Jesu li naplaćivali i ono kad zvoni, tj. kad se korisnik ne javlja?Bitte_Halt_ja_ja wrote:Samo da znate to za uspostavljanej poziva je stajalo i kad je kostalo 8km za hej ti broj od 1000minuta. Samo nikad nisu naplacivali. Dali to sad rade ne znam
ERONET
Moderator: Benq
-
escobar_
#101 Re: Nove HT ERONET tarife
-
LTE
#102 Re: Nove HT ERONET tarife
@ escobar
Sve što ti je Grof rekao je u pravu.
Da ti nisi slučajno na platnoj listi mtel-a???
-
escobar_
#103 Re: Nove HT ERONET tarife
Sve što ste ti i Grof rekli nema veze s vezom. Po Grofovom rezonovanju ja ne bih smio biti registriran na više od jednog Foruma i ne bih smio raspravljati o cjenovnoj politici bilo kog operatora jer, pobogu, mora da sam plaćenik.LTE wrote:@ escobar
Ako ti je lakše da vjeruješ u to da sam na platnoj listi m:tel-a onda da, na platnoj listi m:tel-a sam.
@AMD vas je lijepo pitao, a ne vidim da se neko od vas HT ERONET-ovaca (Jer svaki zaposlenik je važan) udostojio da mu odgovori: Kako to da je 15, 20 KM povoljnije od 10 KM?
Hvala na pažnji.
-
LTE
#104 Re: Nove HT ERONET tarife
Kako nije odgovoreno?@AMD vas je lijepo pitao, a ne vidim da se neko od vas HT ERONET-ovaca (Jer svaki zaposlenik je važan) udostojio da mu odgovori: Kako to da je 15, 20 KM povoljnije od 10 KM?
Evo:
Nije sve crno-bijelo, nešto je i sivo.kad se vec u sve tako kontas onda bi trebao sam doci do sljedeceg zakljucka: npr.koristio si uslugu hej ti broj, a uporedo si koristio karticu nekog drugog operatera, a ta hej kartica koristila ti je iskljucivo za razgovor s jednim brojem i dopunjavao si mjesecno kredit od 10 KM. ht eronet nema ama bas nikakve koristi ni zarade od tebe kao korisnika, iskoristis 1000 min., bez koristenja drugih usluga, a tih 1000 min. razgovora vrijedilo je daleko vise od tih 8 KM koliko je bila aktivacija usluge.
- Grof
-
escobar_
#106 Re: Nove HT ERONET tarife
Ne pokušavam ocrniti nešto što samo sebe crni. Čovjek te lijepo pitao - kako je 15, 20 KM povoljnije od 10 KM? Ti mu govoriš o tome da HT ERONET nije imao nikakvu dobit od njega (mada je imao, 10 KM).
Al' najjači si od sve djece sa onim argumentom kako HT ERONET prati trendove Zapada.
PS: Čitaj malo bolje moje postove. Ne crnim samo HT ERONET.
Al' najjači si od sve djece sa onim argumentom kako HT ERONET prati trendove Zapada.
PS: Čitaj malo bolje moje postove. Ne crnim samo HT ERONET.
- Grof
-
escobar_
#108 Re: Nove HT ERONET tarife
Aha. A dodatnih 5KM će im pomoći da poklope taj minus koji im pravi 280KM? How yes no!
-
LTE
#109 Re: Nove HT ERONET tarife
Samo ću jednu bezveze konstataciju reći na ovo: 5*100.000=500.000KM/mjesec pa ti vidi.Aha. A dodatnih 5KM će im pomoći da poklope taj minus koji im pravi 280KM? How yes no!
A inače Eronet je zasad nabolja mreža, jer uz ovakve cijene, usluge koje obuhvataju sve aspekte GSM-a, pokrivenost signalom i 1000min razgovora sa naj brojem govore sve.
-
febo_acm
#110 Re: Nove HT ERONET tarife
Vi opet pričate nebuloze. Moram opet da se ponavljam...
