Ja Zlatana smatram našim otprilike isto kao i Raula Gonzalesa Blanca
EP8 ... Grcka - Svedska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#101 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
I još nešto: niko ko igra za reprezentaciju ne može bit naš
- dizZaster
#102 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
citat,Edin H. wrote:dizZaster wrote:Bit će taktički tvrda utakmica. Prevagnut će naš Zlatan Ibrahimović,ako bude spreman?Moje simpatije su na strani Švedske.
Cuj nas![]()
![]()
![]()
Pa koja reprezentacija igra veceras
Ibrahimović je posebno interesantan našoj javnosti jer su mu roditelji porijeklom iz Bosne, otac iz Bijeljine, a majka iz Tuzle. Upoznali su se i vjenčali u Švedskoj, a Ibrahimović je odrastao u Rozengardu, predgrađu Malmea koji je poznat kao naselje imigranata. Sa osam godina je počeo igrati fudbal, a u desetoj godini je igrao za klub Balkan, u kojem su igrali fudbaleri iz BiH i Somalije. Kasnije je napustio srednju školu da bi se posvetio fudbalskoj karijeri, a sa 14 godina je počeo igrati za Malme, koji je šest godina kasnije dobio rekordnih 7.8 miliona evra od Ajaksa za njegov transfer. Sa "kopljanicima" je stasao u napadača svjetskog kalibra, a Juventus je 2004. godine izdvojio 19 miliona evra za njegov dolazak. U Juventusu je imao promjenljiv uspjeh, a nakon skandala "Kalčopoli" i izbacivanja "stare dame" u drugu ligu, prešao je u milanski Inter, gdje je "procvjetao".
Sada trenutno predstavlja jednog od najboljih napadača na svijetu, a da je ključni igrač "nerazura", pokazuje i izjava prvog čovjeka kluba Masima Moratija da je odbio ponudu Čelzija od 60 miliona evra i da nema tih novaca zbog kojih bi pustio Ibru sa "Đuzepe Meace".
Pravi "ubica" na terenu je htio nositi i dres Bosne i Hercegovine, ali zbog nebrige čelinka N/FS BiH ovaj pravi fudbalski dragulj je samo jedan u nizu bez kojeg smo ostali zbog "foteljaša", koje interesuje samo "provizija". Bivši direktor reprezentacije Ahmed Pašalić je prvo odbio sedamnaestogodišnjeg Zlatana, a dvije godine kasnije, kada je u Švedskoj već dobio status fenomena, "velikodušno" mu je ponudio da nastupa u "B" reprezentaciji. Nezvanična verzija kaže da Zlatanov otac Šefik nije htio da plati oko 2.500 evra za nastup njegovog sina za "A" reprezentaciju, a Zlatan je uvrijeđen i razočaran odlučio da zauvijek zaboravi na BiH i zaigra za Švedsku.
- cyprus
#103 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Živ bio odakle ti ovakva informacijadizZaster wrote:Ibrahimović je posebno interesantan našoj javnosti jer su mu roditelji porijeklom iz Bosne, otac iz Bijeljine, a majka iz Tuzle...
Otac mu jeste iz Bijeljine, ali majka mu je iz Zadra, tako da je on "naš" isto koliko i hrvatski - 0%
- max_power
#104 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Ima li to i Raul Gonzales Blanco bosansko drzavljanstvo?cyprus wrote:I još nešto: niko ko igra za reprezentaciju ne može bit naš![]()
![]()
![]()
Evo golova, uzivajte
http://www.1000goals.com/greece-vs-swed ... ts-euro-08
- Saian
#105 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
od onog je samo tezhe fulat more s brodacallmethebreeeze wrote: steta sto je fulio par zicera.
- Saian
#106 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
ljudi man'te se corava posla i prebrojavanja krvnh zrnaca, koja bi to steta bila da Ibrahimovic ostane kuci jer igra za nas
i da nam ne priusti ovakve golove na EP
neka ga u Svedskoj, ziv i zdrav bio kad je imo "srece" utec' ovim leshinarima iz saveza 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#107 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Imate temu o Ibrahimovicu za diskusije o njegovim korijenima i dosadasnjem dijelu njegove karijere. Ovdje mozete o njemu u svjetlu danasnje utakmice i EP. Ne tjerajte me da zatvorim temu.
