doBron dosHoSaraFina wrote:Mišljenja?ERIC NELSON Lider - vizionar na mjestu novog ambasadora SAD u BiH: Ovaj čovjek dolazi umjesto Maureen Cormack
Piše: Fena
Godine 2014. Feedscoop magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera - vizionara u polju federalne informacijske tehnologije
Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog veleposlanika Erica Nelsona koji će naslijediti Maureen Cormack na dužnosti veleposlanika SAD-a u BiH, doznaje Večernji list od izvora bliskih State Departmentu.
Eric Nelson, djelatnik Više službe za vanjske poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog tajnika i direktora Izvršnog ureda Izvršnog tajništva 2. lipnja 2015. godine.
Nelson je prethodno obnašao dužnost ravnatelja Ureda diplomacije u Odjelu za upravljanje izvorima informiranja, zamjenika šefa misije u Costa Rici te generalnog konzula u Munchenu. Od kada se pridružio Službi za vanjske poslove 1990. godine, također je obnašao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Washingtonu, u Odjelu za administraciju.
Godine 2014. Feedscoop magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera - vizionara u polju federalne informacijske tehnologije, navodi se u bh. izdanju Večernjeg lista.
Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dragovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je kemijski inženjering na sveučilištu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na sveučilištu Texas u Austinu
ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#76 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#77 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
SaraFina wrote: Gdje nestala čuvena hr uljudba zaboga?
U tijelima marinaca na službi spašavanja neprijatelja
- SaraFina
#79 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Novi američki ambasador Eric Nelson stigao u Sarajevo
Novi američki ambasador u BiH Eric George Nelson stigao je danas u Sarajevo, saznaje Klix.ba.
On je u popodnevnim satima redovnim letom sletio na sarajevski aerodrom gdje su ga dočekali predstavnici Ambasade SAD-a u BiH sa službenim vozilima.
Nelson je prije dolaska položio zakletvu u zgradi State Departmenta u Washingtonu i time završio sve formalnosti uoči preuzimanja funkcije koji je donedavno obavljala ambasadorica Maureen Cormack.
Ambasador Nelson je ranije izjavio da će Sjedinjene Američke Države ostati odlučne u podržavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.
U svom izlaganju o budućem radu u našoj zemlji ambasador Nelson je kazao da su 23 godine relativnog mira u BiH veliko postignuće, ali da se to ne smije uzimati zdravo za gotovo.
Nelson je diplomata koji će zagovarati snažan angažman na putu ka euroatlantskim integracijama BiH. Veoma je dobro upoznat o situaciji u našoj državi, ali i političarima koji i dalje ispred ključnih reformi stavljaju lično bogaćenje i etnički nacionalizam.
- SmokingMan
#80 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
LGBT ili ne,pomagaj druže. 
- NeDirajSirotinju
#81 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Ekstra, ako ko može začepiti usta Brnabićki kad bude negirala genocid, pri tome da ne bude proglašen homofobom, to je ovaj tip.
-
hAZNADAR
#82 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Pitanje je gdje je homofobnija atmosfera u BiH. U Sarajevu, Banjaluci, zapadnom Mostaru? Da li to moze sta znaciti u ambasadorom osobnom stavu prema narodima u BiH - naravno da moze. Iako je on politicar - nesto je jace. Vise puta sam se uvjerio da je subjektivnost i sujeta kod lgbt osoba jaca od profesionalnosti.kiligonzales wrote:Ne kontam ovu raju, ovi lgbt ce se prasiti medjusobno podrzavali ih mi ili ne. Svakako kako nasa kandidatura bude isla ka EU, mic po mic, a zazivljavala pravna drzava, oni ce dobiti prava jednaka kao u mnogim zemljama EU, htijeli mi to ili ne, a i parade ce biti. Vec su ove godine prosetali obalom podjecajuci sve na zabranjeni queer festival i to prije dvije hefte otprilike.![]()
Nama ga vec 30 godina ne vade nasi politicari, plus se ne bunimo. Tako da cemo i ovoga ambasadora docekati objerucke i mislim da ce ga prvi primiti Dodik.