Zašto poredite 1000 minuta na BHT i MTel-u ? Oni nisu bitni, pričamo o ERONET-u. Bitno je da je mene 1000 min koštalo 8 KM mjesečno, a sada me košta 15 ili 20 km. Nije me briga koliko to košta na drugim mrežama. Kako da ne pomislim da je neko plaćenik kada me ubjeđuje da je 15-20 KM isplatnije od 8KM ?!?
Još jednom vas pitam... Posmatrano iz ugla ERONET korisnika, kako se meni ovo isplati?
Zašto poredite 1000 minuta na BHT i MTel-u ? Oni nisu bitni, pričamo o ERONET-u. Bitno je da je mene 1000 min koštalo 8 KM mjesečno, a sada me košta 15 ili 20 km. Nije me briga koliko to košta na drugim mrežama. Kako da ne pomislim da je neko plaćenik kada me ubjeđuje da je 15-20 KM isplatnije od 8KM ?!?
Još jednom vas pitam... Posmatrano iz ugla ERONET korisnika, kako se meni ovo isplati?
-
febo_acm
- hakazvaka
#112 Re: Nove HT ERONET tarife
nikakoAMD wrote:Kako ?
-
LTE
#113 Re: Nove HT ERONET tarife
Ne isplati ti se pa ti lagano na m:tel. Tamo imaš s frend brojem 0,06KM/min pa se nauživaj.
-
stidljiv
#114 Re: Nove HT ERONET tarife
Cuj ovih delegata sto nesto seru...
Pa bolan mi kao korisnici Eroneta imamo pravo komentarisati te nekakve promjene....ako ti je argument 'IDI na neku drugu mrezu' onda nema svrhe rasrpavljati sa tobom...
POENTA svega je da je prije ove promjene ova usluga kostala 8 KM, a sada me izadje skoro 30 KM....
Drugi operateri me ne zanimaju...poenta je koliko je to debilno i nepostovanje korisnika dizati cijenu usluge za 300-400%....
I cuj nisu imali zarade od 8 KM ?
Da da, bili su u minusu sigurno...smijesno...
Bit svega je da su usrali i jedinu uslugu sto je valjala na Eronetu....
Pa bolan mi kao korisnici Eroneta imamo pravo komentarisati te nekakve promjene....ako ti je argument 'IDI na neku drugu mrezu' onda nema svrhe rasrpavljati sa tobom...
POENTA svega je da je prije ove promjene ova usluga kostala 8 KM, a sada me izadje skoro 30 KM....
Drugi operateri me ne zanimaju...poenta je koliko je to debilno i nepostovanje korisnika dizati cijenu usluge za 300-400%....
I cuj nisu imali zarade od 8 KM ?
Da da, bili su u minusu sigurno...smijesno...
Bit svega je da su usrali i jedinu uslugu sto je valjala na Eronetu....
-
febo_acm
#115 Re: Nove HT ERONET tarife
Ma nemožeš ti plaćeniku objasniti...
On meni kaže idi na MTel ako ti ne valja, eto mu argumenta za raspravu
Nemogu plaćenici da prihvate činjenicu da je 20KM skuplje od 8 KM. I on će ovako svaki put idi na MTel ili n BHT itd. Ja pričam samo o ERONET-u i kažem da je 20KM više od 8 KM i njima nešto nije jasno...
On meni kaže idi na MTel ako ti ne valja, eto mu argumenta za raspravu
Nemogu plaćenici da prihvate činjenicu da je 20KM skuplje od 8 KM. I on će ovako svaki put idi na MTel ili n BHT itd. Ja pričam samo o ERONET-u i kažem da je 20KM više od 8 KM i njima nešto nije jasno...
-
escobar_
#116 Re: Nove HT ERONET tarife
Shvatiti da je 20 više od 8 je zaista špansko selo...
@AMD: Idi na m:tel.

@AMD: Idi na m:tel.
