sutra ujutro cu da ih nazovem i da ih fino zatjeram gdje im je mjesto. dao sam 25KM da mi "uspostave konekciju".... nisam ni ja vesla sisao ako sam camac vozao!
epn i HS (ovi drugi malo vise)
Moderator: Benq
- Qler
#1 epn i HS (ovi drugi malo vise)
eeeeee, ja vidim svi hvale epn. i posto je bio vakat da i ja uvedem sebi broadband, nakon malo duzeg istrazivanja stanja na trzistu
vidim ja da je najbolji ADSL, ali mi je najisplativiji epn-ov paket FUN (6GB dowload, upload neogranicen). I, ne bude mi mrsko ja fino odem u epn. dobar dan, dobar dan. sve sredim bez problema. cim ja dajem pare sve je OK. kada da ocekujem net, za dan dva. nema problema. prodju dva dana, zovu iz HS-a jeste li kuci, jesmo
nema problema. dodje momak, fiziku obavi (postavi kablove i to) ali se malo zbuni kad sam rekao da necu preko usb-a nego lan-a (usb 1.1 mi je ) i nakon sto sam ja na kraju podesio modem i ostalo. ode on, i kaze mi da ce sad poslati fax epn-u da mi puste konekciju. to se sve zavrsilo 27. 01. danas evo 30. ja nemam neta! zvao sam dva puta epn, kazu do hs-a je. Trebaju da pojacaju signal (debili se nisu sjetili da to provjere kad su dolazili, ja nisam znao to) dobio sam broj sad od nekog sto radi u hs. ne javlja se, nasao sam mail od hs-a i fino im rekao da ja nemam namjeru platiti najam modem koji ne mogu koristiti. ocekujem sutra odgovor.
sutra ujutro cu da ih nazovem i da ih fino zatjeram gdje im je mjesto. dao sam 25KM da mi "uspostave konekciju".... nisam ni ja vesla sisao ako sam camac vozao!
-
debela
eh ne mogu i jare i pare. namame te cijenom ali je zato kvalitet usluge ocajan. epn ne shvata, jos uvijek, da nije obaveza korisnika da zivka hs i nadurava se sa njima oko podesavanja signala nego je to obaveza epn-a. hs je njihov partner.
kad ti i proradi net veza ce da puca svako malo, a kad uspijes dobiti tehnicku sluzbu, nakon pola sata drezdanja na telefonu, onda ce ti danima vrtiti istu pricu, kako nije do njih, kako imaju sumove, kako su radovi u toku, kako je malga prekrila sarajevo bla bla truc.
sve u svemu jako lose.
kad ti i proradi net veza ce da puca svako malo, a kad uspijes dobiti tehnicku sluzbu, nakon pola sata drezdanja na telefonu, onda ce ti danima vrtiti istu pricu, kako nije do njih, kako imaju sumove, kako su radovi u toku, kako je malga prekrila sarajevo bla bla truc.
sve u svemu jako lose.
-
La_Forge
moj ti je savjet drug da fino odes na Bihnet i uzmes ovaj novi ADSL paket
Ja licno mrzim Bihnet ali zadnjih dana nemam nikako interneta jer sam korisnik preko HS/EPN kretena...
da i sam nisam platio uvodjenje tog famoznog 1,5m kabla 60km a tek sam dva mjeseca korisnik, iste bi sekunde otisao u Bihnet ..
cekam jos dva dana i onda fino odjavljujem, ko ih šiša
sad HS uvodi takodje internet preko kabla pa seljaci nesto cackaju po vezama, pojma nemaju šta rade i kao što neko reče, svak svakog zivka a signala nidje ... bezobrazluk ... i to traje od 27.
ma halali tih 25 i uzmi ADSL, vjeruj nećeš se zeznuti ...
Ja licno mrzim Bihnet ali zadnjih dana nemam nikako interneta jer sam korisnik preko HS/EPN kretena...
da i sam nisam platio uvodjenje tog famoznog 1,5m kabla 60km a tek sam dva mjeseca korisnik, iste bi sekunde otisao u Bihnet ..
cekam jos dva dana i onda fino odjavljujem, ko ih šiša
sad HS uvodi takodje internet preko kabla pa seljaci nesto cackaju po vezama, pojma nemaju šta rade i kao što neko reče, svak svakog zivka a signala nidje ... bezobrazluk ... i to traje od 27.
ma halali tih 25 i uzmi ADSL, vjeruj nećeš se zeznuti ...
- Qler
ee, dobio sam napokon net. tj od juce. do sada nisam imap problema sa konekcijom, tj sve je slusalo. ali sacekat cu. la_forge, ja sam ih od 27. cekao da mi dodju da pojacaju signal. nesto su radili. svaki dan sam zvao i hs i epn, svadjao se sa njima, i taman se ja juce poceo spremati da idem, da odjavim net. kad oni zvone. e tuuu ste, reko.. i kad su podesili signal, nisam im dao da odu dok ne sjednemo i fino vidimo radi li sve. eto, do sada sa konekcijuom nemam problema. a to sto su svi neporfesionalni... to treba da ih neko debelo tuzi pa da se opamete!
-
La_Forge
ma trebo si ga štocem u oko kad si ga ugledo, iste sekund ..
ja sve čekam neće li mi se ukazat da ga udavim ovim kablom ...
idem u ponedjeljak fino da otkažem a otkazo bi majmunima u HS i kablovsku TV da imam ikakvu alternativu ...
ovdje imam jos Bihnet pa nek i oni malo zarade kad se ovima ne radi ....
to je bezobrazluk ba, tri naselja nemaju deset dana internet a salju racune od 40 km s pjesmom
ja sve čekam neće li mi se ukazat da ga udavim ovim kablom ...
idem u ponedjeljak fino da otkažem a otkazo bi majmunima u HS i kablovsku TV da imam ikakvu alternativu ...
ovdje imam jos Bihnet pa nek i oni malo zarade kad se ovima ne radi ....
to je bezobrazluk ba, tri naselja nemaju deset dana internet a salju racune od 40 km s pjesmom
- bpsang
JA SE OPET MORAM UBACITIdebela wrote:eh ne mogu i jare i pare. namame te cijenom ali je zato kvalitet usluge ocajan. epn ne shvata, jos uvijek, da nije obaveza korisnika da zivka hs i nadurava se sa njima oko podesavanja signala nego je to obaveza epn-a. hs je njihov partner.
sve u svemu jako lose.
na EPN-u sam A kablovski operater je ELOB,
danas je subota ukljucio sam internet oko 15 h sad je 22h i 24 min.
josuvijek sam na internetu ,nijednog prekida do sad jos sam oko 20h pizzu spremao i kad je ispekao internet je tu bio jos,
provjerite svoje komjutere imate li kakvih bubica i bugova u njima jer svaki nezeljeni hajvancic ogranicava vezu...
lijep pozdrav