-
kiligonzales
#83 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Pa onda će Hrvati najbolje proći zbog dolaska ovoga ambasadora.hAZNADAR wrote:Pitanje je gdje je homofobnija atmosfera u BiH. U Sarajevu, Banjaluci, zapadnom Mostaru? Da li to moze sta znaciti u ambasadorom osobnom stavu prema narodima u BiH - naravno da moze. Iako je on politicar - nesto je jace. Vise puta sam se uvjerio da je subjektivnost i sujeta kod lgbt osoba jaca od profesionalnosti.kiligonzales wrote:Ne kontam ovu raju, ovi lgbt ce se prasiti medjusobno podrzavali ih mi ili ne. Svakako kako nasa kandidatura bude isla ka EU, mic po mic, a zazivljavala pravna drzava, oni ce dobiti prava jednaka kao u mnogim zemljama EU, htijeli mi to ili ne, a i parade ce biti. Vec su ove godine prosetali obalom podjecajuci sve na zabranjeni queer festival i to prije dvije hefte otprilike.![]()
Nama ga vec 30 godina ne vade nasi politicari, plus se ne bunimo. Tako da cemo i ovoga ambasadora docekati objerucke i mislim da ce ga prvi primiti Dodik.
Šalu na stranu, može se on nama sviđati ili ne, ali kroz njegovo djelovanje znacemo koliko ce ovoj drzavi biti od pomoci, njegovo seksualno opredjeljenje je posve nebitno, svakako će on raditi po diktatu američke vanjske politike i njihovih želja prema BiH.
- Bloo
- Globalna šefica
#84 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Osim ličnih iskustava, odnosno anegdotalnih dokaza imaš li kakvu studiju ili kvantitativne naučne dokaze za ovu svoju tvrdnju?hAZNADAR wrote:
Pitanje je gdje je homofobnija atmosfera u BiH. U Sarajevu, Banjaluci, zapadnom Mostaru? Da li to moze sta znaciti u ambasadorom osobnom stavu prema narodima u BiH - naravno da moze. Iako je on politicar - nesto je jace. Vise puta sam se uvjerio da je subjektivnost i sujeta kod lgbt osoba jaca od profesionalnosti.
-
Fudo387
#85 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Odmah ga upoznati sa imenjakom, gospodinom Backovicem, i nek’ djeluje “iznutra” za nasu cause. 
- bunk
#86 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Americki ambasador.
Da su rakuna poslali njemu ce se klanjati nasi politicari.
Tako da bilo kakva rasparava moze samo biti do nasih glava i sta mi mislimo ili ne misliomo o njegovoj sexualnoj orjentaciji.
Nastavice gdje je gospodja Cormack stala i uvest nas u NATO.
Da su rakuna poslali njemu ce se klanjati nasi politicari.
Tako da bilo kakva rasparava moze samo biti do nasih glava i sta mi mislimo ili ne misliomo o njegovoj sexualnoj orjentaciji.
Nastavice gdje je gospodja Cormack stala i uvest nas u NATO.
- Kolinda
#87 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Bez namjere da polemiziram ali što reći za ovo boldano, kakve ovo veze ima sa dolaskom veloposlanika, nepotpisani novinar iznosi subjektivni stav s čim je uvaženi upoznatSaraFina wrote:
Novi američki ambasador u BiH Eric George Nelson stigao je danas u Sarajevo, saznaje Klix.ba.
On je u popodnevnim satima redovnim letom sletio na sarajevski aerodrom gdje su ga dočekali predstavnici Ambasade SAD-a u BiH sa službenim vozilima.
Nelson je prije dolaska položio zakletvu u zgradi State Departmenta u Washingtonu i time završio sve formalnosti uoči preuzimanja funkcije koji je donedavno obavljala ambasadorica Maureen Cormack.
Ambasador Nelson je ranije izjavio da će Sjedinjene Američke Države ostati odlučne u podržavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.
U svom izlaganju o budućem radu u našoj zemlji ambasador Nelson je kazao da su 23 godine relativnog mira u BiH veliko postignuće, ali da se to ne smije uzimati zdravo za gotovo.
Nelson je diplomata koji će zagovarati snažan angažman na putu ka euroatlantskim integracijama BiH. Veoma je dobro upoznat o situaciji u našoj državi, ali i političarima koji i dalje ispred ključnih reformi stavljaju lično bogaćenje i etnički nacionalizam.
- GandalfSivi
#88 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Kako se sami pronadju postovaoci lika i djela najveceg Hrvata medju korisnicima cirilicnog pisma, ja ne moram ni staviti komentarKolinda wrote:Bez namjere da polemiziram ali što reći za ovo boldano, kakve ovo veze ima sa dolaskom veloposlanika, nepotpisani novinar iznosi subjektivni stav s čim je uvaženi upoznatSaraFina wrote:
.