- madalen
- madalen
#109 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Zlatan je Zlatoooooooooooooooo ....
Poslusajte kako prica "srpski" ,mislim na nasem jeziku ....bas simpaticnoooo
http://www.youtube.com/watch?v=6DJzsC1qwLU
Ma on je u Svedskoj Zakon ,Bog .
Svi Svedjani ce jos malo da imaju na zidu njegovu sliku ,isto sto smo mi imali Titinu nekad..
Poslusajte kako prica "srpski" ,mislim na nasem jeziku ....bas simpaticnoooo
http://www.youtube.com/watch?v=6DJzsC1qwLU
Ma on je u Svedskoj Zakon ,Bog .
Svi Svedjani ce jos malo da imaju na zidu njegovu sliku ,isto sto smo mi imali Titinu nekad..
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#110 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
karanana wrote:ups, hm, nisam znao. ma to garant zbog joksimovica jer je njegov tekst i muzoka.cyprus wrote:Netačno, Hari dobio 6karanana wrote:hajmo nasi. naprijed braco svedi. ovi nam nikad ni boda nisu dali na evroviziji i znamo koga su vazda podrzavali u svemu.
-
eterno
#111 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Zlaja je "the man" pa neka prica ko sta hoce.
On je ipak puno, puno vise svedo nego sto je bosanac.
Rodjen je u Swe, karijeru je tu izgradio, zena mu je svedanka, djeca mu se zovu Maximilian i Vincent, sa familijom prica svedski, nas prica pravo slabo i
nosi svedski dres. Ok starci su mu iz BiH, ima "balkanski" temparament i voli balkansku muziku (dzigeru, hehe) Nista vise.
A glupe su diskusije "sta da je igrao za BiH" "savez ga je odbio" "nije htjeo da igra za BiH" i sve ostalo. Bilo sta bilo ne vazno.
Puno je mladih talentovanih sportista u svijetu sa porijeklom iz BiH a bice ih jos vise. Neka fudbalski savez to prati malo ili bolje receno PUNO bolje i gleda da "uhvati" te ljude prije nego sto to neko drugi uradi, pa mozda i BiH jednog dana (nadam se) ode na evropsko ili svijetsko prvenstvo. Samo prvo nam treba fudbalski savez pa onda tim, hehe.
On je ipak puno, puno vise svedo nego sto je bosanac.
Rodjen je u Swe, karijeru je tu izgradio, zena mu je svedanka, djeca mu se zovu Maximilian i Vincent, sa familijom prica svedski, nas prica pravo slabo i
nosi svedski dres. Ok starci su mu iz BiH, ima "balkanski" temparament i voli balkansku muziku (dzigeru, hehe) Nista vise.
A glupe su diskusije "sta da je igrao za BiH" "savez ga je odbio" "nije htjeo da igra za BiH" i sve ostalo. Bilo sta bilo ne vazno.
Puno je mladih talentovanih sportista u svijetu sa porijeklom iz BiH a bice ih jos vise. Neka fudbalski savez to prati malo ili bolje receno PUNO bolje i gleda da "uhvati" te ljude prije nego sto to neko drugi uradi, pa mozda i BiH jednog dana (nadam se) ode na evropsko ili svijetsko prvenstvo. Samo prvo nam treba fudbalski savez pa onda tim, hehe.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#112 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Pa ovako svaki nas fudbaler govori....
Ne vidi razlike neke...
Ne vidi razlike neke...
- Gandalf
#113 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Najgora stvar koja se desila fudbalu je reprezentacija Grčke - međutim na ovom prvenstvu ekipa koja preferira igru s 11 golmana + 11 golmana na klupi čini se neće dobro proći - ako Grčka kojim slučajem opet osvoji Euro treba organizovati utakmicu za spas europskog ali i svjetskog fudbala

- van Basten
#114 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Grci su totalna fula fudbala zadnje desetljeće. Da je njihov usopjeh od prije 4 godien postao konotinuitet, to bi definitivno ubilo fudbal kao igru koja je svakako na izdisaju. Zato im je Zlatan pokazao gdje im je mjesto.
