ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
-
korisnik101
#401 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Samo laik moze reci da ne znaci nista ako napravis vlastiti tenk. Ako napravis vlastitu pusku. Vlastiti avion.
Turska nije uopste u istoj dimenziji sa Hrvatskom.
Hrvatska ne moze preziviti 4 mjeseca bez inekcija IMFa. Turska je isplatila svoj dug toj organizaciji.
Turska ima proizvodnju, ima izvoz. Hrvatska ima plazu i more. Upss, izvinite. I Turska to ima.
Turska jos nije u vrhu svog potencijala ali ima sve pretpostavke da tu dodje.
Ima mlado, obrazovano stanovnistvo. Ima zemljisnu masu. Proizvodnja i izvoz je u usponu.
Ne vidim koja bi zemlja u regionu bila blizu Turskoj.
Ne postoji Istocno od Peste zemlja koja bi se mogla uopste porediti.
To je fakt. Ako vam se ne svidjaju fakti? Boze moj. Zivit se mora.
Hrvatska ne moze preziviti 4 mjeseca bez inekcija IMFa. Turska je isplatila svoj dug toj organizaciji.
Turska ima proizvodnju, ima izvoz. Hrvatska ima plazu i more. Upss, izvinite. I Turska to ima.
Ima mlado, obrazovano stanovnistvo. Ima zemljisnu masu. Proizvodnja i izvoz je u usponu.
-
jijamezin
#402 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
To je to u principu. Samo bih jos dodao da Turska osim sto je visoko industrijalizirana zemlja i OECD zemlja (Znaci da proizvodi ozbiljne stvari koje se plasiraju na bogata trzista a ne plasticne igracke kao kina) ima i u geopolitickom smislu beneficiju sto je okruzena Turkofonskim zemljama. A to jesu :korisnik101 wrote:Samo laik moze reci da ne znaci nista ako napravis vlastiti tenk. Ako napravis vlastitu pusku. Vlastiti avion.
1)Turski kipar
2) Turkmenistan
3)Uzbeistan
4)Kazachstan
Azerbejdzan je zemlja koja ima odnose sa Turskom onakve kakve recimo Bosnjaci imaju sa Sandzaklijama. U Kazachstanu i Uzbekistanu otvaraju fabrike naoruzanja i vrsi transfer znanja sto se tice oklopnih vozila.
To im daje neku vrstu udobnosti jer oni svoje probleme sa Rusima i Grcima rjesavaju daleko od granice vlastite. Takodjer Turska ima i krscanskih satalita a to su Makedonija sa ove strane koju Turska naoruzava i gura i kojoj stiti ledja (sve to radi radi milion Turaka u Bugarskoj, na Kosovu i u Makedoniju i radi uticaja na balkanu) a ima i Gruziju preko koje prca Rusiju malo sa strane prodavajuci Gruzijcima naoruzanje bas kao sto Rusija prca Tursku preko Armenije vrseci pritisak na Azerbejdzan.
Dakle u Geopolitickom smislu imaju super poziciju. Nemoze im Amerika diktirati vanjsku politiku jer su jednostavno preveliki. To se vidi iz Turskih upada u Irak i osnivanje vojnih baza u Iraku protiv kojih se Amerikanci i danas bune.
-
luka0
#403 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hajde bolan kojih hiljadu eura,,to obican narod u turskoj nema,,pa kad je tako dobro sta radi tih 3 miliona turaka u njemackoj,,a pusti pravljenje tenjka pa jedna srbija sad izvozi naoruzanje.jugoslavija je pravila tenj prije 50 godina,,svaka imalo ozbiljnija zemlja pravi frizider i te gluposti...turska je zemlja osrednje moci tipa italija,spanija i td,zemlje velike moci,sile su,amerika,rusija,kina,francuska,njemacka zbog ekonomije,velika britanija,,,korisnik101 wrote:Samo laik moze reci da ne znaci nista ako napravis vlastiti tenk. Ako napravis vlastitu pusku. Vlastiti avion.
