Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
Erdogan i Bosnjaci
-
RATM56
#301 Re: Erdogan i Bosnjaci
- славянин
#302 Re: Erdogan i Bosnjaci
Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al etRATM56 wrote:Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
-
RATM56
#303 Re: Erdogan i Bosnjaci
Pa zato što postoje neki dobri okupatori i tlačitelji, i neki loši okupatori i tlačiteljiславянин wrote:Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al etRATM56 wrote:Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
-
theTruePath
#304 Re: Erdogan i Bosnjaci
sudeci po komentarima ne da na islam nikakoславянин wrote:Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al etRATM56 wrote:Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
- Hrulj
#305 Re: Erdogan i Bosnjaci
Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na krajuславянин wrote:Hrulj ti je inace patriota kojem vjera nija vazna (to mozes uociti i po avataru koji koristi a i tako je i napisao) , zato me jos vise cudi kako mu ne smeta sto covjek popali pola Bosne .... Al etRATM56 wrote:Hoćeš reći da nije palio bogomolje, proterivao muslimane, mnoge čak i odveo kao roblje?Hrulj wrote: U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?
-
theTruePath
#306 Re: Erdogan i Bosnjaci
A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
- Hrulj
#307 Re: Erdogan i Bosnjaci
sudeci po komentarima ne da na islam nikako
[/quote]
Dam ja na islam ali ne dam islamofobiju.
A to je ono sto se siri po ovoj temi i ostalim o turskoj.
Cista islamofobija, podrzavati Asada a Erdoan smeta.
A to motas u zastitu demokratije.
Fino reci smetaju mi muslimani i vise prava koje im daje i ja ti necu smetati
Dam ja na islam ali ne dam islamofobiju.
A to je ono sto se siri po ovoj temi i ostalim o turskoj.
Cista islamofobija, podrzavati Asada a Erdoan smeta.
A to motas u zastitu demokratije.
Fino reci smetaju mi muslimani i vise prava koje im daje i ja ti necu smetati
- Hrulj
#308 Re: Erdogan i Bosnjaci
Bosnjake, svoj narod ne odbacujem. Ako su nesto postigli svaka cast, ako su se borili svaka cast. Ali da se divim nekim od okupatora niposto. Neki su bili bolji neki losiji i to je sve. Ali na kraju ipak okupatoritheTruePath wrote:A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
-
RATM56
#309 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ja sam se uključio tamo kod Hadži Loje a on je valjda bio Bosanac? Delovalo je da si austrijsko prisustvo u Bosni ograničio samo na period okupacije nakon 1878, zato sam reagovao.Hrulj wrote: Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na kraju
Usput SFRJ nije bila okupator već se u tu zajednicu ušlo dobrovoljno a bilo je i narodnih izbora po završetku rata. Jesu li Turci i Austrijanci pitali raju na referendumu da l' da uđu ili ne?
Last edited by RATM56 on 11/06/2013 20:57, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#310 Re: Erdogan i Bosnjaci
Ali cinjenica je da je sultan halifa,a muslimani halifu smatraju svojim pravednim vladarom(koji vjeruju u islam,mozda ti eto ne vjerujes onda ignorisi komentar)Hrulj wrote:Bosnjake, svoj narod ne odbacujem. Ako su nesto postigli svaka cast, ako su se borili svaka cast. Ali da se divim nekim od okupatora niposto. Neki su bili bolji neki losiji i to je sve. Ali na kraju ipak okupatoritheTruePath wrote:A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
- Hrulj
#311 Re: Erdogan i Bosnjaci
Bosnjak molimRATM56 wrote:Ja sam se uključio tamo kod Hadži Loje a on je valjda bio Bosanac? Delovalo je da si austrijsko prisustvo u Bosni ograničio samo na period okupacije nakon 1878, zato sam reagovao.Hrulj wrote: Protjerivao, palio. Ali koliko se sjecamo diskusija je bila otkud Bosnjaka u Sandzaku. A njih Eugen nije tamo protjerao. A da mi smeta naravno da mi smeta. Bas koliko i Otomani, Srpska okupacija, Hrvatska okupacija i Jugoslavenska okupacija na kraju
Usput SFRJ nije bila okupator već se u tu zajednicu ušlo dobrovoljno a bilo je i narodnih izbora po završetku rata. Jesu li Turci i Austrijanci pitali raju na referendumu da l' da uđu ili ne?
I SFRJ je okupator. Nastavio je politiku kraljevine Jugoslavije samo u Komunistickom ruhu.