Inače, ako je neko do danas i imao nekakvih iluzija o nama i našoj kvaliteti, igre koje su pružile ekipe iz naše grupe pokazuju koliko smiješna nam je grupa bila, a mi u njoj na 4 mjestu. Grčka i Turska zajedno mislim da imaju ukupnu 1 šut u okvir gola, i to samo po statistici jer je i taj šut jedva došao do golmana.
Inače, ako je neko do danas i imao nekakvih iluzija o nama i našoj kvaliteti, igre koje su pružile ekipe iz naše grupe pokazuju koliko smiješna nam je grupa bila, a mi u njoj na 4 mjestu. Grčka i Turska zajedno mislim da imaju ukupnu 1 šut u okvir gola, i to samo po statistici jer je i taj šut jedva došao do golmana.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#115 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Grcka-SVedska 0-2.
Bi kako sam reko.
-
kijameta
#116 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Odlicno primjeceno a mislim da te dvije ekipe Grcka i Turska i do kraja nece nista uraditi pa se kroz nas polozaj prema njima u kvalifikacionoj grupi vidi nasa stvarna snaga i mjesto.van Basten wrote:Grci su totalna fula fudbala zadnje desetljeće. Da je njihov usopjeh od prije 4 godien postao konotinuitet, to bi definitivno ubilo fudbal kao igru koja je svakako na izdisaju. Zato im je Zlatan pokazao gdje im je mjesto.
Zlatan je meni izuzetno drag-prgav,prljav,pokvaren,ostar,zao,namazan,zajeban-kao da mi je brat,jedino sto igra fudbal,puno bolje od brata mi. Naprijed Zlaja i Svedska.
-
Stari
#117 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Eto lijepi, veseli i debeli moji ...vidjeli ste sinoc svi sta se desilo...nema se tu vise ni sta dodati ni sta oduzeti od onoga ste ste vec ovdje napisali. Suma-sumarum...Petter i Zlatan su ovog puta bili izvodjaci radova. Jedan efektivno - drugi elegantno.
U subotu 14-ti lipnja tekuceg ljeta gospodnjeg plavusani se moraju suociti sa puno tezom ekipom - momcadi spanjolske. Brzi su, jaki su, postoji velika vecina koja vjeruje da ce nas razguziti...pa sta ...
mozda i hoce
...ali nakon sinocne utakmice to jos uvijek ne mora znaciti smak svijeta. Osim toga treba spomenuti da su Spanjolce plavooki arijevci do nogu potukli u kvalifikacijama kod kuce..tada bez Ibrahimovica (koji je zbog svadje sa selektorom bojkotovao igru u reprezentaciji...sto mi ovo nekako poznato zvuci ...nesto kao deja vú)......Rezervni centarfor Johan Elmander je tada bio pronasao otvor u spanjolskoj odbrani. Tako da - spanjolska - ne mora znaciti mission impossible...al da su zajbaniji od ovih balkanaca ...jesu... meni to bar tako izgleda. Nisam odavno vidio da je neko onako zgazio rusku ekipu...a nije mi to bilo bas mrsko gledati.
Kako god ...to nije tema ove emisije. Pokusacu , ako me neko u tome ne preduhitri, blagovremeno pokrenuti zasebnu temu o toj utakmici. Do tada ...Pape majstore ...ako zakljucas ovu temu ...imas od mene svu hvalu i pohvalu za savjesno obavljen posao.
U subotu 14-ti lipnja tekuceg ljeta gospodnjeg plavusani se moraju suociti sa puno tezom ekipom - momcadi spanjolske. Brzi su, jaki su, postoji velika vecina koja vjeruje da ce nas razguziti...pa sta ...
