EP22 ... Francuska - Italija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Enticer

#1 EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

Sudar svjetskog prvaka i viceprvaka, utakmica koja mozda nece nista odlucivati ako Rumunija pobijedi Holandiju. Francuzi imaju dosta problema unutar ekipe, doslo je cak i do fizickih obracuna sto bi se moglo odraziti i na samu igru.
Italija je po meni favorit za pobjedu i iskreno se nadam pobijedi i da Rumuni nece slaviti protiv Holandije.
FORZZA ITALIA :thumbup:
rusmir.ba

#2 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by rusmir.ba »

Mislim da su Italijani kao i vise puta do sada (mundijal 2002) zakinuti od sudija ali svejednu nisu puno pokazali.
Iskreno se nadam da ce ispasti i jedni i drugi jer igrom i zalaganjem nisu pokazali vise od Rumuna, da ne pominjem Holandeze koji su ih potopili!

Mislim da ova grupa daje finalistu, kao i grupa B (CRO ili GER).
Enticer

#3 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by Enticer »

rusmir.ba wrote:Mislim da su Italijani kao i vise puta do sada (mundijal 2002) zakinuti od sudija ali svejednu nisu puno pokazali.
Iskreno se nadam da ce ispasti i jedni i drugi jer igrom i zalaganjem nisu pokazali vise od Rumuna, da ne pominjem Holandeze koji su ih potopili!

Slazem se s tobom da ih sudije zakidaju, a dobro si upamtio tu 2002, kada su opljackani od onog sudije iz Ekvadora, kojem je to bila zadnja utakmica na mundijalima, a nedugo zatim sudio je neku utakmicu u svom nacionalnom prvenstvu i jednu je utakmicu produzio cak kako kazu 12 minuta i kad su ti neki za koje je siljio zabili gol odmah je svirao kraj utakmice i prestao se baviti sudjenjem.

Kako da Italija nesto pokaze kad je sudije zakidaju, mora igrati atomski fudbal da bi to onako prosjecno izgledalo, veceras se konacno nadam postenom sudjenju Lubosa, a ako bude posteno sudjenje Talijani bi trebali pobijediti.
Ima li neko da zna kakav ce rasplet biti veceras ako Holandija pobijedi Rumuniju 3:0, a Italija i Francuska odigraju 0:0 ? :?
fantom slobode

#4 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by fantom slobode »

Zelim im da odigraju nerijeseno.
elSaik

#5 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by elSaik »

Enticer wrote: Ima li neko da zna kakav ce rasplet biti veceras ako Holandija pobijedi Rumuniju 3:0, a Italija i Francuska odigraju 0:0 ? :?
Prolazi ekipa sa boljim FIFA koeficijentom, tj. Italija.

Ma Italija pobjeđuje, a Rumuni neće uzeti više od boda protiv Holanđana.

FORZA ITALIA!
Mobile_Disco

#6 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by Mobile_Disco »

Sve je moguce.. Po meni je mozda blagi favorit.. Italija.. ali to cemo saznati veceras :D
testament

#7 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by testament »

Enticer wrote:
rusmir.ba wrote:Mislim da su Italijani kao i vise puta do sada (mundijal 2002) zakinuti od sudija ali svejednu nisu puno pokazali.

Slazem se s tobom da ih sudije zakidaju,
a dobro si upamtio tu 2002, kada su opljackani od onog sudije iz Ekvadora, kojem je to bila zadnja utakmica na mundijalima, a nedugo zatim sudio je neku utakmicu u svom nacionalnom prvenstvu i jednu je utakmicu produzio cak kako kazu 12 minuta i kad su ti neki za koje je siljio zabili gol odmah je svirao kraj utakmice i prestao se baviti sudjenjem.

Kako da Italija nesto pokaze kad je sudije zakidaju, mora igrati atomski fudbal da bi to onako prosjecno izgledalo, veceras se konacno nadam postenom sudjenju Lubosa, a ako bude posteno sudjenje Talijani bi trebali pobijediti.
Ima li neko da zna kakav ce rasplet biti veceras ako Holandija pobijedi Rumuniju 3:0, a Italija i Francuska odigraju 0:0 ? :?
A sjećaš li se slučajno tekme australija-italija,ili se vama fanovima italije isključi mozak kada se italiji ŠTELI TITULA???
elSaik

#8 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by elSaik »

testament wrote:
Enticer wrote: Slazem se s tobom da ih sudije zakidaju, a dobro si upamtio tu 2002, kada su opljackani od onog sudije iz Ekvadora, kojem je to bila zadnja utakmica na mundijalima, a nedugo zatim sudio je neku utakmicu u svom nacionalnom prvenstvu i jednu je utakmicu produzio cak kako kazu 12 minuta i kad su ti neki za koje je siljio zabili gol odmah je svirao kraj utakmice i prestao se baviti sudjenjem.