-
luka0
#404 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hahahhah covjek napisa turska ima gruziju preko koje prca rusiju,,,,znas kad ces doziviti da jednu rusiju najvecu drzavu svijeta,drzavu sa najvise nuklearnih glava na svijetu.,,prca jedna turska preko neke gruzije ,NIIKADD,,to je samo pokusala amerika,,pa je gruzija dobila mnogo batina,ako se sjecas,,,i smanji te gluposti,,korisnik lipa je postavio sinoc koliko je turska ulozila u balkana..zanemarljivo,i cak si napiso ne moze im ni amerika diktirati politiku jel su preveliki,jesu preveliki ali u tvojim ocima,,turska je americki poslusnik,pa turska je okrenula ledja i muslimanima gdje god amerika to zeli...
Last edited by luka0 on 26/10/2013 22:46, edited 1 time in total.
-
jijamezin
#405 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa dobro mislio sam reci; malo je bocka. I amerika bocka Rusiju cak i Nizozemska sada bocka Rusiju preko Greenpeca. To Rusija skoro da ne osijeti ali to je tako. Nama nije bitna uopste Rusija. Nama je bitnije sto Turska ne bocka Srbe.luka0 wrote:hahahhah covjek napisa turska ima gruziju preko koje prca rusiju,,,,znas kad ces doziviti da jednu rusiju najvecu drzavu svijeta,drzavu sa najvise nuklearnih glava na svijetu.,,prca jedna turska preko neke gruzije prca rudiju,NIIKADD,,to je samo pokusala amerika,,pa je gruzija dobila mnogo batina,ako se sjecas,,,i smanji te gluposti,,korisnik lipa je postavio sinoc koliko je turska ulozila u balkana..zanemarljivo,
Ona siluje Srbe i to nevidjeno. Doci na Kosovo i reci "Ovo je Turska".
Pa to je isto kao da dodje Angela Merkel u Israel i kaze:"Ovo je Treci Reich."
Last edited by jijamezin on 26/10/2013 22:48, edited 1 time in total.
-
jijamezin
#406 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa eto sta se onda brines o Turcima i njihovom angazmanu na balkanu? Oni su odrednja zemlja i nemocni su da potpkopaju polozaj Srba i autoriteta poput PreCednika. Mirno savaj...luka0 wrote:hajde bolan kojih hiljadu eura,,to obican narod u turskoj nema,,pa kad je tako dobro sta radi tih 3 miliona turaka u njemackoj,,a pusti pravljenje tenjka pa jedna srbija sad izvozi naoruzanje.jugoslavija je pravila tenj prije 50 godina,,svaka imalo ozbiljnija zemlja pravi frizider i te gluposti...turska je zemlja osrednje moci tipa italija,spanija i td,zemlje velike moci,sile su,amerika,rusija,kina,francuska,njemacka zbog ekonomije,velika britanija,,,korisnik101 wrote:Samo laik moze reci da ne znaci nista ako napravis vlastiti tenk. Ako napravis vlastitu pusku. Vlastiti avion.
-
luka0
#407 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
a rusija se mnogo sikira zbog bockanja,,a sad moze i sulejman tihic otici na kosovo i reci ovo je bosna... a turska toliko siluje srbe da je vise ulozila para nego u vosnu,,jijamezin wrote:Pa dobro mislio sam reci; malo je bocka. I amerika bocka Rusiju cak i Nizozemska sada bocka Rusiju preko Greenpeca. To Rusija skoro da ne osijeti ali to je tako. Nama nije bitna uopste Rusija. Nama je bitnije sto Turska ne bocka Srbe.luka0 wrote:hahahhah covjek napisa turska ima gruziju preko koje prca rusiju,,,,znas kad ces doziviti da jednu rusiju najvecu drzavu svijeta,drzavu sa najvise nuklearnih glava na svijetu.,,prca jedna turska preko neke gruzije prca rudiju,NIIKADD,,to je samo pokusala amerika,,pa je gruzija dobila mnogo batina,ako se sjecas,,,i smanji te gluposti,,korisnik lipa je postavio sinoc koliko je turska ulozila u balkana..zanemarljivo,
-
luka0
#408 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
nisu nemocni,ali nisu ni neka sila.tipa,britanija,rusija,amerika,kina..i uopste se ne sikiram,
-
udrch
#409 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
nek je ovo rekao..bitno je da su se naši neprijatelji mnogo nasekirali..