-
Fudo387
#89 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Pa ja, inace nadaleko poznata trecerazredna americka diplomatija, sam’ spakuje frajera ‘nako, i posalju ga da se snalazi po bijelom svijetu. Pojma on neJma dje je dos’o i sta se desava u Bosni.

- Kolinda
#90 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Ma ja, evo isto sam čuo da je vrlo dobro upoznat sa lažnim predstavljenjem pojedinaca sa namjerom uzrupacije kolektivnih prava jednog naroda. Također je upoznat sa namjerama pojedinih stranka da zakone guraju u pogrešni parlament. Također su ga obavijestili da je jednog člana predsjedništva izabrao narod koji ne predstavlja i zna za sječu veleposlanika samo zato jer su Hrvati i imenovao ih je član predsjedništva kojeg ovaj prezire.
-
elcaliente
#91 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Znaci dolazi novi ambasador zemlje koja je ovdje zaustavila rat, zemlje koja ustvari jedina i cuva taj neki mir ovdje a vama je tema koje seksualne orijentacije je taj covjek i da li ce biti parada ili ne.
To je samo dokaz koliko smo kao drustvo razvijeni i da se nismo udaljili daleko od pecinskih ljudi ili arapski plemena.
Covjek je mladi i veoma energican diplomata , sigurno ce iskoristiti BiH kao odskocnu dasku da bi dobio drugi mandat u vaznijoj zemlji sto bi mogli biti jako korisno za bosanske neandertalce koji neznaju nista sami uraditi.
A sto ce tice te parade nadam se da ce iskoristiti utjecaj pa je i napraviti i da se odrzi u miru i dostojanstvu da ne budemo i po to tome nazadni kao u svemu. Neka svako organizuje sebi kako i sta hoce, samo neka nikoga drugog ne dira.
To je samo dokaz koliko smo kao drustvo razvijeni i da se nismo udaljili daleko od pecinskih ljudi ili arapski plemena.
Covjek je mladi i veoma energican diplomata , sigurno ce iskoristiti BiH kao odskocnu dasku da bi dobio drugi mandat u vaznijoj zemlji sto bi mogli biti jako korisno za bosanske neandertalce koji neznaju nista sami uraditi.
A sto ce tice te parade nadam se da ce iskoristiti utjecaj pa je i napraviti i da se odrzi u miru i dostojanstvu da ne budemo i po to tome nazadni kao u svemu. Neka svako organizuje sebi kako i sta hoce, samo neka nikoga drugog ne dira.
- Lincoln-Burrows
#92 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Pusti guzne aktivnosti i to, žalosno je da nam ovdje uopće egzistira ovakva tema, u Hrvatskoj recimo zaboli ljude kita ko je ambasador u RH.elcaliente wrote:Znaci dolazi novi ambasador zemlje koja je ovdje zaustavila rat, zemlje koja ustvari jedina i cuva taj neki mir ovdje a vama je tema koje seksualne orijentacije je taj covjek i da li ce biti parada ili ne.
-
elcaliente
#93 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Tema je vjerovatno otvorena zbog seksualne orijentacije iako je receno u uvodnom postu da nije tako.Lincoln-Burrows wrote:Pusti guzne aktivnosti i to, žalosno je da nam ovdje uopće egzistira ovakva tema, u Hrvatskoj recimo zaboli ljude kita ko je ambasador u RH.elcaliente wrote:Znaci dolazi novi ambasador zemlje koja je ovdje zaustavila rat, zemlje koja ustvari jedina i cuva taj neki mir ovdje a vama je tema koje seksualne orijentacije je taj covjek i da li ce biti parada ili ne.
Hrvatska je druga liga, kod nas je americka ambasada ona koja ustvari vodi i stabilizuje drzavu.
Ovaj diplomata zasluzuje najveci respekt i nadati se je da ce nesto napraviti za nas.
- Lincoln-Burrows
#94 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Pa to sam i rekao, drugi upravljaju državom, zato je i otvorena tema.elcaliente wrote: Tema je vjerovatno otvorena zbog seksualne orijentacije iako je receno u uvodnom postu da nije tako.
Hrvatska je druga liga, kod nas je americka ambasada ona koja ustvari vodi i stabilizuje drzavu.
Ovaj diplomata zasluzuje najveci respekt i nadati se je da ce nesto napraviti za nas.
