Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Turaka

cyprus

#26 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cyprus »

Zar Turaka ima 100 miliona? :mrgreen:
jefferson

#27 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by jefferson »

Eno ne mogu se nagurati u Gazi koliko ih je doslo pomoci Palestincima.
CungaLunga

#28 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by CungaLunga »

Hafis wrote:U Siriji su šiiti većina.
A u Hrvatskoj pravoslavci.
reis1

#29 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by reis1 »

Hjoooo suplje eeee...

Srceparajuce! :-)
cyprus

#30 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cyprus »

Opalica21_ wrote:
cyprus wrote:Zar Turaka ima 100 miliona? :mrgreen:
Pa sada. Ako racunama Turkmene, Uygure, Tatare, Cecene kao Turke onda ih ima i 150 miliona. A i Kazachstanci i Uzbeci su clanovi organizacije Turskih zemalja. Turskih naroda ima oko 200 miliona na svijetu.

No cisti Turci koji su znaci vezani za republiku Tursku ima mozda 80 miliona sa dijasporom. Sve je pitanje sta podrazumijevas pod Turcinom? Dali je Turski Cypriot Turcin? Ili Turcin iz Bugarske (tamo ih ima milion)? Ili Turcin iz Berlina? Samo u Njemackoj ima ok 3 miliona Turaka.
Moj Olandezu, ako računaš Ruse, onda i Srba ima 150 miliona :mrgreen: Čuj Ujguri, Tatari... :mrgreen: I otkud ti Čečeni? :-)

Eto računajmo etničke Turke - dakle Turke iz Turske, Kipra, Bugarske, Njemačke, Švicarske... Bojim se da ih je daleko manje od 100 miliona...
sarajlija80

#31 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by sarajlija80 »

klasicna suplja osmanlija,dje su bili 90ih i ostali arapski svjet sto se nije usprotvio silama zapada a ne da im i dan danas lize dupe ,vladajuce aristokratije i lideri tih zemalja ,jer se boje svojoj guzici i gubitka vlasti jer nafte nestaje lagano dolazi do ekonomskih i socijalnih promjena polahko ali lagano ,naftu nista nece moci nadoknaditi taman da kule i vile od zlata grade ,kao za primjer uzet cu masonku aristokratiju S.Arabije,ni arabija nije sto je bila u zadnjih 20 godina narocito u socijalnom pogledu i vladajucoj aristokratiji se polahko ali lagano klima stolica,zato se i drze ne svi ali najvecim djelom zapada i masonskih zemlja, oni njima naftu u vecim kol.prodaju za uzvrat ce ih sile na bilo koji nacin odrzati na vlasti,ali sta kada nafte nesta :?: .

Sto se tice turaka nikad ih nisam volio ,braca po vjeri jesmo i po nicemu vise .Suplju prosipaju a na djelu su malo je reci 0.
Vise vole ubjedjen sam svrbadiji vlasima svojoj braci po krvi to govore i nvesticijie i neke dr.stvati znam da kod nas nije med i mlijeko ,ali da ima volje mnogo bi se moglo uciti da su htjeli za bih kako na politickom tako i na ekonomskom planu.

Ista stvar vazi i za svrbadiju i njihovu "bracu"ruse skuknuli imga kada im je bilo najpotrebnije ali otom potom.

Zakljucak je boli i tursku i rusiju ona stvar i za bih i za svrbadiju i ostale male zemlje .Jer vi fakta mislite da ce one svoj krediiltet i dignitet dovoditi radi nekih minornim mikroskopskih juznoslavneskih zemalja koje su se krvile.One ce samo biti tu ako vide da mogu ostvariti neki interes preko nasih ledja.
Hafis

#32 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Hafis »

CungaLunga wrote:
A da moja greška. Ja sam napisao da su šiiti većina, a htio sam reći šiiti :zzzz:

Wikipedija
Stanovništvo Iraka etnički je i vjerski heterogeno, iako je Islam najzastupljenija religija i pripada mu više od 95% stanovništva. Tri dominantne zajednice su Arapi-Šijiti (oko 60% stanovništva), Arapi-Suniti (oko 20%) i Kurdi (oko 15%).
wolf07

#33 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by wolf07 »