-
LTE
#117 Re: Nove HT ERONET tarife
Jeste, skuplje je za 3-4-5-6 KM ovisi koliko puta pozivaš dnevno. I? Šta sad? Imaš sljedeći izbor:
1. Nastaviti pisati po forumu protiv Eroneta i nastaviti koristiti Eronetov broj te plaćati 13KM mjesečno za to,
2. Bacit Eronetovu karticu i prkosno trošit više na drugoj mreži (i nastavit naravno pisati po forumu protiv Eroneta),
3. Bacit Eronetovu karticu i prkosno trošit više na drugoj mreži (i ne pisati više po forumu protiv Eroneta),
4. Nastaviti koristiti Eronetovu karticu kao da se ništa nije dogodilo (jer si ionako se dosad napričao na tone preko ove usluge koju su se davno zajebali pa pustili raji da balaha, i vjerojatno ćeš i dalje pričati na tone samo smanjiti 3 kafe mjesečno u centru grada) i ne pisati više po forumu.
Eto.
1. Nastaviti pisati po forumu protiv Eroneta i nastaviti koristiti Eronetov broj te plaćati 13KM mjesečno za to,
2. Bacit Eronetovu karticu i prkosno trošit više na drugoj mreži (i nastavit naravno pisati po forumu protiv Eroneta),
3. Bacit Eronetovu karticu i prkosno trošit više na drugoj mreži (i ne pisati više po forumu protiv Eroneta),
4. Nastaviti koristiti Eronetovu karticu kao da se ništa nije dogodilo (jer si ionako se dosad napričao na tone preko ove usluge koju su se davno zajebali pa pustili raji da balaha, i vjerojatno ćeš i dalje pričati na tone samo smanjiti 3 kafe mjesečno u centru grada) i ne pisati više po forumu.
Eto.
-
febo_acm
#118 Re: Nove HT ERONET tarife
Jeste, skuplje je za 3-4-5-6 KM ovisi koliko puta pozivaš dnevno. I? Šta sad?
Hvala!
-
LTE
#120 Re: Nove HT ERONET tarife
Ko to kaže?Lud i ponosan wrote:U svakoj iole normalnoj zemlji poruke i pozivi prema minimalno jednom broju su potpuno besplatni, bez bilo kakvih ogranicavanja. Tako da nas nijedan operater ne valja, no ako bi morao birati uvijek bih se odlucio za m:tel, jer su najpovoljniji.
Pa prosurfaj malo po cjenicima svih "normalnih" zemalja.
Apsolutno niti jedan naš operater nije loš. Čak šta više, vrlo su dobri. Problem je u državi. Bio sam u Americi i kod njih ništa nije čudno ako ti odjenom nestane signala mreže koju koristiš kada npr. prelaziš u drugi dio grada (Chicago, New York...), jer ne pokrivaju taj dio. Cijene jesu niže, ali se sve naplaćuje.
Kod nas je ipak razvoj kasnio 90ih god. što se tiče svega, pa i GSM-a.
-
escobar_
#121 Re: Nove HT ERONET tarife
@LTE: Sad kad si svario da je 20 više od 8, de mi reci jel' tjeranje korisnika na druge mreže (vidi pod: "pređi na m:tel") vaša poslovna politika u HT ERONET-u?
Mogli bi, na primjer, razmisliti o tome da obračunsku jedinicu stavite na 5 sekundi maksimalno (mada je i to lopovluk, jer ja ako razgovaram 11 sekundi nisam razgovarao 15). Spustiti cijene poziva (ali eto i ne mora, izjednačite sa drugim mrežama), cijenu SMS-a (ne mora ni to, eto ima tarifa !hej SMSajmo). Mogli bi omogućiti korisnicima prelazak sa tarife na tarifu kako ste to radili dok ste bili ERONET (bez prefiksa HT) - bilo je dovoljno nadoplatiti račun i moglo se preći na drugu tarifu, besplatno (sad hinjski naplaćujete 10 KM ako želim postati korisnik !hej SMSajmo tarife).
Poraditi na tome da mi sa računa ne nestaje po par feninga, misteriozno naravno.
