Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S obzirom da ni jednim ni drugim ova utakmica nije bitna, bit će opuštena. Dajem više šansi Portugalcima, iako bi i Švicarci mogli iznenaditi, ono, da se časno oproste od Eura pred svojim navijačima. Prognoziram X, iako sam na Pool-u odigrao 2:1 za Švicarce, tako da nije zgoreg da i pobijede Švicarci.
Head to Head
SUI - POR
18 Played 18
7 Won 6
6 Lost 7
5 Drawn 5
24 Goals For 23
23 Goals Conceded 24
Scolari ce izvesti rezervnu postavu za današnji mec,što je još gore po Švicarce...je ce ovi biti ko psi pušteni sa lanca,željni krvi (tj.dokazivanja)
Nani,Quaresma i Almeida ce najvjerovatnije zamjeniti Ronalda,Simao-a i Gomesa gore u napadu.
Uglavnom ocekujem kvalitetno filovanje i trpanje nesretnih Švicaraca koji su propustili svoje šanse protiv turaka i čeha.
LSD wrote:Scolari ce izvesti rezervnu postavu za današnji mec,što je još gore po Švicarce...je ce ovi biti ko psi pušteni sa lanca,željni krvi (tj.dokazivanja)
Nani,Quaresma i Almeida ce najvjerovatnije zamjeniti Ronalda,Simao-a i Gomesa gore u napadu.
Uglavnom ocekujem kvalitetno filovanje i trpanje nesretnih Švicaraca koji su propustili svoje šanse protiv turaka i čeha.
Upravo to,kad im se ovi rezervni natovare a bolji su puno od svicarskih prvih,ima da ih pojedu.Ocekujem trpanje naveliko.
ne vjerujem da ce biti remi...odigrala sam i ja 2:1 za Suisse ako se dobro sjecam...mislim da je Portugal jaci ali svicarci su mi tako simpa da se nadam njihovoj pobjedi
Ovo će biti totalno nezanimljiva tekma. Hladni i nezainteresirani Švicarci protiv Portugala koji je već izborio četvrtfinale i totalno im je svejedno kakav će biti rezultat pa će odmarat igrače. Ipak, zbog očigledne razlike u kvaliteti, prognoziram ipak 1:0 za Portugal.
Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
Švicarska je večeras morala dobiti da spasi barem malo domaćinske časti i to je i učinila. Portugal se nije previše ni naprezao... nema ništa gore nego poslati rezerve da se dokažu a oni nebitnoj utakmici pristupe kao velike zvijezde i šetkaju se po terenu... poraz neminovan.
cyprus wrote:Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
cyprus wrote:Ma niko me ne može ubjedit da su Česi i Turci jači od Švicaraca, čak i da se igralo na neutralnom terenu . Jedino što ih je sjebalo je katastrofalna neefikasnost. Da mi nije ovog Yakina ne bi zabili ništa, ali igrom su bili mnogo jači i od Turaka i od Čeha, pa evo i od Portugala, mada su ovi istrčali sa B timom. Ali i Švicarska je izašla večeras sa dosta promjenjenim sastavom.
Ma daj šališ se
Švicarci su i prije dokazali da su jači od Turske (kvalifikacije za SP 2006). Pored toga na tom prvenstvu su se pokazali da mogu parirati najjačim svjetskim ekipama. A ova smjena generacija kod Češke je ko i svaka druga smjena generacija - klimava (kroz to su prošle sve reprezentacije od Brazila do San Marina, i nijedna to nije prošla bez turbulencija), i u ovom trenutku Češka 100% nije bolja od Švicaraca.
Švicarci da samo imaju malo kvalitetniji napad, mogli su proći dalje. Domaći teren i velika želja da dokazivanjem pred svojom publikom su učinili da Švicarci odigraju iznad svojih realnih mogućnosti, ali nekada ni to nije dovoljno za više od jedne pobjede i časnog oproštaja sa Eura...
Ma daj šališ se
Švicarci su i prije dokazali da su jači od Turske (kvalifikacije za SP 2006). Pored toga na tom prvenstvu su se pokazali da mogu parirati najjačim svjetskim ekipama. A ova smjena generacija kod Češke je ko i svaka druga smjena generacija - klimava (kroz to su prošle sve reprezentacije od Brazila do San Marina, i nijedna to nije prošla bez turbulencija), i u ovom trenutku Češka 100% nije bolja od Švicaraca.