Ne znam da li je i u kojoj mjeri Erdogan ozbiljan, medjutim cinjenica je da kad god se on oglasi po bilo kom pitanju vezano za BiH i Bosnjake Dodiku skoci pritisak i malkice se upisa u gace. Dakle, taman da nam u slucaju eventualnog rata Turska ne posalje ni kiflu a kamo li pusku, ostaje cinjenica da se genocidna gamad mora bar malo zamisliti nad ovim izjavama.
To sto Turci nisu pomogli 1992.g. ima milion razloga o kojima ne bih ovom prilikom, iz nekog razloga sam uvjeren da kad bi sutra poceo rat stvari ne bi isle bas po istom obrascu kao 1992.g., bar kad je Turska u pitanju. To ne znaci da bi odmah poslali svoju vojsku preko Bugarske na Srbiju ali ne bi ni zvizdali.
cyprus

#34 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cyprus »

Hafis wrote:A da moja greška. Ja sam napisao da su šiiti većina, a htio sam reći šiiti :zzzz:
Jafu... ne, jafu, čuj mene plazmu...

:mrgreen:
Lincoln-Burrows

#35 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Lincoln-Burrows »

cyprus wrote: Eto računajmo etničke Turke - dakle Turke iz Turske, Kipra, Bugarske, Njemačke, Švicarske... Bojim se da ih je daleko manje od 100 miliona...
Pomaci nisu etnički Turci.
Možda ih se nekolicina deklarira kao Turci ali to je minoran broj.
cyprus

#36 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cyprus »

Lincoln-Burrows wrote:
cyprus wrote: Eto računajmo etničke Turke - dakle Turke iz Turske, Kipra, Bugarske, Njemačke, Švicarske... Bojim se da ih je daleko manje od 100 miliona...
Ko je spominjo Pomake?
Hafis

#37 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Hafis »

wolf07 wrote:Ne znam da li je i u kojoj mjeri Erdogan ozbiljan, medjutim cinjenica je da kad god se on oglasi po bilo kom pitanju vezano za BiH i Bosnjake Dodiku skoci pritisak i malkice se upisa u gace. Dakle, taman da nam u slucaju eventualnog rata Turska ne posalje ni kiflu a kamo li pusku, ostaje cinjenica da se genocidna gamad mora bar malo zamisliti nad ovim izjavama.
To sto Turci nisu pomogli 1992.g. ima milion razloga o kojima ne bih ovom prilikom, iz nekog razloga sam uvjeren da kad bi sutra poceo rat stvari ne bi isle bas po istom obrascu kao 1992.g., bar kad je Turska u pitanju. To ne znaci da bi odmah poslali svoju vojsku preko Bugarske na Srbiju ali ne bi ni zvizdali.
Ima jedna stara poznata kostarikanska:
''Nit' u vinu mjere, nit' u Turčinu vjere''.

A svaka narodna je provjerena. Znači, ne treba se baš previše pouzdavati.
Last edited by Hafis on 12/07/2014 17:54, edited 1 time in total.
CungaLunga

#38 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by CungaLunga »

Hafis wrote:
CungaLunga wrote:
A da moja greška. Ja sam napisao da su šiiti većina, a htio sam reći šiiti :zzzz:

Wikipedija
Stanovništvo Iraka etnički je i vjerski heterogeno, iako je Islam najzastupljenija religija i pripada mu više od 95% stanovništva. Tri dominantne zajednice su Arapi-Šijiti (oko 60% stanovništva), Arapi-Suniti (oko 20%) i Kurdi (oko 15%).
Ok.
Lincoln-Burrows

#39 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Lincoln-Burrows »

cyprus wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ko je spominjo Pomake?
Sorry mislio sam kad spominješ Bugarsku da misliš i na njih.
reis1

#40 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by reis1 »

Nek nama Erdogan vrati onih 8-9 miliona Bosnjaka sto su u Tursku odpeljali, nek im uvede da mogu uciti bosanski jezik, i sl. Nista vise od toga ne treba da se zamara.

Pusti ovu suplju... :-)
House

#41 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by House »

Babo Tayyip dominira :D 8)
animals

#42 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by animals »

Opalica21_ wrote:U Bugarskoj ima 770.000 Turaka po zadnjem popisu. Turski prirodni prirastaj je 900.000 godisnje. To znaci da za 10 godina Turska dobije 9 miliona stanovnika odprilike. Najveci rast im je u Istambulu gdje Turci grade kompletan grad za milion stanovnika.Znaci iz nova. U blizini se gradi i najveci aerodrom na svijetu.