I tako dalje, i tako dalje. Ono što vi sad radite jeste čisti bezobrazluk. Ne mogu da shvatim da LAŽETE ljude i pominjete neka sniženja kada u suštini niste napravili ništa nego čak i povisili cijenu određenih usluga (u ovom slučaju !hej Ti broj). Znači vi LAŽETE i OBMANJUJETE korisnike kako ste vi najpovoljniji, bla bla bla.
I kakva vam je ovo akcija !hej zgrabi 100 besplatnih SMS poruka? Reklama ti pukne na po' displaya, a kad pročitaš ono sitnim slovima shvatiš da je to u suštini samo način na koji će HT još jedanput zgrnuti lovu na korisnicima.
Bravo!
Mogli bi, na primjer, razmisliti o tome da obračunsku jedinicu stavite na 5 sekundi maksimalno (mada je i to lopovluk, jer ja ako razgovaram 11 sekundi nisam razgovarao 15). Spustiti cijene poziva (ali eto i ne mora, izjednačite sa drugim mrežama), cijenu SMS-a (ne mora ni to, eto ima tarifa !hej SMSajmo). Mogli bi omogućiti korisnicima prelazak sa tarife na tarifu kako ste to radili dok ste bili ERONET (bez prefiksa HT) - bilo je dovoljno nadoplatiti račun i moglo se preći na drugu tarifu, besplatno (sad hinjski naplaćujete 10 KM ako želim postati korisnik !hej SMSajmo tarife).
Poraditi na tome da mi sa računa ne nestaje po par feninga, misteriozno naravno.
I tako dalje, i tako dalje. Ono što vi sad radite jeste čisti bezobrazluk. Ne mogu da shvatim da LAŽETE ljude i pominjete neka sniženja kada u suštini niste napravili ništa nego čak i povisili cijenu određenih usluga (u ovom slučaju !hej Ti broj). Znači vi LAŽETE i OBMANJUJETE korisnike kako ste vi najpovoljniji, bla bla bla.
I kakva vam je ovo akcija !hej zgrabi 100 besplatnih SMS poruka? Reklama ti pukne na po' displaya, a kad pročitaš ono sitnim slovima shvatiš da je to u suštini samo način na koji će HT još jedanput zgrnuti lovu na korisnicima.
Bravo!
- black
#122 Re: Nove HT ERONET tarife
shta ima bombashLud i ponosan wrote:... Postojao je paket M:tela koji sam kupio za 5eura u CG (isto toliko kredita) i pozivi prema jednom broju (dakle prema drugoj mrezi) u BiH,Srbiji i jos nekim zemljama su bili potpuno besplatni i pricao sam bukvalno dan-noc sa BiH. .
-
LTE
#123 Re: Nove HT ERONET tarife
@escobar: Šta me persiraš stalno. Pa nisam ja pripadnik nekog klana pa da stalno VI OVO VI ONO. Boli mene briga za HT Eronet i za mtel i bht. Samo hoću reći da ima i zadovoljnih korisnika koji su realisti, a ne da se frustriram kao neki jel mi nešto marku gore i dole. Ti si toliko opalio po Eronetu kao da su ti selo zapalili.
Jeste, istina je da je Eronet bio agilniji kada je bio privatna firma isto kao i sad mtel, što je i normalno jer nisu padali pod zakon o javnim nabavkama.
Pa kada je Eronet bio privatan, bilo je većeg rušenja cijena kod nas nego kada je sad mtel se privatizirao (o BHT da i ne pričam jer se ne uklapa apsolutno u poentu priče).
I sam sam bio na BHTu dok mi nije nešto trebalo. I kad onda upoznaš lokalne šerife koji upravljaju određenim poslovnicama, poželiš preći i na islandsku mrežu samo da te niko ne zejebaje. Tada je Eronet bio super i to je to. Od kako je Eronet postao HT, meni je mreža i dalje kvalitetna kao i prije.
