ERONET
Moderator: Benq
- rovac13
#1051 Re: ERONET
Onda super. Javi nam na kraju kako je zavrsilo.
-
zbrgbl
#1052 Re: ERONET
samo me zanima ako neko ima nekoga da radi u eronetu, pa da mi isprica situacju da vidim sta oni kazu,a procitao sam na jednom forumu isto lik htio da ode raskinuti ugovor i rekli mu da moze samo u roku 15 dana, kasnije mora platiti sve pretplate, a i meni ova u deferu danas rekla kao nije problem ugovor ce biti raskinut, samo vam novac necemo moci vratiti. da ne gusimo temu vise, javim se za par dana dok vidim sta ce biti
-
Forsaken
#1053 Re: ERONET
optimum 9 nije paket eroneta nego Defero firme koja ima svoje neke pakete.
Inace ljudi idu od stana do stana i navlace po mogucnosti zaboravne penzionere da im uvale 24mjesecni ugovor. Bravo za njih.
Imao sam slicnu situaciju, ali u mom slucaju je sve zavrseno prije nego su aktivirali karticu. Btw karticu kraljevi aktiviraju iako je nisi stavio u mob!
Defero firma ima office u avazovom tornju pa se mozes do njih zaletit na razgovor
Sretno u svakom slucaju
Inace ljudi idu od stana do stana i navlace po mogucnosti zaboravne penzionere da im uvale 24mjesecni ugovor. Bravo za njih.
Imao sam slicnu situaciju, ali u mom slucaju je sve zavrseno prije nego su aktivirali karticu. Btw karticu kraljevi aktiviraju iako je nisi stavio u mob!
Defero firma ima office u avazovom tornju pa se mozes do njih zaletit na razgovor
Sretno u svakom slucaju
-
zbrgbl
#1054 Re: ERONET
trebalo je i u mome slucaju biti sve zavrseno, nego su na svoju ruku aktivirali broj iako sam podnio zahtjev da prekinem ugovor. a ja samiz Banja Luke, nemam ovde nigdje njihovo sjedisteForsaken wrote:optimum 9 nije paket eroneta nego Defero firme koja ima svoje neke pakete.
Defero firma ima office u avazovom tornju pa se mozes do njih zaletit na razgovor![]()
Sretno u svakom slucaju
- fortaleza
#1055 Re: ERONET
65 KM s PDV-om paket bio.dinooh wrote:Ali dovoljno je pogledati Trio paket i koliko su bezobrazni. 55KM se placalo za onaj paket koji je sad 43KM. Znaci da su imali svaki mjesec po 12KM dodatne zarade po ugovoru.
Ja ovo imam za 10 mjesečno preko bonova, full tarifa. Doduše, vjerojatno si uzeo i telefon kod njih.rovac13 wrote:Ja koristim eronet pretplatu vec drugu godinu od 25KM +pdv.I ne osjecam se prevaren sto moram placat svaki mjesec 29 i kusur KM.Jer ja telefoniram za te pare i to prilicno.150 min i 150 sms prema svima i mobilni internet gratis.
Svako ko potpisuje ugovor bi trebao znati sta potpisuje.A ne na ulici krena da kupi hljeb za dorucak pa usput uzeo mobitel za marku i potpisao nekakav ugovor 2 godine.Strasno ....
Ugovor možeš raskinuti bez ikakvih problema (i da ti vrate 19 KM), pogledaj par mojih postova unazad na temi. Bezobrazni jesu, drski pogotovo po agencijama i one babe u poslovnicama u eronetu, al brate, gledaj što potpisuješ. Još kad ti je rekla da ubaciš karticu i aktiviraš broj, a ti krenuo raskinuti. Vrhunskizbrgbl wrote:naravno da je moja greška što nisam odmah pročitao šta potpisujem, međutim ovo piše u ugovoru te ne vidim prepreku da isti raskinem bez ikakvog obeštećenja.
Neće ništa platiti, vratit će mu novac (možda ne sve) i on njima telefon.rovac13 wrote:I kako si i sam rekao imas pravo na prekid,s tim sto si platio nekakvih 19km pa ces platit mobitel,pa ces platit jedan racun,a mozda i vise.
- rovac13
#1056 Re: ERONET
fortaleza fino bi to bilo da ima gdje za 10 KM ali ipak provjeri jos jednom 
- fortaleza
#1057 Re: ERONET
Bilo je, full tarifa 150 minuta prema eronetu, 150 poruka prema svima i 150 mb internet za bon od 10 KM. Ova tarifa je ukinuta prošle godine, al onaj tko je do 10.7. aktivirao ostaje mu ako je ne promjeni sam. Sad ima savršena tarifa s malo nepovoljnijim uvjetima, al tko voli nek izvoli.
