EP17 ... Švicarska - Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#1 EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by elSaik »

S obzirom da ni jednim ni drugim ova utakmica nije bitna, bit će opuštena. Dajem više šansi Portugalcima, iako bi i Švicarci mogli iznenaditi, ono, da se časno oproste od Eura pred svojim navijačima. Prognoziram X, iako sam na Pool-u odigrao 2:1 za Švicarce, tako da nije zgoreg da i pobijede Švicarci. :mrgreen:

Head to Head
SUI - POR
18 Played 18
7 Won 6
6 Lost 7
5 Drawn 5
24 Goals For 23
23 Goals Conceded 24
LSD

#2 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by LSD »

Scolari ce izvesti rezervnu postavu za današnji mec,što je još gore po Švicarce...je ce ovi biti ko psi pušteni sa lanca,željni krvi :mrgreen: (tj.dokazivanja)
Nani,Quaresma i Almeida ce najvjerovatnije zamjeniti Ronalda,Simao-a i Gomesa gore u napadu.
Uglavnom ocekujem kvalitetno filovanje i trpanje nesretnih Švicaraca koji su propustili svoje šanse protiv turaka i čeha.
cyprus

#3 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cyprus »

Očekivam osvajanje par jednog boda od strane Švicaraca. Al dosad sam očekivo pobjede pa me razočaraše :-)
kijameta

#4 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by kijameta »

LSD wrote:Scolari ce izvesti rezervnu postavu za današnji mec,što je još gore po Švicarce...je ce ovi biti ko psi pušteni sa lanca,željni krvi :mrgreen: (tj.dokazivanja)
Nani,Quaresma i Almeida ce najvjerovatnije zamjeniti Ronalda,Simao-a i Gomesa gore u napadu.
Uglavnom ocekujem kvalitetno filovanje i trpanje nesretnih Švicaraca koji su propustili svoje šanse protiv turaka i čeha.
Upravo to,kad im se ovi rezervni natovare a bolji su puno od svicarskih prvih,ima da ih pojedu.Ocekujem trpanje naveliko.
Zwanziger

#5 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Zwanziger »

ovdje ocekujem remi. mislim da je svicarska mogla proci da nisu imali peh da im se povrijedi frei
Zhaba

#6 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Zhaba »

ne vjerujem da ce biti remi...odigrala sam i ja 2:1 za Suisse ako se dobro sjecam...mislim da je Portugal jaci ali svicarci su mi tako simpa da se nadam njihovoj pobjedi :D
cancel

#7 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cancel »

Ovo će biti totalno nezanimljiva tekma. Hladni i nezainteresirani Švicarci protiv Portugala koji je već izborio četvrtfinale i totalno im je svejedno kakav će biti rezultat pa će odmarat igrače. Ipak, zbog očigledne razlike u kvaliteti, prognoziram ipak 1:0 za Portugal. :)
Zhaba

#8 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Zhaba »

mislim da zele svicarci se sa barem jednom pobjedom sa EP oprostiti
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#9 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Faruk »

evo vodi Švica 1:0
Leonid Breznjev

#10 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Leonid Breznjev »

a velike im srece.. :D :D
Leonid Breznjev

#11 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by Leonid Breznjev »

i 2:0 :D
campa_xxx

#12 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by campa_xxx »

Switzerland 2 - 0 Portugal

71' H. Yakin [1 - 0]
83' H. Yakin (pen.) [2 - 0]
campa_xxx

#13 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by campa_xxx »

1. Portugal 3 2 0 1 5 3 6
2. Turkey 3 2 0 1 5 5 6
3. Czech Republic 3 1 0 2 4 6 3
4. Switzerland 3 1 0 2 3 3 3
cancel

#14 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cancel »

Jao koji rasplet u ovoj grupi. Tko bi rekao da Švica može dobiti Portugal (pa čak i rezerzvnu ekipu), ili da će Česi izgubiti od Turaka.

Što nas sutra čeka? Poraz Njemaca 5:0 i prolaz Austrijanaca u drugi krug? :lol: :lol:
cyprus

#15 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cyprus »

Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu :-) . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
van Basten

#16 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by van Basten »

Švicarska je večeras morala dobiti da spasi barem malo domaćinske časti i to je i učinila. Portugal se nije previše ni naprezao... nema ništa gore nego poslati rezerve da se dokažu a oni nebitnoj utakmici pristupe kao velike zvijezde i šetkaju se po terenu... poraz neminovan.
testament

#17 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by testament »

cyprus wrote:Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu :-) . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
Ma daj šališ se :-)
cyprus

#18 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cyprus »

testament wrote:
cyprus wrote:Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu :-) . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
Švicarci su i prije dokazali da su jači od Turske (kvalifikacije za SP 2006). Pored toga na tom prvenstvu su se pokazali da mogu parirati najjačim svjetskim ekipama. A ova smjena generacija kod Češke je ko i svaka druga smjena generacija - klimava (kroz to su prošle sve reprezentacije od Brazila do San Marina, i nijedna to nije prošla bez turbulencija), i u ovom trenutku Češka 100% nije bolja od Švicaraca.
elSaik

#19 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by elSaik »

Švicarci da samo imaju malo kvalitetniji napad, mogli su proći dalje. Domaći teren i velika želja da dokazivanjem pred svojom publikom su učinili da Švicarci odigraju iznad svojih realnih mogućnosti, ali nekada ni to nije dovoljno za više od jedne pobjede i časnog oproštaja sa Eura...
madner

#20 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by madner »

cyprus wrote:
testament wrote:
Švicarci su i prije dokazali da su jači od Turske (kvalifikacije za SP 2006). Pored toga na tom prvenstvu su se pokazali da mogu parirati najjačim svjetskim ekipama. A ova smjena generacija kod Češke je ko i svaka druga smjena generacija - klimava (kroz to su prošle sve reprezentacije od Brazila do San Marina, i nijedna to nije prošla bez turbulencija), i u ovom trenutku Češka 100% nije bolja od Švicaraca.
Misliš na onu tekmu kad im je Blatter namjestio?

Jedna lasta...
cyprus

#21 Re: EP17 ... Švicarska - Portugal

Post by cyprus »

Ma to je inače tako: čim nekom neki rezultat nije po volji je da ga proglasi namještenim :-) .
Post Reply