-
jijamezin
#410 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Moze ali zato nije glavni covijek u NATO-u iz reda Americkog naroda rekao kako ce Bosna preuzeti najvecu Americku bazu na svijetu i u skorije vrijeme uci na Kosovo sa svojom vojskom. Jeste rekao da ce Turska vjerovatno preuzeti vojnu bazu na Kosovu. To je dakle ipak bitan detaljcic.luka0 wrote:a rusija se mnogo sikira zbog bockanja,,a sad moze i sulejman tihic otici na kosovo i reci ovo je bosna... a turska toliko siluje srbe da je vise ulozila para nego u vosnu,,jijamezin wrote:Pa dobro mislio sam reci; malo je bocka. I amerika bocka Rusiju cak i Nizozemska sada bocka Rusiju preko Greenpeca. To Rusija skoro da ne osijeti ali to je tako. Nama nije bitna uopste Rusija. Nama je bitnije sto Turska ne bocka Srbe.luka0 wrote:hahahhah covjek napisa turska ima gruziju preko koje prca rusiju,,,,znas kad ces doziviti da jednu rusiju najvecu drzavu svijeta,drzavu sa najvise nuklearnih glava na svijetu.,,prca jedna turska preko neke gruzije prca rudiju,NIIKADD,,to je samo pokusala amerika,,pa je gruzija dobila mnogo batina,ako se sjecas,,,i smanji te gluposti,,korisnik lipa je postavio sinoc koliko je turska ulozila u balkana..zanemarljivo,
A ulaganje, kurcevi, palcevi to je manje bitno. Eno onaj jedan Hotel u Dubrovniku Turski i ona luka na Baru ili Marina Turska u zadru ili Hotel Turski u Kuparima; sve to kada saberes imas zajedno ukupnu investiciju svih zemalja u Kosovo. To su dakle jako male pare. Bitno je cija je vojska tamo a Turska vojska moze biti tamo zato sto ima uticaja i sto je odigrala pametnu igru. Prodala je Palestinu (koja je ionako vec izgubljena) za sve bivse provincije Turske na balkanu. Sada ce imati jos svoju vojsku u toj bazi sa helikopterima, cudesima i eto ti Osmanskog casrtva na vratima Srbije.
A do prije 5 godina za Al Jazira ili Anadoliju prosjecni Srbin nije znao dali je to jelo ili pice a prosjecni Hrvat nije znao sta je Turska sapunica. To se zove uticaj ako mene pitas.
-
luka0
#411 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
stanite bolan jel se meni cini da se vi srbima kurcite sa turskom.........hahaahhahha,,pa sta je vama turska,nama je rusija,,a turska je za rusiju malecki nejaki mis,,tako da nemoj te se kurciti sa tudjim,,
-
luka0
#412 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
jimazen ne resi majke ti uhvatio si se nekog hotela u dubrobniku,,pa turska nije ni medju prvi 10 ulagaca u hrvatskoj luksemburg je 10 puta vise para ulozio ..a uticaj sa serijama.hahhaha onda su kod moje babe stvorili mnogo veliki uticaj a i strina mi voli serije
-
jijamezin
#413 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa bravo. Neka onda Rusija tom nejakom misu sprijeci da taj nejaki mis posalje svoju Osmansku vojsku na Kosovo gdje vam stari izginuse a pranane cast izgubise....luka0 wrote:stanite bolan jel se meni cini da se vi srbima kurcite sa turskom.........hahaahhahha,,pa sta je vama turska,nama je rusija,,a turska je za rusiju malecki nejaki mis,,tako da nemoj te se kurciti sa tudjim,,
Ta vosjka vam dolazi na Kosovo i onda ste vi stisnuti. Tako da ako vam Rusi trebaju pomagati i skidati misha malog sa ledja neka tu urade brzo. Ovo je prilika da pokazu kolko vas vole...