Mislim da seksualna orjentacija isto igra jedan mali dio ovog mozaika,
zamisli da u Iran pošalješ homoseksualca za ambasadora a oni homoseksualce vješaju.
-
elcaliente
#95 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Zasto seksualna orijentacija igra bilo kako ulogu? Pa nismo mi neka zaostala bliskoistocna drzava ili neka arapska plemena.Lincoln-Burrows wrote:Pa to sam i rekao, drugi upravljaju državom, zato je i otvorena tema.elcaliente wrote: Tema je vjerovatno otvorena zbog seksualne orijentacije iako je receno u uvodnom postu da nije tako.
Mislim da seksualna orjentacija isto igra jedan mali dio ovog mozaika,
zamisli da u Iran pošalješ homoseksualca za ambasadora a oni homoseksualce vješaju.
Mi smo evropljani, BiH je demokratska, sekularna drzava a koliko znam Bosanci se dice svojom raznolikoscu, svojim otvorenim pristupom itd.
- nosara
#96 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Jao, kokice i pivo, u ogromnim kolicinama...
Ko ce mu moci odbiti paradu ponosa? Kirba? Ili ce s njim ruku pod ruku, u prvom safu Ferhadijom...
Ko ce mu moci odbiti paradu ponosa? Kirba? Ili ce s njim ruku pod ruku, u prvom safu Ferhadijom...
-
elcaliente
#97 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Interesantno ce biti gledati kako se pendreci jedinice za podrsku savijaju po ledzima bradonja.
Kako god mislim da ce ta parada i ovaj ambasador vratiti BiH tamo gdje pripada u evropske norme vrijednosti i ako Bog da blize Nato.
Kako god mislim da ce ta parada i ovaj ambasador vratiti BiH tamo gdje pripada u evropske norme vrijednosti i ako Bog da blize Nato.
- Lincoln-Burrows
#98 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Sve to stoji i naravno i moja želja je da tako i bude ali sam mislio na jedan detalj a to je da je Sarajevo grad bezelcaliente wrote: Zasto seksualna orijentacija igra bilo kako ulogu? Pa nismo mi neka zaostala bliskoistocna drzava ili neka arapska plemena.
Mi smo evropljani, BiH je demokratska, sekularna drzava a koliko znam Bosanci se dice svojom raznolikoscu, svojim otvorenim pristupom itd.
gey pride, sad oni šalju ovog da to malo pogura, možda. Nisam inače sklon teorijama zavjere pa ovo i pišem ali ostavljam
i mogućnost da to nije točno.
-
elcaliente
#99 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
Sarajevo definitivno treba gay pride i pravo kasni u globalnim okvirima i zato neka pogura covjek ako moze.
Ja licno nisam homoseksualac ali sam njima imao samo dobra iskustva. Homoseksualci donose u vecini slucajeva dobre stvari za drustvo pocevsi od mode, muzike, kulture, nauke itd. Ko zna,da imamo mozda malo vise homoseksualaca na vodecim pozicijama mozda bi bili malo i napredniji. Ovi heteroseksualci nas ubise evo 25 godina kurcom u celo pa se nebunimo, izgleda da u svakome od nas cuci neki mali gay
Ja licno nisam homoseksualac ali sam njima imao samo dobra iskustva. Homoseksualci donose u vecini slucajeva dobre stvari za drustvo pocevsi od mode, muzike, kulture, nauke itd. Ko zna,da imamo mozda malo vise homoseksualaca na vodecim pozicijama mozda bi bili malo i napredniji. Ovi heteroseksualci nas ubise evo 25 godina kurcom u celo pa se nebunimo, izgleda da u svakome od nas cuci neki mali gay
Last edited by elcaliente on 17/02/2019 20:47, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#100 Re: ERIC NELSON: Novi ambasador USA u BiH
AL ih zati interresuje izborni zakon u nekom kantonu u BIH.Lincoln-Burrows wrote:Pusti guzne aktivnosti i to, žalosno je da nam ovdje uopće egzistira ovakva tema, u Hrvatskoj recimo zaboli ljude kita ko je ambasador u RH.elcaliente wrote:Znaci dolazi novi ambasador zemlje koja je ovdje zaustavila rat, zemlje koja ustvari jedina i cuva taj neki mir ovdje a vama je tema koje seksualne orijentacije je taj covjek i da li ce biti parada ili ne.