A sjećaš li se slučajno tekme australija-italija,ili se vama fanovima italije isključi mozak kada se italiji ŠTELI TITULA???
Ona titula kad su ih sudije izbacile protiv Koreje ili ona kad ih je izbacilo očigledno namještanje Danaca i Šveđana, ili možda ovo što se dešavalo protiv Rumunije, ili se vama mrziteljima Italije isključi mozak kada se Italiji ŠTELI ISPADANJE?
rusmir.ba

#9 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by rusmir.ba »

Sjecam se skoro svih tekmi od 1990.god i Italija jeste bila dugo u milosti sudija, ali ipak na ova 2 prventstva su ih zakinuli solidno, sa Korejom je bilo smijesno, a prije toga sa Hrvatskom gol Vierija u 90. minuti cist kao suza sudija ponisti zbog faula.

P.S. Italijane ne podnosim, kao ni Grke, kao sto rece jedan Englez: Veceras je finale Lige prvaka,Juventus-Milan, bolje da idemo u pozoriste.
Holandija i Portugal, do sada najljepsa izdanja.
testament

#10 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by testament »

elSaik wrote:
testament wrote:
Enticer wrote: Slazem se s tobom da ih sudije zakidaju, a dobro si upamtio tu 2002, kada su opljackani od onog sudije iz Ekvadora, kojem je to bila zadnja utakmica na mundijalima, a nedugo zatim sudio je neku utakmicu u svom nacionalnom prvenstvu i jednu je utakmicu produzio cak kako kazu 12 minuta i kad su ti neki za koje je siljio zabili gol odmah je svirao kraj utakmice i prestao se baviti sudjenjem.

Ona titula kad su ih sudije izbacile protiv Koreje ili ona kad ih je izbacilo očigledno namještanje Danaca i Šveđana, ili možda ovo što se dešavalo protiv Rumunije, ili se vama mrziteljima Italije isključi mozak kada se Italiji ŠTELI ISPADANJE?
A musolini i 1938,pa paolo rossi 1982,de ba grobaru možeš ti to bolje :D Slažem se za koreju&japan prosto nisam mogao da vjerujem da se NAPOKON italiji "podmeću noge",i slažem se tu su sramnu ulogu odigrali švedska i one danske ped.rčine,i onaj šošon ekvadorski.
elSaik

#11 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by elSaik »

testament wrote:
elSaik wrote:
testament wrote: A sjećaš li se slučajno tekme australija-italija,ili se vama fanovima italije isključi mozak kada se italiji ŠTELI TITULA???
A musolini i 1938,pa paolo rossi 1982,de ba grobaru možeš ti to bolje :D Slažem se za koreju&japan prosto nisam mogao da vjerujem da se NAPOKON italiji "podmeću noge",i slažem se tu su sramnu ulogu odigrali švedska i one danske ped.rčine,i onaj šošon ekvadorski.
Jest, mora da ti je teško palo to 38. pa zato ne voliš Italijane. :-) Ja pišem o onome što ja gledam i što pamtim i na osnovu toga navijam ili ne navijam za nekoga (na reprezentativnom nivou). Isto kao što za Brazil neću navijati zbog Pelea, neću ni Italijane mrziti zbog Musolinija. ;-) Ili da onda počnemo pametovati i navijačima Argentine zbog Božije ruke, najveće sramote u fudbalu svih vremena. :oops:
Better Man

#12 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by Better Man »

Niko ne može reči da su sudije protiv Talijana sve dok postoje slučajevi kao na Svjetskom prvenstvu gdje je sudija poklonio penal Talijanima protiv Australije i na taj način im omogućio prolaz dalje. Treba biti realan i priznati da ovo prvenstvo Talijani nisu ništa pokazali i da su zaslužili da ispadnu, kao i Francuzi. Prošlo Evropsko u Portugalu su takođe bili preloši i ne mogu se vaditi na remi između Švedske i Danske. Zašto nisu pobijedili koga treba i sami sebi obezbjedili plasman, a ne da ovise o drugom?.
elSaik