Rusija je vas pustila niz vodu. Bolje bi bilo da to brzo shvatite. Nikolic i oni Srbi u Srbiju su shvatili novu relanost. Evo sada su jako miroljubivi i pricaju o tome kako u Bosni zive Bosanci pravoslavci. Izvinjavaju se za Srebrenicu itd. Nije im do kurcenja.
I samo mi odgovori dali ce Putim malog misa pustiti na Kosovo ili ne?
-
luka0
#414 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
znas sta,,turska jest za rusija mali mis.i velicinom a pogotovo vojno,a i u geoplitickom smislu,rusija je stalna clanica UN.bilo gdje da je politicka kriza u svijetu amerika razgovara sa rusijom ne sa turskom,,a jesul vas turci pustili niz vodu 92jijamezin wrote:Pa bravo. Neka onda Rusija tom nejakom misu sprijeci da taj nejaki mis posalje svoju Osmansku vojsku na Kosovo gdje vam stari izginuse a pranane cast izgubise....luka0 wrote:stanite bolan jel se meni cini da se vi srbima kurcite sa turskom.........hahaahhahha,,pa sta je vama turska,nama je rusija,,a turska je za rusiju malecki nejaki mis,,tako da nemoj te se kurciti sa tudjim,,![]()
Rusija je vas pustila niz vodu. Bolje bi bilo da to brzo shvatite. Nikolic i oni Srbi u Srbiju su shvatili novu relanost. Evo sada su jako miroljubivi i pricaju o tome kako u Bosni zive Bosanci pravoslavci. Izvinjavaju se za Srebrenicu itd. Nije im do kurcenja.
I samo mi odgovori dali ce Putim malog misa pustiti na Kosovo ili ne?
-
jijamezin
#415 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Kako su nas pustili niz vodu? To pricaju neobrazovani Bosnjaci koji se razumiju u politiku kao mara u kriv kurac. Vecinom dolaze iz ruralnih vukojebina i vjeruju u sihre (Crnu magiju). Bosnjaci su dobili medjunarodnu priznatu zemlju BiH sa Sarajevom kao etnicki cistim Bsonjackim gradom. Tu je zivijel0 150.000 srba na popisu iz 1991.luka0 wrote:znas sta,,turska jest za rusija mali mis.i velicinom a pogotovo vojno,a i u geoplitickom smislu,rusija je stalna clanica UN.bilo gdje da je politicka kriza u svijetu amerika razgovara sa rusijom ne sa turskom,,a jesul vas turci pustili niz vodu 92jijamezin wrote:Pa bravo. Neka onda Rusija tom nejakom misu sprijeci da taj nejaki mis posalje svoju Osmansku vojsku na Kosovo gdje vam stari izginuse a pranane cast izgubise....luka0 wrote:stanite bolan jel se meni cini da se vi srbima kurcite sa turskom.........hahaahhahha,,pa sta je vama turska,nama je rusija,,a turska je za rusiju malecki nejaki mis,,tako da nemoj te se kurciti sa tudjim,,![]()
I samo mi odgovori dali ce Putim malog misa pustiti na Kosovo ili ne?..kakvi bosanci pravoslavci,,ako mislis na nikolica covjek nije spomeno pravoslavce,a objasnio je sta on smatra sta je bosanac,,i zar ti nisi ono,,bitno je biti bosnjak,on ce meni nema bosnjaka i to
Bosnjaci su cinili 44% stanovnistva i defacto je 55% ljudi bilo protiv BiH no ipak je neko progurao tu BiH. I evo sada iscekujemo rezultate popisa sa Bosnjacima kao apsolutnom vecinom od nekih 53-57%.