Kako god ...to nije tema ove emisije. Pokusacu , ako me neko u tome ne preduhitri, blagovremeno pokrenuti zasebnu temu o toj utakmici. Do tada ...Pape majstore ...ako zakljucas ovu temu ...imas od mene svu hvalu i pohvalu za savjesno obavljen posao.
- MoHiKaNaC
#118 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Grci igraju odvratan fudbal, toliko su fokusirani na odbranu da jednostavno nemaju taktiku sustizanja protivnika. Nakon prvog gola Svedske bukvalno su se raspali. Je*iga, ljudi nisu naucili da napadaju.
Svedjani, standardno dobro. Mogu oni dobro i protiv Spanaca. Sinosnja utakmica ne govori puno o snazi Svedske jer se protiv onakve rovovske reprezentacije ljepse i ne moze igrati...
Svedjani, standardno dobro. Mogu oni dobro i protiv Spanaca. Sinosnja utakmica ne govori puno o snazi Svedske jer se protiv onakve rovovske reprezentacije ljepse i ne moze igrati...
- Arminovski
#119 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Zlatan je Sved i ne treba nam. Smijesno mi je kako mi njega uzdizemo na nebesa, da ne kazem kako mu ************. Da je Bosanac mogao je doci u Bosnu barem jednom i uraditi nesto za nju tj za nas fudbal. Sta je on uradio za nas do sad? Nista osim primanja pokala za najboljeg bosanskog sportistu 2 godine zaredom?) sve dok nije pokupio prnje za Ajax... Neka me neko ispravi ako grijesim. Ne mora on igrati za repku ako su ga zeznuli ovi iz saveza, moze se ta silna ljubav prema domovini izraziti i drugacije. Zato Zlatane, dobar si, stavise fenomenalan ali ostani bas tu gdje jesi, daleko od nas isto ko Podolski od svojih i bice lijep dan kad jednom budemo igrali jedni protiv drugih, ako Bog da.dizZaster wrote:citat,Edin H. wrote:dizZaster wrote:Bit će taktički tvrda utakmica. Prevagnut će naš Zlatan Ibrahimović,ako bude spreman?Moje simpatije su na strani Švedske.
Cuj nas![]()
![]()
![]()
Pa koja reprezentacija igra veceras
Ibrahimović je posebno interesantan našoj javnosti jer su mu roditelji porijeklom iz Bosne, otac iz Bijeljine, a majka iz Tuzle. Upoznali su se i vjenčali u Švedskoj, a Ibrahimović je odrastao u Rozengardu, predgrađu Malmea koji je poznat kao naselje imigranata. Sa osam godina je počeo igrati fudbal, a u desetoj godini je igrao za klub Balkan, u kojem su igrali fudbaleri iz BiH i Somalije. Kasnije je napustio srednju školu da bi se posvetio fudbalskoj karijeri, a sa 14 godina je počeo igrati za Malme, koji je šest godina kasnije dobio rekordnih 7.8 miliona evra od Ajaksa za njegov transfer. Sa "kopljanicima" je stasao u napadača svjetskog kalibra, a Juventus je 2004. godine izdvojio 19 miliona evra za njegov dolazak. U Juventusu je imao promjenljiv uspjeh, a nakon skandala "Kalčopoli" i izbacivanja "stare dame" u drugu ligu, prešao je u milanski Inter, gdje je "procvjetao".
Sada trenutno predstavlja jednog od najboljih napadača na svijetu, a da je ključni igrač "nerazura", pokazuje i izjava prvog čovjeka kluba Masima Moratija da je odbio ponudu Čelzija od 60 miliona evra i da nema tih novaca zbog kojih bi pustio Ibru sa "Đuzepe Meace".