#13 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by elSaik »

Better Man wrote:Niko ne može reči da su sudije protiv Talijana sve dok postoje slučajevi kao na Svjetskom prvenstvu gdje je sudija poklonio penal Talijanima protiv Australije i na taj način im omogućio prolaz dalje. Treba biti realan i priznati da ovo prvenstvo Talijani nisu ništa pokazali i da su zaslužili da ispadnu, kao i Francuzi. Prošlo Evropsko u Portugalu su takođe bili preloši i ne mogu se vaditi na remi između Švedske i Danske. Zašto nisu pobijedili koga treba i sami sebi obezbjedili plasman, a ne da ovise o drugom?.
Jel' to treba biti opravdanje za namještanje Danaca i Šveđana? Mislim, nemam ništa protiv da se kritikuje igra Italijana, ali da se oni uvijek kritikuju, a npr. Grci 2004. i Rumuni sad, osvježenje na fudbalskoj sceni. :-)
PasHon1

#14 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by PasHon1 »

FORZA ITALIA
zebih

#15 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by zebih »

Po meni , na osnovu dosada vidjenog u prethodne dvije utakmice italija je ipak veceras blagi favorit.
Atmosfera u Francuskoj repki je ocajna ( spominje se i tuca medju igracima), selektor je maltene vec dobio otkaz, pa im je valjda i igra u skladu sa svim desavanjima oko reprezentancije.
Italija nije tako lose igrala kako vecina komentira.
Cak su mi se prvi put poceli i svidjati.
Jednostavno sreca je jako veliki faktor u svakoj utakmici, a oni je bas i nisu imali.
Sjetite se prvog gola Nizozemaca, sansi za talijane nakon tog primljenog gola i onda kontra i 2:0.
S Rumunima jedna otvorena tekma imali su jako puno sansi (DelPiero, Toni) , ali jednostavno nije ih isao gol.
Milsim da su u ovom trenutku jednostavno kvalitetnija ekipa.
Ali ....., uvijek postoji to ali, igraju sa Francuzima , a ne sa Maltom i ako francuzi srede odnose izmedju sebe samih moze svasta biti.Pa na kraju krajeva dovoljno je samo procitati sastav Francuza pa da ostavis svaku opciju otvorenu.
testament

#16 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by testament »

Jest, mora da ti je teško palo to 38. pa zato ne voliš Italijane. :-) Ja pišem o onome što ja gledam i što pamtim i na osnovu toga navijam ili ne navijam za nekoga (na reprezentativnom nivou). Isto kao što za Brazil neću navijati zbog Pelea, neću ni Italijane mrziti zbog Musolinija. ;-) Ili da onda počnemo pametovati i navijačima Argentine zbog Božije ruke, najveće sramote u fudbalu svih vremena. :oops:[/quote][/quote][/quote]

Nemam ništa protiv Italijana(pogotovo ne u sportu)simpatični su kao narod i prijateljski nastrojeni prema nama,ali protiv FAŠIZMA SAM UVIJEK pogotovo kad se upetlja u sport kao te 1938,što je najgore mene bi bilo sramota te titule,a italijani(i njihovi fanovi) je shvataju kao nešto sasvim "normalno".Božja ruka je potpuno ista stvar kao engleska titula iz 1966,gdje su švabe oštećene.A MARADONU kao fudbalera buraz italija NEĆE imati još za milijardu godina :D
malizeleni

#17 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by malizeleni »

Slazem se, Italija kao blagi favorit veceras. Igrali su posrano cijelo prvenstvo kao i francuzi. Vidi se da im fali Cannavaro u odbrani.
1:0 za Italiju veceras. Ne ocekujem nista vise.

2:0 za Holandiju protiv rumuna veceras. Van den Sar ne pravi greske tako cesto.
testament

#18 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by testament »

Nemojte pretjerivati sa tim "favorit" vidjećemo,ja se nadam dobroj tekmi i nek pobijedi bolji,a eto da obradujemo navijače italije nek to bude italija :D
saban murat

#19 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by saban murat »

ma 0:0 ko kuca
a svejedno je i da bilo koja ekipa pobijedi kad rumuni razvaljuju!!!
strong69

#20 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by strong69 »

Na osnovu videnog poslije Grka su ovo dvije najgore reprezentacije. Iako sam simpatisao Francusku od srca im zelim da obje ispadnu i vrate se kuci sigurno i sretno.