Za samo 10 godina Turska ce "stvoriti" jednu Grcku sa tacke stanovnistva gledano. A Grcka, Srbija , Bugarska padaju naglo.

No moramo znati da su zemlje poput Azerbejdzana, Turkmenistana produzena ruka Turske. Kazachi i Uzbeki su Turci u etnickom smislu i govore Turskim jezicima. Uz to su suniti i Turkmenistan, Kazachstan i Uzbekistan su clanice "vijeca Turskih zemalja". Turska u Kazachstanu ima ogrome vojne fabrike za poizvodnju oklopnih vozila Otokar marke. Oni su upravo etnicki Turci ali ne i nacionalno Turci.

Etnija je izvedena iz roda. Kazachi su Turskog roda. To niko ne spori. Zato i pricaju Turskim jezikom ali nisu u nacionalnom smislu Turci. Nesto je slicno sa Srbima i Crno Gorcima recimo.

Jesi ti onaj iz Swerige :D
kakonako

#43 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by kakonako »

Nesto mi,Hafize,ovaj glagol pouzdavati para usi.Zar se ne kaze,kad vec citiras poslovice narodne/pucke :"Uzdati se u se i u svoje kljuse."
wolf07

#44 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by wolf07 »

Sta god da je istina u cijeloj prici bitno je da se Miletu gace tresu, a imaju i zasto!
Objektivni navijac

#45 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Objektivni navijac »

animals wrote:
Opalica21_ wrote:U Bugarskoj ima 770.000 Turaka po zadnjem popisu. Turski prirodni prirastaj je 900.000 godisnje. To znaci da za 10 godina Turska dobije 9 miliona stanovnika odprilike. Najveci rast im je u Istambulu gdje Turci grade kompletan grad za milion stanovnika.Znaci iz nova. U blizini se gradi i najveci aerodrom na svijetu.

Za samo 10 godina Turska ce "stvoriti" jednu Grcku sa tacke stanovnistva gledano. A Grcka, Srbija , Bugarska padaju naglo.

No moramo znati da su zemlje poput Azerbejdzana, Turkmenistana produzena ruka Turske. Kazachi i Uzbeki su Turci u etnickom smislu i govore Turskim jezicima. Uz to su suniti i Turkmenistan, Kazachstan i Uzbekistan su clanice "vijeca Turskih zemalja". Turska u Kazachstanu ima ogrome vojne fabrike za poizvodnju oklopnih vozila Otokar marke. Oni su upravo etnicki Turci ali ne i nacionalno Turci.

Etnija je izvedena iz roda. Kazachi su Turskog roda. To niko ne spori. Zato i pricaju Turskim jezikom ali nisu u nacionalnom smislu Turci. Nesto je slicno sa Srbima i Crno Gorcima recimo.

Jesi ti onaj iz Swerige :D
Jok,ba,ovo je onaj turkofil Olandez :D :D
Btw ,turska ulaganja u Srbiju su 10x veca nego u Bosnu :mrgreen:
Srbima lovara a Bosnjama suplja :mrgreen:
reis1

#46 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by reis1 »

Nas i Turaka, 100 meleona.

Jbg. opet vise Srba i Rusa, njih je 300 meleona. :D
FMDzem

#47 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by FMDzem »

Moje iskustvo je to da čim kažeš Abee/Abla, to odma priđe da se pozdravi, upita, to kez od uha do uha.
Globalno, da su sila, sila su! I tu nema više nikakve diskusije. To je opet neki moj stav..
Aa dalje neke historijske činjenice, peripetije zavadi pa vladaj ne bih da ulazim. Nisam nešto ni kompetentan po tom pitanju.
Haj zdravo. :D
snaga_znanja

#48 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by snaga_znanja »

Eno dira Palestince. Nista vojna intervencija?
cenecimoveocino

#49 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cenecimoveocino »

LOL

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Hafis

#50 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by Hafis »

kakonako wrote:Nesto mi,Hafize,ovaj glagol pouzdavati para usi.Zar se ne kaze,kad vec citiras poslovice narodne/pucke :"Uzdati se u se i u svoje kljuse."
Ima i te.
Samo sam u rečenici ''ne treba se baš previše pouzdavati'', sveo glagol u trajno stanje, a onda ne ide ''uzdavati se'', jer je nepravilno.
A može i tako - ''ne treba se baš previše uzdati'' :)
Locked