Nažalost kod malca su mi ustanovili epilepsiju,2,5 godine. Da ne pricam kako se osjecamo zena i ja, kako nas je sve potreslo i sl. ima li jos neko sa epilepsijom sa djetetom.
Poceli su mu davati terapiju Keppra sirup. Zna li ko kakav je sirup, koristi li neko i sl. Hvala
Epilepsija kod djece
Moderator: anex
-
Naslovnica
#3 Re: Epilepsija kod djece
Kao roditelj koji je do sada svašta pregurao sa sada već tinejdžerima, mogu samo da vam poželim da mališan što prije ozdravi i da ovo kroz šta trenutno prolazite što prije postane uspomena i samo jedna da kažem ružna epizoda života.shape of despair wrote: ↑01/02/2020 10:26 Nažalost kod malca su mi ustanovili epilepsiju,2,5 godine. Da ne pricam kako se osjecamo zena i ja, kako nas je sve potreslo i sl. ima li jos neko sa epilepsijom sa djetetom.
Poceli su mu davati terapiju Keppra sirup. Zna li ko kakav je sirup, koristi li neko i sl. Hvala
Mnogo sreće i držim fige!
-
breba
#4 Re: Epilepsija kod djece
Nemam direktno iskustvo ali igrom slučaja znam dosta porodica koje imaju djecu sa epilepsijom. Cini se da uspjesnost specificnog lijeka varira od djeteta do djeteta i da je potrebno naci pravi lijek i dozu. Mnogi su morali probavati razne lijekove i doze da nadju sta odgovara sto se tice kontrole epilepsije ali i nezeljenih dejstava. Vecina su uspjeli staviti epilepsiju pod kontrolu. Ja bih savjetovao da nadjete dobrog pedijatrijskog neurologa ako je moguce.
Sve najbolje vasoj porodici.
Sve najbolje vasoj porodici.
- dobar osjecaj
#5 Re: Epilepsija kod djece
Izvini ali u posljednje vrijeme bas ne vjerujem dijagnozama specijalista u BiH pa bih pitala za misljenje o nalazima jos neke druge doktore van BiH.
Naime, nedavno je nekoliko neurohirurga s UKC-a u Sarajevu kategoricki reklo da beba mojih prijatelja treba jako invazivnu operaciju na glavi uz tvrdnju da bez te operacije nema daljeg rasta i razvoja mozga.
Svi smo se potrudili u raji i trazili smo misljenja vise neuropedijatara i neurohirurga izvan BiH i svi su potvrdili da prema svim nalazima operacija nije potrebna jer nema nikakvih prepreka za razvoj mozga koje su oni tako kategoricki opisali.
Naime, nedavno je nekoliko neurohirurga s UKC-a u Sarajevu kategoricki reklo da beba mojih prijatelja treba jako invazivnu operaciju na glavi uz tvrdnju da bez te operacije nema daljeg rasta i razvoja mozga.
Svi smo se potrudili u raji i trazili smo misljenja vise neuropedijatara i neurohirurga izvan BiH i svi su potvrdili da prema svim nalazima operacija nije potrebna jer nema nikakvih prepreka za razvoj mozga koje su oni tako kategoricki opisali.
-
Zoya
#6 Re: Epilepsija kod djece
Definicija epilepsije je da dijete mora imati najmanje dva neisprovocirana napada u razmaku od 24 sata. Ima li to vaše dijete?
I ja ne bih slijepo vjerovala i tražila bih drugo mišljenje. Generalno je teško uspostaviti dijagnozu kod male djece.
I ja ne bih slijepo vjerovala i tražila bih drugo mišljenje. Generalno je teško uspostaviti dijagnozu kod male djece.
- shape of despair
#7 Re: Epilepsija kod djece
Odrađena 2 eeg-a, mali ima 4-5 parcijalnih napada u toku dana. Za sad terapija ne daje rezultate