Pravi "ubica" na terenu je htio nositi i dres Bosne i Hercegovine, ali zbog nebrige čelinka N/FS BiH ovaj pravi fudbalski dragulj je samo jedan u nizu bez kojeg smo ostali zbog "foteljaša", koje interesuje samo "provizija". Bivši direktor reprezentacije Ahmed Pašalić je prvo odbio sedamnaestogodišnjeg Zlatana, a dvije godine kasnije, kada je u Švedskoj već dobio status fenomena, "velikodušno" mu je ponudio da nastupa u "B" reprezentaciji. Nezvanična verzija kaže da Zlatanov otac Šefik nije htio da plati oko 2.500 evra za nastup njegovog sina za "A" reprezentaciju, a Zlatan je uvrijeđen i razočaran odlučio da zauvijek zaboravi na BiH i zaigra za Švedsku.![]()
- madner
#120 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Ne treba biti iskljuciv, nismo dovoljno veliki da to sebi priustimo.
Turci obilaze cijelu Evropu i mole igrace da igraju za njih, a imaju 80 milijona ljudi.
Turci obilaze cijelu Evropu i mole igrace da igraju za njih, a imaju 80 milijona ljudi.
-
Stari
#121 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Skrenuo bi @Arminovskom i onom forumskom korisniku koji ima nick @diZaster ...na slijedeci citat koji je napisao Pape
PS. Iskoristio bih i ovu zgodu te postovanom Papetu uputio apel da iskoristi svoje ovlasti i zamandali ovu temu. Ovi sto im je misterija nacionalne pripadnosti nogometasa sa prezimenom Ibrahimovic zanimljivija tema...na zalost nece prestati Pape ucini nam svima uslugu i napravi ono sto se napraviti mora.
A pape je ...to svi ovdje znaju...pape.pape wrote:Imate temu o Ibrahimovicu za diskusije o njegovim korijenima i dosadasnjem dijelu njegove karijere. Ovdje mozete o njemu u svjetlu danasnje utakmice i EP. Ne tjerajte me da zatvorim temu.
PS. Iskoristio bih i ovu zgodu te postovanom Papetu uputio apel da iskoristi svoje ovlasti i zamandali ovu temu. Ovi sto im je misterija nacionalne pripadnosti nogometasa sa prezimenom Ibrahimovic zanimljivija tema...na zalost nece prestati Pape ucini nam svima uslugu i napravi ono sto se napraviti mora.
- Arminovski
#122 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Evo o temi: Drago mi je sto su Svedi pobijedili. Po citatu jednog engleskog komentatora: "Tekma je ispunila ocekivanja, na drugu stanu sto se ovde ipak nije ocekivalo puno".
ps. nekad mi dojadi tolika prica o Zlatanu pa ne mogu da odolim
ps. nekad mi dojadi tolika prica o Zlatanu pa ne mogu da odolim
- cyprus
#123 Re: EP8 ... Grcka - Svedska
Ispravka, netOčnog navoda, šutevi u sinoćnjoj utakmici:van Basten wrote:Grci su totalna fula fudbala zadnje desetljeće. Da je njihov usopjeh od prije 4 godien postao konotinuitet, to bi definitivno ubilo fudbal kao igru koja je svakako na izdisaju. Zato im je Zlatan pokazao gdje im je mjesto.
Šutevi generalno: Švedska - Grčka 11:10
Šutevi u okvir gola: Švedska - Grčka 3:5
Toliko o statistici, ko bi reko, kobili se nado...
Što se tiče Grčke - pa i nije se mogo očekivat ni približan rezultat Grčke ko u Portugalu prije 4 godine, ali rezultat sa tog prvenstva će ostat upisan kao jedan od najfascinantnijih u historiji fudbala, i oni koji kažu da nije bilo zasluženo - SERU. Nemaju sve reprezentacije na svijetu veliki napadački kvalitet, pa iz tog razloga i ne mogu svi igrat napadački a da im jače i tehnički mnogo potkovanije ekipe ne uvale 6-7 komada. Treba primjetit da u Evropi se može naći može svega 5-6 reprezentacija koje uvijek igraju napadački fudbal, dok sve ostale igraju napadački samo kad igraju sa dosta slabijim protivnikom, a protiv jačih pokušavaju gotovo isključivo nešto iz kontranapada. Grčka se po tome ništa ne razlikuje od tih ostalih ekipa, osim u tome što im se ta taktika 2004-te 100% isplatila. I zašto bi to bio problem? Ako ej problem predložio sam već na ovo temi: da se zabrani igranje fubala svima osim ovih 7-8 "napadačkih" reprezentacija i eto, fudbal će bit spašen!!! A eto da smo se mi kojim slučajem plasirali i otišli tamo sa najboljim trenerom, savezom kako valja, svim najboljim igračima...mislite da bi mi odigrali šta bolje ili otvorenije od Grčke? Al u tom slučaju niko ne bi reko - jao mi uništavamo fudbal, nije nam mjesto ovdje. Dobro, istina Grci se sinoć jesu preseravali sa onim dodavanjima u odbrani (al stvarno mi bi šega), a što se niko nije zapito zašto Švedima "spasiocima fudbala" nije ni jednog trenutka palo napamet da pokušaju izvršit pritisak na tu zadnju liniju koja se međusobno nonšalantno dodavala?
