna 24 mjeseca ili "109KM + opcija 10" - jednokratno 109KM i rata 10KM naredna 24 mjeseca
The Realist wrote:Cek, mogu ga uzeti da placam 12 mjesi po 22,42 KM, bez klix uplate? Pa to.je najjeftinija opcija? Placaam li PDV?
Meni je radnik na šalteru rekao da odmah platim PDV i još nešto i onda mi ostane 11 jednakih rata. Nisam ga dobro razumio, ali sam upratio ovo početni iznos i 11 jednakih rata.
The Realist wrote:Cek, mogu ga uzeti da placam 12 mjesi po 22,42 KM, bez klix uplate? Pa to.je najjeftinija opcija? Placaam li PDV?
To jeste najbolja opcija ali moraš imati KREDITNU karticu (Unicredit ili Raiffeisen banke).
Ako to imaš onda možeš plaćati 22,42KM/mj (to ti banka skida sa kartice, ne Eronet uz račun), PDV ti je uključen u 269KM
E hebiga, nemam tu karticu. Ima supruga račun, a ja sam samo ovlašten, sada ne znam može li to. S tim da je to štedni račun. Pretpostavljam da ne može to.
Meni je radnik na šalteru rekao da odmah platim PDV i još nešto i onda mi ostane 11 jednakih rata. Nisam ga dobro razumio, ali sam upratio ovo početni iznos i 11 jednakih rata.
Može i tako, to bi bila treća varijanta ali u tom slučaju ti rate dolaze uz račun Eroneta, a ne kao što sam opisao kada plaćaš kreditnom karticom (banka skida iznose rata svaki mjesec).
U ovom slučaju uz prvi račun dolazi i PDV, a onda naredne račune plaćaš ratu telefona i naravno samu potrošnju po tarifi za taj mjesec.
The Realist wrote:E hebiga, nemam tu karticu. Ima supruga račun, a ja sam samo ovlašten, sada ne znam može li to. S tim da je to štedni račun. Pretpostavljam da ne može to.
To ćeš morati provjeriti na licu mjesta. Mislim da može samo VISA Classic Unicredit banke i ona šoping Raiffeisen
Ako ne možeš tako onda biraj između druge dvije opcije pa koja ti je povoljnija
Čak sam se dvoumio da uzmem ovu tarifu 50+, jer to bi me mjesečno samo 12KM više koštalo (58,5+5KM u odnosu na 51-52KM), a dobio bih puno više minuta i poruka, te gigu neta, ali to ionako ne potrošim ni blizu.
Nažalost, skontao da to traje 24 mjeseca , hebiga, a toliko mi poziva baš i ne treba.
Last edited by The Realist on 12/08/2014 00:09, edited 1 time in total.
Čak sam se dvoumio da uzmem ovu tarifu 50+, jer to bi me mjesečno samo 12KM više koštalo (58,5+5KM u odnosu na 41-42KM), a dobio bih puno više minuta i poruka, te gigu neta, ali to ionako ne potrošim ni blizu.
Nažalost, skontao da to traje 24 mjeseca, hebiga, a toliko mi poziva baš i ne treba.
I ja imam ovu dilemu kada su neki mobiteli u pitanju
Nemojte pretjerivati, puno je 24mj. Meni je draže dati malo više za mobitel jednokratno pa koristiti tarifu do maksimuma, nego zbog mobitela plaćati 50KM+ a ne iskoristiti sve što tarifa nudi. Onda je to bačen novac
getriba wrote:Nemojte pretjerivati, puno je 24mj. Meni je draže dati malo više za mobitel jednokratno pa koristiti tarifu do maksimuma, nego zbog mobitela plaćati 50KM+ a ne iskoristiti sve što tarifa nudi. Onda je to bačen novac
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
A vidi, iskoristio bih ja nju na kraju, ne brini ti . Ali ne, ja sam smetnuo s uma da je ono 12 mjeseci, a ovo 24.
The Realist wrote:A zašto kod nekih mobitela u nekim tarifama stoji 1KM, a kod nekih samo "-"? Je li to neki budžet, ili?
Ako je "-" znači da taj mobitel ne možeš kupiti u toj varijanti, tj. koristeći opciju uredjaj. Vjerovatno u toj tarifi košta nešto sitno za jednokratno plaćanje pa opcija nema smisla.
Rate preko računa dolaze, prvi puta sa PDV-om, oko 58KM, a onda 19,.. sljedećih ¸11 mjeseci. Za nešto je bilo bitno da sam korisnik duže od godinu dana, mislim za drugu pretplatu.
Telefon izgleda dobar, ali radim prvo update androida i UI-a, pa ću onda vidjeti dalje, ali jako lijep telefon i dobro funkcioniše.
Ekran jeste 4,7 inča, ali radi toga da je iskorišten za "dugmad", efektivno se nešto manje dobije, osim kada se gleda kakva multimedija.
Još se navikavam, učinio mi se sporiji nakon update, ali onda sam vidio da su neki programi lošiji, pa sam skinuo one od prije.
Nego, kako na kit kat-u da na tastaturi isključm onaj prediction i ostalo. U postavkama kao uradio, ali omn i dalje radi, a na viberu mi i auto korekciju radi, ako ne naštimam naš jezik?
Yes you can easily turn off predictive text feature on your Huawei phone
1. just go to settings of your phone.
2. Scroll down you will find an option LANGUAGE & INPUT
3. Open that option you will find your default keyboard and your settings of that keyboard.
4. Simply open that and you Will find another option text input settings of that keyboard simply open that and you will find an option NEXT WORD PREDICTION simply off it
You may also find the option word suggestions simply tap in it and choose the option I DON'T WANT AND WORD SUGGESTIONS.
After doing these you are done...