Ja tebi govorim o Kosovu a ti se igras gluhih telefona.
Rekao sam ti. Ameirkanci su rekli da se povlace sa Kosova a da bazu vojnu prepustaju Turskoj. Posle toga dolazi Erodgan na Kosovo i izjavljuje kako je Kosovo Turska zemlja.
Odogvori mi na ovo boldano jer to je sustina. Dakle ako vam ta mocna Rusija treba da pomogne sa svojih 100.0000 nukelarnih bobi onda je sada ili nikada. Jer kada Turska vojska udje na Kosovo onda je to gotovo. Mijenja se cijeli odnos izmedju BiH, Srbije i Kosova. Znaci skoncentrisise malo na sustinu a nemoj guslati i drkati na Ruske atomske bombe.
-
luka0
#416 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
kazem ti turska je amearici mali cuko dok slusa gazdu dobro ga i hrani,kad prestane slusati,dobice po usima
,,a dosad dobro slusa, turska je okrenula ledja siriji,iranu da bi bila poslusan cuko,,,,a boosnnaaaa...ja protiv ove dejtonske bih nemam nista sta vise veoma sam zadovoljan sa ovom bosnom u kojoj imam republiku srpsku,ucim srpski jezik,i td td.,,a broj bosnjaka pa tek je popis bio sacekaj nemoj napamet lupati.sto se mene tice neka vas je i 80 posto to na nas u rs ne utice nista,,
-
jijamezin
#417 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Opet bulasnis. Niti je Turska okrenula ledja Iranu niti Siriji. Turska je jedina zemlja koja krsi embargo nad Iranom jer prodaje Iranu suho zlato za pare a Amerika se buni zestoko:luka0 wrote:kazem ti turska je amearici mali cuko dok slusa gazdu dobro ga i hrani,kad prestane slusati,dobice po usima,,a dosad dobro slusa, turska je okrenula ledja siriji,iranu da bi bila poslusan cuko,,,,a boosnnaaaa...ja protiv ove dejtonske bih nemam nista sta vise veoma sam zadovoljan sa ovom bosnom u kojoj imam republiku srpsku,ucim srpski jezik,i td td.,,a broj bosnjaka pa tek je popis bio sacekaj nemoj napamet lupati.sto se mene tice neka vas je i 80 posto to na nas u rs ne utice nista,,
http://www.hurriyetdailynews.com/no-dou ... sCatID=344
Turska je naravno na strani sunita u Siriji jer su oni pro Turski nastrojeni i sutra bi izglasali za prikljucenje Turskoj. Sa druge strane Turska ima ogromne vojne baze u Iraku protiv kojih se Amerika zestoko buni. Dakle to je sve samo ne poslusni cuko. Zarijetili su ratom Israelu i zamjenili su dobre veze sa Israelom za balkan.
Amerikanci su Turcima prepustili balkan a Turci su pristali da ce stiti ledja jevrejima. To je jasno kao dan. To je se moglo procitati iz wikileaksa vec 2008. A evo danas se to i realizuje.
I nisi mi rekao sta ce Rusija uraditi da tog poslosnog cuak skine sa ledja vama?
Vas u RS nece biti ni 50 % za 20 godina. Samos to vi to jos neshvatate. Koristi vas srbija za popunjavanje bijele kuge vlastite; mladi vam se sele a preCednik samo gusla. I ja sam zadovoljan sa ovom Bosnom. Nad horizonom se pojavljuje perspektiva unitarne drzave; sa Turskim helikopterima u velikoj Albaniji i sa 60% Bosnjaka do 2020. u BiH.
