EP2 ... Portugal - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1 EP2 ... Portugal - Turska

Post by pape »

Evo, ... tema za pocetak EP. Kad budete otvarali teme o utakmicama u narednim danima, molim vas da naslovi radi lakse preglednosti budu istaknuti na ovaj nacin.
laku noć

#2 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by laku noć »

Portugal je jači,samo će to trebati i dokazati
darius_maximus

#3 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by darius_maximus »

Portugal kec danas...
Nisu turci Bog zna cemu, iako mislim da ce faktor koji ce im dosta ici na ruku to sto ima navijaca i po Njemackoj kojima nije problem doci na bilo koju utakmicu EP-a.
Danas ce se i vidjeti koliko je ustvari Ronaldo izrastao u igraca... Ne mislim da ce nesto narocito kiksati, a ako i ne bude vrhunski igrao uvijek ce navuci 2-3 protivnicka igraca na sebe da ga cuvaju, sto otvara dosta mogucnosti ostatku ekipe...
Bit ce dobra tekma u to sam siguran, a kec se igra na kladionici... :D
vanjki

#4 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by vanjki »

uuuuuuuuu to ce biti dobra tekmica.mislim da ce ronaldo vec u prvoj minuti dobiti jedan faul sa ledja i da mu nece padati napamet da dribla.Moj tip je 1:1,jer mislim da ce turci dobro odigrati.Forca BRACO!!!! :D :D :bih:
aranzer

#5 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by aranzer »

portugal je jaci i mislim da ce blago dominirati utakmicom ali turci imaju znanja i snage da im odgovore tako da ocekujem remi.
mada, navijam za tursku!
dark side of the moon

#6 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by dark side of the moon »

Nebi bilo lose da ovakve teme prosirimo sa kladionicarskim tipovima, sastavima i tako nekim detaljima :D

Moguci sastavi:

Portugal: Ricardo - Miguel, Carvalho,Pepe,Ferreira - Petit,Deco - C.Ronaldo,Nani, Quaresma - N.Gomez

Turska: Demirel - Gonul,Cetin,Zan,Balta - Aurelio,H.Altintop,Emre,Karadeniz - Sanil,Nihat
cunga lunga

#7 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by cunga lunga »

navijacu za tursku jer ih tradicionalno simpatisem..
mada volim i portugal ali kad vidim onog alpasinca ronalda, muka mi.
elSaik

#8 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by elSaik »

X, igrat će obje ekipe na koliko-toliko uspješno otvaranje Prvenstva...

Image
district-beg

#9 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by district-beg »

i meni nekako lici ovo na remi, iako su moji licni favoriti Portugalci, tacnije- navijam za nnjih, ali mislim da nece bas tako dobro otvoriti prvenstvo, a konacno, nisu ni Turci bas tako naivni i slabi....helem: 1:1, eto moje pognoze
DicaTM

#10 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by DicaTM »

Srcem uz Tursku, Portugal objektivno jači. Očekujem malo golova u prva dva kola a u trećem će biti golijada.
darius_maximus

#11 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by darius_maximus »

vanjki wrote:uuuuuuuuu to ce biti dobra tekmica.mislim da ce ronaldo vec u prvoj minuti dobiti jedan faul sa ledja i da mu nece padati napamet da dribla.Moj tip je 1:1,jer mislim da ce turci dobro odigrati.Forca BRACO!!!! :D :D :bih:
Ma navikao je on na to, a zna svako da faul oko 16m moze znaciti i go... Problem ce biti ako se pogubi, ili ako bude nakon onakve sezone iscrpljen, ali vidjet cemo... Draga mi je Turska, jer se bore uvijek do zadnjeg, ali Portugal mi je favorit za osvajanje EP, zeznut je Scolari trener... :D
madner

#12 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by madner »

Ja navijam za klizeci start Ronaldu i pobjedu Turske.

