Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Posljednje nade naše rock scene (uz "Letu štuke" i "Skroz") , po mom skromnom mišljenju, šta se dešava sa njima? Poženili se, udebljali...Snimaju li šta?
Koliko ja znam, bili su rekli da će prestati sa svim aktivnostima do daljnjeg, kao možda se nekad ponovo okupe, da bi zatim nakon nekog koncerta rekli - odnosno Almas za neku TV stanicu - kako će ipak nastaviti da djeluju i da će nešto snimati uskoro...
Fenomealan bend, po meni njihov stil dosta podsjeća na nu metal i alternativ rock. Već 10 godina su pristuni na sceni od velikog hita Svi smo mi Hercegovci i Bosanci do nekih kasnijih hitova. Kako bilo, šteta je da se bend ugasi.
Često se sporječkam oko njih sa jaranima, oni ih ismijavaju a ja misim da imaju par dobrih pjesama... "Mi nismo isti", "Mističan dan", "Sarajevo", "Ti i ja" su vrhunske pjesme. Ali imaju vala i odron stvari...
So What! wrote:Fenomealan bend, po meni njihov stil dosta podsjeća na nu metal i alternativ rock. Već 10 godina su pristuni na sceni od velikog hita Svi smo mi Hercegovci i Bosanci do nekih kasnijih hitova. Kako bilo, šteta je da se bend ugasi.
Kakvih bolan 10 godina, još malo pa i 20 godina od kako se zna za njih.
So What! wrote:Fenomealan bend, po meni njihov stil dosta podsjeća na nu metal i alternativ rock. Već 10 godina su pristuni na sceni od velikog hita Svi smo mi Hercegovci i Bosanci do nekih kasnijih hitova. Kako bilo, šteta je da se bend ugasi.
Kakvih bolan 10 godina, još malo pa i 20 godina od kako se zna za njih.
Druže možda postoje i 100 godina, ali koliko ja znam na neki mainstream su izbil prije nekih 10-ak godina.
Postoje od negdje početka rata, s tim da im je prvi album nemoguće naći... Ne bih rek'o da im je velik hit Svi smo Hercegovci i Bosanci (možda "patriotama", i uostalom mislim da je ta pjesma bila tamo za neke izbore... kao što je i prošle godine imao Almas jednu pjesmu sa Konvojem - Reci), imaju mnogo boljih stvari, a kao što neko reče imaju i odron stvari; ali po mom mišljenju strašni su muzičari, ali im tekstovi ne idu baš najbolje... ove najpoznatije pjesme mislim da je čak pisao Fazla.
BolanBolan wrote:Postoje od negdje početka rata, s tim da im je prvi album nemoguće naći... Ne bih rek'o da im je velik hit Svi smo Hercegovci i Bosanci (možda "patriotama", i uostalom mislim da je ta pjesma bila tamo za neke izbore... kao što je i prošle godine imao Almas jednu pjesmu sa Konvojem - Reci), imaju mnogo boljih stvari, a kao što neko reče imaju i odron stvari; ali po mom mišljenju strašni su muzičari, ali im tekstovi ne idu baš najbolje... ove najpoznatije pjesme mislim da je čak pisao Fazla.
Kad pomeni njihove probleme s tekstovima, skjećaš li se kad je ALmas gotovato u LZN i kada ga mu je Čombe napis'o pjesmu.