@Lud i ponosan: Govoriš da si dobijao bonuse svakog mjeseca na srbijanski broj, pa i ovdje je ista stvar. Sad kad je bio Čolin koncert mtel je davao po 5 KM na račun svaki mjesec (meni se čini do 60 KM), Eronet je isto tako radio prošle godine (ili prije godinu i po???) i to se zovu AKCIJE (ni na toj mreži iz srbije stalno da ti ne daju bonuse).
Ovo što pominješ o mtel CG istina je da je 1 cent poruka ali zato što imaju najjednostavniju GSM mrežu sa vrlo malo ulaganja, ali pazi na mt:s: (*Cene su prikazane u dinarima, sa PDV-om (18%) i sa porezom na upotrebu mobilnog telefona (10%)).
TOKI tarifa
Cena bez poreza Cena *
Pozivi ka izabranim Friends & Family brojevima, po minutu 4,50 5,76 (0,14KM/min)
KUL tarifa
Cena bez poreza Cena *
Pozivi ka izabranim Friends & Family brojevima, po minutu 2,00 2,56 (0,064KM/min)
Tako da se vidi da nije baš džaba ni u okolici.
Jeste, istina je da je Eronet bio agilniji kada je bio privatna firma isto kao i sad mtel, što je i normalno jer nisu padali pod zakon o javnim nabavkama.
Pa kada je Eronet bio privatan, bilo je većeg rušenja cijena kod nas nego kada je sad mtel se privatizirao (o BHT da i ne pričam jer se ne uklapa apsolutno u poentu priče).
I sam sam bio na BHTu dok mi nije nešto trebalo. I kad onda upoznaš lokalne šerife koji upravljaju određenim poslovnicama, poželiš preći i na islandsku mrežu samo da te niko ne zejebaje. Tada je Eronet bio super i to je to. Od kako je Eronet postao HT, meni je mreža i dalje kvalitetna kao i prije.
@Lud i ponosan: Govoriš da si dobijao bonuse svakog mjeseca na srbijanski broj, pa i ovdje je ista stvar. Sad kad je bio Čolin koncert mtel je davao po 5 KM na račun svaki mjesec (meni se čini do 60 KM), Eronet je isto tako radio prošle godine (ili prije godinu i po???) i to se zovu AKCIJE (ni na toj mreži iz srbije stalno da ti ne daju bonuse).
Ovo što pominješ o mtel CG istina je da je 1 cent poruka ali zato što imaju najjednostavniju GSM mrežu sa vrlo malo ulaganja, ali pazi na mt:s: (*Cene su prikazane u dinarima, sa PDV-om (18%) i sa porezom na upotrebu mobilnog telefona (10%)).
TOKI tarifa
Cena bez poreza Cena *
Pozivi ka izabranim Friends & Family brojevima, po minutu 4,50 5,76 (0,14KM/min)
KUL tarifa
Cena bez poreza Cena *
Pozivi ka izabranim Friends & Family brojevima, po minutu 2,00 2,56 (0,064KM/min)
-
LTE
#124 Re: Nove HT ERONET tarife
@escobar: Šta me persiraš stalno. Pa nisam ja pripadnik nekog klana pa da stalno VI OVO VI ONO. Boli mene briga za HT Eronet i za mtel i bht. Samo hoću reći da ima i zadovoljnih korisnika koji su realisti, a ne da se frustriram kao neki jel mi nešto marku gore i dole. Ti si toliko opalio po Eronetu kao da su ti selo zapalili.
TOKI tarifa
Cena bez poreza Cena *
KUL tarifa
Cena bez poreza Cena *
TOKI tarifa
Cena bez poreza Cena *
KUL tarifa
Cena bez poreza Cena *
-
stidljiv
#125 Re: Nove HT ERONET tarife
Ali mene ne zanimaju druge mreze i susjedne drzave.
Rasprava je da je usluga kostala 8 KM a sada kosta 20-30 KM. Zar je to toliko tesko shvatiti ?
Rasprava je da je usluga kostala 8 KM a sada kosta 20-30 KM. Zar je to toliko tesko shvatiti ?