- rovac13
#1058 Re: ERONET
Ja sam trazio za zenu pa smo uzeli joj tarifu savrsena,a full i daje moglo nama ne pase.Tih 150 min unutar eroneta nama ne pije vode
.
-
Posmatrac_007
#1059 Re: ERONET
Koja je obračunska jedinica za ovih 60 minuta uključenih u tarifu Hej Savršena i koja je obračunska jedinica kasnije nakon potrošenih 60 minuta bonusa?
Šta se dešava nakon potrošenih 150MB interneta, jel se samo smanji brzina ili se dodatno tarifira?
Unaprijed hvala na odgovorima!
Šta se dešava nakon potrošenih 150MB interneta, jel se samo smanji brzina ili se dodatno tarifira?
- Ironman1921
#1060 Re: ERONET
Negdje sam načuo da se Eronet firma raspada i pitanje je trenutka kada će doći do istoga.
To je navodno i razlog spustanja cijena mobilnih telefona i tarifa...ne razumijem bas sve to,koliko ste vi upuceni i jeli tocna informacija?
To je navodno i razlog spustanja cijena mobilnih telefona i tarifa...ne razumijem bas sve to,koliko ste vi upuceni i jeli tocna informacija?
- rovac13
#1061 Re: ERONET
kolko sam ja uspio skontat.
Obracunska jedinica je 60+10 sec
obr jed za bonus min je 60 sec
a internet mi nismo dobili 150mb nego 300mb a poslije tog bi se placalo.
Dok je na mojoj super tarifi drugacije posle 500mb se samo uspori.Ali ja za 13 mjeseci ga nisam jos nikad usporio.
Obracunska jedinica je 60+10 sec
obr jed za bonus min je 60 sec
a internet mi nismo dobili 150mb nego 300mb a poslije tog bi se placalo.
Dok je na mojoj super tarifi drugacije posle 500mb se samo uspori.Ali ja za 13 mjeseci ga nisam jos nikad usporio.
- escobar__
#1062 Re: ERONET
Obračunska jedinica je 60+10 sekundi i za bonus i za preostale minute (one koje plaćaš). Nakon potrošenih 150 MB Internet plaćaš po važećem cjenovniku (0,081 KM/100 kB).Posmatrac_007 wrote:Koja je obračunska jedinica za ovih 60 minuta uključenih u tarifu Hej Savršena i koja je obračunska jedinica kasnije nakon potrošenih 60 minuta bonusa?
-
aljuka
#1063 Re: ERONET
Imaš li negdje blizu eronetov šalter,ako ima odmah idi i podnesi pisani zahtjev za raskid ugovora i ostavi sebi kopiju,pravo na raskid ugovora ti daje zakon o zaštiti potrošača http://www.uptz.ba/index.php?option=com ... &Itemid=61 pročitaj stav IX član 39,40,41
-
zbrgbl
#1064 Re: ERONET
uradio sam to prijatelju, poslao im dole na njihovu adresu u Grude telefon, pisani zahtjev za raskid, ugovor sto sam potpisao i na 2 lista ispisao reklamaciju i sve sto se tu izdesavalo, i imam kopiju tog zahtjeva kod sebealjuka wrote:Imaš li negdje blizu eronetov šalter,ako ima odmah idi i podnesi pisani zahtjev za raskid ugovora i ostavi sebi kopiju,pravo na raskid ugovora ti daje zakon o zaštiti potrošača http://www.uptz.ba/index.php?option=com ... &Itemid=61 pročitaj stav IX član 39,40,41
-
zbrgbl
#1065 Re: ERONET
http://www.dodaj.rs/f/7/Pk/FWDP3Qa/ko.jpgaljuka wrote:Imaš li negdje blizu eronetov šalter,ako ima odmah idi i podnesi pisani zahtjev za raskid ugovora i ostavi sebi kopiju,pravo na raskid ugovora ti daje zakon o zaštiti potrošača http://www.uptz.ba/index.php?option=com ... &Itemid=61 pročitaj stav IX član 39,40,41
-
aljuka
#1066 Re: ERONET
Za par dana odeš na isti šalter i provjeri da li se broj koji si dobio vodi kao suspendovan ili isključen i mirna bosna
- NokMot
#1067 Re: ERONET
Jeste. Pitanje je, ne dana već sata, kad će Eronet prolasiti stećaj i likvidaciju. Nekoliko godina posluju sa višemilionsim gubicima i gubici polahko prelaze vrijednost same imovine. Jednostavno kralo se na sve strane, HDZ, 1990-tka,... su iz Eroneta uzimali i šakom i kapom. Uprava kakva takva je nesposobna pogotovo još i činjenica što Eronet ne pokriva Sarajevo pa tako ne pružaju usluuge ambasadama i sl. Imaju također nekoliko desetina hiljada izgubljenih tužbi (presretači na ulicama i sl.).Ironman1921 wrote:Negdje sam načuo da se Eronet firma raspada i pitanje je trenutka kada će doći do istoga.