-
luka0
#418 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hahahaha jeste turska je okrenila ledja siriji i iranu,,turke ne vole ni arapi koji su muslimani,,,amerikanci tlace muslimanske zemlje a turci im ljube dupe..to je svima jasno,,,,,u rs su i sad srbi oko 90 posto,,bosnjaci su su sa natalitetom u minusu u rs,,i sta ce se desiti da mi u rs ne budemo 90 posto,,hocel neka aida i neki meho iz sarajeva doci u rs da zive,,aha hocee sve trce da zbog politike se sele,,
-
uzgajivac
#419 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
da nije Nikolica prikolica malo priprijetio ko bi danas znao da Turska ima 76 miliona stanovnika u poredjenju sa jednom Srbijom 7,2 miliona bez Kosova. konacni rezultat 10 prema 1 
Last edited by uzgajivac on 26/10/2013 23:50, edited 1 time in total.
-
jijamezin
#420 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ma odakle ti to da SAD tlaci muslimanske zemlje? To opet mora da si hayt gledao. Ili si to ovdje procitao od nekog Bosnjaka iz neke Foce ili Srebrenice. To nije istina momcino. Saudijska Arabija, Egipat, Indonezija, Malezija, Turska i sve druge zemlje muslimanske imaju dobre veze sa Amerikom. U Americi je jevrejski lobij jak i to je to. Ljudi se izborili za svoje; imali znanje, osnovali firme i sada drze konce u rukama u nekim oblastima i sa tim doalzi i lobij.luka0 wrote:hahahaha jeste turska je okrenila ledja siriji i iranu,,turke ne vole ni arapi koji su muslimani,,,amerikanci tlace muslimanske zemlje a turci im ljube dupe..to je svima jasno,,,,,u rs su i sad srbi oko 90 posto,,bosnjaci su su sa natalitetom u minusu u rs,,i sta ce se desiti da mi u rs ne budemo 90 posto,,hocel neka aida i neki meho iz sarajeva doci u rs da zive,,aha hocee sve trce da zbog politike se sele,,
Turska je mudar igrac. To ti neshvatas zato sto si glup ko kurac. Eno pogledaj na koji nacin je Turska kupila Kosovo i BiH. Izazvala krizu sa Izraelom u momentu kada je cijeli arapski svijet bio u haosu. Kada su se Egiptom setali ljudi koji su mislili o unistenju Izraela itd. Tada Turska otvoreno prijeti ratom prema Israelu. Onda sklapa mir sa Israelom iz nekog cudnog razloga ali im Amerikanci ocito zauzvrat jesu dali Kosovo. A prisustvo Turske vojske na Kosovu je zaokret na balkanu.
I opet ti kazem... posto se netrbate u RSu sta brinuto samo mirno spavajte jos par decenija u toj RS i nista vam nece biti. Zasto dolazis na ustaske forume da diskutujes sa Turcima? Ti se nemas sta brinuti zato idi spavaj u RSu mirno.
-
luka0
#421 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hahahha opet ti turska turska,,,turska ima 70 miliona a rusija 140 miliona,rusija je 30 pita veca od turske,rusija ima 10 hiljada niklearnih glava a turska okrluglo 0..rusija je stalna vlanica UN sa pravom veta,,turska nije,,,a li niti si ti turcin niti ja rus,,srba u regionu 8 miliona bosnjaka 2 miliona..uzgajivac wrote:da nije Nikolica prikolica malo priprijetio ko bi danas znao da Turska ima 76 miliona stanovnika u poredjenju sa jednom Srbijom 7,2 miliona bez Kosova. konacni rezultat 10 prema 1
-
jijamezin
#422 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ja to vise gledam koliko ima nasih u regionu. Nasi su Albanci i Turci. Ili mislis da cete ratovati sa Bosnjacima pa sa Albancima pa sa Turcima pojedinacno? Sve je to jedan komad. Nas i Albanaca ima u egionu 10 miliona.
Sada se stvari malo mijenjaju pa moramo i Turke ubrojati.
I zasto mislis da je brojcanost toliko bitna. Nije ovo srednji vijek. Jedan turski satalit vojni vrijedi vise nego 3 miliona starih srba koji su pred smrt na cekanju. Nije ovo srednji vijek da se ratuje macevima.
