Erdogan i Bosnjaci

Locked

Vas stav o Erdoganu?

Dobar
50
51%
Los
33
34%
Neutralan
15
15%

Total votes: 98

RATM56

#301 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by RATM56 »

Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?
славянин

#302 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

RATM56 wrote:
Znam. I...?
Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?
Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al et :-)
RATM56

#303 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by RATM56 »

славянин wrote:
RATM56 wrote:
Znam. I...?
Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al et :-)
Pa zato što postoje neki dobri okupatori i tlačitelji, i neki loši okupatori i tlačitelji :mrgreen:
theTruePath

#304 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by theTruePath »

славянин wrote:
RATM56 wrote:
Znam. I...?
sudeci po komentarima ne da na islam nikako :D
Hrulj

#305 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

славянин wrote:
RATM56 wrote:
Znam. I...?
Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na kraju
theTruePath

#306 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by theTruePath »

A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
Hrulj

#307 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

sudeci po komentarima ne da na islam nikako :D[/quote]

Dam ja na islam ali ne dam islamofobiju.
A to je ono sto se siri po ovoj temi i ostalim o turskoj.
Cista islamofobija, podrzavati Asada a Erdoan smeta.
A to motas u zastitu demokratije.
Fino reci smetaju mi muslimani i vise prava koje im daje i ja ti necu smetati :)
Hrulj

#308 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

theTruePath wrote:A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
Bosnjake, svoj narod ne odbacujem. Ako su nesto postigli svaka cast, ako su se borili svaka cast. Ali da se divim nekim od okupatora niposto. Neki su bili bolji neki losiji i to je sve. Ali na kraju ipak okupatori
RATM56

#309 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by RATM56 »

Hrulj wrote: Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na kraju
Ja sam se uključio tamo kod Hadži Loje a on je valjda bio Bosanac? Delovalo je da si austrijsko prisustvo u Bosni ograničio samo na period okupacije nakon 1878, zato sam reagovao.

Usput SFRJ nije bila okupator već se u tu zajednicu ušlo dobrovoljno a bilo je i narodnih izbora po završetku rata. Jesu li Turci i Austrijanci pitali raju na referendumu da l' da uđu ili ne?
Last edited by RATM56 on 11/06/2013 20:57, edited 1 time in total.
theTruePath

#310 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by theTruePath »

Hrulj wrote:
theTruePath wrote:A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
Bosnjake, svoj narod ne odbacujem. Ako su nesto postigli svaka cast, ako su se borili svaka cast. Ali da se divim nekim od okupatora niposto. Neki su bili bolji neki losiji i to je sve. Ali na kraju ipak okupatori
Ali cinjenica je da je sultan halifa,a muslimani halifu smatraju svojim pravednim vladarom(koji vjeruju u islam,mozda ti eto ne vjerujes onda ignorisi komentar)
Hrulj

#311 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

RATM56 wrote:
Hrulj wrote: Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na kraju
Ja sam se uključio tamo kod Hadži Loje a on je valjda bio Bosanac? Delovalo je da si austrijsko prisustvo u Bosni ograničio samo na period okupacije nakon 1878, zato sam reagovao.

Usput SFRJ nije bila okupator već se u tu zajednicu ušlo dobrovoljno a bilo je i narodnih izbora po završetku rata. Jesu li Turci i Austrijanci pitali raju na referendumu da l' da uđu ili ne?
Bosnjak molim :)
I SFRJ je okupator. Nastavio je politiku kraljevine Jugoslavije samo u Komunistickom ruhu.
Hrulj

#312 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

theTruePath wrote:
Hrulj wrote:
Ali cinjenica je da je sultan halifa,a muslimani halifu smatraju svojim pravednim vladarom(koji vjeruju u islam,mozda ti eto ne vjerujes onda ignorisi komentar)
Halifa ne postoji danas. Niti Halifat.
Svatko ima svoje prioritete. Papa je vrhovni vladar katolika i sta sad :) ?
Ricken

#313 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

Hrulj wrote:
Ricken wrote:
Hrulj wrote:ccc.... Tolika bojazan od Erdoana :)
Iznenadjujete me :)
Mene jedino iznenađuje količina podaničke svijesti.
Zasto je to podanicka svijest ako pruzim podrsku covjeku?
Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Hrulj

#314 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.[/quote]
Nisam je vidjeo. O cemu se radi?
mmaar

#315 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by mmaar »

Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
theTruePath

#316 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by theTruePath »

mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
:-)
Ricken

#317 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

Hrulj wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Nisam je vidjeo. O cemu se radi?[/quote]

Imaš je na strani 12, pa pogledaj.

Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."
Hrulj

#318 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Protestanti bacaju MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.
славянин

#319 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by славянин »

Hrulj wrote:
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.
Velika slova i koliko uzvicnika napisa ja konto atomske bombe bacaju :D U Siriji bacaju mnogo vise od molotovljevih koktela pa tamo ti ne smeta.
Hrulj

#320 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Ricken wrote:
Hrulj wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.

Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."[/quote]

Kako mislis ne vidi?
Ne mogu ga citava prepisati, predug je. Tako samo uvod.
Ili nesto drugo imas na umu?
Hrulj

#321 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:
Velika slova i koliko uzvicnika napisa ja konto atomske bombe bacaju :D U Siriji bacaju mnogo vise od molotovljevih koktela pa tamo ti ne smeta.

U siriji je rat, i Basar je pucao na demonstrante i gadjao ih avionima. Zato zasluzuje vjesanje.
A de brate da ja na tebe jedan koktelcic bacim kad je bezopasan.
Ricken

#322 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Ricken »

Hrulj wrote:
Ricken wrote:

Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."
Kako mislis ne vidi?
Ili nesto drugo imas na umu?[/quote]

Ne vidim ga uopšte. Da ti nisam kliknuo na profil ne bi ga ni vidio. Vjerovatno tehnička stvar.
Hrulj

#323 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by Hrulj »

Ricken wrote:
Hrulj wrote:
Ricken wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.

Kako mislis ne vidi?
Ili nesto drugo imas na umu?[/quote]

Ne vidim ga uopšte. Da ti nisam kliknuo na profil ne bi ga ni vidio. Vjerovatno tehnička stvar.[/quote]

Ne vidim ni ja potpise u vas. Mislio sam da je to tako na ovom sajtu :D

ӡɴɖш ʌн mо vнmɖmн босɖɴшнчɣ?
mmaar

#324 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by mmaar »

theTruePath wrote:
:-)
Pogledaj Taksim uzivo. Diktator koji ubija svoj narod nema buducnosti. Pseto je gotovo!
mmaar

#325 Re: Erdogan i Bosnjaci

Post by mmaar »

славянин wrote:
Hrulj wrote:
Erdoganovi kerovi bacaju cvijece i to na ljude u invalidskim kolicima! Gotov je!
Locked