- Hrulj
#312 Re: Erdogan i Bosnjaci
Halifa ne postoji danas. Niti Halifat.theTruePath wrote:Ali cinjenica je da je sultan halifa,a muslimani halifu smatraju svojim pravednim vladarom(koji vjeruju u islam,mozda ti eto ne vjerujes onda ignorisi komentar)Hrulj wrote:Bosnjake, svoj narod ne odbacujem. Ako su nesto postigli svaka cast, ako su se borili svaka cast. Ali da se divim nekim od okupatora niposto. Neki su bili bolji neki losiji i to je sve. Ali na kraju ipak okupatoritheTruePath wrote:A odbacujes li bosanske pase,gazije,begove,age itd ? ukratko odbacujes li 600 godina od nasih 1000`?
Svatko ima svoje prioritete. Papa je vrhovni vladar katolika i sta sad
- Ricken
#313 Re: Erdogan i Bosnjaci
Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.Hrulj wrote:Zasto je to podanicka svijest ako pruzim podrsku covjeku?Ricken wrote:Mene jedino iznenađuje količina podaničke svijesti.Hrulj wrote:ccc.... Tolika bojazan od Erdoana
Iznenadjujete me
- Hrulj
#314 Re: Erdogan i Bosnjaci
Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.[/quote]
Nisam je vidjeo. O cemu se radi?
Nisam je vidjeo. O cemu se radi?
-
mmaar
#315 Re: Erdogan i Bosnjaci
Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
-
theTruePath
#316 Re: Erdogan i Bosnjaci
mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
- Ricken
#317 Re: Erdogan i Bosnjaci
Nisam je vidjeo. O cemu se radi?[/quote]Hrulj wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Imaš je na strani 12, pa pogledaj.
Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."
- Hrulj
#318 Re: Erdogan i Bosnjaci
Protestanti bacaju MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.
- славянин
#319 Re: Erdogan i Bosnjaci
Velika slova i koliko uzvicnika napisa ja konto atomske bombe bacajuHrulj wrote:Protestanti bacaju MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.
- Hrulj
#320 Re: Erdogan i Bosnjaci
Imaš je na strani 12, pa pogledaj.Ricken wrote:Nisam je vidjeo. O cemu se radi?Hrulj wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."[/quote]
Kako mislis ne vidi?
Ne mogu ga citava prepisati, predug je. Tako samo uvod.
Ili nesto drugo imas na umu?
- Hrulj
#321 Re: Erdogan i Bosnjaci
славянин wrote:Velika slova i koliko uzvicnika napisa ja konto atomske bombe bacajuHrulj wrote:Protestanti bacaju MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.U Siriji bacaju mnogo vise od molotovljevih koktela pa tamo ti ne smeta.
U siriji je rat, i Basar je pucao na demonstrante i gadjao ih avionima. Zato zasluzuje vjesanje.
A de brate da ja na tebe jedan koktelcic bacim kad je bezopasan.
- Ricken
#322 Re: Erdogan i Bosnjaci
Kako mislis ne vidi?Hrulj wrote:Imaš je na strani 12, pa pogledaj.Ricken wrote:Nisam je vidjeo. O cemu se radi?Hrulj wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Zašto se nevidi tvoj potpis na bosančici, poznate riječi Ivana Frane Jukića:"Mi Bošnjaci njekad slavni narod ...."
Ili nesto drugo imas na umu?[/quote]
Ne vidim ga uopšte. Da ti nisam kliknuo na profil ne bi ga ni vidio. Vjerovatno tehnička stvar.
- Hrulj
#323 Re: Erdogan i Bosnjaci
Kako mislis ne vidi?Ricken wrote:Imaš je na strani 12, pa pogledaj.Hrulj wrote:Nisam je vidjeo. O cemu se radi?Ricken wrote:Nisam konkretno mislio na tebe, povod je slika koju je postavio truth path.
Ili nesto drugo imas na umu?[/quote]
Ne vidim ga uopšte. Da ti nisam kliknuo na profil ne bi ga ni vidio. Vjerovatno tehnička stvar.[/quote]
Ne vidim ni ja potpise u vas. Mislio sam da je to tako na ovom sajtu
ӡɴɖш ʌн mо vнmɖmн босɖɴшнчɣ?
-
mmaar
#324 Re: Erdogan i Bosnjaci
Pogledaj Taksim uzivo. Diktator koji ubija svoj narod nema buducnosti. Pseto je gotovo!theTruePath wrote:mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
-
mmaar
#325 Re: Erdogan i Bosnjaci
Erdoganovi kerovi bacaju cvijece i to na ljude u invalidskim kolicima! Gotov je!славянин wrote:Velika slova i koliko uzvicnika napisa ja konto atomske bombe bacajuHrulj wrote:Protestanti bacaju MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!mmaar wrote:Taksim gori! Turski Milosevic je gotov!
Sada krse zakon i te proteste treba ugusiti onog momenta kada postanu ovako nasilni a vodje uhapsiti.U Siriji bacaju mnogo vise od molotovljevih koktela pa tamo ti ne smeta.