I licnost koja me najvise iritira na EP-u jeste trener Francuza. Ne pozvati Trezegueta OK, ali dovesti Gomisa kao njegovu zamjenu i jos forsirati tog idiota koji ne bi za Piricev tim mogao igrati...
husref

#21 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by husref »

1:0 za Italiju!
Enticer

#22 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by Enticer »

Better Man wrote:Niko ne može reči da su sudije protiv Talijana sve dok postoje slučajevi kao na Svjetskom prvenstvu gdje je sudija poklonio penal Talijanima protiv Australije i na taj način im omogućio prolaz dalje. Treba biti realan i priznati da ovo prvenstvo Talijani nisu ništa pokazali i da su zaslužili da ispadnu, kao i Francuzi. Prošlo Evropsko u Portugalu su takođe bili preloši i ne mogu se vaditi na remi između Švedske i Danske. Zašto nisu pobijedili koga treba i sami sebi obezbjedili plasman, a ne da ovise o drugom?.
Znaci moras uvijek pobijediti svaku utakmicu da bi se plasirao, moras igrati svaku utakmicu fenomenalno, moras na svakoj utakmici dati 5 golova i da ti eventualno 2 priznaju pod uslovom da ti protivnicki igraci ne padaju u 16. Italija mora dvostruko vise pokazati od drugih ekipa da bi imala iste pozitivne rezultate kao te druge ekipe, a zasto? Jel bas uvijek moras pobijediti svaku utakmicu da se plasiras dalje, kad su sudije bile kontra Njemaca ili Francuza, a ne igraju nista bolje nego Talijani?
FORZZA ITALIAAAAA
testament

#23 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by testament »

Enticer wrote:
Znaci moras uvijek pobijediti svaku utakmicu da bi se plasirao, moras igrati svaku utakmicu fenomenalno, moras na svakoj utakmici dati 5 golova i da ti eventualno 2 priznaju pod uslovom da ti protivnicki igraci ne padaju u 16. Italija mora dvostruko vise pokazati od drugih ekipa da bi imala iste pozitivne rezultate kao te druge ekipe, a zasto? Jel bas uvijek moras pobijediti svaku utakmicu da se plasiras dalje, kad su sudije bile kontra Njemaca ili Francuza, a ne igraju nista bolje nego Talijani?
FORZZA ITALIAAAAA
Nemoj samo PADANJE spominjati,ako je iko majstor za padanje to su Italijani
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#24 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by Dado dijasporitus »

Fakat sta ce biti ako sve tri reprezentacije imaju isto bodova, isto datih i primljenih golova i nerjesene rezultate.

I da.... prognoziram 1:1. Poslije onakvih izdanja sa Rumunijom i Nizozemskom pravedno je jedino da jedni druge ukopaju. :D
elSaik

#25 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by elSaik »

strong69 wrote:Na osnovu videnog poslije Grka su ovo dvije najgore reprezentacije. Iako sam simpatisao Francusku od srca im zelim da obje ispadnu i vrate se kuci sigurno i sretno.

I licnost koja me najvise iritira na EP-u jeste trener Francuza. Ne pozvati Trezegueta OK, ali dovesti Gomisa kao njegovu zamjenu i jos forsirati tog idiota koji ne bi za Piricev tim mogao igrati...
Ne bih se složio. Pokušat ću biti objektivan. Mislim da su na Euru podbacile ekipe Grčke, Rumunije, Poljske, Češke, Francuske. Mislim naravno u odnosu na šta se od njih očekivalo (barem gledajući šta je većina očekivala, jer ja lično sam znao da Grci, Rumuni i Francuzi neće proći grupu). Italijani igraju otvorenije i bolje nego ranije, ali nemaju sreće. Nešto slično kao i Švicarci. Ni jedni ni drugi ne znaju gola da zabiju. Ostale repke su oke s tim da su Portugalci nadmašili moja očekivanja, dok su Holanđani (ne)očekivano najbolji na Prvenstvu.
Post Reply