Erdogan i Bosnjaci

Locked

Vas stav o Erdoganu?

Dobar
50
51%
Los
33
34%
Neutralan
15
15%

Total votes: 98

славянин

#351 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Hrulj wrote:I Srbija je pravni nasljednik Jugoslavije jel to znaci da je to ista drzava ? Austrija je pravni nasljednik Austro-Ugarskog carstva - jel to ista drzava ?? Stvarno ti bi glavom kroz 4 zida al neces da prekines i kazes pa mozda ima tu nesto sto sam fulio.

Pravni kontinuitet = ista drzava drugo pakovanje (ime, uredjenje i tak)[/quote]

Otomansko Carstvo - Republika Turska (isto ime ? ) , ista provala x2 , i tak (ne znam na sta ti to ide i tak).
A ako si mislio da pravni kontinuitet nosi drzavnost onda stvarno ...... Procitaj te 2 rijeci - PRENOSI UGOVORE SA DRUGIM DRZAVAMA NA SEBE.
mmaar

#352 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by mmaar »

Hrulj wrote:Pravni kontinuitet = ista drzava drugo pakovanje (ime, uredjenje i tak)
Ziv ti bio, ali ne provaljuj se vise. :D
Last edited by mmaar on 11/06/2013 23:15, edited 1 time in total.
славянин

#353 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Hrulj wrote::roll: Pa sta su onda ti "borci za slobodu" iz Al-Nusra fronta i slicnih im organizacija... Sta oni tebi predstavljaju , mislim cime ih registrujes ? Da su vanzemaljci ? Vole nosit crno ? sta ?
Mudzahedinska organizacija koliko se sjecam u sastavu pobunjenika.
Koje cu podrzavati protiv onog klempe sto nece da side iz fotelje koju mu familija drzi generacijama.
A od posebnih grupa unutar opozicije cu se ograditi ako pocine zlocine i to se dokaze.[/quote]

Eto dobio si dokaze sta AL-Nusra radi - znaci vrijeme za ogradjivanje :D , sam kazes mudzahedinska organizacija - sta to znaci ? Znaci li to da su Muslimani ili ne ?
sandokann

#354 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by sandokann »

Hrulj wrote:
Osmanski sultanat je drzava Turaka prvenstveno. Osnovana po znamo kojem zakonu. Ataturk se borio za tu drzavu, dok nije prekinuo zakletvu :)
A onda je sve pobrisao i zabranio, ali kako okrenes, turska je pravni nasljednik O. C.

Napisao sam ti gore sta je Turska danas. Otkud tebi te kvalifikacije i pravni nasljednici nije mi jasno, ali hajde de?!
To sto ti navodis nigdje ne stoji, iznosis vlastito misljenje u koje si ocito povjerovao.
Jos jednom, Turska je parlamentarna demokratija, sekularna drzava u kojoj su vjera i drzavni aparat podjeljeni. Svako u svoju bastu.
Hrulj

#355 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote::roll: Pa sta su onda ti "borci za slobodu" iz Al-Nusra fronta i slicnih im organizacija... Sta oni tebi predstavljaju , mislim cime ih registrujes ? Da su vanzemaljci ? Vole nosit crno ? sta ?
Mudzahedinska organizacija koliko se sjecam u sastavu pobunjenika.
Koje cu podrzavati protiv onog klempe sto nece da side iz fotelje koju mu familija drzi generacijama.
A od posebnih grupa unutar opozicije cu se ograditi ako pocine zlocine i to se dokaze.
Eto dobio si dokaze sta AL-Nusra radi - znaci vrijeme za ogradjivanje :D , sam kazes mudzahedinska organizacija - sta to znaci ? Znaci li to da su Muslimani ili ne ?[/quote]

Nije to dokazano. Mudzahedini su dosli da poginu a ne radi silovanja. Ne brkaj ih sa komsijama.
Ako si primjetio u proslom ratu ovdje Mudzahedini nisu pocinili niti jedno silovanje.
Niti pripadnici 7. muslimanske i tak... zabranjeno vjerom za koju se bore :)
Hrulj

#356 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:I Srbija je pravni nasljednik Jugoslavije jel to znaci da je to ista drzava ? Austrija je pravni nasljednik Austro-Ugarskog carstva - jel to ista drzava ?? Stvarno ti bi glavom kroz 4 zida al neces da prekines i kazes pa mozda ima tu nesto sto sam fulio.

Pravni kontinuitet = ista drzava drugo pakovanje (ime, uredjenje i tak)
Otomansko Carstvo - Republika Turska (isto ime ? ) , ista provala x2 , i tak (ne znam na sta ti to ide i tak).
A ako si mislio da pravni kontinuitet nosi drzavnost onda stvarno ...... Procitaj te 2 rijeci - PRENOSI UGOVORE SA DRUGIM DRZAVAMA NA SEBE.[/quote]
Pokazali ste se na fasizmu :)
I ne da mi se 50 puta istu stvar ponavljati.
славянин

#357 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Hrulj wrote:
Nije to dokazano. Mudzahedini su dosli da poginu a ne radi silovanja. Ne brkaj ih sa komsijama.
Ako si primjetio u proslom ratu ovdje Mudzahedini nisu pocinili niti jedno silovanje.
Niti pripadnici 7. muslimanske i tak... zabranjeno vjerom za koju se bore
http://www.islamicinvitationturkey.com/ ... -reporter/
Zato su klali zarobljenike ( vjerovatno ces se sad distancirati od pojedinaca imenom i prezimenom :lol: ) ili je to tebi okej.
Last edited by славянин on 11/06/2013 23:20, edited 1 time in total.
славянин

#358 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Hrulj wrote:
славянин wrote:

Pravni kontinuitet = ista drzava drugo pakovanje (ime, uredjenje i tak)
A ako si mislio da pravni kontinuitet nosi drzavnost onda stvarno ...... Procitaj te 2 rijeci - PRENOSI UGOVORE SA DRUGIM DRZAVAMA NA SEBE.
Nestalo argumenata aa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ricken

#359 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

Hrulj wrote:
Ricken wrote:@Hrulj:

Naravno, i čitam i pišem, kao i svaki pravi bosančeros. Jedino nemam font da mogu pisati i na računaru.
Ako hoces mogu ti dati link za taj font :)
Naravno zahvaljujem unaprijed. Može na pp?
Hrulj

#360 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Pravni kontinuitet = ista drzava drugo pakovanje (ime, uredjenje i tak)[/quote]

A ako si mislio da pravni kontinuitet nosi drzavnost onda stvarno ...... Procitaj te 2 rijeci - PRENOSI UGOVORE SA DRUGIM DRZAVAMA NA SEBE.[/quote]
Nestalo argumenata aa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Dosadilo ponavljati jedno te isto. Nece bukva nikad naucit dzaba joj ilijadu recitovat. Tako i ovdje. Dzaba ponavljati jednoumlje jako bjese ovdje :)
kakonako

#361 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by kakonako »

Hrulj,jesi li placen po clanku ili po satu...ne vidim zasto si tako uporan dokazivati nemoguce.
Hrulj

#362 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

kakonako wrote:Hrulj,jesi li placen po clanku ili po satu...ne vidim zasto si tako uporan dokazivati nemoguce.
Po slovu. I hvala vam svima na podrsci da se obogatim zahvaljujuci turskoj obavjestajnoj sluzbi :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#363 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Chmoljo »

:-)

manje-više ista rasprava na tri teme:

ovoj, protesti u Turskoj i Treća Jugoslavija...
:-)
Locked