I zasto mislis da je brojcanost toliko bitna. Nije ovo srednji vijek. Jedan turski satalit vojni vrijedi vise nego 3 miliona starih srba koji su pred smrt na cekanju. Nije ovo srednji vijek da se ratuje macevima.
Last edited by jijamezin on 27/10/2013 00:01, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#423 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
buhahahjijamezin wrote:Ja to vise gledam koliko ima nasih u regionu. Nasi su Albanci i Turci. Ili mislis da cete ratovati sa Bosnjacima pa sa Albancima pa sa Turcima pojedinacno? Sve je to jedan komad. Nas i Albanaca ima u egionu 10 miliona.![]()
ali nestvarno je ovo kolektivno onanisanje na tursku
- angelo
#424 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
ima turska jednu veliku prednost a to je da je članica NATO-a a to nije mala stvar.luka0 wrote:...turska ima 70 miliona a rusija 140 miliona,rusija je 30 pita veca od turske,rusija ima 10 hiljada niklearnih glava a turska okrluglo 0..rusija je stalna vlanica UN sa pravom veta,,turska nije,,,a li niti si ti turcin niti ja rus,,srba u regionu 8 miliona bosnjaka 2 miliona..
-
luka0
#425 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
jadoo pa izrael je vojno jaci od turske,,jel ti znas sta znaci nuklearno naoruzanje,a izrael ima rakete dobaciti do turske,,,,jesil ti svjestan da nikad ni jedna drzava na svijetu koja ima nuklearno naoruzanje nije napdnuta,,izrael moze napasti mozda amerika i rusija,a turska,ihihihi..i amerikanci dali turcima kosovo jest kad bi albanci bili vi bez nacionalnog ponoosa,,albanac je ponosan sto je albanac i njemu ne treba turcin da bude tata i da se brine o njemu,,uostalom kroz istoriju su albanci ratovali sa turcima gotov koliko i srbi.jijamezin wrote:Ma odakle ti to da SAD tlaci muslimanske zemlje? To opet mora da si hayt gledao. Ili si to ovdje procitao od nekog Bosnjaka iz neke Foce ili Srebrenice. To nije istina momcino. Saudijska Arabija, Egipat, Indonezija, Malezija, Turska i sve druge zemlje muslimanske imaju dobre veze sa Amerikom. U Americi je jevrejski lobij jak i to je to. Ljudi se izborili za svoje; imali znanje, osnovali firme i sada drze konce u rukama u nekim oblastima i sa tim doalzi i lobij.luka0 wrote:hahahaha jeste turska je okrenila ledja siriji i iranu,,turke ne vole ni arapi koji su muslimani,,,amerikanci tlace muslimanske zemlje a turci im ljube dupe..to je svima jasno,,,,,u rs su i sad srbi oko 90 posto,,bosnjaci su su sa natalitetom u minusu u rs,,i sta ce se desiti da mi u rs ne budemo 90 posto,,hocel neka aida i neki meho iz sarajeva doci u rs da zive,,aha hocee sve trce da zbog politike se sele,,
Turska je mudar igrac. To ti neshvatas zato sto si glup ko kurac. Eno pogledaj na koji nacin je Turska kupila Kosovo i BiH. Izazvala krizu sa Izraelom u momentu kada je cijeli arapski svijet bio u haosu. Kada su se Egiptom setali ljudi koji su mislili o unistenju Izraela itd. Tada Turska otvoreno prijeti ratom prema Israelu. Onda sklapa mir sa Israelom iz nekog cudnog razloga ali im Amerikanci ocito zauzvrat jesu dali Kosovo. A prisustvo Turske vojske na Kosovu je zaokret na balkanu.
I opet ti kazem... posto se netrbate u RSu sta brinuto samo mirno spavajte jos par decenija u toj RS i nista vam nece biti. Zasto dolazis na ustaske forume da diskutujes sa Turcima? Ti se nemas sta brinuti zato idi spavaj u RSu mirno.