Kako me nervira. :D
max_power

#13 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by max_power »

dark side of the moon wrote:Nebi bilo lose da ovakve teme prosirimo sa kladionicarskim tipovima, sastavima i tako nekim detaljima :D

Moguci sastavi:

Portugal: Ricardo - Miguel, Carvalho,Pepe,Ferreira - Petit,Deco - C.Ronaldo,Nani, Quaresma - N.Gomez

Turska: Demirel - Gonul,Cetin,Zan,Balta - Aurelio,H.Altintop,Emre,Karadeniz - Sanil,Nihat
Portugalci su pravo jaki, jedan od favorita za titulu. Nemam neko visoko misljenje o turskoj i grckoj ekipi, jer su i jedni i drugi igrali u nasoj grupi i nisu me odusevili. Mislim, svaka im cast sto su se kvalifikovali ali da je srece bilo na EP bi mi igrali umjesto nekog od njih. :P
aidaa_princess90

#14 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by aidaa_princess90 »

Mislim da je Portugal puno jaci tim i reprezentacija.Imaju puno zvucnih imena, Imajuci u obziru da su proslo EP2004 igrali finale, Evropsko prvenstvo 2000 bili u polufinalu znci da respektabilna ekipa. Ali i Turska je jaka. Kada se najmanje nadas pobijedi ili izgubi. Svakao je nesmijemo podcijeniti,s cinjenicom da i Portugalci u vaznim utakmicama gube :) . Ali ostaje da vidimo ...........
@burek

#15 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by @burek »

:bih: :bih: :bih: Naprijed T U R S K A, mi smo uz tebe.
Animal

#16 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by Animal »

@burek wrote::bih: :bih: :bih: Naprijed T U R S K A, mi smo uz tebe.
Potpis!
Konačno da imam za nekoga navijati na EP.

Na SP se puno jednostavnije dižu pare na kladionici jer je razlika u kvalitetu između mnogih zemalja preočita. Lagano sa ulaganjem para na EP jer su ovdje sve ekipe tu negdje. Samo se sjetite Grčke 2004.! Ja ću sačekat da prođu prva kola prije nego išta odigram.

btw; u gradu lcd-ova ko' u priči :D Postali smo pravi multimedijalni grad :D
JThomas

#17 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by JThomas »

portugal je klasa u veznom redu, i ja mislim da će to odlučiti, da turci neće moći zaustaviti i deca i ronalda i quaresmu i nanija.

ako budu igrali kao što su igrali protiv naših u kvalifikacijama, loše im se piše.
van Basten

#18 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by van Basten »

Turci su imali sreće da budu u najlakšoj grupi kvalifikacija (našoj :D ) i zato su se (opet jedva) plasirali. Očekujem njihov totalni krah u grupi, evenztualno da nekome uspiju otkinuti bod, ali mislim da to neće biti Protugal
bato99

#19 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by bato99 »

van Basten wrote:Turci su imali sreće da budu u najlakšoj grupi kvalifikacija (našoj :D ) i zato su se (opet jedva) plasirali. Očekujem njihov totalni krah u grupi, evenztualno da nekome uspiju otkinuti bod, ali mislim da to neće biti Protugal
ne bih se složio s tobom, svaka reprezentacija na euru je jaka i bogami će se portugalci dobro morat namučit da dobiju tursku.moja prognoza 1-1
BosnaFanatic

#20 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by BosnaFanatic »

navijam za portugal , turska nista nije posebno pa jaci smo mi bili , nisu ni zasluzili na em da odu ,Forza Portugal Forza Ronaldo
Edin H.

#21 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by Edin H. »

Turci su zesce tarabe i umjesto njih na ovom prvenstvu je trebala biti neka kvalitetna momcad poput Bosne i Hercegovine, ali to nije bio slucaj zahvaljujuci Dominkovic, Pasalic & co.

Ronaldo hat trick, ukupan rezaultat 5 - 1 za Portugal.
hare_car

#22 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by hare_car »

3:1 za portugal
Gandalf

#23 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by Gandalf »

Portugal -Turska 1:2 C.Ronaldo je premoren i fizički i psihički a ostali portugalci mi ne izgledaju nešto jaki :run:
olduser

#24 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by olduser »

1:2 za tursku
Gandalf

#25 Re: EP ... Portugal - Turska

Post by Gandalf »

Portugalci su precjenjeni ovaj turnir uzimaju il' Njemačka il' Italija :dance:
Post Reply