Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
theTruePath wrote:
Srbi pritisak mogli su stvoriti samo za vrijeme Yuge,a najveci egzodus se dogodio tokom Austrije.I jest da su bogatiji bosnjaci bili protjerivani,ali velika masa(siromaha,seljaka) nije..ali opet su otisli.Moje misljenje jer su trazili bolji zivot
A tokom i nakon balkanskih ratova i prvog svjetskog rata?
Cudno da su odlucili da traze bolje zivot onog momenta kad je Osmansko carstvo palo Sigurno im je prije bilo super
Last edited by EminaSA on 10/06/2013 22:27, edited 1 time in total.
theTruePath wrote:
Srbi pritisak mogli su stvoriti samo za vrijeme Yuge,a najveci egzodus se dogodio tokom Austrije.I jest da su bogatiji bosnjaci bili protjerivani,ali velika masa(siromaha,seljaka) nije..ali opet su otisli.Moje misljenje jer su trazili bolji zivot
A tokom i nakon balkanskih ratova i prvog svjetskog rata?
Cudno da su odlucili da traze bolje zivot onog momenta kad je Osmansko carstvo palo
Nazalost trebamo stati sa ovom raspravom jer to nije tema za to
theTruePath wrote:U bosni sam,dive im se,ali ne postoji "ljubav,bliskost" suosjecanje kao prema turcima,,nikoga ne zanima kad dodje nijemac,nikoga ne zanima kad nijem dobije nobelovu itd
Rekao si na drugoj temi da si u Svedskoj?
Vjeruj mi kad Nijemac dodje kao turista na Bascarsiji docekuju ga najtoplije. A ipak, kako si zakljucio da "mrzimo Nijemce" zbog toga sto nas ne zanima kad Nijemac dobije Nobelovu nagradu
kad turcin dodje jos toplije,to je poenta.ustvari siguran sam da i srbe isto docekuju,to je turizam
mrznja je bila pogresan izraz,vise indiferentnost..sto i nije cudo jer nismo se s njima toliko bavili,dok turcima zadnjih 600 godina
theTruePath wrote:U bosni sam,dive im se,ali ne postoji "ljubav,bliskost" suosjecanje kao prema turcima,,nikoga ne zanima kad dodje nijemac,nikoga ne zanima kad nijem dobije nobelovu itd
Rekao si na drugoj temi da si u Svedskoj?
Vjeruj mi kad Nijemac dodje kao turista na Bascarsiji docekuju ga najtoplije. A ipak, kako si zakljucio da "mrzimo Nijemce" zbog toga sto nas ne zanima kad Nijemac dobije Nobelovu nagradu
kad turcin dodje jos toplije,to je poenta.ustvari siguran sam da i srbe isto docekuju,to je turizam
mrznja je bila pogresan izraz,vise indiferentnost..sto i nije cudo jer nismo se s njima toliko bavili,dok turcima zadnjih 600 godina
Tema gospodo, tema...
Vratimo se na temu i nemojmo opet isto da ponavljamo
Ma nije problem postivati Turke, ja poznam dosta njih, kao ljudi su stvarno ok, nista losiji od drugi.. i cak su mnogo posteniji od nasi ljudi.. problem su extremi, koji ima svugdje i u svakom narodu..
Hrulj wrote:
Za vrijeme austrije samo Hadzi Lojini sljedbenici su protjerani. Ostali su bili pod pritiskom, posebno bogatiji. A neki su zbog vjere otisli.
Pravi egzodus pocinje tek 1918 i 1924
A je li ti poznato šta je Eugen Savojski radio na tlu današnje Bosne?
Hrulj wrote:
Za vrijeme austrije samo Hadzi Lojini sljedbenici su protjerani. Ostali su bili pod pritiskom, posebno bogatiji. A neki su zbog vjere otisli.
Pravi egzodus pocinje tek 1918 i 1924
A je li ti poznato šta je Eugen Savojski radio na tlu današnje Bosne?
U 17. stoljecu spalio sarajevo, skopje itd...
Znam. I...?