Elem, da se vratim još malo Grcima. Grci nisu mogli ponovit onaj uspjeh od prije 4 godine iz više razloga. Naravno, osnovni razlog je što su pročitani. Nijedna svjetska reprezentacija, pa tako na Grčka ne može na isti fazon uspjet nešto veliko 2 puta. To nije mogo ni Brazil na prošlom SP - oni su kontali haj Ronaldinho složi 2 bicikla i sve odbrane se razmiču. Aha, how yes no. Fudbal je igra koja se iz godine u godinu mjenja i kojoj se treba prilagođavat, a čak i nametat svoje inovacije u cilju progresa igre. Rehagel, koliko god genijalan (to mu se ne može osporit) ispao na prošlom EP, na ovom je ispao vrlo naivan, bar što se tiče ove prve utakmice. Drugi razlog za grčki neuspjeh je i to što oni više nemaju faktor iznenađenja. U Portugalu su svi kontali protiv njih - "lako ćemo". Više toga nema. Treći razlog je što je ekipa ostala gotovo ista, ali 4 godine starija i samim tim izgubili su na mnogo čemu u skoro svim segmentima igre. A i većina igrača je u lošijoj formi nego 2004-te. Uzeću za primjer samo Giourkasa Seitaridisa (desni bek, po potrebi i desno krilo Grčke). On je to prvenstvo 2004-te odigrao apsolutno bezprijekorno. Nijedan igrač nije mogo probit desnu stranu odbrane Grčke i on je za mene bio najbolji igrač tog prvenstva. Sada on je neusporedivo lošiji, tromiji i u odnosu na to prvenstvo je neprepoznatljiv. Dokaz za to je onaj drugi gol Švedske. I to nije samo na prvenstvu, slična stvar je ove sezone bila i u njegovom klubu Atleticu iz Madrida. Slično se može reći i za mnoge druge igrače poput Nikopolidisa, Charisteasa, Katsouranisa, Dellasa itd. Četvrti razlog je - nema više Zagorakisa koji je bio lidera te ekipe, a sad nema adekvatne zamjene, ne mislim u kvalitetu nego u sposobnosti koju lider treba posjedovat. Kao kvazi lideri se nameću Basinas i Karagounis, al nije to to.
Još da nešto o Zlatanu kažem. Stvarno nemam ništa protiv čovjeka, čak ga poprilično i gotivim, mislim da spada u top 5 najboljih svjetskih fudbalera, ako ne čak i da je broj 1. Međutim, ja nikad neću smatrat da je on naš. Za mene neko ko je rođen i odrasto u Švedskoj je Šveđanin i doviđenja. Svi mi imamo nekakvo porijeklo odnekle van granica naše države, al šta to ustvari znači. Meni npr. ništa. Dobar dio familije mi je porijeklom iz Dalmacije, i danas imam familiju dole, ali moja osjećanja prema Hrvatskoj su jednaka onim prema Zimbabveu. Tako da mislim da je Zlatan izabro BiH kao reprezentaciju, bilo bi mi neizmjerno drago naravno, ali moram priznat da bi mi bilo mnogo čudnije nego to što je izabro Švedsku. Švedska je njegova domovina.