- escobar__
#1068 Re: ERONET
Ne bih rekao al' hajde, s tim lopovima je sve moguće.
- fortaleza
#1069 Re: ERONET
S obzirom na nešto VEĆE cijene fiksnih usluga u odnosu na ostala dva dominantna operatera i dosta veće marže što se tiče fiksnog telefona, interneta i televizije te manjih ulaznih troškova (još nikakvog uvođenja optike) te stalnu bazu korisnika u manjim mjestima (nepostojanje konkurencije osim telemacha u mostaru i SBŽ-u) tako da mi je prosto nevjerojatno da se raspadaju... Koliki su onda džepovi u pitanju nesposobne uprave?
- fortaleza
#1070 Re: ERONET
S obzirom na nešto VEĆE cijene fiksnih usluga u odnosu na ostala dva dominantna operatera i dosta veće marže što se tiče fiksnog telefona, interneta i televizije te manjih ulaznih troškova (još nikakvog uvođenja optike) te stalnu bazu korisnika u manjim mjestima (nepostojanje konkurencije osim telemacha u mostaru i SBŽ-u) tako da mi je prosto nevjerojatno da se raspadaju... Koliki su onda džepovi u pitanju nesposobne uprave?
- escobar__
#1071 Re: ERONET
Meni se čini da je Eronet imao bolju ponudu dok je bio privatni (ono kad su ga Hercegovci ukrali od države) nego nakon spajanja (vraćanja) HT-u?
- NokMot
#1072 Re: ERONET
Ma prihod Eroneta je jedno 5 % od prihoda BH Telecoma. Mali broj korisnika, loša uprava, krađa. BH Telecom u sarajevske 4 opštine ima veći broj korisnika i veće prihode od HT-a i Eroneta zajedno i to za nekoliko puta.escobar__ wrote:Meni se čini da je Eronet imao bolju ponudu dok je bio privatni (ono kad su ga Hercegovci ukrali od države) nego nakon spajanja (vraćanja) HT-u?
- escobar__
#1073 Re: ERONET
Pa šta bi se moglo desit u slučaju da firma propadne (u šta sumnjam)? Spajanje s Telekomom BiH jer je vlasnik ionako isti? Doduše u Eronetu udio ima i DT.
- NokMot
#1074 Re: ERONET
Najvjerovatnije bi BHT privremeno preuzeo licencu za GSM frekvenciju dok se ne nađe novi operater (pošto je jedini operater u državnom vlasništvu). Trajno ne bi mogao preuzeti frekvenciju kao ni sam Eronet jer to ne dozvoljava konkurencijsko vijeće. Ovo je u slučaju likvidacije.escobar__ wrote:Pa šta bi se moglo desit u slučaju da firma propadne (u šta sumnjam)? Spajanje s Telekomom BiH jer je vlasnik ionako isti? Doduše u Eronetu udio ima i DT.
U slučaju stećaja, kompletna imovina ide u stećajnu masu, konzerviraju se radna mjesta i vrši se sistematizacija i reorganizacija firme. Nakon toga, ukoliko se počne poslovati sa dobitkom firma izlazi iz stećaja a ukoliko ne onda ide u likvidaciju. Imovina se rasprodaje, radnici se otpuštaju a novcem od imovine se pokrivaju dugovi. U tom slučaju ide prvi scenario
-
doff
#1075 Re: ERONET
Ja ne znam gdje si se ti informisao, ali Eronet pravi dobit svake godine, samo daleko manju u poređenju sa ostala dva operatera.NokMot wrote:Jeste. Pitanje je, ne dana već sata, kad će Eronet prolasiti stećaj i likvidaciju. Nekoliko godina posluju sa višemilionsim gubicima i gubici polahko prelaze vrijednost same imovine. Jednostavno kralo se na sve strane, HDZ, 1990-tka,... su iz Eroneta uzimali i šakom i kapom. Uprava kakva takva je nesposobna pogotovo još i činjenica što Eronet ne pokriva Sarajevo pa tako ne pružaju usluuge ambasadama i sl. Imaju također nekoliko desetina hiljada izgubljenih tužbi (presretači na ulicama i sl.).
Čitajući tvoj komentar, stiće se dojam da pišeš za avaz.